Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Banat

Predizborni Srednji Banat u akciji samospašavanja od desetogodišnjeg crno-crvenog zla

ISTEKAO ROK TRAJANJA "JUBILARCIMA"

Siromaštvo tela, duha i novčanika "pojačano" nezadovoljstvom, teskobom, beznađem, stresom, čituljama kojima nema kraja..."Normalno" stanje za rat protiv sopstvenog naroda koji vode vlasnici vlasti i u Zrenjaninu. Na mesec dana do izbora, kada svi znamo o svima sve, a pod okupacijom negativnih vesti i crnih slika, ipak, ima nade na ovim prostorima.

Zoltan Horvat

Panika je velika po zrenjaninskim SNS kancelarijama. Kakva fabrika vode, obilaznica, ko uopšte misli o potrebama građanina i razvoju grada... O(p)stati na vlasti, smisao je života političkih parazita. Delegacije mladih ljudi, zavedenih SNS-om, u predizbornim posetama građanima na kućnim adresama, suočavaju se sa ogoljenim besom. Dogorelo je, do nokata, dalje ovako, sa najgorima u foteljama, neće moći.

Poljoprivrednici, nasušno blago Banata, najkonkretniji su u konkretnom iskazivanju nezadovoljstva. Prošlonedeljni, drugi po redu februarski protest, izveo je ponovo u centar Zrenjanina teške poljoprivredne mašine. Vredni ljudi, vezani za zemlju koju obrađuju, konkretno iznose svoje muke.

- Okovani smo visokim cenama đubriva i goriva i izostankom pomoći države - navodi Slavko Vukov, poljoprivrednik iz Zrenjanina, redovni učesnik svih protesta poslednjih godina.

- Prezaduženi smo u bankama kreditima, ne znam kako uopšte ove godine pokrivamo troškove - kaže Svetislav Seležan, poljoprivrednik iz Zrenjanina.

- Kada cena repromaterijala ode "u nebo", 200, 300 procenata, a roba i gorivo poskupe 30...40 posto, nema šanse za razmišljanje o nekoj ozbiljnoj proizvodnji. Bili smo kod nadležnih u vladi, oni, po ko zna koji put, obećavaju obećanja, mi više nemamo vremena za čekanje, protest poljoprivrednika i traktori u centru Zrenjanina i svim drugim gradovima Srbije, do ispunjenja zahteva - poručuju odlučno Vukov i Seležan, nadajući se da ipak ima normalnih u zgradi republičke vlade.

Branislav Nedimović, ničim izazvani ministar poljoprivrede iz serijala ministrovanja na sve strane, jedan je od najomraženijih likova u rodnoj Sremskoj Mitrovici. "Istakao" se jedino u akciji fabrikovanja novih foteljaša, svojih pajtosa, novih trulih bogataša, koji se, Sremska Mitrovica se naveliko sprda sa ovim opskurnim likovima, jedino razumeju u razvijanje privatnih biznisa.

- Imam li kao resorni ministar rešenje za poljoprivrednike? Naravno da imam, krediti, šta drugo - reče Nedimović, i osta' živ.

U predizbornim danima, ističe se i kao koordinator SNS-a za rodnu Sremsku Mitrovicu, gde mladi i naivni SNS aktivisti špartaju gradom, uzduž i popreko. Na pitanje, hoćete li da glasate za SNS, oni koji žele da budu pristojni, vele, naravno da nećemo, a sad, put pod noge... I poručite Nedimoviću, da je "odsvirao" svoje u rodnom gradu... Kontrolisani bes građana je i u Sremskoj Mitrovici usmeren je na 3. april, kada se, po prvi put u poslednjih 10 godina uterivanja zla u narod, sudbina uzima u sopstvene ruke.

Predizborna SNS kapilarna "kupovina" naroda i u Zrenjaninu ide sa represijom. Zaposleni u gradskoj upravi, javnim preduzećima i ustanovama, imaju stranačku obavezu da obezbede sve glasove svih iz svojih porodica. Mehanizam kontrole glasanja, razrađen u SNS "kuhinji", proveravaće svaki potpisani listić ispred biračkih mesta, pa, ako ne želiš da te rastavimo od posla i sigurnog parčeta 'leba... Ogromni i goropadni Oliver Mitrović, zamenik predsednika skupštine grada, sa zamrznuto - odmrznutom foteljom šefa u JKP Pijace i parkinzi, već se istakao u izbornim akcijama. Njegovo dežurstvo ispred osnovne škole Petar Petrović - Njegoš sa timom stranačkih kontrolora pored kojih moraju dva puta proći "sigurni" glasači (pre i posle glasanja), postala je redovna pojava. Još kad podvikne, baš dobro utreniran "radnim akcijama" na razbijanju demonstracija, svim kolebljivcima se tresu gaće... Do prethodnih izbora, jer je danas slika za SNS, daleko slabija.

Jedino uterivanjem straha i pretnjama, a šta drugo preostaje davno "potrošenima" SNS priželjkuje novu, "istorijsku" pobedu. Gradska i opštinske kase srednjeg Banata, idealne "za podmazivanje". Javna preduzeća i ustanove, dobila su sredstva za predizborno... svašta nešto. Sigurna lova iz sigurne k...ase, svih građana. O potrebama građana, nasušnim, brine dežurna stranačka služba obećavača obećanja.

Tako, recimo u opštini Žitište, već osmu godinu zaredom, obećava se, biće kanalizacije ove godine. Ogroman, nepremostiv komunalni problem, koji opštinska vlast svake godine rešava, novim obećanjem. Sada se i dodatno zadužila, za 200 miliona dinara, nakon sastanka iza zatvorenih vrata malog broja ljudi, opštinskih čelnika, samoproglašenih vlasnika svih građana. Konkretno se ne navodi, gde će i kako biti uložen novac, valjda za kanalizaciju, neophodniju od bilo čega u Žitištu. "Minuli rad" Agroživa i zagađeni kanal, tik pored centra opština, ruglo je i sramota ove vlasti, koja je i juče, prekjuče bila, uvek vlast.

Kako navodi Ljubo Petković, jedan od najaktivnijih inicijatora rešavanja problema kanalizacije, opštinska vlast je ponovo izašla obećanjem, biće, ove godine, garant. Da li je bitno što opštinski čelnici (ne) znaju, nešto ih baš i ne interesuje, da su sredstva za izradu projekta sekretarijata za poljoprivredu obezbeđena još 2012. godine.

Opštinska vlast je "antisluhista" i za konkurisanje kod domaćih i stranih fondova za sredstva, nema pojma šta je raspisivanje javne nabavke za izgradnju kanalizacije i odabir izvođača radova. Ako izrada projekta i odabir izvođača traju najmanje godinu dana, obećanje ludom radovanje je logičan rezultat SNS totalne (ne)odgovornosti prema građanima. Ali se, zato, opština zadužila za novih 200 miliona, za nešto, bog te pita zašto, jer, eto, opštinski čelnici, uglavnom rođaci i pajtosi, nakon konstruktivnih razgovora, po sopstvenom priznanju, donose genijalne odluke!

Istovremeno, Žitište je jedina opština u Srbiji u kojoj su se opozicione stranke dogovorile o međusobnoj saradnji! Po rečima Ljuba Petkovića, sedam opštinskih političkih organizacija uz pomoć udruženja građana, najavljuje organizovan pohod na glasačke kutije.

- Međusobna komunikacija svih opozicionih subjekata daje rezultat, čime su stvoreni uslovi za poverenje glasaču, tvoj izbor, tvoja sudbina. Ako Žitište ima i nema javno preduzeće, papir trpi sve, i ako ova opštinska vlast zadovoljna visokom nerazvijenošću i blokadom svega normalnog, onda se sa pravom očekuje da građanin 3. aprila "presudi", ovima i ovakvima.

Dobar vetar u leđa iz centra Banata, širi se na sve opštine. Grad Zrenjanin, i opštine Sečanj, Novi Bečej, Nova Crnja i Žitište, u rekordnom roku su podneli liste za izbore, a brojnost i zainteresovanost građana za preuzimanje odgovornosti za sopstvenu sudbinu, daje nadu, da ima nade.

Desetogodišnje jubilarno SNS divljanje centrom Banata, pomešao je sve stranačke knjižice u fotelje. Isti ljudi iz različitih stranaka (Saša Santovac, zamenik predsednika opštine, od najžešćeg "pljuvača" vlasti dogurao do pljuvača samog sebe), "obogatili" su Zrenjanin svojim fakultetskim diplomama. Danas u Zrenjaninu član SNS-a brani fotelju, iz koje crpi po najmanje tri mesečne apanaže. Tri stotine hiljada dinara prihoda, prava foteljaška mera, od čega desetina ide u stranačku kasu, dok "zaboravne" pedantno i uredno podseća na obavezu Nenad Karapandža - Džeger, šef SNS kancelarije u Zrenjaninu. Prosto je neverovatno, da u doba krize, neki ovdašnji restorani posluju više nego uspešno. Restoran Kovač, gde se (ne) zna ko je gazda (Džeger bi kao ortak ili suvlasnik mogao da posvedoči), prepun je foteljaša, gde caruje "olovka" prilikom potpisivanja računa na teret gradske kase.

Na mesec dana pred izbore, uz pojačano ratno talasanje u Ukrajini, raste nada u Zrenjaninu, da se može. I, mora. Banaćani su danas "ratnici", koji ćute. Nakon deset godina sramote, saučesnički bi da speru ljagu, i na izborima izbore, podvig. Baš ta reč, podvig, vraća prosečnog Zrenjaninca u sopstveni život.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane