Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Druga strana

Možemo li rehabilitovati žrtve Vučićeve političke policije?

Koliko košta sloboda?

Može li nov potpis na staru jezičkuć krštenicu? Milana Malenovića uhapsili su 18. avgusta 2015. godine inspektori Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije - Odeljenja za viskotehnološki kriminal Uprave kriminalističke policije, a nakon dvodnevnog zadržavanja priveli su ga dežurnom sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu, Raši Jankoviću, koji mu je odredio pritvor. Odveli su ga odmah u zatvorsku bolnicu, jer se Malenović kretao uz pomoć štapa i imao je ozbiljne zdravstvene probleme. Izolovan je jer je na fejsbuku navodno napisao ''Ubij, ubij Vučića...", čime je ugrozio njegovu sigurnost. Pravnosnažno ga je od optužbe oslobodio Viši sud u Beogradu, a pre pet dana, posle šest godina stigla je i presuda Prvog osnovnog suda u Beogradu kojom mu sud dosuđuje naknadu za više od šest meseci izgubljene slobode, koliko je proveo u pritvoru i kućnom pritvoru u iznosu od samo 280.000 dinara!

Milica Grabež

Tog 18. avgusta 2015. godine Velika propaganda laži počela je nazapamćenu propagandu, obavestivši građane kako su inspektori srpskog MUP-a uhapsili zamenika glavnog urednika Magazina Tabloid Milana Malenovića, koji je preko svog fejsbuk naloga, navodno, pozvao na ubistvo srpskog diktatora Aleksandra Vučića. Tri dana je trajala besomučna hajka na Malenovića, koji je posle dvodnevnog zadržavanja u policijskoj stanici sproveden u bolnicu Okružnog zatvora u Bačvanskoj, jer je reč o čoveku teško narušenog zdravlja.

To nije smetalo Vučiću i njegovom kartelu da pozove građane da ga zaštite od čoveka koji se kreće uz pomoć štapa.

Budući da se Malenoviću pogoršalo zdravstveno stanje, uprava zatvorske bolnice obavestila je sud da njegovo lečenje nije moguće u zatvorskim uslovima, pa je u strahu da Malnović ne bude još jedna žrtva sumanute Vučićeve politike i policije, veće Višeg suda u Beogradu preinačilo meru određivanja pritvora i naložilo stavljanje Malenovića u kućni pritvor, uz zabranu elektronske komunikacije sa bilo kim...

Tekli su dani, a Malenoviću je u posetu mogla da dođe samo ekipa Hitne pomoći Beograda, jer je često dolazio u stanje opasno po život.

I konačno, sudija za prethodni postupak je 11. februara 2016. godine, posle šest meseci, ukinuo kućni pritvor i Malenović je, uz pomoć štapa, mogao da izađe iz stana.

Više javno tužilaštvo je, ne žureći, podiglo optužnicu protiv Malenovića, zbog krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti, ali, ovog puta ne Aleksandra Vučića, već Nebojše Stefanovića!

U postupku koji je usledio, sudija Višeg suda u Beogradu Slavica Nikolić je oslobodila Malenovića od svake odgovornosti, a žalbu Višeg javnog tužioca odbilo je veće Apelacionog suda u Beogradu.

Izmučen vođenjem postupka, šestomesečnim pritvorom i izolacijom, zdravstveno stanje Malenovićevo toliko se pogoršalo da ga je komisija lekara poslala u invalidsku penziju.

Zbog neosnovanog lišenja slobode, urednik Magazina Tabloid podneo je tužbu Prvom osnovnom sudu u Beogradu, radi naknade štete zbog šestomesečnog gubitka slobode.

Prethodno je njegov predlog za vansudskim poravnanjem odbilo Ministarstvo pravde Srbije, uz obrazloženje da je kriv što je pretio predsedniku Srbije, mada je u optužnici navedeno da je ''ugrozio sigurnost'' Nebojše Stefanovića!

Skoro šest godina je trajao sudski postupak radi isplate štete, a kada će biti okončan, ne može se ni pretpostaviti. Zavisi od toga koliko će Vučićev kartel ostati na vlasti.

Sudija Prvog osnovnog suda u Beogradu Pane Marjanović uspeo je da sprovede postupak, jer je javno pravobranilaštvo sabotiralo suđenje, odbijanjem prijema poziva za raspravu i 23. novembra je doneo presudu, kojom Milanu Malenović Republika Srbija za šestomesečno gubljenje slobode isplati 280.000 dinara!

Otpravak presude pisao je skoro tri meseca.

Ipak, advokat Stevan Damjanović tvrdi da je pomenuti sudija pokušavao koliko je to god moguće, okonča postupak, da mu je bilo žao Malenovića.

Dakle, za dan izgubljene slobode, Malenoviću država iz budžeta mora da isplati po 12 evra! Toliko u Srbiji košta sloboda. I to sve pod uslovom da Apelacioni sud u Beogradu potvrdi ovu presudu, što je malo verovatno, jer su sudije životinjski odane vlastima.

Sasvim je moguće da Malenović ne dočeka tu presudu.

Nekoliko stotina ljudi je završilo u zatvoru i policijskim pritvorima, zbog pominjanja Vučićevog imena na društvenim mrežama. Mnogi nisu ni izašli živi iz zatvora.

Služba za visokotehnološki kriminal MUP-a Srbije je pretvorena u političku policiju za zaštitu diktatora od javne reči. A trebalo bi da se bavi otkrivanjem perača novca, milionskim špekulativnim poslovima

Zlo koje ostaje iza Vučićeve tiranije teško je opisati.

Nadamo se da će žrtve njegove politike biti rehabilitovane.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane