Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Su(lu)dovanje

Koja mafija vlada u srpskom pravosuđu (235)

Zatvor, ludnica ili groblje

Srpski sudovi još donose presude "U ime naroda". I, uglavnom, protiv naroda, odnosno običnih građana, koji ne pripadaju gornjoj strukturi društva, niti organizovanim kriminalnim grupama koje drže na vezi i apanaži veći broj sudija i državnih tužilaca. Za razliku od državnih tužilaca, koji svojim zamenicima mogu da izdaju obavezujuća uputstva, sudije su potpuno samostalne u svom radu i odlučivanju. Na žalost, najveći broj delilaca pravde tako se i ponaša - nasilno, priprosto, ne poštujući zakonitost ni javni moral. Za tužioce i delioce pravde u Srbiji birani su podobni i prepodobni, loši studenti i još lošiji ljudi. Zašto se nemo posmatra propadanje i sunovrat Srbije i pravosuđa? Zašto je za ministra postavljena Nela Kuburović, koja za svojih 36 godina života nije donela nijednu presudu, nije podigla nijednu optužnicu? Ko je nova ministarka pravde Maja Popović, službenica Bezbednosno informativne agencije. O tome piše urednik Milan Glamočanin, bivši načelnik uprave u saveznoj policiji, u saradnji sa istraživačkim timom Magazina Tabloid. U ovom broju zamenjuje ga Milica Grabež, jer je Glamočanin na dužem lečenju.

Milica Grabež

Diktator i njegov režim su opkoljeni, kao i ukrajinski fašisti iz Lvova i Azova. Kao i Vladimir Zelenski, koji kuka kao Damjanov zelenko, i Vučić je ostavljen na cedilu. Bio je poslušan, svima je obećavao, nudio nas je do poslednjeg građanina Srbije, samo da on bude pošteđen i ostavljen na vlasti, da nas pljačka, satire, da služi zapadu.

Ostao je, kao i pokojni Milošević, bez saveznika.

Isto kao i Milošević, uoči pada, i Vučić se vraća potpunoj unutrašnjoj diktaturi. Iza njega je ostalo more krvi, mnogo grobova, uhapšenih, mučenih. Izvršioci više ne žele da ćute i u tišini odu na doživotni zatvor.

Veljko Belivuk se ponudio da bude svedok saradnik u slučajevima za Savamalu, Olivera Ivanovića i Vladimira Cvijana.

Iako je pripremno ročište pred Specijalnim sudom od 8. marta odloženo, Veljko Belivuk se ponudio da bude svedok saradnik u slučajevima za ubistvo Olivera Ivanovića, smrti Vladimira Cvijana i rušenja u Savamali, saznaje Danas.

Vođa organizovane kriminalne grupe, optužen za pet ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje, rekao je da je spreman da svedoči u vezi sa navedenim slučajevima kao svedok saradnik, ukoliko svi članovi njegove grupe, sem njega i Marka Miljkovića, budu pušteni na slobodu.

„Ukoliko pristanete da pustite sve, a mene i Marka Miljkovića ostavite u pritvoru, nudim se za svedoka saradnika u slučajevima za Savamalu, Olivera Ivanovića i Vladimira Cvijana", rekao je Belivuk u zgradi Specijalnog suda, saznaje Danas.

On je ranije u iskazu u tužilaštvu rekao da je mnoge poslove radio za državu, uključujući i rušenje u Savamali, i da je spreman da o tome govori.

Podsetimo, Belivukova grupa koja broji ukupno 30 članova, optužena je za pet ubistava, otmice, silovanje, trgovinu drogom i nelegalno posedovanje oružja. U optužnici se navodi da je grupa bila deo kavačkog kriminalnog klana iz Crne Gore koji je godinama u ratu sa škaljarskom grupom. Žrtve klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, njegovog najbližeg saradnika, ubijane su u kući u Ritopeku nadomak Beograda, a nakon ubistava njihova tela su mleli u mašini za mlevenje mesa, pa bacali u Dunav. O tome je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio u više televizijskih emisija pokazujući snimke iskasapljenih tela.

Uhapšene vođe kriminalne grupe Veljko Belivuk i Marko Miljković i članovi njihovog klana Miloš Budimir i Vlade Draganić saslušani su u Tužilaštvu za organizovani kriminal 9. februara zbog ubistva Gorana Mihajlovića i Nikole Mitića. Belivuk je tada rekao kako su Zvonko Veselinović, Sale i on „poslali momke da ruše u Savamali".

Belivuk je rekao i da će ispričati sve što su radili za državu u proteklim godinama.

„Ukoliko tužilac nastavi da podmeće dokaze protiv nas i izmišlja, biću prinuđen da ispričam sve što smo radili za državu. Počeću od Savamale, a posle ću i o mnogo težim krivičnim delima", rekao je Belivuk na saslušanju, ističući da su "Zvonko Veselinović, Sale i on poslali momke da ruše u Savamali", naveo je Belivuk.

Nakon što je Više javno tužilaštvo u Beogradu početkom marta prošle godine potvrdilo Cvijanovu smrt, koja je nastupila još 2018. godine, a telo nađeno u Dunavu, u intervjuu za You Tube kanal Slavija info, urednik Magazina Tabloid Milovan Brkić je u 23. marta prošle godine u razgovoru sa Ljubomirom Stevanovićem izneo tvrdnje da su pokojnog Cvijana u Dunav bacili Danilo Vučić i Veljko Belivuk. Intervju se može videti na ovom linku

Danas je Belivuk spreman da istražnim organima pruži sve relevantne dokaze o tom događaju. Budući da to tužilaštvo ne zanima, on će, saopštio je, sve detalje izneti na glavnom pretresu, u okviru svoje odbrane. Na to ima pravo, osim ako i njega u zatvoru ne ubiju.

U svakoj državi, nakon njegove izjave, tužilaštvo bi ga pozvalo na saslušanje i otvorilo odmah istragu.

Ali, Vučić je o svemu mislio.

Javni tužilac Srbije je Zagorka Dolovac, u trećem mandatu. Ona je glava bez jezika. Ona postupa samo po Vučićevom nalogu.

Pre tri meseca za višeg javnog tužioca u Beogradu izabran je Nenad Stefanović. On i Dolovac su pripadnici LBGT populacije. Specijalni tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić je iz kriminogene sredine, iz Čačka, a Vučić mu je doturio 20 miliona zelenih novčanica u septembru prošle godine, da ućutka Belivuka i Marka Miljkovića.

Gospodin Stefanović je opasan i po sebe i okolinu i građane.

Vučiću je osim njegove zadnjice za oko zapala i njegova pseća odanost u zaštiti njegovog lika i dela.

Kao predsednik Udruženja sudija i javnih tužilaca Stefanović je, kao zamenik Višeg javnog tužilaštva i šef Odeljenja za korupciju, svakodnevno, saopštenjima, pozivao ''državne i nadležne organe i tužilašttva'' da izlažu progonu one koji prete i vređaju predsednika Vučića i članove njegove porodice!

Tako je česta meta njegovih borbenih pokliča bio i glavni urednik Magazina Tabloid, čije hapšenje je pomenuti Stefanović zahtevao najmanje devet puta!

Sada je on na čelu tužilaštva i svašta se može očekivati.

Na mestu šefa odeljenja za korupciju Višeg tužilaštva u Beogradu, on nije podneo nijednu optužnicu protiv ljudi iz državnog aparata i vladajućih partija!

U Pančevu vršilac funkcije tužioca, u Beogradu zamenik tužioca

Službeni glasnik objavio je 15. novembra (2021. godine) Odluku o izboru zamenika javnih tužilaca a koju je Državno veće tužilaca donelo 8. novembra.

Kako se navodi Ivana Stojiljković Pomoriški ovom odlukom izabrana je za zamenika javnog tužioca u Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu. Ona je od skora vršilac funkcije Osnovnog javnog tužioca u Pančevu.

Navodi se i da je za zamenika javnog tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Pančevu izabrana Slavica Crveni Bubnjević.

Kojoj Ivani Stojiljković verovati: Autonomašici ili Osnovnom javnom tužiocu?

Javno tužilaštvo je samostalni državni organ, koji je, po zakonu, nadležan da goni učinioce krivičnih i drugih kažnjivih dela i da preduzima mere za zaštitu ustavnosti i zakonitosti. Samostalnost javnih tužilaca i njihovih zamenika obezbeđuje Državno veće tužilaca.

Upravo zbog navedenog, Pančevci su ovih dana u ozbiljnoj dilemi i sa pravom postavljaju niz pitanja.

Prvo, da li i kako verovati Državnom veću tužilaca, koje je za vršioca funkcije Osnovnog javnog tužioca u Pančevu postavilo Ivanu Stojiljković Pomoriški, a znaju njenu aktivnu političku prošlost?

Drugo, kojoj Ivani verovati? Onoj koja je do pre samo par godina bila protagonista vojvođanskog autonomaštva i zaštitno lice LSV, čiji su lideri u Pančevu blisko sarađivali sa narkodilerima, ili Osnovnom javnom tužiocu koji je do juče sa njima jeo iz iste šerpe?

Pravo je svakog čoveka da se promeni, da promeni svoje političko mišljenje, da postane levi, desni ili neutralan. Pa, Ivanina mentorka je sedam puta menjala mišljenje. Ali je i, po priznanju jednog pančevačkog narkodilera, usko sa njim "sarađivala".

Zato je realno pitati: Da li je Ivana zaista neutralna, ili je "spavač" koji će se mentorki naći na usluzi, kao Povereniku "inspektorke za vinarije"? Još joj je i policija data u ruke... Svedoci smo da se svakodnevno u državnim službama pojavljuju primeri koji opravdavaju nedoumice Pančevaca.

"Reformisano" pravosuđe je posebna tema, Pančevci znaju kako su se pred nadležnim organima "završavale" afere Ivaninih mentora, onih koji su je politički kreirali.

Tužilaštvo bi trebalo da bude državni organ i deluje u javnom, a ne u privatnom interesu. Tužilaštvo ne može biti servis koji pruža usluge samo jednoj strani. Tužilaštvo bi trebalo da štiti slobode i prava građana, ustavnost i zakonitost.

Hoće li Ivana Stojiljković Pomoriški to moći?

Evo ga Stefanović krenuo u akciju.

Drugo osnovno javno tužilaštvo je pokrenulo zahtev da budem smešten nasilno u psihijatrijsku ustanovu zbog verbalnog delikta, piše u saopštenju koje je medijima dostavio Tomislav Krsmanović, (86), predsednik Pokreta za zaštitu ljudskih prava.

''Dana 17.2.2022 godine broj 1322/2022 Drugo osnovno javno tužilaštvo je pred Centrom za socijalni rad Opštine Rakovica pokrenulo postupak da budem smešten nasilno u psihijatrijsku ustanovu i lišen poslovne sposobosti, zbog PODNETE KRIVIČNE PRIJAVE OVOM TUŽILAŠTVU dana 16.12.2021, protiv organa Republike Srbije i NN počinioca zbog krivičnih dela Ubistvo u pokušaju iz člana 113 KZ Srbije.

Na delu je zloupotreba psihijatrije u političke svrhe. Solzenjicin-Smeštaj normalnog čoveka u ludnicu je vrsta gasne komore, zločin protiv čovečnosti..

Ova drska provokacija duboke države u pravosuđu je dokaz da još ima ekstremista koji ne shvataju nova pravila ponašanja. Ostrašćeno, stručno neuko Ministarstvo pravde Srbije, umesto da naloži pravične presude u vezi mojih podnesaka naknade štete, nastavlja jalovo donkihotovski da preti ludnicom..

Javnost me poznaje kao predsednika Pokreta za zaštitu ljudskih prava osnovanog 1. marta 1975. godine. Uz podršku SANU, UKS-Udruženja književnika Srbije, Univerziteta, SPC-Srpske pravoslavne crkve, pojedinih NVO i političkih stranaka i časnih pojedinaca, sam uspeo da dokažem da se psihijatrija zlopotrebljavala u prethodnoj Jugoslaviji i Srbiji, sve do današnjih dana. Napisao sam zapaženu knjigu KAZNENA PSIHIJTRIJA-KO JE OVDE LUD (Vedes 2004).

Dobitnik sam nekoliko značajnih međunarodnih priznanja zbog doprinosa rasvetljavanju takvih gnusnih zloupotreba, među njima i BRUCE EVOY MEMORIAL AWARD u Parlamentu Danske u Kopenhagenu- 21. marta 1999. godine. Dr. Ana Antić, profesor Univerziteta u Kopenhagenu je decembra 2021. godine objavila monografiju o mome doprinosu protiv zloupotrebe psihijatrije u političke svrhe.

Moji stavovi su korišćeni da se u Srbiji edifikuje novo zakonodavstvo o psihijatriji. Nažalost, stanje u pojedinim psihijatrijskim bolnicama je i dalje žalosno, u tim ustanovama i dan danas ima onih kojma tamo nije mesto.

Neko može biti protivvoljno smešten u psihijatrijsku ustanovu, kada se radi o krivičnom postupku, neophodan uslov je da osoba usled bolesti može ugroziti nečiju fizičku bezbednost i imovinsku sigurnost. Pri primeni građanskog postupka, neophodno je da postoji mogućnost nasilničkog ponašanja, samoubistva, da osoba nije u stanju da se stara o sebi i svome zdravlju.

Ovakvo zakonodavstvo i prakse u psihijatriji su otvorili mogućnosti za brojne zloupotrebe:

- Verbalni počinitelji su "de jure" duševni bolesnici, a "de facto" politički zatvorenici, da su smešteni u zatvore, bi imali status "političkog zatvorenika"

-Suđenja ovakvim političkim neistomišljenicima su skrivana od javnosti

-Politički zatvorenici imaju vremenski određenu kaznu, a ovi drugi neodređenog vremena trajanja, "do izlečenja". A odluku o "ozdravljenju" donosi državni psihijatar onako kako se nahodi njegovim naredbodavcima (neki su ostajali i po 20 godina, a da su bili osuđeni na vremensku kaznu zatvora dobili bi par godina). I to bez ikakvog prava žalbe.

-Nad njima je lakše sprovoditi medicinske zloupotrebe nego li nad političkim zatvorenicima.

-Ovde se radi o duhovnoj smrti, koja je i gora od fizičke. Za osobu se kaže da je mentalno obolela, da bi tako bila diskreditovana, njene ideje, na radnom mestu, u javnosti i porodici.

Bolnica bolje konvenira da slomi počinitelja nego li zatvor (farmaceutika, uslovi zivota.).

Dakle, ove ustanove omogućavaju ukrivanja političke represije, smanjenje brojke političkih zatvorenika i prikrivene i nekažnjene masovne i drastične obračune sa neistomišljenicima...

U Srbiju se stvara klima vanredne situacije.

Tomislav Krsmanović je aktivista, disident, pisac, i predsednik Pokreta za zaštitu ljudskih prava.

Završio je 1963. godine, a post-diplomske studije pri Katoličkom institutu za visoke komercijalne studije (1969) u Danskoj. Započeo je rad na doktorskoj tezi u Brislu 1970. godine, ali doktorat nije uspeo da odbrani zbog progona koji su nastali kada se vratio u zemlju. Iz tih razloga je živeo u Belgiji od 1965. do 1971. Tokom boravka u Belgiji je radio u Socijalističkoj partiji Belgije.

POTVRDA od 16. aprila 1971. godine potpisana od R.RAMAEKERS, direktor, overena sudski, i primljena od Ministarstva pravde Srbije br.117/72 od 7. marta 1972. godine (radi regulisanja ostvarenog staža za penziju).

Odbio je da bude postavljen za predsednika Udruženja Jugoslovena, na koju funkciju je bio predložen od strane konzula SFRJ.

MIŠLjENjE je delimično prikazano u knjizi LjUDSKA PRAVA CRNA RUPA

SAMOPROŽDIRANjE NACIJE I DRŽAVE, Izdavač Vedes 2006 strana 44.

Uvid u Arhivu Udruženja Belgija Jugoslavija; kontakt sa Ljubišom Skalerićem koji je donedavno bio predsednik Udruženja Belgija-Jugoslavija (Srbija); Uvid u dosije SDB TOMISLAV KRSMANOVIĆ.

Godine 1975. je uhapšen u Jugoslaviji pod optužbom za verbalni delikt. Proces protiv njega je vođen dugi niz godina, i uključivao je hapšenja, suđenja, otpuštanje sa radnog mesta i druge vrste pritiska.

Iste godine je osnovao Pokret za zaštitu ljudskih prava, a 1981. je pokrenuo Akciju za borbu protiv zloupotrebe. 1986. je osnovao komitet za zaštitu ljudskih prava. Iste godine je zajedno sa Kostom Čavoškim podneo SANU dokumentaciju o zloupotrebi psihijatrije u političke svrhe, nakon čega je SFRJ zamalo isključena iz svetskog psihijatrijskog udruženja.

Značajan je Krsmanovićev rad i lično iskustvo na otkrivanju i dokumentovanju zloupotreba psihijatrije u političke svrhe.

Ove zloupotrebe su bile naročito česte u zemljama, gde su razni disidenti lažno proglašavani psihički bolesnima i zatvarani bez suda u psihijatrijske institucije, često na više godina.

Objavio je niz knjiga i analiza iz raznih područja. Pokrivene teme su uključivale ljudska prava, istoriju, marketing, sociologiju, politikologiju, statistiku, demografiju, etnologiju i psiho-sociologiju.

Tako je 86. godišnji starac, čovek koji je poznat upućenoj javnosti kao pristojan čovek, predložen za smeštanje u psihijatrijsku bolnicu! Umesto da se u nju smeste tužioci koji ne izlaze iz dupeta Aleksandra Vučića.

U Drugom osnovnom tužilaštvu tvrde da su instrukcije dobili od Višeg javnog tužioca.

Na pishijatrijsko veštačenje je upućena i Jelica Roćenović, penzionisani novinar radio Beograda.

Ona se zamerila sestri Suzane Vasiljević, savetnice pomenutog Aleksandra Vučića, koja stanuje u istoj zgradi kao i Jelica i predsednica je kućnog saveta.

Jelica piše:

''Na odluku većine stanara o razrešenju zbog zloupotreba, upravnica"Kineskog zida" MILICA VASILJEVIĆ agresivno reaguje pretnjama i tužbama, računajući na podršku SNS.''

(U Magazinu Tabloid broj 203. od 23. decembra 2021. godine opširno smo pisali o Milici Vasiljević Blagojević, nastavnici marketinga na bivšoj Medicinskoj školi u Zemunu, polusestri Suzane Vasiljević, savetnice predsednika Aleksandra Vučića, koja je koristeći prezime, otkad se pre pet godina doselila u Bulevar Mihajla Pupina 183, život beogradske novinarke Jelice Roćenović pretvorila u pakao, pokušavajući uz pomoć montiranih sudskih procesa i pomoć advokata, da otme njenu legalno stečenu adaptiranu u stan na korvu.

''Pitam se ima li možda drugih upravnika u Beogradu koji poput Milice Vasiljević koriste funkciju u skladu sa njenom citiranom arapskom devizom u skripti pogodnijoj za trgovačke centre nego za medicinare „Principi marketinga u ishrani"- „Iskoristi povoljnu priliku"?

napadima Milice Vasiljević na moj integritet i jedinu imovinu obavestila sam nedavno pojedina udruženja evropskih novinara i Udruženje novinara Srbije.

Ljudima u zgradi „Kineski zid" koji su decenijama mirno živeli, trebalo je vremena da shvate da se iza u početku ljubaznog lica Milice Vasiljević Blagojević, nove komšinice koja je odmah po doseljenju u našu zgradu, počela da skuplja potpise kako bi samu sebe izabrala za predsednicu Skupštine stanara, krije opasna manipulantkinja koja ne bira sredstva da dođe do cilja. Ateljea Skupštine grada ili celog krova?

Brzo je pokazala pravo lice bez empatije nemilosrdno gazeći stanare koji joj nisu po volji pretnjama i prijavama policiji, komunalnoj policiji, lažnim tužbama sudu.

Opsednuta manijom veličine, što je karakteristično za sve narcisoidne ličnosti, kao da je šef sekte, Milica Vasiljević je stanare u „Kineskom zidu" podelila na „prijatelje"- svoju grupu „nuvo riš" i „neprijatelje", stare stanare skromnih primanja, ne udostojavajući ih razgovora o kanalizaciji koja se izliva ispred zgrade, prokišnjavanju krova i brojnim problemima stare zgrade podignute na močvarnom tlu. Zajednički novac stanara trošila je samo na uređenje prostora oko svog stana, šmirglala beton ispred svojih vrata.

Njena komunikacija sa stanarima svodila se isključivo na naređenja.

Bez straha da će biti otkrivena i bez straha o posledicama, Milica Vasiljević od 28. marta 2017. kad sam je vraćajući se s puta, zajedno sa Nemanjom Batalovićem oko 9 sati ujutru uhvatila u obijanju moje ostave (0,70cm) ne prestaje da me progoni i pritom ne prestaje da piše tužbe kako ja nju progonim. Preti oduzimanjem stana.

Da paradoks bude veći, ova majstorica manipulacije, supruga i pi-ar Dragoslava Blagojevića, vlasnika luksuzne robne kuće „Tojo" u Požegi, sa prodajnim prostorom od 2.000m2 za 10.000 proizvoda, napisala je bez srama protiv mene tužbu Prekršajnom da sam joj tog jutra „pretila smrću na sastanku Stambene zajednice" i na sudu se lažno zaklela. Nepravedno sam kažnjena i neka ta kazna ostane na savesti sudiji Prekršajnog, Oliveri Ristanović, koja potom postaje, ne ispunjavajući uslove, predsednica Prekršajnog suda u Beogradu. Koliko mi je poznato, nikad niko za vreme izborne tišine, u 9 sati ujutru, na krovu zgrade, nije zakazivao sastanke Kućnog saveta.

Narod kaže: „Lakomom vazda malo".

Bez saglasnosti dve trećine stanara, upravnica „Kineskog zida" 2021. potpisala je ugovor o kupovini novog lifta od „Panlifta", mada stari radi, preteći sudom stanarima koji sumu od 692 evra (ukupno 28.000 evra) ne isplate za tri meseca. Opomene o obavezi plaćanja novog lifta i kamatama poslala je advokat Smiljka Ninić.

Protiv bahatog ponašanja Milice Vasiljević, grupa od 20 nezadovoljnih stanara je početkom decembra 2021. podnela zahtev upravnici, koja je sve odluke donosila sama i sama pisala zapisnike, da položi račun o svom radu i poslovanju Stambene zajednice tokom svoje „uprave". Nije, međutim, dozvolila potpun uvid u dokumentaciju. Takođe smo bili zgranuti kad smo uoči novogodišnjih praznika 2022. saznali da je ona bez našeg znanja, potpisala zahtev za izlazak iz sistema Stambenog preduzeća. Dva puta zamoljena od brojnih stanara na sastancima Stambene zajednice da podnese ostavku, Milica Vasiljević se s njima svađala i vikala: „Šta vam pada na pamet"?

Onda su ogorčeni stanari „Kineskog zida" iz grupe Nezadovoljnih pokrenuli inicijativu za njenu smenu i krajem februara 2022. sproveli glasanje o razrešenju upravnice Milice Vasiljević, dobivši pismenu saglasnost 19 vlasnika, od 27 koliko je učestvovalo u odlučivanju, što je bilo dovoljno za zakonski kvorum od 24 stanara zgrade i 28. februara je doneta odluka o njenom razrešenju.

Naveli su sve prekršene zakonske članove: zloupotrebu funkcije, laži, manipulacije, tužbe i obmane. Odluka o Miličinom razrešenju je istog dana podneta nadležnom organu opštine Novi Beograd, Urošu Kršiću.

Taman su nezadovoljni stanari pomislili da će se sa razrešenjem upravnice Milice Vasiljević, koja je život u zgradi Mihajla Pupina 183 pretvorila u pakao i sukobe, ona je pokrenula mehanizme osvete.

Od 28. marta 2017. u 9 sati ujutru kad sam upravnicu Milicu Vasiljević uhvatila u obijanju moje ostave, do ovih martovskih dana 2022. ona ne prestaje da me progoni i pritom ne prestaje da piše laži da ja nju progonim.

Vrhunac osvete drske i bestidne upravnice „Kineskog zida" je tužba kojom zahteva moje psihijatrijsko veštačenje, zbog čega me, svega nekoliko dana nakon podnošenja zahteva opštini Novi Beograd za njeno razrešenje, telefonom poziva Ljubomir Anđelić, zamenik tužioca Trećeg osnovnog tužilaštva i naređuje da dođem u sud 7. marta u 13 sati.

Bezuspešno pokušavam zameniku tužioca, kod koga sam se pojavljivala nekoliko puta po pozivu i zahtevala suočavanje sa Milicom Vasiljević (izbegla je) čak i poligraf, da objasnim - 7. marta zbog povrede ramena imam zakazanu fizioterapiju, kao i da povodom Osmog marta u to vreme u Udruženju književnika Srbije čitam svoju pesmu „Pećki anđeo".

Mom advokatu tužilac je saopštio da će mi, ako se ne pojavim pred psihijatrima, koje je on odredio, a oni već rade kao lekari u Bolnici Okružnog zatvora u Beogradu, zahtevati određivanje pritvora, da me veštaci pregledaju 15 dana, a potom me čeka lečenje u zatvorskoj bolnici.

Tužiilaštva su krenula da hapse građane koji su nepodobni i stavljaju u duševne bolnice.

Molim vas da mi pomognete.

Jelica Roćenović, novinar u penziji

1

Pravosuđe Toplice u raljama kriminala

Kako je danas biti onaj pravi časni i pošteni virtouz u ulozi Sudije, Javnog tužioca, Zamenika Javnog tužioca i Advokata u ovom današnjem Pravosuđu beznađa kako jeste u Toplici? Opisujemo stanje u pravosuđu Toplice, verujući da ćete objaviti naše pismo.

.................

Veoma teško jeste odgovor iz one slike i prilike istog Pravosuđa Toplice, jer takvih je vrlo mali broj.

Topličkim Pravosuđem unazad 50 godina suvereno vladaju dinastije Niketić i Tacić, koje u određenim vremenskim periodima samo zamene mesta Predsednika i Zamenika Predsednika najviše Sudske instance u Toplici - Okružnom sudu, sada Višem sudu gde prema čoveku ad hoc diktiraju sudsku praksu i prema interesu koji ih spaja u vidu novca.

Suvereno drže sudsku vlast u Toplici kao iz vremena oblasnih Turskih gospodara iz vremena feudalizima. Sve po principu „Kadija te tuži, Kadija ti sudi", a ti Srbine nemoćni „šetaj opanke oko kuće" do oslobođenja Topličkog Pravosuđa iz ralja kriminala ili će ti glavu ti dželati Pravosuđa Toplice poseći ukoliko digneš glas.

Danas glavni Sultan Topličkog Pravosuđa jeste Dragan Tacić koji iz senke vlada sa mesta Zamenika Predsednika Višeg suda u Prokuplju i to preko svoje produžene ruke Gordane Đurić, rođene Niketić, Predsednice Višeg suda u Prokuplju, inače kćerke i naslednice krune Branislava Đ. Niketića, čuvenog Predsednika Okružnog suda u Prokuplju do 2000. godine, koji je takođe progonio neistomišljenike između ostalog našeg poznatog književnika Ivana Ivanovića zbog romana „Crveni kralj", te istog osuđivao zbog čuvenog romana, pa možda i zbog romana Gordana Đurić iz nekog trećeg puta postade Crvena kraljica.

Bitisati u takvom Pravosuđu bez poluga vlasti kao pravi vitezi Advokature samo sabljom Obilića u rukama u vidu „pera", sami na vetrometini, bez podrške drugih koji se uklapaju u model iz Turskog doba koji nam je ostao da se u ćesu nosi porez i harač Sultanu i Crvenoj kraljici ili sa onih drugih koji su navilki da se saginju i slepo izvršavaju sve zamisli Sultana, nije lako.

Sa srcem Obilića najbolje je osetio šta znači biti PROGONjEN OD SULTANA, ŽENE OD SULTANA i njegove kamarile advokat Ivan Maksimović iz Kuršumlije, perjanica Srpske Advokature iz prekaljenih borbi sa određenim Kriminalnim strukturama Pravosuđa Toplice, međutim nesalomivog duha, iako je bez broj puta krvario za najsvetije vrednosti Pravosuđa i Advokature.

Progon advokata Maksimovića otpočinje onog trenutka kada je isti advokat čvrstog kova razotkrio u predmetu gde je branio kao advokat trojicu ljudi albanske nacionalnosti za određeno krivično delo teške krađe na teritoriji Toplice i kada je Sultan Topličkog Pravosuđa Dragan Tacić kao vladar iz senke bez obzira što nije postupao po predmetu, znajući da u predmetu postupa njegova miljenica Marija Stanojević, poslao svoje emisare u Kosovo ravno polje u grad Podujevo, odakle su bili branjenici istog advokata i tražio 40.000 evra da ih pusti iz pritvora i da se pri tome zaobiđe legalno postupanje pomenutog advokata.

Međutim, znajući prilike u Pravosuđu Toplice Sultan biva razotkriven od advokata Maksimovića od kog momenta kreće progon Maksimovića, jer je Maksimović obavestio nadležne državne organe.

navedenom najbolje svedoči izjava Hajdari Ljuljzima overena kod Javnog beležnika koju Vam pružamo na uvid.

Koliko Sultan nema meru, a i obest prema porodicama koji su izgubili svoje najmilije govori i saobraćajka u Kuršumliji kada je poginuo mladić Milan Kovačević, isti Sudija Dragan Tacić donosi oslobađajuću presudu na osnovu glavnog dokaza GUGL STREET i oslobađa Živojina Sudimca iz Danske, kog je njegova Crvena kraljica Gordana iz dinastije Niketić posle mesec dana pustila iz pritvora da ide za Dansku, a branilac biva čuveni Doktor Danilo iz Niša, inače Crnogorac iz Nikšića kome nije sramno da klekne pred Sultanom, a da li je doneo ćesu, treba prosuditi, jer žena pokojnog Mirjana Kovačević spominjaše nekih 80.000 evra. Da Sultan se toliko otrgo kontroli konačan Sud reče Porta Apelacionog suda Niš, mislim baš ona koju nije izabrao Doktor Danilo, već su to kadrovi možda prethodnika Boška Ristića, koji u jednoj rečenici izuze Viši sud Prokuplje da ne sudi.

Zar je i za prednji predmet žigosan advokat Maksimović, koji jedini kao nesalomiva brana stoji u odbrani osnovnih postulata pravičnosti i pravde?!

Za progon advokata Maksimovića Sultan koristi i Age i Begove iz Kuršumlije u vidu advokata Radoljuba Došovića i njegovog bivšeg radnika Sudije Slavka Maljevića koji su Sultanu znali kada čizmu da poljube onda kada ih je advokat Ivan Maksimović trebao izvesti pred lice pravde da im se sudi pred Prokupačkim Tužilaštvom za ometanje pravde na štetu Maksimovića gde su u predstavci u kojoj su navukli određeno lice izvređali Maksimovića i njegovu porodicu, te ih tu Sultan sačuva na taj način što preko Večitog Vršioca funkcije tužioca Jelene Bošković, nezakonito odbaci krivičnu prijavu, iako je lice koje je potpisalo predstavku kasnije osuđeno. Za uzvrat Aga i Beg Sudija od ratnih dnevnica dadoše uz ljubljenje čizme Sultanu i Sultanovoj prvoj ženi advokatici Tacić Slađani koji je neki zvaše Peglana kobasica po liniji ljubavi iz Pirota predmet Srbijašume težak 200.000 evra koji u isto vreme prebaciše na Viši sud Prokuplje gde će svi sa procentima biti zadovoljni, uz neposredno sprovođenje i naplatu uz dirigentsku palicu Sultana.

Aga i Beg u malenoj kasabi u Kuršumliji zulum učiniše, te sirotinju raju satrše i uništiše, jer nije htela njima na kuluk 'ić, sve na kolo uz pesmu „Šote mori Šote".

„MOZER", gde okupljaju Sudije Danijelu Jović i Vesnu Maksimović, kao i advokaticu Biljanu Dunjić i gde u dogovoru donose Presude i preko kojih sprovode odluke, tipuju stranke i dele plen, a sve u radno vreme od 9 sati ujutru.

Aga, koliko još misli da je Načelnik Narodne Milicije, iako je u penziji tako čini i danas pa kupuje televizore i kompjutere određenim milicajcima i sudskim stražarima, kojim sudskim stražarima u Kuršumliji kako kažu i gaće od uniforme kupiše kod čuvenog šnajdera Slavoljuba iz Rupe, sve po meri skrojeno, valjda da mu odgovarajuće salutiraju u propisnim gaćama kada ulazi u Sud, gde da ga dočekaju bez gaća.

Dok određene Milicajce voda po 20-ak njih redovne na ručkove po kuršumlijskim kafanama, kada ih poji jelom i pićem da bi ih zastupao protiv MUP-a i što više ojadio državni budžet uz depešu koju je sakrio iz vremena dok je bio Načelnik na osnovu koje sada tuži državu, a sudi mu njegov radnik, specijalista za ratne dnevnice Beg od Donje Dubnice Slavko Maljević po Podujveskoj Sudskoj praksi.

A priča o Crvenoj kraljici i kupovini njenog prvog stana u Sokićevom bulevaru u Prokuplju je tek priča za sebe kako je od lica iz Novog Pazara kog pušta pod nerazjašnjenim okolnostima iz pritvora za ozbiljno krivično delo čuveni otac Predsednik Branko Đ. Niketić, te nakon puštanja iz pritvora isti izdaje u zakup, da li uz naknadu ili bez nje isti stan Crvenoj kraljici, da bi ga ista otkupila, a o čemu najbolje zna detalje i pojedinosti komšija Radomir Vukašinović radnik Crvenog krsta Prokuplje.

porodičnim prilikama ovih aktera nije ljudski govoriti, to je tek priča za sebe, nesrećne porodice što kažu liče jedna na drugu, gde od limitirane dece, kojima kupiše diplome vešto rade na tome da ih postave za naslednike kruna i na dobrom su putu.

Pismo Vam piše sirotinja raja Toplice, koja zulum ne mogaše više da trpi ka ono pred Sretenje Gospodnje 15. februara 1804. godine, te je vreme izabrati Vožda sa sabljom

(Ime potpisnika pisma poznato redakciji)

Vučić amnestiran

Advokat Stevan Damnjanović podneskom je povukao tužbu, koju je podneo u ime Milovana Brkića Trećem osnovnom sudu u Beogradu, protiv Aleksandra Vučića, kojom je tražio 1.000 dinara na ime naknade štete zbog povrede časti i ugleda. Naime, Vučić godinama tvrdi da ga Milovan reketira, da je glavni urednik Magazina Tabloid kriminalac. Milovan mu je pružio šansu da to na sudu dokaže.

Imajući u vidu da je Vučić u neprilikama i da je neizvesno da će dočekati kraj suđenja, advokat je povukao tužbu.

podeli ovaj članak:

Natrag