Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Do koske

Aleksandar Vučić priprema javnost za uvođenje sankcija Ruskoj Federaciji

Ruski rulet

Srbija će uvesti sankcije Rusiji. Bez obzira s kim formira sledeću vladu, Aleksandar Vučić će prihvatiti ultimatum Amerike i Evropske unije. U tome će mu pomoći Ivica Dačić ili Dragan Đilas, a možda obojica zajedno. Političari i mediji kreiraju antirusku atmosferu. Optužuju Rusiju za agresiju na Ukrajinu, ratne zločine, ubistva civila i upotrebu hemijskog oružja, i traže kažnjavanje Srbe koji podržavaju Ruse i Vladimira Putina. Istovremeno, plaše građane Srbije sankcijama koje će uvesti Zapad. Ako Srbija ne udari na Rusiju, SAD i EU će prekinuti saradnju, otići će strani investitori, blokiraće kreditne linije, a nije isključeno ni da NATO opet bombarduje Srbiju. Iako je medijsko zastrašivanje u punom jeku, poslednja istraživanja pokazuju da 73 odsto građana Srbije podržava Rusiju i protivi se sankcijama.

P. P.

Rat u Ukrajini podelio je svet na dva dela. Ko nije uz NATO, taj je za Rusiju. Nema treće opcije, nema sivih nijansi, sve je crno - belo. S obzirom da se na vlasti nalazi Aleksandar Vučić, kojem god carstvu se privoli, Srbija će biti zavijena u crno.

Promena globalnih odnosa pogubno utiče na Vučića. Dobar deo novca, stečenog kriminalnim aktivnostima, oprao je u Rusiji i deponovao na račune u njihovim bankama. Ako uvede sankcije Rusiji, ostaće bez tog plena. Ako ne uvede sankcije, Amerikanci će na "crnu listu" staviti njegovog brata Andreja, pod optužbama za kriminal i korupciju. U takvim okolnostima, Vučić je prinuđen da zaigra ruski rulet. U toj ekstremnoj, često i smrtonosnoj igri na sreću, igrač stavi u revolver jedan metak, zavrti doboš, prisloni cev na slepoočnicu i povuče okidač, pa šta Bog da... U aktuelnoj političkoj verziji te igre, Vučić je u doboš stavio svih šest metaka, a cev okrenuo prema Srbiji. Spreman je da pobije sve, samo da bi spasao sebe, brata i pare koje su zgrnuli za deset godina vlasti.

Američke obaveštajne službe raspolažu svim dokazima, informacijama i saznanjima o kriminalu naprednjačkog kartela. Do sada su otvarali afere u koje su uključeni ljudi iz Vučićevog okruženja, a u poslednje vreme su se, preko Veljka Belivuka i Zvonka Veselinovića, približili braći Aleksandru i Andreju Vučiću. Ucenjeni vladar ne sme da se suprotstavi zapadnim gazdama, zato je rešio da prihvati ultimatum i stane na stranu NATO saveza protiv Rusije.

Vučić je javnost u Srbiji počeo da priprema za uvođenje sankcija odlukama da dva puta u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija glasa protiv Rusije. Pošto uverljiva većina, čak 73 odsto, građana Srbije podržava Rusiju i Putina (a, taj procenat je još veći među članovima i glasačima Srpske napredne stranke), Vučić ne sme da koristi agresivnu retoriku. U svakom nastupu ističe da su "pred nama teške i neprijatne odluke", a onda, da bi se opravdao, najavljuje totalnu ekonomsku i privrednu propast ako se ne donesu te "odluke".

- Šta ćemo da radimo ako Evopska unija zabrani Srbiji uvoz nafte, pa cena goriva skoči na 450 dinara? Niko neće moći da radi. Fabrike će stati, neće biti transporta, vratićemo se u srednji vek. Neće biti plata i penzija. Ljudi, kako da to preživimo? Kako? A, svi znamo da je to nepravda prema nama. Srbija ni na koji način nije uključena u rat u Ukrajini. Mi nemamo ništa s tim, a preti nam uništenje. Ništa ne krijem, javno govorim da smo izloženi stravičnim pritiscima - tvrdi Vučić, uz napomenu da su Srbiji važni dobri odnosi s Rusijom, ali da su "srpski nacionalni interesi važniji od svega" i da "u njihovoj zaštiti ne sme biti sentimentalnosti".

Američkim i evropskim sankcijama Srbiji prete svi funkcioneri SNS-a. Većina plaši građane inflacijom, rastom cena, nestašicom robe i sankcijama "gorim od onih iz devedesetih". U zastrašivanju je najdalje otišao Vučićev alter ego Vladimir Đukanović, koji Srbiji preti ratom: "Svaka podrška Rusiji, ruskoj vojsci ili Putinu sada je štetna, zato što će ovi iz Evropske unije da nam kažu - čekaj, bre, ovi Srbi nisu normalni. Mi ne smemo da rizikujemo, ne želimo da opet dočekujemo mrtvačke sanduke. Neko sukob može da prebaci ovde, da opet izbije neki rat..."

Nijedan predstavnik vlasti ne pominje da Srbiji prete inflacija, kolaps privrede, skok cena i glad bez obzira da li će uvesti sankcije Rusiji.

Evropske države, koje su uvele sankcije, već su duboko u recesiji, iako imaju neuporedivo zdravije privredne sisteme od Srbije. Uvela sankcije ili ne, Srbija će se suočiti s ozbiljnim ekonomskim posledicama. Umesto da priprema odbrambene mehanizme, da spasava što se može spasti od ostataka opljačkane privrede, Vučićevi saradnici i partijske kolege zaoštravaju optužbe protiv građana koji podržavaju Rusiju.

- Danas sam u sred "Delta sitija" video izložene majice sa Putinovim likom. I ovo je na svakom koraku. Vlada pod hitno da donese uredbu kojom se zabranjuje isticanje agresorskih simbola u Srbiji. Dve godine zatvora za onoga ko proizvodi ili prodaje, novčana kazna za onoga koji nosi - zahteva Dragan Šormaz, doskorašnji poslanik SNS-a, nekada visoki funkcioner Koštuničine Demokratske stranke Srbije.

Milan Antonijević, bivši direktor Soroševog Fonda za otvoreno društvo, takođe zahteva zatvaranje rusofila. "Policija da hapsi 'umetnike', koji crtaju slovo Z na beogradskom asfaltu", predlaže Antonijević. U antiruskoj kampanji prednjače Soroševi i Šolakovi abonenti iz medijske imperije United Grupe. Osim ostrašćenosti u izveštajima s ukrajinskog ratišta, urednici i novinari televizija N1, Nova S i Newsmax Adria otvaraju prostor za sagovornike, čiji stavovi često prelaze u rasizam, pa i neku težu bolest. Između ostalih, takav je bivši diplomata Srećko Đukić, koji tvrdi da "Srbija treba uvesti sankcije Rusiji jer je Rusija 1948. godine izvršila agresiju na Jugoslaviju, pucalo se na granicama..."

Opozicioni političari iz euro-bloka ne idu baš dotle da izmišljaju ratove između Rusije i Srbije, ali jednoglasno podržavaju Vučićevu nameru da "usaglasi spoljnu politiku Srbije i Evropske unije", pa da uvede sankcije Rusiji. Dragan Đilas se uzdržava od izjašnjavanja po pitanju sakcija, ali potpredsednik njegove Stranke slobode i pravde Borko Stefanović tvrdi da bi "bila katastrofa da ne uvedemo sankcije Rusiji".

Stefanović tvrdi da je Vučić već doneo odluku u tom smeru i da to treba podržati, jer Srbija mora da nastavi put ka EU. Zoran Lutovac, predsednik Demokratske stranke, prvi je Srbin koji je zatražio uvođenje sankcija Rusiji, čak i pre levičara iz koalicije "Moramo". Zdravko Ponoš se protivi uvođenju sankcija, ali ističe da će Srbija morati da to primeni ako hoće da nastavi proces pridruživanja EU.

U nedavnoj kampanji za predsedničke izbore Ponoš je za savetnika uzeo akademika Dušana Teodorovića, koji odlučno zahteva da Srbija što pre uvede sankcije Rusije i trajno se okrene Zapadu. "Ko je to meni glup kao kurac", kratko i jasno je Teodoroviću odgovorio Slobodan Vrhovac, naučni savetnik Instituta za fiziku.

Vuk Jeremić, predsednik Narodne stranke, odbija da se odredi prema tom problemu. O sankcijama Rusiji, kaže, izjasniće se tek kad sledeća vlada Srbije u Narodnoj skupštini iznese takav predlog. Sankcijama se odlučno protive lideri patriotskih stranaka Dveri i Zavetnici.

Ivica Dačić je pro-ruskom kampanjom uspeo da Socijalističkoj partiji Srbije namakne sto hiljada glasova više nego što je osvojila na izborima 2020. godine. Međutim, upravo takvim parolama, u kojima je podržavao Putina i kritikovao Ameriku, Evropsku uniju i NATO, značajno je smanjio šanse za opstanak u vladajućoj koaliciji sa SNS-om.

Nije isključeno da će Dačić dobiti saglasnost Vučićevih mentora iz SAD i EU, da ipak ostane na vlasti, ali pod uslovom da on i Dušan Bajatović ne dobiju istaknute funkcije i da poslanici SPS-a glasaju za uvođenje sankcija Rusiji. Pošto je SPS klijentelistička partija, bez ikakve ideologije i principa, očekuje se da Dačić ispuni zahteve zapadnih centara moći. Ako to ne uradi, moraće da ode u političku penziju.

Podršku Rusiji i Putinu daju i mnogi pripadnici intelektualne i umetničke elite, među kojima ima i onih koji istovremeno podržavaju Vučića i SNS. Ne čudi što su peticiju protiv uvođenja sankcija Rusiji potpisali prof. dr Milo Lompar, prof. dr Dejan Mirović, prof. dr Slobodan Komazec, Branko Dragaš, Kosta Čavoški i drugi dokazani patrioti i kritičari Vučićevog režima, ali na tom spisku se nalaze i Matija Bećković, Emir Kusturica, Dragomir Anđelković i slični klijenti naprednjačke vlasti.

- Očekujemo od najznačajnijih institucija srpskog naroda, od relevantnih političkih organizacija, kao i od novoizabranih poslanika, da se jasno odrede protiv uvođenja sankcija Rusiji. Imajući u vidu da je srpski narod u poslednjoj deceniji 20. veka bio najveća žrtva političkog Zapada u njegovom pokušaju da uspostavi globalnu hegemoniju i da je najpre nad Srbima isprobao sva oružja hibridnog ratovanja, od ekonomskih sankcija, preko medijskih manipulacija, do vojne agresije. Budući da smo svedoci da politički Zapad ta ista oružja danas primenjuje protiv ruskog naroda, s ciljem njegove potpune dehumanizacije i sloma ruske države. Istovremeno svesni da nas sa bratskim ruskim narodom vežu najtešnje viševekovne veze, a da je država Rusija u prošlosti bila, a i danas je, jedini pouzdani garant političke samostalnosti srpskog naroda, mi iskazujemo punu solidarnost sa ruskim narodom i pružamo mu podršku u odlučnoj borbi za pravo na život, slobodu, političku, ekonomsku i civilizacijsku samostalnost i nacionalno jedinstvo. Nadamo se da će Ukrajinci odbaciti zapadne savetnike koji ih zbog svojih sebičnih interesa guraju u krvoproliće sa pravoslavnom ruskom braćom i da će razum i mir što pre prevladati - navodi se u peticiji, koju je potpisalo oko 200 istaknutih intelektualaca, umetnika, novinara i ostalih javnih ličnosti.

Ova peticija, sa svim svojim zdravorazumskim razlozima, neće uticati na odluku Aleksandra Vučića. Srbija neće uvesti sankcije Rusiji samo ako se rat u Ukrajini završi pre nego što Vučić napravi novu vladu.

Mirovni sporazum između Rusije i Ukrajine, s odobrenjem NATO, uticao bi i na ublažavanje zapadnih sankcija prema Rusiji, pa bi to smanjilo pritisak na Srbiju. Kako sad stvari stoje, od toga nema ništa. U nedostatku vremena, Vučić će morati da zaigra ruski rulet s punim dobošem.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane