Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Govoreći otvoreno

Vučićev slalom na nameštenim izborima: iz pobede u pobedu do neizbežnog pada

Ostaje li “korisni idiot” bez zaštite

Slučaj "korisnog idiota" Aleksandra Vučića, verovatno će se jednom naći u stručnim knjigama vodećih tajnih službi sveta. Uštede od raznih invazija i okupacija, ekonomskih i vojnih, mogu biti ogromne. Dovoljan je jedan čovek, poremećen i spreman da zarad "progresa" sahrani čitavu jednu državu i naciju. Kako je to praksi izgleda, najbolje se vidi iz odnosa još jednom izabranog predsednika Srbije i Evropske unije, koja mu je opet pomogla da produži svoju diktaturu u zemlji koja, navodno, treba da bude članica te zajednice.

Luka Mitrović

Evropska unija već punu deceniju podržava autokratsku i u svemu kriminalnu vladavinu Aleksandra Vučića. Kad je ovaj bolesni balkanski diktator u pitanju, Evropsku uniju ne interesuje vladavina prava, sloboda medija, pa ni ona najosnovnija ljudska i građanska prava i slobode, a najmanje ih zanimaju slobodni i fer izbori u Srbiji. Konačno, Evropska unija deset punih godina, svim sredstvima finansijski i politički pomaže i podržava Vučićevu diktaturu, jer je odan kao najverniji pas i spreman da izvršva svaki zadatak u svakom momentu. Tako je lično odobrio, uz veliku podršku bivše nemačke kancelarke Merkel, početak radova jednog od najvećih zagađivača na svetu, Rio Tinto, i uništavanje najlepših delova Zapadne Srbije i Podrinja, koje ni danas nije prekinuto kako ovdašnja obmanuta javnost misli, nego zapravo i dalje traje.

Uvozio je Vučić i u Srbiji naseljavao mase azijsko afričkih migranata, koliko god je to od njega tražila bivša nemačka kancelarka i Evropska unija, i za to j njegov režim bio milionima evra finansijski "podržan" a politički tolerisan. Uvozi Vučić i danas migrante i prima evropske milione za to. Uz blagoslov Evropske unije, uništavao je Vučić najveći srpski resurs, poljoprivredu, te od Srbije napravio najveći evropski kontejner uvoznih prehrambenih roba, koje su u Evropskoj uniji često zabranjene za ljudsku upotrebu zbog svoje štetnosti po zdravlje stanovništva.

Svako ko se u Srbiji pobunio protiv ovakvog i sličnog sistematskog ubijanja egzistencije ove države i trovanje njenih građana, bio je izložen satanizaciji od strane njegove propagande, proglašavan "kočničarem razvoja" pa čak i unutrašnjim neprijateljem za šta je njegova primitivna propaganda i izmislila termin "autošovinista" (što bi trebalo da znači: onaj koji kritikuje njegov kriminalni režim jednako mrzitelj Srbije).

Koristio je Vučić svaku priliku da Srbe kao narod i sve druge građane Srbije, predstavi kao primitivno i zaostalo pleme koje je baš on odlučio da civilizuje, obrazuje, ekonomski uzdigne i povede na pravi put - gde nego u Evropsku uniju!

Deset punih godina, na svakom sastanku sa evropskim komesarima i predsednicima vlada i država EU pa čak i sa poslednjim briselskim "kuferašima", besomučno je klevetao i Srbiju i Srbe, urinirao je na njih kad god mu se pružila prilika, a sebe prikazivao i dalje prikazuje kao teškog velikomučenika koji se uhvatio "preteškog zadatka, da preobrati Srbe" i "uvede ih u red civilizovanih naroda".

Za sve ovo i mnogo toga još, dobijao je i stotine miliona evra i aplauze u Briselu, Parizu i Berlinu, a naravno i stalnu finansijsku podršku . Navodno "preobraćeni" Vučić koji je navodno postao "prosvetljeni Evropljanin", i nakon deset godina diktature, lične vlasti i potpune slobode da svakodnevno gazi i Ustav i zakone, uživa danas svu podršku i simpatije među evropskim političkim establišmentom, mada bi ga mnogi od njih rado uklonili čim im se pruži prilika za to.

Međutim, kako je to jednom napisao londonski "Gardian" dok je Velika Britanija bila u sastavu EU: "Kakav god da je, Vučić radi posao". Šta je na Balkanu bolje moglo da se desi proverenom srpskom zlotvoru, Velikoj Britaniji, nego da pronađe "korisnog idiota" koji dovršava njihov posao umesto skupih "ekonomskih ubica"?

Istina je, Vučić zaista "radi posao" za potrebe svih srpskih neprijatelja, doveo je Srbiju skoro do demografskog nestanka, bekstvo iz Srbije je masovno (godišnje iz nje ode preko 40.000 ljudi, a još toliko umre, što od bolesti što zbog starosti).

Ipak, u Evropi još postoje i slobodni mediji i demokratija, pa se o Vučiću kao diktatoru sve zna. Ugledni nemački list "Die Welt" piše nedavno da je "...Velika sramota da Evropska unija podilazi akterima kao što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji brutalno postupa sa opozicionarima u svojoj zemlji i održava sporazum o slobodnoj trgovini sa Evroazijskom ekonomskom zajednicom ali nema ništa protiv milionskih suma koje mu isplaćuju iz fondova EU..."

Samo dva dana uoči poslednjih izbora, 2. aprila 2022. godine, Vučić je iz evropskih institucija dobio otvorenu podršku u nadi da će nastaviti svoj rušilački pohod po Srbiji.

Tri dana kasnije, dakle, nepunih 24 sata nakon glasanja i još nesabranih konačnih rezultata poslednjih parlamentarnih i predsedničkih izbora, među prvima se javila Evropska komisija pismom-čestitkom gde između ostalog piše i ovo: "...Građani Srbije pokazali su na izborima snažnu podršku strateškom cilju svoje zemlje - pridruživanje EU, a glasači su poverili veliku odgovornost pobedničkoj SNS i njenom lideru i predsedniku Aleksandru Vučiću..."

Skoro istovremeno, Evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji uputio je čestitke Vučiću "na ubedljivoj pobedi" na predsedničkim izborima sledećim rečima: "...Čestitam predsedniku Vučiću. Radujemo se što ćemo se sarađivati sa vama i sledećom Vladom kako bismo unapredili stratešku odluku Srbije da se pridruži EU. Nastavićemo da podržavamo reforme u Srbiji, oporavak, energiju, sigurnost hrane, uključujući i naš ekonomski i investicioni plan"...

I Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Džozep Borelj čestitao Vučiću pobedu na predsedničkim izborima održanim 3. Aprila 2022. godine, najtoplijim i najljubaznijim rečima. Isti onaj Borelj (Katalonac!) koji je zapretio Miloradu Dodiku i Draganu Čoviću da "podeljena Bosna i Hercegovina ne može nikada ući u Evropsku uniju".

"Topli zagrljaji" i još toplije čestitke i reči apsolutne podrške ne prestaju da stižu na Vučićevu adresu, ali jednu od njih treba posebno izdvojiti, a poslao je osnivač i izvršni predsednik takozvanog Svetskog ekonomskog foruma WEF) i nezvanični "predsednik" najmoćnijeg paralelnog svetskog centra moći, Klaus Švab. Kao što je poznato, Klaus Švab u rukama drži kontrolu političke moći najbogatijeg dela sveta i nabogatijih ljudi na svetu. On je njihov "koordinator", njihov "vođa" i "guru" novog svetskog poretka, naslonjen na ideologiju Džordža Soroša i na krivotvorene ideje filozofa Karla Popera o "otvorenom društvu"... Taj i takav Klaus Švab, šalje Aleksandru Vučiću čestitku sledeće sadržine: "...Čestitam Vam ponovni izbor za predsednika Srbije i pobedu Srpske napredne stranke na parlamentarnim izborima. Ovi rezultati su još jedan dokaz ekonomskog i društvenog razvoja Srbije pod Vašim rukovodstvom. Želim Vam uspeh u ovom novom mandatu. Svetski ekonomski forum ostaje posvećen daljem jačanju odnosa koje smo godinama razvijali sa Vašom zemljom, što smo i potvrdili uspostavljanjem Centra Svetskog ekonomskog foruma za četvrtu industrijsku revoluciju u Srbiji..."

Zna li opljačkana i izluđena Srbija da se u njoj nalazi Centar Svetskog ekonomskog foruma za četvrtu industrijsku revoluciju, i šta ta organizacija (institucija) znači, čime se bavi i kakva joj je misija? Da se baš ovde, na ovom delu Balkana sprema misija potpune "digitalizacije" ljudskog bića i njegove svakodnevice.

Možda o tome sve zna i Vladimir Bilčik, Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju, koji je takođe čestitao Vučiću "veliku pobedu" na izborima za predsednika Srbije i dodao da je "sjajno što je izlaznost na izborima bila velika". Stari i ponovo izabrani predsednik Italije Serđo Matarela takođe je čestitao pobedu Vučiću jer "ostvaruje značajan napredak u procesu regionalnog pomirenja, naročito u okviru dijaloga sa Prištinom pod okriljem Evropske unije"

Vučićev "topli prijatelj" francuski predsednik Emanuel Makron, nije mogao da piše telegrame, već ga je odmah pozvao telefonom i čestitao mu zbog "načina na koji vodi Srbiju u budućnost" te naglasio da "bez obzira na geopolitičke promene u Evropi i svetu, Srbija ostaje ključni prioritet i prva zemlja za ulazak u Europsku uniju". Istina, nije rekao kad, mada ozbiljni posmatrači u Briselu smatraju da bi se najranije moglo desiti 2035. godine. ili nikada!

Dva meseca pre izbora u Srbiji, 8. februara 2022. godine, dve vodeće evropske novinske agencije objavile su tog dana vest pod oznakon "hitno" (u 17.04) u kojoj je pisalo da je Predsednik Saveta Evropske unije Šarl Mišel čestitao predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na napretku koji je Srbija ostvarila na evropskom putu otvaranjem "klastera" i pohvalio njegovu "posvećenost reformama, koja se pokazala i na referendumu o promenama u pravosuđu..."

Usledio je i telefonski razgovor gde su Vučić i Mišel su razgovarali "o regionalnoj situaciji, uz jasno isticanje opredeljenosti Srbije za politiku mira i saradnje na Zapadnom Balkanu", a ustvari o novim ulaganjima Evropske unije u projekte na Kosovu i u Albaniji, gde je pozvao Vučića da "sa Albanijom" koristi fondove EU (koje Albanija "deli prećutno sa Kosovom").

Sve ove "čestitke i želje" govore da je takozvana "politički Evropa" pala na najniže grane od osnivanja Evropske unije.

Novinarka agencije AFP, Patricia De Melo Moreira došla je u posed transkripa celokupnog telefonskog razgovora Vučića i Šarla Mišela od 8. Februara 2022. godine, iz koga se jasno vidi da je Evropska unija praktično "obezbedila" Vučićevu pobedu na izborima, znatno ranije, uz Vučićevu "časnu reč" da će biti apsolutno lojalan u akcijama EU i NATO pakta koje slede na Zapadnom Balkanu! Treba se nkon ovoga pitati: Kakva je stvarno politika Evropske Unije ako u predizbornoj kampanji, nikad prljavijoj, ovako srdačno čestitaju jednom diktatoru i autokrati i to na "demokratskim reformama"!? U diplomatiji ni formalna čestitka nije puka slučajnost i ljubaznost, sve ima svoju pozadinu i svoj cilj. Zašto se demokratskim previranjima u Srbiji na ovaj način "izmiče tepih ispod nogu"? Kome u EU treba Vučić i kakvo će to zlo doneti nesrećnoj Srbiji? I po koji put?

Srbija ne treba da zaboravi dugotrajnu (in)diskretnu podršku Slobodanu Miloševiću "kao faktoru stabilnosti u regionu" nakon potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma. Šta je to Vučić važno potpisao ili će tek da potpiše pa ga ovoliko glorifikuju, uzdižu, podržavaju politički i finansiraju? Kosovo, svakako. Ali tu je i uloga "trojanskog konja" za koju se svesrdno ponudio i Kinezima i Rusima i Evropskoj uniji! Kako će to njegova već pogrbljena pleća podneti? Vučić nije Atlas iz helenske mitologije da nosi toliko breme na leđima, mada on zaista veruje u svoje božanske moći. Tu je i jedan drugi teret: Putinova Rusija mu je dala orden Aleksandra Nevskog, ali, sa druge strane, obavezala ga je na svaki način, moralno i materijalno.

No, kako još neobjavljene vesti o "nužnosti" gašenja ruske vojne baze u Nišu, nacionalizaciji NIS.a, "isplati ruskih ulaganja" i sličnih planiranih a još neostvarenih akcija nisu došle na "dnevni red javnosti", tek će se čuti zašto ga Evropska unija ovoliko hvali i podržava. A, kako izgleda, spremna je i milijarde evra da uloži u "osvajanje Balkana" kako to ne bi izvela Rusija pre Brisela.

"Šargarepa" za magareću Vučićevu glavu o ulasku Srbije u Evropsku uniju, ponovo je aktuelna, mada je poznato da ovakva država, nefunkcionaln i kriminalizovana nikada nece ući u EU, jer su svi glavni uslovi za članstvo za Vučićevu vlast neprihvatljivi, a to su nezavisno sudstvo, sloboda medija, suzbijanje kriminala, suzbijanje korupcije, slobodna političke aktivnost opozicije, nerešena teritorijalna pitanja (Kosovo pre svega).

Da li današnja Srbija pod Vučićem ispunjava makar jedan od ovih uslova? Ovaj bolesni diktator još jedino nije prodao EPS, Telekom i srpske banje. Bez ogromnih sredstava iz Evropske unije, njegov režim bi odavno bankrotirao. Šta Evropska unija traži za taj novac osim već nabrojanih uslova? Po svemu sudeći, najmanje tri gigantske multinacionalne korporacije (ne samo pomenuti Rio Tinto), imaju nameru da se u skoroj budućnosti obruše na kompletnu vodoprivredu, a sa druge strane, da Srbiju pretvore u najveći depo prljavih tehnologija na evropskom kontinentu. I dok se ovaj pakleni plan priprema i u završnoj je fazi, u Saveta Evrope, Srbiju zastupa sin Vojislava Šešelja, Aleksandar, koji se zabavlja povremenim obraćanjem na ruskom jeziku!

I podsekretarka za politička pitanja u američkom Stejt departmentu Viktorija Nuland, žena koja je ogrezla u zločinu i započela ratnohuškački pohod i isprovocirala rat u Ukrajini, zahvalila se nedavno Aleksandru Vučiću na podršci Ukrajini, a, navodno je razgovarala i o Vučićevim "naporima da se reši humanitarna kriza i njegovoj posvećenosti regionalnoj stabilnosti..."

Dok god ga podržava EU, Vučić neće pasti jer će moći nesmetano da kontroliše medije, zastrašuje građane i krade izbore

Miša Gleni, dugogodišnji komentator londonskog "Gardiana" i Bi-Bi-Sija koji je proveo dobar deo karijere u regionu nekadašnje Jugoslavije i napisao tri knjige o raspadu Jugoslavije, piše nakon izopra u Srbiji ovako:

"...Ispod svih ovih svečanih čestitanja, iza sve podrške Vučiću, jedna druga istina se pojavljuje: Evropska unija danas nema ni dovoljno vremena ni kapaciteta da se ozbiljno usredsredi na Balkan a posebno ne na Srbiju. Vučić projektuje sliku o Srbiji koju komesari u Briselu žele da vide..."

Mada time nije osvojio njihovo poverenje, nego im je ponudio "vreme stabilnosti" (njegove "tolerisane" diktature), kako bi EU obavila poslove pitanja opstanka te zajednice...Da je to tako, pokazuje i odnos Vučića i albanskog premijera Rame koji imaju koordinisan nastup prema Evropskoj uniji. Tačnije, obojica se nude kao "garanti stabilnosti".

Za evropske političke faktore, Vučić je i dalje "garant" dijaloga sa Albancima na Kosovu, a ozbiljnu ulogu ima i izbeglička kriza, zbog geografskog položaja Srbije. Tu "saradnju" im je odavno već demonstrurao, i to sve na štetu Srbije. Ali, njegovom režimu novac iz EU stiže uredno. Godišnje dobija 200 miliona evra bespovrttnih sredstava, za koje javnost u Srbiji ne zna u šta se koriste i da li se uopšte koriste. Oko tri milijarde evra Vučićev režim je ukupno dobio iz Brisela od početka njegove vladavine do danas, u raznim oblicima, od pomenutih bespovratnih sredstava do direktnih investicija u budžetske stavke. Dakle, čisto finansiranje jednog kriminalnog, opakog, nedemokratskog i autokratskog režima i to iz fondova EU, koja od Srbija zvanično zahteva "vladavinu prava" i poštovanje ljudskih prava.

Samo za izbeglice iz Azije i Afrike Vučić je dobio milionske donacije, ali i neumerene pohvale EU komesarke Ilve Johansen, koja mu se (17. juna prošle 2021. godine) ovako obratila: "...EU je uvek bila partner Srbiji u rešavanju problema migracija. Pokazali ste da ste pouzdan partner. Ljude ste ovde tretirali na propisan način. Čestitamo Srbiji na naporima da vakciniše migrante. Govorili ste o impresivnom privrednom rastu Srbije i važnosti da se što pre pokrene brza pruga, a tu poruku ću preneti Briselu. Želim da Srbija bude deo EU i zato je važno raditi na daljim reformama i njihovoj primeni. EU vas gospodine Vučiću podržava u vladavini prava, suzbijanju korupcije i organizovanog kriminala.."

tome koliko je Vučićev režim dobijao bespovratnog novca iz fondova EU, govorio je čak i onaj koji bi to trebao da prećuti, šef Delegacije Evropske unije Sem Fabrici koji je izneo podatak da je za proteklih sedam godina Srbija iz predpristupnih IPA fondova EU dobila 1,5 milijardi evra, kao i oko 900 miliona evra u sklopu regionalne pomoći, plus "sporadične donacije". Uz konstataciju da su ti fondovi sredstvo pomoći Srbiji da ostvari neophodne reforme, kako bi postala članica EU, Fabrici je naveo da je po 40 odsto sredstava usmereno u dva osnovna područja - reformu vladavine prava i uprave i u ekonomski i društveni razvoj. Baš tamo gde Vučić desett godina gazi svaki vid institucije i države! Skoro 20 odsto novca od 1,5 milijardi evra je bila pomoć Srbiji za vanredne situacije, a taj novac nikad nije otišao tamo gde treba u punom iznosu.

Do kada će Evropska unija voditi ovakvu politiku i podržabati Vučića finansijski i politički? Na ovo pitanje je pokušao u programu BBC da odgovori profesor na Univerzitetskom koledžu u Londonu, Erik Gordi, povodom još jedne Vučićeve pobede na izborima "odobrene" u Briselu, pa je između ostalog rekao da je "...prioritet Evropske unije Kosovo i oni (EU) neće odustati od podrške Vučiću dok se ne završi proces normalizacije odnosa Beograda i Prištine ili sam Vučić ne odustane od te normalizacije. Uostalom, primer Vučićevog prethodnika Tadića pokazuje kako se Evropska unija odnosi prema političarima u regionu. Boris Tadić je imo sličan projekt kao i Vučić - hteo da drži monopol nad svim polugama vlasti u Srbiji i zato je dobio bezrezervnu podršku od Evropske unije, ali je Brisel od Tadića odustao kada je postalo očigledno da je njegova pozicija oslabljena (zbog tadašnje opozicije) jer nije bilo priznanja Kosova. To će se desiti i Vučiću ako ne uspe u projektu uništavanja celokupne opozicije u zemlji..."

Ipak, novi razvoj događaja, specijalnom akcijom Ruske federacije u Ukrajini, vodeće zemlje i institucije u Evropskoj Uniji o o jadu su se zabavile. Milse šta će se njima desiti i ko će od njih preživeti.

Sve je izvesnije da su Sjedinjene Države rešene da se vrate na Zapadni Balkan i da one dokrajče preživele građane. Ali i njihove diktatore, da ih pohapse, osramote i postave se kao oslobodioci roblju sa Zapadnog Balkana.

Predstavnica Saveta Evrope Viola fon Kramon saopštila je pre neki dan da izbori u Srbiji nisu bili ni pošteni, ni slobodni. Njen stav je podržala i nemačka ministarka spoljnjih poslova, kao i Stejt Department koga ''brinu'' izveštaji o neslobodnim izborima u Srbiji.

A 1.

Gluvo doba i "vunena vremena"

Samo su retki, usamljeni glasovi i u Srbiji i u Evropi uoči poslednjih izbora optuživali službene ličnosti Evropske unije da učestvuju u predsedničkoj kampanji Aleksandra Vučića i pozivali ih da "sačuvaju makar privid neutralnosti" u aktuelnoj kampanji u Srbiji te otkažu sve predizborne posete kandidata vladajuće partije. Ali, na jedan drugi nčin, ponovilo se ono što je prethodilo i prvom predsedničkom mandatu A. Vučića kad je objavljena vest da će u posetu predsedničkom kandidatu doći nemačka kancelarka Angela Merkel, usred predizborne kampanje. To je Vučiću tada omogućilo da uradi nešto što nije zapamćeno u istoriji demokratskih društava da predsednik vlade suspenduje skupštinu i da se sa mesta predsednika vlade kandiduje za predsednika Srbije!

A 2.

Samodržac ipak nije sam

Od silnih pohvala i ovacija za pobedu na poslednjim predsedničkim izborima, Vučić nije imao kud, morao je i on da se zahvali velikim sponzorima, donatorima i onima koji su ju "namestili" svaku pobedu u poslednjoj deceniji. Tako se "od sveg srca" zahvalio predsednici Evropske komisije Ursuli fon der Lajen, šefu Delegacije EU u Srbiji Emanuelu Žiofreu, "koji je mnogo truda uložio" (u njegovu pobedu)...Pa je na kraju te zahvalnice "poleteo" i velikim rečima istakao je da je "ovo dobar signal za našu zemlju" i da se "rad isplati".

Čovek koji nikad ništa nije radio, niti se ikada ikakvim poštenim poslom bavio, slavi rad!

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane