Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

EPS

Ministarstvo energetike: Grčič je zloupotrebom službenog položaja ugrozio energetsku bezbednost Republike Srbije i naneo štetu Budžetu Republike Srbije od pola milijarde evra

OŠTETIO DRŽAVU ZA POLA MILIJARDE EVRA!

Aleksandar Vučić, priprema zamenu za kompromitovanog VD direkotra EPS Milorada Grčića, koji je podneo ostavku, ali još uvek potpisuje štetne ugovore. Do juče Grčić je uzimao proviziju od poslova koje namešta, od pre nekoliko dana namešta poslove svima koji mu obećaju da će ga osloboditi krivične odgovornosti, za prijave koje je protiv njega podnela potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović

Mersiha Hadžić

VD direktor Elektroprivrede Srbije, Milorad Grčić, podneo je ostavku i više se ništa ne pita, ali ipak sve potpisuje, tvrdi za Tabloid dobro upućen izvor iz Rudarskog Basena u Kolubari. Protiv Milorada Grčića, potpredsednica Vlade i ministar energetike, Zorana Mihajlović je podnela tri krivične prijave, kažu izvori u Srpskom tužilaštvu i to: 28.05.2021. godine za krivično delo “Nesavestan rad u službi” iz člana 361. krivičnog zakona. 28.05.2021. godine zato što je u periodu od 20. do 26. maja iskorišćavao službeni položaj i prekoračivao granice službenih ovlašćenja i tako naneo štetu budžetu Republike Srbije od 60.000.000 dinara (Šezdeset miliona dinara) 22.12.2021. godine što je zloupotrebom službenog položaja ugrozio energetsku bezbednost Republike Srbije i naneo štetu Budžetu Republike Srbije od preko 500.000.000 evra! (Pet stotina miliona evra, odnosno pola milijarde evra).

Kratko pošto je zvanično podneo ostavku, Grčića su advokati obavestili o sadržaju krivičnih prijava i dokazima sa kojima ga tereti potpredsednica Vlade Srbije. Tada je obavešten i o tužbama koje su protiv njega podnosili sindikalci, radnici i privrednici koje je prevario. -Grčić se potom uhvatio za glavu i zakukao, prepričavao je kasnije po kafanama njemu blizak čovek za koga Grčić misli da mu je prijatelj. U međuvremenu je od stranačkog kolege obavešten je da ne treba da se brine, zbog krivičnih prijava, ukoliko nastavi da bude poslušan, odnosno, ako bespogovorno i bez provera nastavi da potpisuje sve što mu stave na sto...

Poslednjih meseci potpisao je nekoliko stotina dokumenata koji se odnose na ugalj. Na 4000 ugovora (zaključnica) sa radnicima stoji potpis, ali nijedna zaključnica nije ispoštovana. Radnici ugalj ne dobijaju. Ugalj se prioritetno daje privatnicima i to preko reda. Dešava se da privatnik koji je potpisao za ugalj danas, dobije isporuku sutradan ili najkasnije za dva dana. Istovremeno radnici koji su dobili zaključnice čekaju i duže od dva meseca, ali za njih uglja zvanično nema.

Ovakvim poslovanjem stvoren je monopol u trgovini ugljem. Potražnja je velika, ali ga stvarno mogu dobiti samo oni koji imaju kombinaciju sa Grčićem. Stvorena je veštačaka nestašiča. Zbog ovakvih Grčićevih poteza u Lazaravcu tona uglja košta između petnaest i šesnaest hiljada dinara, kod privatnika na stovarištima, dok je stvarna cena uglja 8,400. Na taj način privatnici zarađuju duplo više.

Izvesni Radoičič i Zvonko Veselinović istresu keš i odnesu sav ugalj i tako dignu cenu, priča za Tabloid dobro upućen izvor iz Elektro prirvrede Srbije. Kaže i da ta “SNS ekipa” dobija sve poslove bez tendera. Poverenik SNS-a za Lazarevac je ranije bio Grčić i on je tako imao uvid i u poslove koji se skalpaju sa SNS-u bliskim privrednicima.

Sada ga je na mestu poverenika za Lazarevac zamenio izvesni Malović. Malović je prisutnima na sastanku rekao da je Grčić za sada smenjen samo u SNS-u, ali da se još uvek drži u EPS-u, što znači da se za poslove oko gradnje i građevine u Lzarevcu mogu dogovarati sa njim.

Što se posolva sa Rudarskim basenom Kolubara tiče, moraju i dalje konsultovati ljude koji kontrolišu Grčića. Oni će mu, kako je rekao, sve odneti na sto da potpiše.

U nastavku tog sastanka predsednik opštine Lazarevac SNS-ov kadar Bojan Stević je rekao Maloviću, da je on zapravo sve poslove već dao Zvonku Veselinoviću.

-On stavlja kocku na ulice u Lazarevcu, to je već gotovo - zaključio je Stević, što se Maloviću nije baš svidelo.

Naš izvor navodi da ista opštinska struktura, daje građevinskoj mafiji da zida zgrade, lokale i tržne centre bez potrebne dokumentacije, ali uz dobru proviziju. Istovremeno je FK Kolubara procvetala, pošto se veliki deo procenata od ilegalne gradnje u Lazarevcu sliva u džepove pojedinaca bliskih ovom klubu. Novac se potom troši za nelegalno dovođenje fudbalera, ali i za kupovinu sudija. Zgrada koju u centru Lazarevca grade braća Janković bliski pomenutoj ekipi je toliko nepristupačna i u suprotnosi sa svakim urbanističkim planom. Napravljeni su razni problemi, oko priključaka i dugog prostornog planiranja. Više puta su građani okolnih zgrada zvali građevinsku inspekciju. Jedan od komšija sa kojim je naš novinar razgovarao nam je rekao da je samo on šesnaest puta zvao građevinsku inspekciju, ali da ona nijednom nije došla.

-Gradska vlada štiti ove lokalne SNS-ovce kao da su beli medvedi, rekao nam je ovaj građanin. Inače kako smo istražili zgrada je izgrađena na uzurpiranoj imovini za šta su saglasnost dali kadrovi SNS-a iz opštine. Nakon ovog posla su kao nagradu braća Janković od opštine dobili i novu lokaciju za gradnju i to ni manje ni više nego: “Bivšu fabriku obuće “Petar Velebit” Ta fabirka je radila i zapošljvala veliki broj radnika u Lazarevcu sa planom da kada se jednom rudnik zatvori građani ove opštine imaju mogućnost da se zaposle u toj ustanovi.

U procesu privatizacije fabrika je uništena i godinama je bila na meti građevinske mafije, lomila su se koplja, a sada su tu lokaciju dobila braća Janković. Lazarevčani sada već i kunu i pljuju predsednika opštine Bojana Stevića zbog toga. Ovde treba naglasiti i da je Opštinsko veće pre toga dalo saglasnost da se na tom mestu izgradi obdanište, a onda je Stević u dogovoru sa SNS-om shvatio da vrtići ne donose pare i tada su napravili dil sa Jankovićima. Jankovići sve pošteno plaćaju, u kesama i kofečićima ispod stola. Ponekad Jankovići, poklone nekome i kola, ili stan u zgradama koje grade.

Inače ovih dana, SNS-ovici užurbano u katastru obavljaju prevođenje stanova sa vlasika koji su upisani na stvarne vlasnike SNS-ovce koji su nekretnine stekli poslednjih godina, ali ih nisu knjižili na sebe do sada. Kako u katstru kažu, slično su se i žuti ponašali pre nego što su pali sa vlasti... Inače imovina u selu Barzilovci u opštini Lazarevac se ubrzano izgrađuje i to sve više i više! Od kojih para, pitaju se stanovnici Lazarevca obzirom da su u pitanju velelepni i luksuzni objekti.

Nije lako stanovnicima Lazarevca, ali je najteže onima koji su zaposleni u RB Kolubari, oni su zaista žrtve SNS mafije i prepušteni su sami sebi. Ne postoji sindikat koji bi mogao da ih zaštiti, jer zvaničan Granski sindikat preko svojih ljudi vodi Milorad Grčić.

Njegov čovek na čelu sindikata je Ranković Miodrag zvani Picin. Grčić je prethodno sa čela sindikata EPS-a smenio Đorđević Milana zvanog Đokin. Đokin je godinama učestvovao u pljački Kolubare zajedno sa Grčićem. On i Picin su prihvatili nakaradni kolektivni ugovor koji je na štetu radnika. Jer je tim ugovorom prihvaćeno da plata može, iz meseca u mesec da se smanjuje, a to se upravo i dešava od kada je takav ugovor i potpisan.

Bod za određivanje plate je 2020. godine vredeo otprilike 226 dinara, a sada je isti bod tek 186 dinara. Već nekoliko godina radnici se suočavaju sa hroničnim nedostatkom HTZ opreme, uslovi rada su katastrofalni, ishrana je loša. Hrana je poskupela i kantine koje se nalaze na kopovima prodaju samo hranu najgoreg kvalitetea, a po nenormalno visokim cenama.

Sa kopova je tokom radnog vremena nemoguće otići do prodavnica koji su van kruga rudnika. Radnici sa kojima smo pričali, kažu da im ne bi smetalo da su cene duplo više od onih u Skupštinskom restoranu, ali nisu, duplo, već su deset puta više...

Na pitanje zašto su se zapravo u poslovnom odboru u Kolubari, potukli lideri sindikata Milan Đorđević i Ranković Miodarg, niko nije hteo ili znao da nam odgovori. Istina svi znaju da je do tuče došlo, ali niko nije mogao sa sigurnošću da kaže zašto. Pitali smo: Da li je to zbog para? Možda u vezi stanova? Radničkih letovanja? Ugovora za ugalj, takozvanih karnela? Radnici sa kojima smo pričali samo bi slegli ramenima, dok su neki odgovarali sa nije naše da se u to mešamo...

-Ne mogu da Vam odgovorim tačno na ta pitanja, ipak mogao bih vam reći da nisu sindikalni lideri problm broj jedan u Lazarevcu i Kolubari, najveći kriminal se odvija u samoj zgradi opštine Lazarevac -rekao nam je radnik čije ime zbog njegove bezbednosti nećemo objaviti.

Kako on ističe, “sve mutne radnje u opštini Lazarevac idu preko prdsednika opštine Bojana Stevića...” On je kažu istovremeno u sprezi sa Đorđevićem i sa Rankivićem. Naravno i sa građevinskom mafijom, opštine Lazarevac. On je omogućio građevinskoj mafiji da nikada ne moraju da poštuju ni plan ni projekat. Često se dešava da u planu piše da će objekat imati dva parking mesta, a da po završetku radova ne postoji nijedno mesto.

-Napišite u Magazinu Tabloid da mi radnici Kolubare i građani Lazarevca javno pozivamo Aleksandra Vučića, da napokon on naredi građevinskoj inspekciji da dođe u Lazarevac i počne da radi svoj posao, kaže naš sagovornik i dodaje da su oni građevinsku inspekciju zvali nekoliko desetina puta, ali da oni izgleda ne znaju da rade svoj posao. Kažu da se ta inspekcija jednostavno nikada ne odaziva, kao da je Lazarevac u nekoj drugoj državi...

Stvarni razlog što se gradske vlasti svete Lazarevčanima je zapravo činjenica da su građani te opštine na referendumu glasali ubedljivo protiv promene Ustava, što je Vučića više nego iznerviralo. Vučić je potom za sve okrivio Tomu Rikanovića, koji se pita za sve SNS-ove biznis kombinacije u Velikim Crljanima, dok je predsedniku opštine Bojanu Steviću poručio da će debelo platiti za sve.

Vučić izgleda nije shvatio da narod Stevića jednostavno ne voli i da će to biti i uzrok pada SNS-a u Lazarevcu na narednim izborima.

Potsetićemo i da je Magazin Tabloid već pisao da je vršilac dužnosti direktora Elektro privrede Srbije (EPS) Milorad Grčić, pred prethodne izbore upisao kurs nemačkog jezika. Nemački će mu, napisali smo tada, trebati kada predsednik države Aleksandar Vučić, padne sa vlasti. Tabloid je tada između ostalog pisao: “Grčić tvrdi da neće bežati u Grčku, već u Nemačku, gde je na račune sklonio više od pet miliona evra. Trenutno traži način kako da iznese iz Srbije novac koji je prikupio u poslovima od prodaje bakra iz transformatora EPS-a (sve “na crno”), te novac od prodaje kolubarskog uglja (takođe “na crno” tržište) i novac od provizije za nameštanje tendera. Ukupno, Grčić je na ovoj način prikupio više od deset miliona evra! Veruje da bi Nemci “zaboravili” na taj novac u zamenu za svedočenje o pljački par milijardi evra (što novca iz fondova EU, što iz kreditnih aranžmana sklopljenih tokom poslednjih pet godina). I nove političke garniture nakon Vučića mogle bi da krenu redom da hapse sve njegove direktore koji su pljačkali javna preduzeća.

Zato Grčić već i priča:

“...Ja sam sitna riba u odnosu na momke iz 'Ultra kopa', sve što im je trebalo ja sam potpisao, do juče su se tukli po tribinama danas su veliki biznismeni...” objasnio je on prijatelju iz klupe sa kursa Nemačkog. Već izvesno vreme Grčić se kaje i zbog činjenice što je sa Vučićem imao bilo kakve veze i javno govori da nije imao nameru da uđe u toliko velike poslove, da je on zapravo bio najsrećniji dok je držao pečenjaru ispred Obrenovačke opštine.

Prilikom njegovog poslednjeg susreta sa Vođom, Grčić, prema sopstvenom svedočenju, nije imao nikakvih megalomanskih zahteva, tražio je samo da ga predsednik pusti da se obračuna sa starim neprijateljem Miroslavom Čučkovićem, koji je iz Dinkićevog URS-a odnosno G17, prešao u SNS i tako postao Vučićev prijatelj.

Vučić mu nije odgovorio ni potvrdno ni odrečno. Ubrzo posle toga, pojavio se jedan “glasnik” iz nekadašnje Dinkićeve stranke i rekao mu sledeće:

“...Grčiću, javiće ti se neki momci da sa njima potpišeš neke ugovore, zaboravi na Čučkovića, inače će neko potegnuti pitanje tvoje diplome sa Čumetovog fakulteta!”

Nakon ove otvorene pretnje, Grčić je pao u depresiju i o svemu se poverio prijatelju koji ga je posavetovao da napravi spisak svih pljački u kojima je učestvovao i da se Nemcima ponudi kao zaštićeni svedok, u slučaju bilo kakvog procesuiranja. Kad je Grčić pitao prijatelja, “zašto Nemci?”, ovaj mu je odgovorio: “....Zato što ja imam kontakt sa njihovim čovekom koji će znati takva dokumenta da ceni. Kada su nedavno dvojica opozicionih aktivista počeli da kopaju gde je završio novac od preseljenja Vreoca, ispostavilo se da je Grčić preusmerio pare nekoj privatnoj kompaniji.” pisao je Tabloid pre izvesnog vremena.

Nije se promenilo na bolje, mnogo je gore...

antrfile

GRČIĆ: JA SAM ODGOVORAN ZA SVE

Kad je pre izvesnog vremena VD direktor EPS-a Milorad Grčić, uputio medijima kopiju dopisa, koji je poslao predsednici Vlade i LGBT aktivisti, Ani Brnabić, u kome je priznao pola krivice, a drugu polovinu je pokušao da svali na loše vremenske uslove, poplave i Zoranu Mihajlović nije ni slutio da će ga Tužilaštvo teretiti za više milionsku štetu...

-Uz osećanje lične odgovornosti želim da jasno istaknem da nije bilo dovoljno novih investicija. Razlozi zbog kojih se nisu ostvarili neki od planiranih projekata, a neki drugi su kasnili da realizacijom, su brojni, ali kao čovek koji je naučio da preuzima odgovornost, reći ću još jednom da sam isključivo ja odgovoran za to. Prema navodima krivične prijave, a kopija nam je dostavljena od izvora iz samostalnog Tužilaštva, piše da je Grčić morao biti svestan da usled prekoračenja njegovog službenog položaja može nastupiti šteta od pet stotina miliona evra.

Piše i da je Grčić lažno prikazivao stanje u Tentu blok B1, kao i da su obezbeđene dovoljne količine uglja, kao i da neće biti potreba za dodatnim uvozom uglja, svi znamo da se priča završila tako što je u peć umesto uglja ubacivano blato sa sumporom, koje je potom izazvalo kolaps i materijalnu štetu u Tentu...

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane