Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Su(lu)dovanje

Koja mafija vlada u srpskom pravosuđu (232)

Tužilaštva i sudije na lizing

Srpski sudovi još donose presude "U ime naroda". I, uglavnom, protiv naroda, odnosno običnih građana, koji ne pripadaju gornjoj strukturi društva, niti organizovanim kriminalnim grupama koje drže na vezi i apanaži veći broj sudija i državnih tužilaca. Za razliku od državnih tužilaca, koji svojim zamenicima mogu da izdaju obavezujuća uputstva, sudije su potpuno samostalne u svom radu i odlučivanju. Na žalost, najveći broj delilaca pravde tako se i ponaša - nasilno, priprosto, ne poštujući zakonitost ni javni moral. Za tužioce i delioce pravde u Srbiji birani su podobni i prepodobni, loši studenti i još lošiji ljudi. Zašto se nemo posmatra propadanje i sunovrat Srbije i pravosuđa? Zašto je za ministra postavljena Nela Kuburović, koja za svojih 36 godina života nije donela nijednu presudu, nije podigla nijednu optužnicu? Ko je nova ministarka pravde Maja Popović, službenica Bezbednosno informativne agencije. O tome piše urednik Milan Glamočanin, bivši načelnik uprave u saveznoj policiji, u saradnji sa istraživačkim timom Magazina Tabloid. U ovom broju zamenjuje ga Milica Grabež, jer je Glamočanin na dužem lečenju.

Milica Grabež

Republička javna tužiteljka Srbije Zagorka Dolovac odlikovana je ordenom nacionalnog reda Legije časti u rangu viteza, najvišeg francuskog nacionalnog odlikovanja u znak zahvalnosti za njen izuzetan doprinos razvoju krivično-pravne francusko-srpske saradnje, saopštila je 3. oktobra 2019. francuska ambasada.

Iz ambasade je saopšteno da je zamenica republičkog javnog tužioca Gordana Janićijević dobila orden Nacionalnog reda za zasluge u rangu viteza, za svoju veliku ličnu angažovanost, svoju predanost i reaktivnost na brzom izvršenju francuskih zamolnica za pravnu pomoć.

U svom govoru, ambasador je pozdravio kvalitet pravosudne saradnje između francuskih i srpskih organa za čije su sprovođenje svakodnevno zaslužne žene i muškarci predani dobrom odvijanju istraga.

Takođe je podsetio na suštinsku ulogu međunarodne pravosudne saradnje u borbi protiv organizovanog kriminala, terorizma ili pak sajberkriminala koji zapravo više ne poznaju granice.

Podsećajući na privrženost Francuske i Evropske unije poštovanju pravne države i nezavisnosti pravosuđa, ambasador je podvukao angažovanost Francuske na pomoći Srbiji na tom putu. Takođe je podsetio na njenu privrženost ustavnoj reformi koja je u toku u Srbiji, izražavajući želju da će ona uskoro ugledati svetlost dana i da će biti pretočena u delo.

U svoje i u ime zamenika republičkog javnog tužioca, gospođa Dolovac je izrazila zadovoljstvo zbog održavanja ove ceremonije kojom je u prvom redu odato priznanje kvalitetu francusko-srpskih odnosa u oblasti pravosuđa. Republički javni tužilac je podsetila na značaj uticaja francuskog prava na korpus zakona i pravnog sistema Srbije, počev od XIX veka, što se objašnjava značajnim brojem srpskih studenata, stipendista srpske vlade koji su tada studirali pravo u Francuskoj a zatim zauzimali visoke položaje u društvu.

Srbija je prva zemlja koja nije članica Evropske unije sa kojom je Francuska 2016. godine potpisala okvirni sporazum u oblasti zajedničkih istražnih timova. Tome je prethodilo potpisivanje, 2013. godine, bilateralnog sporazuma o borbi protiv organizovanog kriminala. U tom smislu, Tužilaštvo Republike Srbije je ključni sagovornik koji je omogućio pravosudnim organima da vode istrage i izvan svojih granica.

Kakva lakrdija! Nije jedina.

Skoro da nema građanina Srbije koji veruje u srpsko pravosuđe!

Koji su to razlozi da Francuska odlikuje srpsku tužiteljku i njenu zamenicu, kada je opšte poznato da je srpsko pravosuđe među najkorumpiranijim na planeti!

Ipak, Francuska ima razlog što je odlikovala gospođu Dolovac. Najviše nacionalno odlikovanje ne deli se tek tako. Ako nije u službi pravde u Srbiji, gospođa Dolovac i njena zamenica služe, zasigurno, francuskim interesima.

Glavna tužiteljka i mnogi drugi tužioci i sudije iznajmljuju se na lizing. Francuske kompanije su sa srpskim diktatorom sklopile mnogo kriminalnih ugovora, na štetu Srbije, njene privrede, građana, imovine. Sve je to urađeno uz saglasnost gospođe Dolovac, koja nijedan od tih ugovora nije ispitala i zatražila od nadležnih sudova da ih ponište, a aktere izvede pred krivična veća.

Društvo sudija Srbije i Udruženje javnih tužilaca više od decenije primaju apanažu od Soroš fondacije! Da li je najamnik ograničen najamninom?

Američka vladina agencija USAID od 2017. godine ''reformiše'' srpsko pravosuđe. Odvojeno je preko 7 miliona dolara za taj poduhvat, a rezultate tog rada vidimo svakodnevno. Pravosuđe nam je u sve gorem blatu.

Nijedna akcija istražnih službi i policije iz SAD-a ili Europola, u Srbiji nije dobila epilog!

Podsetimo se da Sjedinjenim Državama nisu isporučeni osumnjičeni za sajber kriminal iz Niša. Kakvi međudržavni ugovori, zakoni koje je Srbija potpisala i ratifikovala, srpski diktator je taj koji odobrava svaku aktivnost. Pravosudni organi su tu da stanu iza njegovih odluka.

Istražni organi i obaveštajna zajednica nema šta da traži u Srbiji!

Da podsetimo da je međunarodna policijska akcija pre tri godine sprovela akciju ''Familija'' u kojoj su u Italiji, Hrvatskoj i drugim državama uhapšeno više od 100 ljudi, pod optužbom da su prali novac.

Europol je zatražio od srpskog odeljenja Interpola da u Srbiji uhapsi osumnjičene koji su našli utočište u našoj zemlji. Od srpskog Ministarstva unutrašnjih poslova zatraženo je da pozovu na razgovor u Policijsku upravu u Novi Sad i Andreja Vučića, koji je u Srbiji otvarao fiktivne firme preko kojih su građani Hrvatske oprali stotinu miliona evra. Srpsko tužilaštvo nije pokazalo ama baš nikakvo interesovanje za učešće u ovoj međunarodnoj policijskoj istrazi. Nijedan osumnjičeni, koji je izbegao iz Hrvatske, nije u Srbiji pozvan ni na informativni razgovor, jer je tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić obavestio srpski Interpol da nema mesta sprovođenju predkrivičnih radnji protiv bilo koje osobe, navedene u zahtevu Europola za njihovim privođenjem i ispitivanjem!

Američka služba za borbu protiv trgovine narkoticima DEA sprovela je veliku akciju presecanja narko kanala trgovcima sa Balkana, na čijem čelu tih švercerskih timova stoje čelnici iz izvršne vlasti. Oko 200 tona kokaina je zaplenila DEA od trgovaca belim prahom koji žive u Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj...

Prethodno su u Albaniji razbili narko kartel premijera Edi Rame, a ova zemlja je omogućavala 10 milijardi evra čiste zarade na trgovini marihuanom, koju su delili narko vođe sa ovog dela Balkana.

A akciji zaplene marihuane na najvećoj uzgajivačnici u Evropi, na imanju Jovanjica, pokazalo se da državni vrh, koji je u ovaj profitabilan posao umešan, ne daje saglasnost da se slučaj sudski reši. Uhapšenom Predragu Koluviji sud je ukinuo pritvor, a Velika propaganda laži je optužila najviše policijske rukovodioce MUP-a da su ovom akcijom hteli da kompromituju Andreja Vučića, brata srpskog diktatora, pa i njega samog!

Danima se pretilo hapšenjem onima koji su ''čestitog uzgajivača organske hrane'' Predraga Koluviju uhapsili i nagovarali ga da optuži braću Vučić da stoje iza njegovog hapšenja i pokušaja ''kompromitacije čestitih ljudi, Andreja i Aleksandra''.

A 14. januara ove godine u barskoj luci su zaplenjeni paketi banana sa drogom koja se unutra nalazila!

Oko 500 kilograma kokaina je zaplenjeno u Crnoj Gori, u magacinu trgovačke kompanije "Voli", a koji je stigao u paketima banana iz luke u Ekvadoru, potvrdili su specijalni tužioci.

Uhapšena jedna osoba, špediter iz Bara (Đ.D.) za koju se sumnja da je deo međunarodne kriminalne organizacije.

"U toku 2021. godine na teritoriji Slovenije, Ekvadora i drugih država stvorena je kriminalna organizacija koja je vršila krivična dela stavljanja u promet opojnih droga. Podaci ukazuju da su organizaciju formirala dva neidentifikovana lica, a postoje sumnje da je špediter Đ.D. imao zadatak da vrši manipulaciju kontejnerima u kojima su bile banane, u cilju izuzimanja kokaina ispod mera nadzora", saopštio je specijalni tužilac Miroslav Turković.

Brod iz Ekvadora "Spirit of Chennai" sa 70 kontejnera banana je uplovio u Luku Bar 2. januara, a carinski službenik je otkrio da jedan od kontejnera sadrži sumnjiv tovar o čemu je obaveštena policija. Sumnjajući da se u kontejneru pored banana nalazi kokain Uprava carina je u dogovoru sa policijom odlučila da prati sumnjivi tovar do krajnjeg odredišta.

"Na osnovu strategije Specijalnog državnog tužilaštva, pošiljka je propuštena, praćena i kontrolisana do skladišta kupca banana", navela je direktorica Uprave carina Milena Petričević.

Nakon što je sumnjivi teret 11. januara stigao u magacine "Volija" jednog od najvećih trgovačkih lanaca u Crnoj Gori, radnici koji su primetili sumnjive pakete obavestili su upravu kompanije koja je pozvala policiju. Zatim je policija zaplenila pakete za koje je utvrđeno da je u njima kokain.

Tri tovara kokaina ipak ranije prošla?

Glavni Specijalni tužilac Milivoje Katnić je ocenio da je razbijen još jedan lanac krijumčarenja kokaina. On je naveo da su pripadnici kriminalne organizacije trebalo da preuzmu kokain u Slobodnoj carinskoj zoni Luke Bar. Katnić je izrazio sumnju da se to desilo tri puta u toku 2021. godine:

"U pitanju su slučajevi od 2. juna, 2. avgusta i 14. oktobra kada su članovi kriminalne grupe uspeli da odnesu od dve do tri tone kokaina iz Slobodne carinske zone, a čija je vrednost više stotina miliona eura. To je droga 96 odsto čistoće", rekao je Katnić.

Tužilac Katnić smatra da se slučaj sa kokainom "pakovao" Voliju i njegovom vlasniku Draganu Bokanu.

Prema njegovim rečima, nema indicija da je u ovom poslednjem krijumčarenju učestvovao neko iz kompanije "Voli" u čijem je magacinu pronađena droga:

"Naprotiv, pružili su svu logističku podršku", rekao je Katnić.

On je potvrdio da je Voli u proteklih pola godine više puta tražio proveru kontejnera kojima stiže roba za taj trgovinski lanac, uključujući i ovaj kontejner. Petričević je kazala da za Upravu carina nije obavezujuća nečija molba, da bi radili ono na što ih zakon obavezuje - proveru kontejnera.

Ona nije precizirala da li u dopisima Volija objašnjeno zbog čega insistiraju na proveri, odnosno, da li sumnjaju da im neko podmeće kokain u banane.

Nakon otkrivenog kokaina, oglasila se kompanija „Voli" koja je saopštila da su se suočili sa ''neočekivanim i šokantnim incidentom u vezi sa sumnjivom pošiljkom dospelom u njihov distributivni centar.''

„Iskustvo pokazuje da kada su u pitanju banane, uvek postoji veliki rizik da se sa pošiljkama nađe napuštena roba sumnjive supstance. Svesni velike mogućnosti zloupotrebe pošiljki, vrlo smo predostrožni", navodi uprava „Voli" potvrđujući da se od 2018. godine kontinuirano obraća nadležnima, sa zahtevom da se prekontroliše i dodatno skenira roba o trošku kompanije.

„Nastavićemo da šaljemo informacije i tražimo detaljnu analizu robe, dok se ne stvore uslovi da budemo zaštićeni od sličnih situacija i mogućnosti podmetanja našoj kompaniji", dodaje se.

Specijalni tužilac Katnić je rekao da "do stepena osnovane sumnje" smatra da se slučaj sa kokainom "pakovao" Voliju i njegovom vlasniku Draganu Bokanu.

Vlasnik kompanije "Voli" je Dragan Bokan, predsednik Košarkaškog kluba "Budućnost". Blizak je predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću i Demokratskoj partiji socijalista koja je u avgustu 2020. godine, nakon tri decenije, izgubila vlast na parlamentarnim izborima.

Kompletan tovar banana koji je stigao u Crnu Goru poručila je firma "Rastoder" iz Slovenije.

Nakon što je pronađen kokain kompanija "Rastoder" je saopštila da će napustiti Luku Bar kao destinaciju zbog činjenice da nema bezbednosne kontrole:

"Zbog visokog rizika zloupotrebe za svrhe krijumčarenja, pod kojim se u zadnjem periodu vrši pomorski prevoz i nemogućnosti optimalne bezbednosne kontrole za koju smo molili u Luci Bar, bićemo prisiljeni da preusmerimo sve naše kontejnere u druge luke, saopšteno je iz slovenačke kompanije čiji je vlasnik crnogorski državljanin Izet Rastoder."

Direktorica Uprave Carina Milena Petričević je saopštila da proveravaju ranije pošiljke slovenačke firme "Rastoder".

"Nakon otkrića kokaina 11. januara, pošto smo otkrili sumnjivu pošiljku od konkretnog dobavljača, tražila sam koliko je taj Rastoder u prethodnom periodu dostavljao banana i pošiljki za Crnu Goru. Tražila sam analitiku tih pošiljki i došli smo do informacija na kojima nećemo stati", navela je Petričević.

Kompanija Rastoder grup jedna je od vodećih uvoznika banana iz Centralne i Južne Amerike. Osnovana je prije 30 godina, a banane redovno dostavlja za crnogorsko tržište preko Luke Bar.

Privredna komora pozvala na suzdržanost

Upravni odbor Privredne komore Crne Gore pozvao je celokupnu javnost da se uzdrži od komentara koji kompaniju "Voli" i njene zaposlene stavljaju u negativan kontekst pre nego što nezavisna istraga utvrdi sve činjenice.

"Kompanija je svojim postupanjem i pravovremenom prijavom sumnjive pošiljke poslala primer i drugima kako se, na društveno odgovoran način, može sarađivati sa nadležnim organima", kaže se u saopštenju Privredne komore.

Iz Privredne komore su naveli da u kompaniji "Voli" akcionarski deo ima renomirani kreditor Evropska banka za obnovu i razvoj! (Direktora ove banke odlikovao je Aleksandar Vučić, jer je za mito od 300 miliona evra, omogućio beogradskom Milenijum timu pranje tri milijarde evra, peko ove banke!)

Agenti DEA pošiljke teške po tonu belog praha otkrivali su crnogorskoj nacionalnoj službi za borbu protiv organizovanog kriminala, ali se ona nije pokazala sposobnom da slučaj privede pravdi, jer Crna Gora ima svog Mladena Nenadića, tužioca Milivoja Katnića. Ipak, crnogorsko Više tužilaštvo je ulazilo u postupak. Crnogorsku javnost je prošle godine sablaznio sudija Višeg suda su Podgorici, koji je pustio svoga kuma, optuženog za šverc 1.500 kilograma kokaina, da se brani sa slobode, iz kućnog pritvora!

Srbija je oteta, pretvorena je u eksperiment državu!

Kada se na čelu Srbije našao nesrećni Boris Tadić, započeta je reforma srpskog pravosuđa, koja je Srbiju u crno zavila.

Demokratska stranka, koja, inače, u istoriji Srbije nije osvajala vlast, učinila je pravosuđe svojim partijskim servisom, svesna da lako mogu izgubiti izbore i da njen roj skakavaca koji je ušao u izvršnu vlast, radi pljačke, mogu zaštititi samo njihovi tužioci i njihove sudije.

Vučićeva klika je samo razradila model potčinjavanja pravosuđa partijskim interesima.

Krajem prošle godine za predsednicu Vrhovnog suda Srbije postavljena je sudija Jasmina Vasović, drugarica sa studija Aleksandra Vučića.

Za ministra pravde imenovana je Maja Popović, kuma Jasmine Vasović i takođe generacija Vučića.

U koooperaciji Vasović - Popović odmah se sud stavio na raspolaganje izvršnoj vlasti, da pomogne stranim bankama da ne plate štetu građanima zbog nezakonite naplate prilikom obrade stambenih kredita.

Štrajkovali su advokati, izgubljeni su dani u kojima sud nije mogao da sudi, ali Vučićevu kamarilu to nije interesovalo. Kakvi građani. Njih 200 hiljada dovedeno je u poziciju da izgube po 100 hiljada dinara, najmanje, zbog sudskih troškova.

U tom periodu je za sudiju Vrhovnog kasacionog suda izabrana Dragana Boljević, sudija Apelacionog suda u Beogradu, koja je, inače, od istog sastava Visokog saveta sudstva bila označena kao nepodobna za izbor.

Gospođa Boljević je oličenje zla. U reformi pravosuđa nije bila (re)izabrana, ali su se srpske sudije solidarisale sa njom i ostavili je na čelu predsednice Društva sudija Srbije. Danas je ona počasna predsednica ovog društva, koje finansira fondacija Soroš!

Nedavno je ova gospođa, tek izabrana za sudiju Vrhovnog kasacionog suda, opravdavala odluke o '' zauzimanju stava'' kojim se štite strane banke, objasnivši da se to događa svuda u svetu, kada je u pitanju ''zaštita krupnog kapitala''.

Srpske parajlije imaju mogućnost da na ''tržištu'' iznajmljuju tužioce i sudije. Odreše kesu, plate, i pod punom su zaštitom.

Ovakvo pravosuđe može da reformiše jedino opšta pobuna građana.

1

Pada para na paricu

U srpskom pravosuđu malo je sudija koji su odvažni i hrabri da donesu presudu na osnovu zakona i važećih propisa, a ne da ih tumače po volji izvršne vlasti. Sudije su izložene progonima i unutar Društva sudija Srbije, koje je privatizovala Dragana Boljević, danas sudija Apelacionog suda u Beogradu.

Strukovno udruženje sudija - Društvo sudija Srbije, koje sada ima nešto više od 1.000 članova, nastalo je kao izraz nepristajanja dela sudija na režim vladajući tokom poslednje decenije XX veka, koji je od sudija u Srbiji očekivao, a u određenom broju sudija i dobio, izvršioce svoje volje prilikom donošenja sudskih odluka koje su legalizovale izbornu krađu na lokalnim izborima u 1996. godini. Odlučivši da ne pristanu na nedoličnu ulogu koja je tražena od sudija u sporovima povodom prekrajanja rezultata lokalnih izbora iz 1996. godine, sudije u Srbiji su pokazale da su svesne svoje odgovornosti, da poštuju svoju struku i da su namerne da očuvaju njen ugled. Pod sloganom „Ne pristajem", oko 600 sudija koji su činili četvrtinu ukupnog sudijskog kadra, osnovali su svoje udruženje, 26. aprila 1997. godine.

Gospođa Boljević je supruga advokata Branka Pavlovića, sina bivšeg ražalovanog partijskog funkcionera Bore Pavlovića. Kao kćerka građevinskog radnika ona je vodila računa da ne uzme muževljevo prezime, radi lakšeg napredovanja u karijeri.

Kao sudija Okružnog suda u Beogradu godinu dana je bila na bolovanju, lečeći se od Hepatitisa B (prenosiva polna bolest).

Bila je surova prema strankama koje nisu bile od ugleda, niti su bili na liniji partije. U vreme reizbora sudija 2009. godine nije reizabrana za sudiju Višeg suda u Beogradu. Njen suprug Branko Pavlović kao advokat je bio pod istragom da je prevario male akcionare koje je zastupao, da je zgrnuo nekoliko miliona evra, služeći se statusom svoje supruge koja ga je promovisala kod kolega. Njen dosije je bio impresivan. Iako više nije bila sudija, kolege su odlučile da je ostave na čelu predsednika Društva sudija Srbije. I danas je na tom mestu.

Povratkom u sud, na osnovu odluke Ustavnog suda Srbije, gospođa Boljević je iz Višeg suda u Beogradu, za samo nekoliko meseci unapređena za sudiju Apelacionog suda. Svi koji su pomogli gospođi Boljević našli su se na njenom udaru. Tako je i sudija koji je gospođu Boljević zastupao pred Visokim savetom sudstva, kao, sudija Višeg suda u Beogradu, postao njena meta. Iz bolesne potrebe ukidala mu je sve presude i otvoreno preko svojih koleginicama sudija-mafijašica iz bivšeg Petog suda u Beogradu, vodila rat protiv njega. To mu je bila zahvalnost nešto se izlagao opasnosti da i sam bude razrešen. Koliko je građana oštećeno divljanjem ove bolesne žene, teško je za sada utvrditi. Istraživači Magazina Tabloid dobili su dosije o gospođi Boljević, zbog kojeg nije ni reizabrana. Verujemo da će, promenom vlasti, njen muž i ona dobiti doživotni zatvor.

Kao nesmenjivi predsednik Društva sudija Srbije, a na ovoj funkciji je 15 godina, gospođa Boljević, zahvaljujući beskrupuloznosti i bogatstvu, ima ogroman uticaj na korupciju u pravosuđu. Njene predloge o izboru sudija, njenih kandidata, Visoki savet sudstva bespogovorno izvršava, tako da ona stvara svoju hobotnicu. Namerava da radi još pet godina, da završi kao sudija Vrhovnog kasacionog suda. Kćerku je udala za sina jednog bogatuna, a njena svadba u hotelu Metropol prošle godine koštala je 30.000 evra!

Njen suprug Branko je advokat. Bio je i direktor Agencije za privatizaciju, kao Koštuničin favorit. Kao advokat brzo je zaradio šest miliona evra, rasprodajući interese malih akcionara, koje je zastupao i prodao ih Miroslavu Miškoviću, Beku, Slobodanu Raduloviću i novim vlasnicima Robnih kuća Beograd.

Odakle novac sudiji Apelacionog suda? Ova, u mladosti promiskuitetna dama, znala je na čiji sto će podići svoje noge.

Niko od sudija iz Društva sudija Srbije ne sme da daje izjave za javnost, jer je to ona uzela kao ekskluzivno pravo za sebe.

Da li će srpsko pravosuđe sada voditi mafija gospođe Boljević?

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane