Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Banat

Javni protesti protiv režimske vlasti šire se poput „požara", u Novom Sadu združeni aktivisti iz svih krajeva Srbije

STRANAČKI UDAR U SUDARU SA ZDRAVIM RAZUMOM

Učiteljica života, istorija, na novom je, ko zna kojem po redu popravnom ispitu. Širom planete, pravo na slobodu, dijalog i drugačije mišljenje, „zarobljava" okupacija mozga prosečnog građanina od strane „dubokih" kabalista. Moć, svemoć, i iživljavanje „izabranih" ima sleposlušne AV sledbenike u Srbiji. Šta se sve „radi" narodu Srbije, to ni horor filmovi ne mogu da pokažu.

Zoltan Horvat

Za instaliranog izvršioca okupacije Srbije iz kabale - centrale, „duboko" iskompleksiranog autsajdera, najveći predizborni problem i opasnost je slobodomisleći građanin, bez straha, sa javnim izražavanjem sopstvenog stava. Otuda širom Srbije represija na malog hrabrog čoveka, posebno mladog, koji bi pozitivnim primerom mogao da ustalasa masu. I izazove početak kraja „duboke" okupacije naroda.

Primera je sve više, slobodarsko u Srbiji, ponovo narasta. Poslednji prošlonedeljni slučaj u Novom Sadu, pokazuje kako se režim obračunava sa „neposlušnima". Brajan Brković, Mladen Cvijetić i Srđan Đurić, aktivisti Omladinske studentske akcije, nakon višečasovnog saslušanja u Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu, tretirani kao najveći kriminalci, pušteni su iz pritvora. Protiv njih je država pokrenula krivični postupak, okarakterisavši ih kao nasilnike, uz zaprećenu kaznu zatvora do 5 godina!

Brković, Cvijetić i Đurić su 8. marta prekinuli sednicu Gradske Komisije Novog Sada za planove o Nacrtu Generalnog urbanističkog plana (GUP) nakon tri sata „rasprave" podobnih, na šta je usledilo dovikivanje i protest prisutnih građana. Revolt zbog načina rada uperenog protiv interesa građana Novog Sada koje gradske vlasnike vlasti ne „zarezuje ni za suvu šljivu", kulminirao je razvijanjem transparenta „GUP je glup", nakon čega je aktivirana dimna patrona (bez mirisa).

Brajan Brković, je tim povodom rekao, da pripada mladim slobodomislećim snagama grada u kojem živi, i da se, smatrao „prozvanim" da učestvuje u političkom činu građanske neposlušnosti. Deset godina lokalni vlasnici vlasti prodaju maglu građanima. Najnovijim GUP-om, vladajuća struktura, preko urbanista, namerava da nepovratno, gotovo „na tacni" isporuči Novi Sad u ruke ovdašnjeg krupnog kapitala, tačnije, građevinskoj kompaniji Galens, firmi bliskoj SNS kliki.

Do sada je protiv nacrta GUP-a podneto 15 hiljada konkretnih primedbi građana, gde je, bukvalno svaka, odbijena bez ikakvog obrazloženja. Aleksandra Bosnić - Đurić, majka Brajana Brkovića, ugledna kulturološkinja i istrajna građanska aktivistkinja, tim povodom kaže da lokalna vlast uporno ignoriše činjenicu da postoji čak 15 hiljada potpisa građana protiv ovakvog, nakaradnog plana grada i njegovog urbanističkog razvoja.

Novosadski aktivisti iz mnogih organizacija, mladi prosvećeni ljudi, izveli su politički performans, upozoravajući na dramatično pogoršanje urbanističkih uslova u životnom okruženju. Međutim, Srbija nije demokratsko društvo poput Danske ili Holandije, gde se vrednuje praksa neformalnog udruživanja slobodnomislećih građana, nevladinih organizacija i građanskog aktivizma. Srbija je autokratski režim koji svaku građansku inicijativu doživljava kao direktan iracionalni neprijateljski atak na njih, navodi Aleksandra. Građani su, najmanje 15.000 puta, pismeno prozvali lokalne vlasnike vlasti ukazujući na mnoštvo katastrofalnih poteza, uzurpaciju svih institucija, ogromnu korupciju na svim nivoima, nesankcionisani kriminal i trgovinu uticajem, uz otimanje medija od građana i prava na slobodnu reč.

Kada otmeš od naroda pravo na istinu, diluješ informacijama, dezinformišeš, ubijaš u pojam, seješ strah pokoravajući masu. Brajan i njegove kolege u Novom Sadu, grupa mladih koja se bavi isključivo političkim performansima, na udaru režima, politički su progonjeni u instruisanom procesu. Ovi izvorni mladi ljudi, dostojni pažnje svake ozbiljne države, svojim performansom nisu ugrozili nikoga na bilo koji način. Oni se samo istrajno bore, za pravično, nenasilno i demokratsko društvo.

Novosadska mladost u dramatičnom upozorenju o obavezi očuvanja urbanog jezgra grada, od strane lokalne vlasti, označena je kao nasilnička koja koristi dimne patrone. Dakle, ova i ovakva mladost, nije bukvalno stranački napredna, već se tretira kao udruženje u nasilničkom krivičnom delu, kojem je zaprećena kazna zatvora do 5 godina. Aleksandra posebno ukazuje na utisak koji ostavlja pogled na dim patrone, koja je aktivirana protiv nakaradnog GUP-a grada Novog Sada. - Taj dim simbolično i konkretno ukazuje na istinu, da narod plovi, bolje reći baulja u političkom oblaku i dimu.

Međutim, „simbolika" gradskih profitera ide u drugom pravcu: represijom protiv svakog otpora normalnih! Pritvaranje i celodnevno suđenje Brajanu i kolegama trajao je ceo dan, uz neverovatnu tabloidnu režimsku obradu. Tabloidi poput NS Uživo, Alo i Novosti, sproveli su javni linč protiv slobodomislećih Novog Sada. Nije bilo iznošenja njihovih stavova i dostojanstvenog ponašanja, udarano je iz sve snage na rodoslov: čime se bave njihovi očevi, dede...

Progonu novosadske mladosti, pridružio se i Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, nazvavši Brajana, Mladena, Srđana i njihove kolege, bitangama! Ako su tako targetirani, otvoren je lov na ljude u Novom Sadu koji misle drugačije od SNS-a, pa je tako lako prizvana krivična prijava za nasilničko ponašanje.

Perfidno i podmuklo, podvučeno legalnim legitimitetom strančarenja koje rukovodi Novim Sadom, na delu je politički progon najzdravijeg tkiva društva, zrele mladosti, čime se gubi osećaj elementarne građanske sigurnosti. Otvoreno se preti zdravom razumu u Novom Sadu i širom Srbije, jer se ugrožava opstanak u foteljama vlasnika vlasti! Aleksandra kaže da je i ona žrtva progona, i da se ne oseća sigurno. Zlatno doba Srbije je samo za kastu odabranih u interesnoj sferi zvanoj Srpska napredna stranka, uz napomenu da od devedesetih traje njena borba aktivističko - publicističkog angažmana. - Nastaviću da se borim svim raspoloživim, legalnim sredstvima, za slobodu mišljenja govora, i oslobađanje od aktuelnog autokratskog režima.

Ovi naši mladi, optuženi kao kriminalci i nasilnici, redom su studenti, sa izvanrednim ocenama na studijama. Ovu i ovakvu mladost Novog Sada, gradonačelnik Miloš Vučević označava ekstremistima i teroristima, u pokušaju lišavanja identiteta, praveći lake mete, za državne organe koji bi trebali da se „obračunaju" sa njima. Na snimku sa sednice gradske komisije GUP - a, jasno se vidi da su Brajan i kolege mirno sedele uz učešće u raspravi. Tek nakon grubih prozivki i nipodoštavanja građanskog mišljenja od strane samoproglašenih vlasnika Novog Sada, oni su reagovali širenjem transparenta „GUP je glup" aktivirajući dimnu patronu. Jedva dočekavši, „na nož", od strane lokalnih režimlija označeni su kao bitange, nasilnici i kriminalci, dok su batinaši iz Šapca, nevinašca koje voza službenim automobilima, mazi i pazi, državna stranka.

Reakcija države u Novom Sadu protiv studenata - „nasilnika i kriminalaca" je adekvatna paničnom strahu od, sve izvesnije pobune većine građana: nakon puštanja iz pritvora, određena im je mera zabrana prilaska „svevišnjem" - Dušanu Miladinoviću, direktoru gradskog preduzeća Urbanizam, uz zabranu prisustva na narednim sednicama glupa (pardon, gup-a), na kojima bi, kako je najavljeno, trebalo da se raspravlja o primedbama građana koje su, bukvalno, „zatrpale" kancelarije bajnih novosadskih urbanista. Najavili su i protest u odbrani zdravog razuma u Novom Sadu, kojem preti getoizacija od „naraslih apetita" novokomponovanih stranačkih bogataša.

I, bi protest. Sutradan, pred nekoliko stotina građana, na skupu protiv represije nad aktivistima, ispred sedišta SNS-a u Novom Sadu. U prisustvu aktivista i građana Novog Sada, uz stanovnike Gornjih Nedeljica i ekoloških aktivista Mirana Pogačara, Zlatka Kokanovića, Aleksandra Jovanovića - Ćute i Biljane Stojković, nije bilo incidenata, a nije bilo ni policije, ni „hrabrih" naprednjaka. „Ne damo Jadar" je i ovom prilikom, uputio jaku podršku svim slobodarima u odbrani zdrave Srbije. - Kad institucije ne rade svoj posao, režim ugnjetava narod. Svi svima dajemo podršku u borbi protiv profiterskog neprijatelja zdravog razuma, vlasnika vlasti, rekao je tom prilikom Kokanović, obećavši ulicu, kao jedini konkretni „rešavač problema".

Jer, predizborne pretnje režima dovode na pragove kuća palice, šipke, upucavanja...

Ako je mogao da padne sneg u martu, mogu da padnu i oni, aprila... odzvanja širom Srbije, sve jači glas razuma i nade!

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane