Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Banat

Motorizovani protesti u srcu Banata doveli traktore u centar Zrenjanina

KAD NEGO SAD - VREME JE ZA PAD (IZ FOTELJA)

Vlasnici vlasti u Srbiji, već 10 godina, vele, ide nam lako, isuviše lako varamo, krademo i lažemo poplašen narod. Da im, najzad, predizborna kola "jurišaju" nizbrdo, pokazuje taj isti narod. Diže glavu, ide na ulice, u proteste, za odbranu golog opstanka.

Zoltan Horvat

Talas nezadovoljstva raste, buja i na ulicama Zrenjanina. U osramoćenom gradu sa titulom Sportskog grada Evrope, ponovo "raste" narod. Prošle nedelje su poljoprivrednici, u traktorima, na protestnim vožnjama, umesto na plodne banatske njive, krenuli "špartanjem" kroz grad, ogorčeni vrtoglavim cenama cenama osnovnih sredstava za rad: goriva i đubriva. Lokalnim foteljašima, kukavnim izvršiteljima stranačkih naredbi iz Beograda i Novog Sada, koji ovih dana ne smeju ni nos da promole iz svojih raskošnih kancelarija, upućuje se jasna poruka: fajront, SNS parazitsko vreme je isteklo!

Jad, muku i neizvesnost opstanka na sopstvenoj plodnoj zemlji, banatski poljoprivrednici rešavaju organizovano, svi. Dragan Kleut, predsednik Saveza poljoprivrednika Banata jasno kaže ispred svojih kolega, da je neodgovorna i nesposobna agrarna politika države ukinula regresirano gorivo, minimalizovala otkupne cene popljoprivrednih proizvoda, i "digla u nebo" cene goriva i đubriva. - Samo litar dizela sa akcizom košta 183 dinara, dok je cena veštaka "skočila" 300 procenata, čime se obesmišljava poljoprivredna proizvodnja i direktno ugrožava paor, kaže Dragan Kleut. Napominje da su poljoprivrednici protestnom vožnjom upozorenja ulicama Zrenjanina i drugih gradova i sela Srbije, postavili hitne i neodložne uslove za normalizaciju stanja: ukidanje megalomanskih akciza države na osnovna sredstva za rad! - U protivnom, radikalizacija protesta je neizbežna, napominju Dragan Kleut, Dejan Rakić, Slavko Vukov i njihove kolege, čvrsto rešene da istraju u zahtevima.

Iznuđena, ali organizovana i moćna protestna kolona stotinak traktora na ulicama Zrenjanina, jasno je pokazala, da je poljoprivredni proizvođač u srcu plodnog Banata, nasušna potreba države. Stoprocentno "ugrađivanje" države na grbaču paora, sa ciljem da se uništi domaća proizvodnja, od prošle nedelje je, nedozvoljen čin, na šta se nadograđuju slične protestne vožnje teških vozila širom Srbije. Talas ogorčenosti dobrog i vrednog domaćina, sistemski sprečenog od strane stranačke države da opstane na sopstvenoj zemlji, poprima oblike "plime". Najzad, svetlo u tunelu, glas obespravljenog naroda, koji diže glavu, i odlučno kreće u protest!

Istovremeno, centralnom magistralom kroz Zrenjanin, tutnje teški kamioni i šleperi. Asfalt "gori" i zimi pod teretom "drumskih krstarica", jer, nema obilaznice. Već 10 godina, lokalni vlasnici SNS - SPS vlasti, "presvučeni" bivši vladari iz vremena "žutih", obećavaju obećanja..."...Fabrika vode za piće, evo, samo što nije... Obilaznica, ma za koji mesec, obećavamo i za nju novo obećanje...". Rešenje kapitalnih problema Zrenjanina je, i u najnovijem novogodišnjem intervjuu lokalnih foteljaša regionalnom listu Zrenjanin: slavimo jubilej, deseti put i ovog januara obećavamo novo obećanje, ove godine, ima da, nema...!!!

I, nije ih sramota, naprotiv (ponavljamo "gradivo" iz teksta u tekst)! Lokalna foteljaška elita se, uveliko predizborno zaigrava. Iza zakatančenih vrata, planira, kalkuliše, kapilarno ucenjuje sugrađane. Usput, kadrovi se "množe" po foteljama, brzinom svetlosti. Prosto je neverovatno, da se neko, bilo ko iz stranačke centrale, usudio da za novog načelnika Srednjobanatskog upravnog okruga imenuje Predraga Rađenovića iz Krajišnika, bivšeg predsednika opštine Sečanj, siromašne, do bola svih desetak hiljada stanovnika. Opštinska kasa u Sečnju je, najblaže rečeno, razvaljena, nenamenski se bahatilo desetinama i stotinama miliona, nameštenih tendera sijaset, "u pomoć" Sečnju je, kao "spas", stigao "spasilac", SNS koordinator iz bačkog Odžaka, izvesni Đaković. Ovaj, nesretnik, okupio oko sebe nove SNS kadrove, počev od Oberkneževa iz Boke (inače talentovani stručnjak, "zalutao" u opštinsko stračarenje).

Rađenović, novi načelnik Srednjobanatskog okruga, ničim izazvan, istakao se prethodnih nedelja "u akciji" svečanog otvaranja SNS stranačkih kancelarija u Sečnju. Njih dvadesetak se okupilo, nikad manje zainteresovanih, i uz iće i piće, "proslavilo" useljenje. Već 30 godina nema završetka izgradnje obećane hale sportova, što je, do neba sramota retko nesposobne opštinske vlasti. Ni predsednik njihove stranke im nije pomogao marta 2019. godine, obećanjem ludom radovanje) u centru Sečnja: sledeće nedelje, šaljem 180 miliona za halu sportova. Sem naručenog aplauza i pedesetak policajaca u civilu u stranačkoj "masi" (353 prisutna), od tada, ništa. Da bi se, kako rekoše sečanjski opozicionari, niko i ništa, dokopao nove fotelje!

Prolete i pet protokolarnih godina mandata Snežani Vučurević, bivšoj načelnici Srednjobanatskog okruga, supruzi Mitra Vučurevića, predsednika opštine Žitište, takođe siromašne, da ne kažemo uboge, na jaslama države. Dakle, kadrovi za visoke lokalne funkcije "dovoze" se u Zrenjanin iz opština, koje se za poslednjih deset godina, (ne) mogu pohvaliti, ničim.

U opštini Žitište "ubijen" je i nekadašnji vojvođanski prehrambeni gigant Agroživ, i da nije retko poslovne i uspešne privatne firme Mrkšićevi salaši, i ova opština bi služila za šegačenje i upiranje prstom na desetak stranačkih foteljaša bogovskog života na grbači naroda...Svi ostali, taj isti narod sa kojim se šegače, na granici preživljanja.

Snežana Vučurević, stranačka funkcionerka, privilegovana je novom foteljom, friška je pomoćnica gradonačelnika Sima Salapure za kulturu, obrazovanje i ravnopravnost polova. Valjda po diskrecionom pravu gradonačelnika da bira prve saradnike, zemljakinja, k' naručena. Tu je, takođe kao pomoćnica, od prošle godine, pogodili ste, gradonačelnikova zemljakinja, Jelena Travar - Miljević, zadužena za ekonomski razvoj i politiku jednakih mogućnosti. Jednaka je koleginici Snežani, i nikom više. O politici jednakih mogućnosti, na jutarnjoj kafici visokorangiranih meštanski opštine Žitište, gde su isključene mogućnosti bilo čega, sem isključivo napredovanja naprednih SNS kadrova. Uzmimo u obzir i suprugu Predraga Rađenovića, donedavno direktorice Predškolske ustanove u Sečnju, koja je, takođe spremna da uleti u novu, "napredniju" fotelju. Blago nama s njima, uspešnima, voljom bliskih rođaka i veza, iz razvaljenih opština. Naravno, nemojmo zaboraviti, i preko (ne)potrebnu, Stojanku Cicu Vučković, takođe pomoćnicu gradonačelnika, neki lokalni "štih" ju je hitno i neodložno pozvao direktno iz Beograda, zaduženu za oblast privrede i saradnju sa javnim preduzećima i ustanovama.

Po kancelarijama Javne (Gradske) Kuće, obilje koferaša, aferaša, uz seks na eks, ponajviše foteljaša sa tri i više mesečnih apanaža. Obilje ih je istaknutih u stranačkim "akcijama", gde se recimo pamti celovečernji "herojski" podvig Dragana Ćapina - Ćapka, člana gradskog veća, bivšeg pomoćnika gradonačelnika Čedomira Janjića. Legendarni Ćapko je pretprošle godine, nakon neuspelog referenduma za izglasavanje mesnog samodoprinosa u rodnom Kleku, proveo celu noć sa sinom i još nekim neophodnim stranačkim pajtosima u kancelariji mesne zajednice, u misiji "spašavanja" referenduma dopunskim dopisivanjem nepostojećih glasova! Čak i Vulin ima svog čoveka u zrenjaninskom gradskom veću, Dejana Damjanovića, predsednika lokalnog Pokreta socijalista.

Naravno, ni ovdašnji PUPS ne zaostaje, matora garda ima i podmladak, gde bliski rođaci i pajtosi zauzimaju, baš sva mesta, fotelje, udobne odborničke stolice bez ikakve odgovornosti...Lepota, milina, kako to dolikuje gradu, proglašenog privlačnim za lep život?!?

Nije šala, novinarka RTV je u januarskom prilogu, javno saopštila, i ostala živa, da je Zrenjanin, grad punoletstva bez pijaće vode, sa nezdravim vazduhom i najvećim brojem plućnih bolesti u državi, bogom dan za uživanje. Novinarka (tako se potpisuje) je svoju izjavu "pojačala" foteljaškim reklamerstvom Saše Santovca, zamenika gradonačelnika, vrhunskog lokalnog stranačkog preletača.

Nesrećni Santovac je izjavio, da od navale novih ljudi u Zrenjanin, funkcioneri ne mogu oka sklopiti. Kineska fabrika guma Ling Long u jurišnoj izgradnji, najavljena najveća trovačnica Balkana, garant je ovih i ovakvih, najvećih "zagađivača" sugrađana iz fotelja!

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane