Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Beli kriminal

Plansko uništavanje zdravstva u Loznici

Obećanje naivnom radovanje

Odlukom od 16. septembra 2010. godine podeliše Zdravstveni centar "Dr Milenko Marin" u Loznici u dve zdravstvene ustanove, zarad unapređenja zdravstvene zaštite i bolničke nege oko 150 hiljada stanovništva opštine Loznice, Malog Zvornika, Krupnja, Ljubovije i leve obale reke Drine Republike Srpske. A 24.02.2011.god. upisaše ih u Registar APR-a u Beograd : 1. Dom zdravlja „Dr Milenko Marin" u Loznici 2. Opšta bolnica Loznica". Podeliše ih kako zakonodavac nalaže i imenovaše direktore.

***

Pravi čovek na pravom mestu

Dom zdravlja „Dr Milenko Marin " u Loznici je primer dobre organizacije,opremljenosti i visokog nivoa zdravstvene zaštite oko 150 hiljada stanovnika navedenih opština, samo reči hvale, kao i o njihovom direktoru dr Zoranu Nikoliću.U okviru Doma zdravlja u Loznici radi: opšta praksa, medicina rada u Gradilištu, kućna nega, ginekološki dispanzer,stomatološka služba,kao i 17 ambulanti na teritoriji grada Loznice.

Svečano i religiozno: odbornici odlučili, a narod se krsti

U Svečanoj sali 31.12.2015.god.grada Loznice, odbornik dr Nikola Jakovljević tokom rada Svečane sednice govorio je o radu-ne činjenju direktora Opšte bolnice u Loznici u protekloj godini.Istakao je da će Opšta bolnica u Loznici, ako se gradska uprava ne angažuje u opremanju iste u narednom periodu ostati na zakonskom minimumu odeljenskog lečenja: Sektor za internističke grane medicine, Sektor za hirurške grane medicine, Odeljenje pedijatrije, Odeljenje ginekologije i akušerstva sa neonatologijom.Treba sprečiti da Ministarstvo zdravlja Republike Srbije postepeno ne pogasi ostala odeljenja: „Poštovana gospodo skinimo stranačke naočare i nemojmo dozvoliti da nas sledeće generacije pamte po ne činjenju da sprečimo,da ništa nismo preduzeli,da Ministarstvo zdravlja R.Srbije postepeno ne pogasi ostala odeljenja"."Predlažem da se moj predlog uvrsti u dnevni red i da se o njemu raspravlja-donese odluka. Nije od 2004. god. detaljno ništa urađeno u bolnici nakon porodilišta na koje smo svi ponosni."Predsedavajući konstatuje „Deset odbornika za, a ostali protiv-odbija se predlog da se rasprava uvrsti u dnevni red".

Ostala odeljenja u Opštoj bolnici u Loznici su:

Odeljenje urologije;

Odeljenje ortopedije sa traumatologijom -Odsek ortopedsko traumatološkog odeljenja, Odsek operacionog bloka;

Odeljenje otorinolarnigologije - Odsek ORL odsljeljenja. Odsek za audiometriju. Odsek logopedije;

4.0deljenje oftagmologije - Odsek očnog odeljenja i operacione sale, Odsek ortopleoptike sa ambulantom

5.Odeljenje psihijatrije - Odsek psihijatrijskog odsljenja sa dnevnom bolnicom, Odsek za mentalno zdravlje sa savetovalištem za alkoholičare. bpačnim savetovalištem i savetovalištem za decu

6. Gasi se "SANATORIJUM", - Odeljenje produženog lečenja i nege u Banji Koviljači.

7. Odeljenje za infektivne bolesti - Odeljenje produženog lečenja i nege

8. Odeljenje neurologije - Odsek neurlološkog odeljenja, Odsek za neurofiziologiju.

9.Odeljenje pneumoftiziologije - Odsek pneumoftiziološkog odeljenja.Odsek antituberkuloznog dispanzera.Odsek za funkcionalnu dijagnsotiku i bronhoskopiju,Odsek za alergologiju

Pitam se, pitam ???

Da li je moguće da većina odbornika donese morbidnu odluku i nas, stanovnike iz navedenih područja vrati pedeset godina unazad u pogledu bolničkog lečenja? Da li je to strategija Ministarstva zdravlja Srbije i naše republičke vlade?.

Smrt je najprofitabilniji biznis.... Da li se iko zapitao od odbornika, pre nego je podigao ruku -PROTIV, znajući da bolnica ima tri zastarela i jedan nov sanitet, koliko će živih bolesnika stići do Beograda, valjevske ili šabačke bolnice, imati šansu da se leči ili izleči.Oni koji preminu u putu odležaće gratis u Lozničkoj MRTVAČNICI dok ih rodbina ne preuzme i pokopa. Nju, tj. MRTVAČNICU neće sigurno zatvoriti dok diše i poslednji stanovnik Loznice.

Našla se vila gde nikada nije bila

„Gasi se „Sanatorijum" u Banji Koviljči -Odeljenje produženog lečenja i nege najavljuje dr Mira Vučetić-oftamolog v.d. direktora Opšte bolnice (Supruga dr Jezdimira Vučetića-Dake hirurga, poslanika Republike Srbije, člana SNS)."Naša bolnica se nalazi u teškoj situaciji, gde god se okrenete, šta god da začeprkate, naletite na problem...." („Lozničke novosti, 15.01.2016. god., 4.strana")

.Okretala se, čeprkala, naletala, a šta je činila ????? ....Ništa !!!!.Da li će bolesnike upućivati...ili prevoziti sa tri zastarela i jednim novim sanitetom do Beograda, valjevske ili šabačke bolice? Dogovoreno sa Ministarstvom zdravlja Srbije nije realizovano: Palijativna nega do 30. 9. 2015.god. i Urgentni Regionalni centar do 31.12.2015. god. Kaže v.d.direktorka biće, a kada??? To samo Bog zna!

Izjava v.d. direktorke Opšte bolnice u Loznici dr M.Vučetić "Gasi se „Sanatorijum" izazvala je strepnju stanovnika moga grada. Od Ministarstva zdravlja smo dobili preporuku i instrukcije da je prvi korak ka racionalizaciji poslovanja premeštanje Službe produžene nege iz Banje Koviljače u prostor Opšte bolnice u postojeći prosteljni fond."(„Lozničke novosti", od 15.01.2016. god. 4. strana)

"Dana 07.02.2016. god. u vreme posete od 14 do 16 časva prošetala kroz sva odeljenja Opšte bolnice u Loznici da vidim u kom odeljenju ima 26 praznih kreveta i dve opremljene sale sa potrebnim spravama za vežbanje za navedenu bolesničku populaciju. Tražila ih, tražila....i nisam ih našla, verovali ili ne nema ih.

Nema adekvatnog smeštaja u Opštoj bolnici u Loznici za premeštanje Odeljenja produžene nege i lečenja iz Banje Koviljače u Opštu bolnicu u Loznicu. Da li je v.d. dr M.Vučetić -oftamolog mislila da bolesnici sa Odeljenja Produžene nege i lečenja niknu, ko pečurke posle kiše, po praznim krevetima ostalih odeljenja O. Bolnice Loznice. Da li će ih fizioterapeuti uspeti da navataju, u toku radnog vremena, po ostalim odeljenjima i adekvatno primene potrebnu terapiju-pa to bi i deca rekla: jok, to ne možemo da uradimo učiteljice, a gde su namenski opremljene prostorije za vežbanje??? (kabinetska nastava - e to će biti malo sutra,nema je).

svemu napred navedenom oglasila se nakon godinu dana od njenog imenovanja. Ne mogu da grešim dušu „Lozničke novosti" su joj posvetile celu 4. stranicu površine A-3. Da se od imenovanja, dotična direktorka, angažovala maksimalno kao pređašnja dr Vera Krsmanović i načelnica „Sanatorijuma "dr Ljubinka Stojnić-fizijatar za poboljšanje uslova u „Sanatorijumu" u Banji Koviljači o kojima su, u udarnim terminima 2014. god., izveštavale lokalne televizije „LOTEL" i "PODRINjE" u nekoliko navrata. „Lozničke novosti "o njihovom angažovanju pisale u 2014. god. "Donacijama privatnika sanirani su mokri čvorovi i kupatila za: nepokretne, polupokretne i pokretne bolesnike kako za muškarce tako i za žene u „Sanatorijumu"u Banji Koviljači". Navedena sredstva informisanja govorili, pisali, a i slikom prikazali, u nekoliko navrata, zahvaljujući angažovanju smenjene direktorke dr Veri Krsmanović i tadašnje, a i sadašnje načelnice dr Ljubinki Stijnić-fizijatra

Ko će kome, ako neće svoj svome?

Pošovana gospodo,Vlade Republike Srbije, ministre zdravlja Zlatibore Lončaru PREDLAŽEM Vam da od Zavoda za zaštitu spomenika kulture u Valjevu zatražite uslove za izradu projektne dokumentacije za sanaciju „SANATORIJUMA"- na KP- 523; površine =0.69.78 hektara, list nepokretnosti br.36, objekat broj 1- površine =0.09.25 hektara, R.S., držalac Služba za ortopediju Banja Koviljača.

Sanatorijum je okružen stoletnim stablima bora, bukve, graba.. - park šuma u Banji Koviljači, a i u neposrednoj blizini navedenog objekat-park šume je i Staza zdravlja-izgrađena po projektnoj dokumentaciji. Nakon izrade projektne dokumentacije za Sanatorijum da apliciraju za donacije....... Saniranjem „Sanatorijuma" u njemu se može utemeljiti i Gerontološki centar koji nedostaje na našem ataru. Stanovništvo nam je sve starije o kome brinu iznajmljene domaćice (koliko se ko sa kim pogodi da brine o njihovim bližnjim radeći po svetu). To bi bio i doprinos za Opštu bolnicu-živ novac.

Pitam vas poštovana gospodo „Ko će se gašenjem „Sanatorijuma" olakšati-oštetiti, a ko će i za koliko biti teži kao i u pređašnjim prodajama-privatizacijama?? Da li je Vaš cilj poboljšanje uslova rada u bolnicama težeći ka evropskim standardima i zapošljavanju mladih školovani stanovnika R. Srbije.

Gospodo iz napisanog, znate šta Vam je činiti. "Doniraće sredstva i stanovnici Loznice, znaju oni koliko im je potrebna -značila, a i znači navedena institucija. Kralj Aleksandar Karađorđević je 1921. god. položio kamen temeljac za Sanatorijum u Banji Koviljači za plućne bolesti. Kasnije je preimenovan Sanatorium za koštano -zglobnu blnicu koja je radila u sklopu Klinike na Banjici do 1989. god. Sanatorijum je do 16. 9. 2010. god. pripadao Zdravstvenom centru „Dr Milenko Marin"u Loznici. Od navedenog datuma radi u sklopu Opšte bolnice Loznice. Decenijama Sanatorijum posluje pozitivno, a i 2015. godine u sklopu Opšte bolnice Loznice, kada je dat predlog za gašenje. Zato stanovnici i strepe da Ministarstvo zdravlja R. Srbije, u narednom periodu, postepeno ne pogasi i ostala odeljenja u Opštoj bolnici u Loznici u kojima se leči oko 150 hiljada stanovnika Loznice, Krupnja, M .Zvornika, Ljubovije i leve obale Drine R. Srpske.

Opšta bolnica Loznica, kako i ime govori, bolesnike stacionira u odeljenja iste: Sektor za internističke grane medicine, Sektor za hirurške grane medicine, Odeljenje pedijatrije, Odeljenje ginekologije i akušerstva sa neonatologijom. Odeljenje urologije, Odeljenje ortopedije sa traumatologijom, Odeljenje oftalmolopije, Odeljenje otorinolaringologije,Odeljenje psihijatrije, Odeljenje za infektivne bolesti, Odeljenje neurologije,Odeljenje pneumoftiziologije i Odeljenje produženog lečenja i nege u Banji Koviljači („Sanatorijum").

Ko preživi pričaće, a ko se odmori uživaće

Tražim odgovor od Vas Poštovani predsedniče države R. Srbije Tomislave Nikoliću, predsedniče Vlade Aleksandre Vučiću, ministre zdravlja Zlatibore Lončaru, članova Vlade R. Srbije, do ministra bez portfelja da se pobrinete da se Sanatorijum ne ugasi tj.dati svoj doprinos-sredstva da oni koji posluju pozitivno nastave da rade. Verujem a i ne verujem, da je Vaš strateški cilj, kao i vladajuće strukture, članova SNS Loznice, da stanovništvo navedevih opština leti pase bilje, a zimi zoba-kuva osušene -lečeći se fitoterapijom. Sve sam ovo napisala i prosleđujem Vam. Da ne bude po onoj narodnoj: „Vuk dlaku menja, ali ćud nikad"

Nadam se da ću od Vas, poštovana gospodo, dobiti informacije.

Nevenka Simić, Loznica

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane