Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tabloid je pozvan

Završna godišnja konferencija za medije predsednika Ruske Federacije

Putin: Naš uslov - nikakvo više širenje NATO na Istok!

Predsednik Ruske federacije rekao je na završnoj godišnjoj konferenciji da: Rusiju nije moguće pobediti, ona se može samo razvaliti iznutra. To je već bilo i kada je razvaljivan Sovjetski Savez. Ko je to uradio? Oni koji su opsluživali tuđe interese. Zakon o stranim agentim nismo prvi smislili mi u Rusiji. Prvo je donet, još 1930-te, u SAD koje svi smatraju svetionikom demokratije. Mi ne zabranjujemo rad takvih struktura. Samo želimo da one koje se bave našom unutrašnjom politikom otkriju svoje izvore finansiranja. Stiče se utisak da se na jugoistoku Ukrajine sprema treća vojna operacija, pa nam unapred govore - ne mešajte se, inače ćemo vam uvesti nove sankcije. Druga varijanta je - stvaranje svojevrsne antiRusije na tim teritorijama. U svakom slučaju, konflikt nije naš izbor. Naši potezi, što se tiče širenja NATO, neće zavisiti od toka pregovora, već od bezuslovne bezbednosti Rusije. I danas i u istorijskoj perspektivi. Zar tražimo previše ako insistiramo da ne postavljaju svoje udarne sisteme ispred naših kuća?! Zar mi nekoga ugrožavamo? Zar se primičemo granicama SAD? Uostalom, 90-ih su nam rekli da neće ići ni pedalj na Istok i obmanuli!Predsednik Putin je odbrusio Evropi: "Preprodajete naš gas sedam puta skuplje"

***

Predsednik Ruske Federacije - Vladimir Putin - održao je svoju već tradicionalnu prednovogodišnju konferenciju za novinare.

Trajala je tri sata i 55 minuta. Fakti su preneli neke glavne ocene i poruke ruskog lidera sunarodnicima, susednim i drugim zemljama:

Rusofobija stiže sa Zapada

Ekonomija 4,5 odsto u plusu 2021.

„Zbog pandemije smo imali ekonomski pad od 3 odsto, ali je to mnogo niže nego u mnogim drugim razvijenim zemljama. A i oporavili smo se mnogo brže od drugih zemalja. Ove godine se očekuje rast BDP od 4,5 odsto".

"Hoćemo 80 odsto vakcinisanih"

"Imamo 59,4 odsto vakcinisanih. Preko 70 miliona je revakcinisano, ali to nije dovoljno. Potreban nam je imunitet stada od 80 odsto. Neke zemlje već govore o imunitetu stada od 90 odsto".

Porodiljski kapital i za prvo dete

„Proširili smo broj porodica koje dobijaju podršku od države, počeli da uplaćujemo porodiljski kapital za prvo dete, počeli smo da isplaćujemo naknade trudnicama u teškim situacijama i obezbedili jednokratne isplate od 5 i 10 hiljada rubalja.

Putin: Naše tradicionalne vrednosti su: Žena treba da ostane žena, a otac - otac

Žena treba da ostane žena, a otac - otac

„Kometa nove etike koju prave (na Zapadu) sigurno će pasti i na teritoriju Rusije. Moramo za to pronaći neku vrstu protivotrova. Moje je uverenje da žena treba da bude žena, majka - majka, a otac -otac. Nadam se da naše društvo ima unutrašnju moralnu zaštitu koju obezbeđuju naše religije… Da, treba da budemo progresivni, da uzmemo sve što pomaže da se razvijamo, da budemo na maršu. Ali, nadam se da naši narodi, Rusija u celini, imaju dovoljno unutrašnjeg, dubinskog imunološkog sistema da se zaštite od te đavolštine, protiv koje ne treba da borimo vikom, već podržavanjem naših tradicionalnih vrednosti".

"Ko će ostati u radnji ako bude išao i Mišustin?"

„Zašto ja i Sergej (Šojgu) ne povedemo sa sobom premijera Mihaila Mišustina kad idemo u Sibir? To je kao u onom starom jevrejskom vicu: ako i on bude išao - ko će ostati u radnji?"

Zapadni bojkot Olimpijade u Pekingu - naprihvatljiv

„Odluka Sjedinjenih Država i niza zapadnih zemalja da diplomatski bojkotuju predstojeće Olimpijske igre u Kini - neprihvatljiva je i pogrešna. Dugo sam razgovarao sa jednim od bivših predsednika SAD - pogodite kojim - i on mi je rekao: blokade Olimpijade su bile velika greška, dakle - greška i SAD. Sjedinjene Države nastavljaju da staju na iste grablje. Sada je to zbog pokušaja da se obuzda razvoj NR Kine, nema drugog razloga. Kao i u slučaju sankcija protiv Rusije. Poenta je tu samo u jednom - u pokušaju obuzdavanja razvoj, u nameri da se konkurenti spreče da dignu glavu."

Nikoga ne prisiljavati na vakcinaciju

"Treba li prisiljavati ljude na vakcinaciju? Mislim da ne treba. Delo ne v kakoé-to političeskoé sile. Moramo se sa uvažavanjem odnositi prema svim ljudima i strpljivo objašnjavati zašto su vakcine neophodne".

Putin: Nikog ne prisiljavati da se vakciniše

SSSR su iznutra razvalili oni koji su služili tuđim interesima

"Rusiju nije moguće pobediti, ona se može samo razvaliti iznutra. To je već bilo i kada je razvaljivan Sovjetski Savez. Ko je to uradio? Oni koji su opsluživali tuđe interese".

Zakon o stranim agentima su smislili u Americi

"Zakon o stranim agentim nismo prvi smislili mi u Rusiji. Prvo je donet, još 1930-te, u SAD koje svi smatraju svetionikom demokratije. Mi ne zabranjujemo rad takvih struktura. Samo želimo da one koje se bave našom unutrašnjom politikom otkriju svoje izvore finansiranja".

Krim i Sevastopolj

"Što se tiče prisajedinjenja Krima i Sevastopolja, nas su bili doveli u situaciju da nismo mogli da postupimo drugačije. Početkom 2014-te u Ukrajini je izbila kriza - morali smo da delujemo."

Sevastpolj na Krimu, simbol ruske istorije, sada sedište Crnomorske flote

Utisak je da spremaju novu operaciju protiv Donbasa

"Stiče se utisak da se na jugoistoku Ukrajine sprema treća vojna operacija, pa nam unapred govore - ne mešajte se, inače ćemo vam uvesti nove sankcije. Druga varijanta je - stvaranje svojevrsne antiRusije na tim teritorijama. U svakom slučaju, konflikt nije naš izbor".

Nećemo udarne sisteme NATO ispred svojih kuća

"Oštro smo postavili uslov: nikakvog više širenja NATO na Istok. Zasad na to vidimo pozitivnee reakcije. Amerikanci govore da su spremni za nastavak pregovora. Počćetkom 2022-ge u Ženevi".

"Naši potezi, što se tiče širenja NATO, neće zavisiti od toka pregovora, već od bezuslovne bezbednosti Rusije. I danas i u istorijskoj perspektivi. Zar tražimo previše ako insistiramo da ne postavljaju svoje udarne sisteme ispred naših kuća?! Zar mi nekoga ugrožavamo? Zar se primičemo granicama SAD? Uostalom, 90-ih su nam rekli da neće ići ni pedalj na Istok i obmanuli!"

Vojno opkoljavanje Rusije od NATO ide korak po korak…

Gazprom je prema Evropi korektniji od američkih kompanija

"Gazprom u punoj meri poštuje sve ugovore o isporukama gasa. Još ih je povećao za 20 odsto. Jedina je kompanija u svetu koja se tako ponaša. Amerikanci su, naprotiv, sa svojim tečnim gasom otišli u Kinu i taj deo sveta jer tamo bolje plaćaju. Dakle: neka (ovi u Evropi) svoje probleme rešavaju na vreme. I neka ne misle da su najpametniji. Neka sami rešavaju probleme koje su sebi napravili. Spremni smo da pomognemo".

Sa Belorusijom - znatno ispod nivoa EU

"Nivo naše integracije sa Belorusijom još uvek je znatno ispod nivoa integracije u Evropskoj uniji. Ne govorim o zajedničkoj valuti. Prvo moramo sinhronizovati naše ekonomsko zakonodavstvo".

Narod Donbasa da odredi budućnost Donbasa

"Budućnost Donbasa treba da odrede ljudi koji živee u Donbasu.Rusija je yvlyetsy posrednik, a od nas žele da naprave učesnika konflikta. na to ne pristajemo".

Zasad je nemoguće imati dobrosusedskeodnose sa Ukrajinom

"Mi želimo dobrosusedske odnose sa Ukrajinom i za to sve činimo. Ali, kako uspostaviti takve odnose sa ovakvim rukovodstvom Ukrajine? To je nemoguće!"

Putin odbrusio Evropi: "Preprodajete naš gas sedam puta skuplje"

Ruski predsednik Vladimir Putin osvrnuo se na godišnjoj konferenciji za novinare na situaciju na evropskom tržištu gasa, posebno na skok cene tog energenta.

Ocenio je da je problem s poskupljenjem gasa stvorila sama Evropa, koja jeftin ruski gas preprodaje po daleko višim spot cenama.

"Evropski kupci preprodaju gas koji dobijaju od Gasproma, shodno dugoročnim ugovorima, po cenama koje važe na spot tržištu, a koje su i do sedam puta više od onih iz dugoročnih ugovora", rekao je Putin, prenosi Tas.

Cena gasa u Evropi je 21. decembra prvi put u istoriji nadamšila nivo od 2.000 dolara za 1.000 kubnih metara, dok prosečna izvozna cena gasa po ugovorima sa Gaspromom iznosi u 2021. godini 280 dolara za hiljadu kubika, podseća ruska agencija.

Nemačka zarađuje stotine miliona evra na prodaji našeg gasa drugim zemljama

Putin je naveo da je Rusija stalno upozoravala evropske partnere na opasnosti od rušenja sistema dugoročnih ugovora, da je Moskva i dalje spremna da pomogne Evropi u situaciji sa cenama gasa, ali je podvukao da je probleme s gasom stvorila sama Evropa.

"Stalno smo govorili, i ja ću ponoviti i ovom prilikom - nema potrebe da se ruše dugoročni ugovori. Ne, rekla nam je Evropska komisija, treba da pređemo na tržišne odnose, tržište će sve regulisati. Zato sad imaju cenu od preko 2.000 dolara za 1.000 kubnih metara", rekao je on.

Prozivajući evropske kupce da su naduvali cene preprodajom jeftinog ruskog gasa koji dobijaju od Gasproma prema dugoročnim ugovorima, Putin je poručio evropskim potrošačima da se obrate svojim nadležnim organima za objašnjenje.

"Neka se Evropljani bave svojim problemima i to u dogledno vreme, i neka ne misle da su pametniji od svih drugih. Oni su sami stvorili te probleme i sami treba da ih rešavaju, a mi smo spremni da pomognu i to činimo", dodao je ruski predsednik.

Krim je stotinama godina bio ruski i sad je!

Komentarišući činjenicu da Gasprom treći dan zaredom nije rezervisao tranzitne kapacitete za isporuke gasa preko gasovoda Jamal-Evropa, Putin je rekao da je to posledica nedostatka narudžbina od evropskih potrošača.

Nemačka dobija gas jeftinije šest-sedam puta

"Vidim te optužbe na račun Rusije i Gasproma, u kojima se potencira da Gasprom već drugi ili treći dan zaredom ne rezerviše kapacitete za isporuke gasa Evropi tom rutom. Kompanija nije rezervisala transport jer njene parnerske agencije i kompanije, uglavnom nemačke i francuske, koje nabavljaju gas preko te trase nisu dostavile narudžbine", naveo je on.

Podsetio je da su evropski gasni operateri skrenuli protok gasa na gasovodu Jamal-Evropa na revezibilni - od Nemačke do Poljske, i da pumpaju gas iz Nemačke u Poljsku već nekoliko dana, dodajući da postoje svi razlozi za sumnju da su te isporuke organizovane iz Nemačke za Ukrajinu preko Poljske.

"Zašto? Jednostavno zato što snabdevamo Nemačku gasom po dugoročnom ugovoru, po ceni koja je četiri-šest-sedam puta jeftinija nego na spot tržištu", rekao je Putin.

Prema njegovim rečima, preprodaja jedne milijarde kubnih metara ruskog gasa može da donese oko 900 miliona dolara.

Rusija zna šta hoće i više neće dopuštati vojno približavanje NATO njenim granicama, jer je ugrožena njena teritorijalna celovitost

"Imam sve razloge da verujem da će ovaj gas na kraju završiti u Ukrajini", istakao je.

Šef ruske države je naglasio da potrošači u Evropi i Nemačkoj moraju da znaju šta se dešava.

Putin je takođe rekao da je Gasprom jedina kompanija u svetu koja je povećala izvoz prirodnog gasa, naponjići da gasni holding isporučuje sve količine gasa po postojećim izvoznim ugovorima.

"I ne samo da je povećan ukupan obim, već i isporuke na daleka strana tržišta, mislim za skoro 20 posto, a povećano je snabdevanje Evrope u celini. Po mom mišljenju, ovo je jedina globalna kompanija koja je to uradila", ocenio je Putin.

SAD ne mogu da obuzdaju Kinu

Sjedinjene Američke Države neće moći da obuzdaju razvoj Kine, to moraju da shvate, rekao je ruski predsednik.

„To je pokušaj obuzdavanja. Ali to je pogrešna politika. Kao što je greška pokušavati da se u tom slučaju sport iskoristi za rešavanje nekih političkih pitanja. Oni ne mogu da obuzdaju razvoj Kine, oni to moraju da shvate na kraju", istakao je Putin.

„Danas je po paritetu kupovne moći kineska privreda veća od američke. Proći će 35-50 godina i Kina će neminovno postati prva ekonomija sveta po svim ostalim pokazateljima. Ali to treba da se shvati. Možda se oni, shvatajući to, i ponašaju ovako. To je greška", dodao je predsednik.

Italija - mogući posrednik u pregovorima Rusije i NATO-a

Novinar italijanske televizije RAI pitao je koliko su se promenili odnosi Rusije i Italije i da li Italija može da igra ulogu posrednika u odnosima Rusije i Evropske unije.

Putin je potvrdio da bi Italija mogla da igra ulogu u predstojećim pregovorima između Rusije i NATO-a.

Kako je rekao, odnosi Rusije i Italije dobri i stabilni, „imaju nadstranački karakter" i ne zavise od snaga koje u jednom ili drugom trenutku vode zemlju.„Naravno, Italija je država-članica NATO-a, zemlja Evropske unije, ali to nas ne sprečava da radimo na način na koji sam malopre pomenuo. U kontaktu sam sa italijanskim premijerom Mariom Dragijem i razgovarali ssm nekoliko puta telefonom.

„Italija bi mogla da igra ulogu u normalizaciji odnosa Rusije i EU, čak i kroz pregovore koji se trenutno planiraju između Rusije i NATO-a", dodao je predsednik.

Zapad nebrojeno puta kršio obećanja, Rusija im i danas prevelika

Zapad je nebrojeno puta obećavao Rusiji ravnopravnu bezbednost i kršio ta obećanja, nateravši tako Moskvu da zahteva pisane garancije za sopstvenu bezbednost, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

„Rekli su: nećemo se širiti i širili su se. Rekli su, biće ravnopravne garancije za sve međunarodne sporazume, a toga nema".

Podsetio je da je još 1918. godine jedan od pomoćnika američkog predsednika Vudroa Vilsona rekao: „Svet će biti mirniji, ako se umesto ogromne Rusije pojavi država u Sibiru i još četiri države u evropskom delu".

„Godine 1991. samo smo sebe podelili na 12 delova, ali čini se da je našim partnerima to malo. Previše je velika Rusija danas po njihovom mišljenju, jer su se evropske države pretvorile u male zemlje. Ne u velike imperije, već u male zemlje sa 60-80 miliona stanovnika. A nas je i posle raspada Sovjetskog Saveza ostalo 146 miliona, i to je previše", dodao je Putin. Samo se time može objasniti stalni pritisak.

„Rusija je 90-tih godina je učinila sve da izgradi normalne odnose sa Zapadom i SAD. Bilo je potrebno odnositi se prema Rusiji kao prema potencijalnom savezniku, jačati je, ali ne, naprotiv, došlo je do pokušaja daljeg uništenja. Umesto toga u ruskim vojnim objektima sedeli su pripadnici američkih specijalnih službi, pružana je podrška teroristima na Kavkazu i korišćenje terorističke organizacije za pokušaje uništenja Rusije. Potom je počelo širenje NATO na Istok.

„Govorili smo da ne treba to činiti, obećali ste nam da nećete to raditi, a oni su nam odgovarali: A gde to piše, na kom papiru?

Nigde, kraj, sklonite se. Nije vas zanimalo zbog čega smo zabrinuti i tako iz godine u godinu", dodao je.

Podsetio je na pet talasa širenja NATO-a i dodao: Šta je nejasno. Mislim da je sve jasno, želimo da osiguramo svoju bezbednost ", zaključio je Putin.

1

Ultimatum

Rusija traži da amerikanci svo svoje nuklearno oružje vrate u SAD-e

Rusija i NATO na ivici velikog sukoba

Zahteva da SAD ne šalju svoje teške bombardere u blizinu Rusije niti ratne brodove u Crno more i druga mora oko RF. Takođe: da ne uspostavljaju nikakve vojne baze u postsovjetskim državama. Moskva insistira i da nijedna nova država pored Rusije ne bude primljena u NATO i naglašava da to posebno ne sme biti Ukrajina.Zar Putin neće ništa učiniti nakon što svi njegovi predlozi SAD i NATO budu bačeni na smetljište? Ne mislim da će biti tako.

Ali, šta će učiniti Putin? To niko ne zna. Svi nagađaju. Svi se plaše. Svi se za nešto spremaju…

Autor: Sergej MARKOV, analitičar, prorektor Ruskog ekonomskog univerziteta „Plekanov G.V".

Moskva je predala SAD i NATO bezbednosni ultimatum koji će verovatno biti odbijen

MOSKVA je objavila nacrt sporazuma o bezbednosnim garancijama koje je ponudila, i dostavila, Sjedinjenim Državama i NATO.

Naravno, Moskva je potpuno sigurna da će SAD i NATO odbiti te predloge Rusije.

Tamo je gotovo sve potpuno neprihvatljivo za SAD i NATO. Zato Moskva sve radi javno, a njena pozicija je:

- Sjedinjene Države ne bi trebalo da sprovode nikakve vojne aktivnosti u zemljama Istočne Evrope, Kavkaza i Centralne Azije.

- Sjedinjene Države moraju premestiti svo nuklearno oružje na svoju teritoriju.

- SAD nikada ne bi trebalo da šalju teške bombardere u blizinu Rusije.

- SAD ne treba da šalju svoje ratne brodove u Crno more i druga mora u blizini Rusije.

- Sjedinjene Države ne bi trebalo da uspostavljaju nikakve vojne baze u postsovjetskim državama.

- SAD ne bi trebalo da grade vojnu infrastrukturu u zemljama u kojima je nisu imale pre 1997. godine.

- Nijedna nova država pored Rusije ne može biti primljena u NATO. Ukrajini posebno ne sme biti dozvoljen ulazak u NATO.

- SAD ne bi treba da postavljaju rakete srednjeg dometa tamo odakle mogu da stignu do Rusije.

- SAD i NATO moraju u svojim strateškim dokumentima proklamovati da ne smatraju Rusiju neprijateljskom zemljom.

Rusija i NATO na ivici velikog sukoba

Formalno, sve su ovo i obaveza Rusije prema SAD. Samo, Rusija ništa od toga ne radi i ne planira da čini.

Dakle, ovo je ultimatum Amerikancima, koji će oni sigurno odbiti.

Možda je ovo detaljna argumentacija pred oštre akcije Rusije, na koje će biti prinuđena, kad svi njeni predlozi o bezbednosnim garancijama budu ignorisani.

Zar Putin neće ništa učiniti nakon što svi njegovi predlozi SAD i NATO budu bačeni na smetlište? Ne mislim da će biti tako. Ali, šta će učiniti Putin?

Putin već dugo u ime Rusije upozorava NATO da se ne približava granicama Rusije i izaziva i provocira sukob sa nesagledivim posledicama

To niko ne zna. Svi nagađaju. Svi se plaše. Svi se za nešto spremaju.

NATO, EU i SAD zato Putinu prete i zahtevaju da ne preduzima ništa.

Svaki dan mu postavljaju ultimatume, govore mu: Putine, smiri se. Ali, malo je verovatno da će biti tako.

fakti.rs

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane