Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Banatski Info

KAD TAXI „ASOVI" NAPADAJU I BIJU

Bahati i osioni vlasnici taxi udruženja u Zrenjaninu, ne biraju sredstva u „odbrani" organizovanog i razrađenog biznisa, vožnje migranata. Na udaru gazda AS taksija, našao se vozač iz drugog udruženja, koji je dobio batine, jer je postao „neugodan" svedok mutljavina privilegovanih taxi gazda Zrenjanina.

A. Nađ

Nisu loša vremena, nego ljudi. Iz „močvare" ispodprosečnih Srbije, zagledanih u politikanske SNS fotelje, „izranjaju" i u Zrenjaninu moderni karijeristi, sledbenici „Zlatnog doba". Pa bi, da gaze, sve pred sobom.

Brano Backović - Backo, vlasnik zrenjaninskog Udruženja As Taxi (611 - 111), novo je lice na ovdašnjoj predizbornoj SNS listi. Sa neskrivenom željom, da u nadolazećim mandatima, ničim izazvan, ponajmanje karakterom dostojnim čoveka, lično profitira u nekoj od važnijih zrenjaninskih fotelja. U bratskom, udruženom sadejstvu sa rođenim bratom Draganom i nekolicinom privilegovanih vozača As Taxi udruženja, „lider" Backo je „eksplodirao", dozvolivši u svom prisustvu najružniji napad i batinanje kolega vozača, ispostavlja se, neugodnih svedoka njihovih prljavih, taksi rabota. Branu, Dragana i njihove vozače, privilegovanu i već „uigranu" grupu vozača taxi prevoznika iz ovog udruženja, koji „organizovano" razvoze ponajviše migrante, zatekao je pre desetak dana u Srpskom Itebeju, „usred posla", kolega iz drugog udruženja.

Željko Damjanov, taxi vozač, u želji da vidi ima li i za njega neka vožnja, naišao je na čelnike As taxi - ja sa većom grupom migranata. Nakon što je prišao, i pitao, ima li možda neka vožnja za novopridošlog, u njega se, pesnicama, iz zatrke, prvi zaleteo, Dragan Backović, Backov rođeni brat. Željko, inače otac četvoro dece, tom prilikom je, ni kriv ni dužan, dobio, ne udarce, već dobre batine. Niko od prisutnih ne da mu nije pomogao, naprotiv, bili su spremni da ga linčuju. Srećom, zbog krhke građe, kao laka meta već nakon prvog udarca direktno u glavu, nije dobio „čoporativne" batine. Razlog napada pesnicama na Željka u po bela dana, i mali Perica bi „ukapirao", bilo je njegovo (slučajno) javno razotkrivanje „biznisa" sa migrantima od strane čelnika As Taxi udruženja.

Željko je nakon otvorenog napada, sramnih batina, i još sramnijeg poniženja, pozvao policiju, pa je, tim povodom, morao u centar opštine Žitište, gde je u stanici policije opisao događaj, dao izjavu i naveo svedoke nemilog događaja. Naravno, Željko je podneo krivične prijave, nakon čega sledi sudski epilog. Dakle, i u Zrenjaninu, profitabilni biznis sa migrantima, mogu da rade samo probrani, privilegovani, uz prećutno sadejstvo bitnih pojedinaca iz nadležnih službi u uniformama. Uz prećutni amin izvršne, sudske i zakonodavne vlasti, moć se „preliva" u ruke, tačnije, u pesnice koje su u službi vlasnika vlasti, politikanata...Kud ćeš lepše za karijere samoprojektovanih karijerista. Po meri Saše Santovca, zamenika gradonačelnika Zrenjanina, čoveka koji je, bukvalno, „prodao veru za večeru", nakon što je od zakletog „pljuvača" SNS-a, preko noći, postao najžešći branilac Gorana Kneževića, i njegove izdajničko - prevrtačke SNS bratije u najjačim lokalnim foteljama. A sve, zbog „sitnice", privatnog interesa „šake jada" u Zrenjaninu.

Bahato „naprednjačko" novokomponovano disciplinovanje raje od strane taxi gazda Zrenjanina, krenulo je sa Dejanom Damjanovićem, (su)vlasnikom Udruženja Zeleni taxi (588 - 888), sada već i „uvaženim" članom gradskog veća (k'o paun se šepuri hodnicima Gradske Kuće) na „talasima" predsednikovanja gradskim odborom Pokreta socijalista Aleksandra Vulina (šefa srpske policije), u stopu prati Brano Backović, besramni kandidat lokalnog SNS-a na predstojećim izborima. Sa „idealnim" preporukama desetogodišnjim srednjobanatskim naprednjačkim profiterskim gazdama.

Malo pažljivije „razgrtanje" lika i dela Brana Backovića, vlasnika Udruženja As Taxi, vodi nas, kao uvod u njegov, „legendarni" taxi biznis, u ne tako davnu prošlost. Pouzdani i provereni izvori navode, da je Brano, po sopstvenom busanju u grudi Crnogorac, proveo više meseci u austrijskom zatvoru, jer je uhvaćen od strane tamošnje policije, dok je bio za volanom automobila koji je osvanuo na interpolovoj poternici. Nakon „preležanog" višemesečnog zatvora i povratka u Srbiju, počeo je da taksira, a oprobao se i na radnim mestima obezbeđenja na OMV benzinskoj pumpi na Žitnom Trgu i u zrenjaninskom restoranu Camel. Kao bogomdan za biznisovanje, u rekordno kratkom vremenu pokrenuo je As Taksi, pa je „narastao" do...vlasnika trećeg najjačeg taksi udruženja u Zrenjaninu...As taxi trenutno ima četrdesetak vozača:

Samostalne, koji su za volanom automobila u vlasništvu udruženja

One koji voze za zaradu od 30 procenata ostvarenog prihoda (u proseku, za desetak sati dnevne vožnje, bruto zarada je oko 5 hiljada dinara, vozaču 1500 dinara dnevno).

Svi samostalni vozači moraju da ispune osnovni uslov, plaćaju mesečnu članarinu u iznosu od 13600 dinara.

Vozači članarinu plaćaju u kešu, na ruke gazdi, bez priznanice, bez pisanog traga.

U svim taxi udruženjima, privilegovani su, isključivo, vlasnici. Vlasnici vlasti u Zrenjaninu, naprednjaci, imaju svoje favorite, vlasnike udruženja EKO, Zeleni i As taxi.

Samo privilegovani vlasnici taxi udruženja mogu, Brano Backović nije izuzetak, da vožnju koju taximetar otkuca na 10 hiljada dinara, svom vozaču, uz usmeni dogovor, „skrati" na 7 hiljadarki, gde vozač dobija 30 procenata, odnosno samo 2100 dinara. Kajmak od para, Backu u džep.

Samo su privilegovani vlasnici zrenjaninskih taxi udruženja iskoristili pravo (uz „punu saradnju" nadležnih iz službi sa uniformama) na subvencije od strane države za kupovinu novih automobila. I dobili ih, odnosno kupili nove Dacie...

Brano Backović sa bratom Draganom i nekolicinom provereno poverljivih vozača, danonoćno voza migrante. Brano je za volanom luksuznog BMW-a, Dragan vozi Ford Mondeo.

Brano Backović, narastao do samozaljubljivanja pred ikonom Svetog Vasilija u svojoj kancelariji, umislio da je i on izmislio toplu vodu u Zrenjaninu, pa se bacio i u biznis politiku, gde se najbolje barata, najisplativijim kešom. Poslednjih nedelja vrši „teror" nad svojim vozačima, insistirajući da potpišu izjave da će na izborima 3. aprila ove godine svoj glas podariti SNS-u i svom gazdi, Branu Backoviću. Poziv Saše Santovca da uđe u politiku, nije mogao da odbije. I eto Brana Backovića na SNS listi.

Red pretnji, batina, ucenjivanja, organizovanog biznisovanja sa migrantima, politikanstvo, politikanstvo...

Sve ovo, pa na kub, moglo bi Brana Backovića, lika koji se „hrani" strahom svojih podanika - vozača, da dovede pred „vrata raja" - u SNS fotelju.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane