Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Druga strana

Zbog ruske operacije u Ukrajini i sankcija koje su međusobno uveli, ulazimo u najtežu posleratnu ekonomsku krizu

Pogledajte dom svoj, anđeli

Sjedinjene Države, imperija u rasulu, vode, čini se, svoj poslednji rat - vojni, ekonomski, propagandni i psihološki. U istom je sosu i srpski diktator. Zbog ruske operacije u Ukrajini i sankcija koje su međusobno uveli, ulazimo u najtežu posleratnu ekonomsku krizu.

M. Grabež

Amerikanci ni istorijski ni genetski nisu nacija. Posle dva veka, dođe vreme da se i oni suoče sa svojim (zlo)delima.

Nakon lažiranih i brutalno nameštenih izbora, koji su, čini se, stavili tačku na budućnost Sjedinjenih Američkih Država, vremešni i senilni predsednik Džozef Bajden deluje kao stečajni upravnik ove imperije.

Njegov životni projekat je obračun sa Ruskom Federacijom. Po svaku cenu. Pokušavao je to i kao potpredsednik Huseina Baraka Obame. Uspeo je da natera tadašnjeg prvog čoveka Kremlja da ne okupira Ukrajinu, nakon što je popuštajući pred njegovim ucenama, pustio niz vodu tadašnjeg ukrajinskog predsednika Viktora Janukoviča, kojeg su na tom mestu zamenili neonacisti iz Ljvova i Azova.

Tadašnji američki potpredsednik je odmah uhlebio svog sina Hantera da u ovoj okupiranoj zemlji zgrne nekoliko stotina miliona dolara. Otevši ih od siromašnih, da siromašniji ne mogu biti, građana Ukrajine.

Doskorašnji predsednik Tramp je pokušao da izvede pred sud mlađeg Bajdena, a i njegovog oca, zbog ove pljačke. Nije mu pošlo za rukom, jer je pljačka osnovna privredna grana američke administracije i njenih protagonista.

Senilni američki predsednik, koji uživa najmanju podršku u istoriji ove države, okomio se na Rusiju. Opkoljavajući je vojnicima i tehnikom NATO alijanse. Srećom, Ruska Federacija je za tri koplja iznad američkih oružanih snaga.

Upregnuvši i evropske države, odnosno Evropsku uniju da ratuju umesto njegove zemlje u rasulu, gospodin Bajden je pokazao da će njegova neuspela ekonomska i politička okupacija Rusije, pokazati i Evropljanima da treba da misle svojom glavom i da se otkače od države koja tone.

Sveobuhvatne sankcije koje su uvedene nakon specijalne operacije u Ukrajini, uzdrmaće i evropske države, pa i Veliku Britaniju, koja se odvojila od Evropske Unije. Rusija je navikla na sankcije i prilagodila je svoju ekonomiju i građane životu u uslovima opkoljavanja. Najveći je proizvođač žitarica, mesa, izvozom zaradi godišnje 20 milijardi dolara. A svet je, zbog nestašice hrane, počeo već da gladuje. Rusija ima energente - gas, naftu, ugalj, električnu energiju. Ima saveznike u bivšim Sovjetskim republikama. Najjača voja sila na planeti je u savezu sa najjačom ekonomskom silom Kinom. A Kina, Indija, Vijetnam i veći deo azijskih država čine tri milijarde stanovnika. Plus Latinska Amerika (Brazil, Venecuela, Čile, Argentina...).

Nije lako baciti na noge takvu državu.

Doskorašnji američki predsednik Donald Tramp je čestitao ruskom predsedniku Putinu na akciji zaštite nacionalnih interesa u Ukrajini! A njegov glas u SAD-u daleko se čuje.

Reditelj Oliver Stoun podsetio je da je njegova zemlja, bez ikakvih razloga, osim privatnih interesa ljudi iz Bele kuće, napala i razorila Irak, Siriju, Libiju, da su bombardovali Srbiju, opkolili Venecuelu, Boliviju i na kraju porobili Ukrajinu, preko koje su vršili najgore eksperimente. Ko smo to mi, upitao je sugrađane ovaj poznati reditelj?

Muž Viktorije Nuland - Robert Kagan tvrdi: SAD 2024. mogu ući u građanski rat i raspasti se.

Kagan je za liberalni i antitrampovski The Washington Post napisao: „Sjedinjene Države idu ka svojoj najvećoj političkoj i ustavnoj krizi od Građanskog rata, sa predvidljivim izgledima da u naredne tri do četiri godine dođe do masovnog nasilja, kolapsa federalne vlasti i podele zemlje na zaraćene crvene i plave enklave". Sa istom prognozom je pre pola godine istupio i bivši predsednik Donald Tramp

Buduće događaje Kagan vidi ovako: „Signalna raketa za građanski rat i kolaps Amerike biće sledeći predsednički izbori. Republikanci i demokrate će blatiti jedni druge, i jedni i drugi će se proglasiti izbornim pobednicima, počeće nemiri i neredi, zemlja će utonuti u haos i prave borbe između „crvenih" i „plavih" država"

Razgovori o "nacionalnom razvodu" prešli su i u pravnu ravan. Tri okruga u Merilendu - Geret, Alegeni i Vašington objavili su da žele da uđu u sastav Zapadne Virdžinije. Ti okruzi su aktivno glasali za Donalda Trampa 2020. godine, dok je Merilend bio većinski za Bajdena. I republikanski okruzi Oregona žele da se pripoje Ajdahu.

Donald Tramp je javno dopustio mogućnost da će se SAD raspasti do novih predsedničkih izbora u 2024-oj. Ili kao posledica tih izbora.

Među njegovim najžešćim političkim oponentima i kritičarima je i Robert Kagan, jedan od ključnih analitičara i saradnika Instituta Brukings, Karnegi fondacije i Maršalove fondacije, a on upozorava Amerikance da im se upravo to - i u istom kratkom roku - može dogoditi.

Ovome, radi boljeg razumevanja, treba dodati tri okolnosti: 1. da je Kagan jedan od autora projekta „Novi američki vek", 2. da je on muž Viktorije Nuland, zamednika državnog sekretara SAD i 3. da je svoju prognozu-opomenu objavio na stranicama liberalnog i antitrampovskog The Washington Post.

Ukazavši da se pojačava polarizacija američkog društva i animoziteti i neprijateljstva između republikanaca i demokrata idu ka nepomirljivosti, predviđa veliki oružani sukob u Sjedinjenim Državama u naredne tri do četiri godine, koji bi mogao da se završi rušenjem federalne vlade i raspadom SAD na sukobljene države i teritorije koje mogu i međusobno.

Mnogi strani analitičari iznose skoro iste prognoze, pozivajući se na neumoljive činjenice.

Već puna tri dana sva Vučićeva medijska mašinerija je upregnuta da stvori atmosferu kako se na njega vrše neviđeni pritisci i da mu se ispostavljaju ultimatumi da uvede sankcije Rusiji. Cilj je da narod na kraju stekne utisak kako se on hrabro usprotivio i spasao Srbiju uvlačenja u problem koji je nastao usled krize u Ukrajini.

Istina je pak da nikakvih pritisaka niti ultimatuma u ovom trenutku nema. SAD i EU još uvek nisu zauzele konačni stav već su im svi potezi načelni pa samim tim ni zahtevi ne mogu da im budu ultimativni. Istovremeno, Rusija i ne traži bilo kakvo svrstavanje na njenu stranu, čak ni od država koje su im geografski i politički mnogo bliže nego što je to Srbija.

Dakle, još jednom Vučić će biti proglašen za pobednika bitke koja se ni ne vodi. Međutim, u narednom periodu kada svi globalni akteri budu zauzeli definitivne stavove može se očekivati da će režim slično kao i tokom 2014. godine prilično jasno stati na stranu EU i NATO. Ne treba zaboraviti kako je tada sam Vučić prihvatio ultimatum iz Nemačke o tome da Srbija ne sme da koristi situaciju da je EU zavela ekonomske sankcije Rusiji, a da je naša država imala u rukama sporazum o slobodnoj trgovini na bazi kojeg je u tom momentu privreda mogla da nam prihoduje milijarde evra.

Slučaj ''Ukrajina'' odneće sa scene govna iz Evropske unije i njihove mentore iz Vašingtona.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane