Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Podsećanje

Rotšildova hobotnica i nad Balkanom (1)

Oni vladaju planetom

Jugoslaviju je trebalo podeliti kako bi imperija Rotšild i ostale mutlinacionalne kompanije u obliku i pod imenin raznih kompanija mogle "kupiti", instalirati i kontrolisati sve profitabilne poslove na celom ovom prostoru. Marksizam, globalizam, mondijalizam, novi svetski poredak, liberalizam… sve su to eufemizmi za pojam koji predstavlja nevidljiva imperija familije Rotšild. U dva nastavak objavljujemo tekst Vlade Sinđelića, iz 2013. godine. Kao podsećanje ...

Vlada Sinđelić

Rotšildi ne umiru, oni samo odlaze u istoriju, a na njihovo mesto neupadljivo dolaze njihovi sinovi i unuci.

S pozornice je, kako se šuška, otišao stari gazda Jakob, a na njegovo mesto dolazi sin Natan (Nathaniel Filip Rothschild, koji nosi ime rodonačelnika engleskih Rotšilda). Teško breme je palo na nejaka pleća mladog naslednika.

Natan nije sam. U vođenju imperije pomoćiće mu stričevi Evelin i Edmund i ostali članovi engleske familije (Katrin, Ema, Leopold…), ali i rođaci iz Francuske (David, Eduard…).

Familija Rotšild ima svoje guvernere, premijere, ministre, nadzornike koji vode računa da se sve odvija po velikom planu.

Evropsku uniju su stvorili Rotšildi (Šuman, Hazar). EU predstavlja eksploatatora Rusije, koju treba osloboditi balasta Sibira. Za taj posao Rotšildi su u radni odnos primili Soroša, Berezovskog, Hodorkovskog, Kasparova, Mitala …

Da bi otkrili pozadinu i uzroke ovih zbivanja, nužno je zaviriti u mračnu istoriju hazarske dinastije Rotšild, identifikovati agente, sive kardinale, polakomljene političare, kao i mehanizme njihovog delovanja.

Krenimo od Rotšilda, glavnih igrača. Oni su ti koji koji se nalaze na vrhu piramide.

Ko su današnji Rotšildi?

Iako se još od Drugog svetskog rata, od strane Rotšildovih odeljenja za formiranje javnog mnenja, širi uverenje da je njihova moć danas beznačajna i da će ostati upamćeni po vinarijama u Francuskoj ili vrtovima i kao filantropi u Velikoj Britaniji, stvarnost nam projektuje potpuno dijametralnu sliku. Oslanjajući se na temelje koje su postavili dede i očevi, današnji potomci dovršavaju misiju koja traje više vekova. Rotšildi predstavljaju danas lokomotivu hazarskog voza koji ide ka Rusiji i ogromnim sibirskim prostranstvima. Taj voz, koji prolazi i preko Balkana, treba napuniti armijama novoprimljenih članica NATO pakta, koje će se boriti za imperiju Rotšilda.

Malo je poznato da su Rotšildi skriveni vlasnici američkih Federalnih rezervi, Pariskog kluba, Londonskog kluba, kao i kontrolori Međunarodnog monetarnog fonda i Svetske banke.

Lord Jacob de Rothschild.

sin Nathaniel

Baron David de Rothschild,

Sir Evelyn de Rothschild

David Rockefeller, Sr. (čiji je sin Nick, dok mu je ovaj nudio guvernersko mesto Nevade, pričao filmskom režiseru Aaron Russo-u o 9/11, pre nego što se i desilo)

Nathan Warburg,

Herr Heinz (Henry) Kissinger,

George Soros, finansijer i manipulator

Paul Volcker, globalista i ekonomski savetnik Zbigniew-u Brzezinski-om

Larry Summers, Obamin ekonomski savetnik

Lloyd Blankfein, CEO, Goldman Sachs

Ben Shalom Bernanke, šef Federalnih rezervi, bankster

Da bi bolje upoznali novog kralja i njegove vojvode, pogledajmo ličnu kartu i hronologiju ove dinastije. Sve je počelo krajem 18. veka od Mejera Amšela (negde Mozes Bauer) Rotšilda. Rotšildi (što u prevodu znači "crveni štit") su poreklom iz Frankfurta, ne slučajno, najvećeg finansijskog centra u EU. Ono što je vrlo indikativno, je, da se u Frankfurtu nalazi sedište Centralne Evropske Banke i svih vodećih evropskih i američkih banaka, koje su većinom pod kontrolom dinastije. Frankfurtska berza (jedna od najznačajnijih u svetu) je deo "Deutsche Bcrse" koja je u vlasništvu Rotšilda preko "Children's Investment Trust" i "Atticus Capital" s jedne strane i svojih podružnica "Merrill Lynch" i "Fidelity Investments".

tome ko su Hazari, pisac Dejan Lučić kaže: "Od današnjih Jevreja 0,90% su poreklom Hazari. To je jedno tursko-azijsko pleme, koje je primilo jevrejsku veru sredinom 8. veka. Kada im se carstvo u 10. veku raspalo, naselili su se širom Rusije i Evrope, a kasnije i na američkom kontinentu. Oni su konvertiti i uopšte nemaju semitsko poreklo. Semitski Jevreji potiču iz Palestine i njih je otprilike 7 do 10 posto."

Amšel je imao pet sinova, koje je rasporedio širom Evrope. Salomon je otišao u Beč, Karl u Napulj, Natan u London, Džems u Pariz a peti sin Amšel je ostao u Frankfurtu. Sinovi i njihovi potomci su za nepunih dvesta godina u potpunosti pokorili i podjarmili zapad. Tako su postavljeni temelji "Pax Judaica". Glavnu reč vodi englesko-francuski tim Rotšilda na čelu sa Natanom, sinom Jakoba Rotšilda. Engleski tim predvode vremešni Edmund i Evelyn sa mladim Natanom, a francuski, Gaj Rotšild sa sinovima Davidom i Eduardom.

ENGLESKI ROTŠILDI (Mejerovi sinovi)

Engleski ogranak Rotšilda je osnovao Natan Mejer, treći Amšelov sin. Tokom 19. i 20. veka uspostavljeno je jedinstvo britanske krune i ove familije, tako da je novija istorija Britanije neraskidivo vezana za hazarsku dinastiju. Danas, hazarski trijumvirat čine spomenuti Evelin, Edmund i Nathan.

Edmund Rotšild (1916)

Karijeru je gradio forsiranjem britansko-hazarskih interesa u posleratnom Japanu. U saradnji sa Vinstonom Čerčilom osnovao je BRINKO (British Newfoundland Development Corporation) korporaciju u Kanadi. Edmundova kćer Katrin je žena Markusa Agiusa, predsednika "Barclays" globalne finansijske grupe (nakon kupovne ABN-AMRO, holandske bankarske grupe, ove dve Rotšildove grupacije su postale jedno telo). Markus se nalazi i na čelu BBC-a.

Evelin Rotšild (1931)

Kum Crnog plemstva, desna ruka kraljice, vođa Iluminata, vođa internacionalnih cionista, vlasnik Izraela, glavni bankar Vatikana, i kontrolor svetskog snabdevanja novcem. Prema Benu Fulfordu, nedavno je ovlašćenja preneo na Davida Renea De Rotšilda.

Nakon ujedinjenja engleske i francuske Rotšild financijsko-bankarske grupacije, i ustupanju vodećih pozicija u istim, ostao je na čelu ogromne NM Rothschild & Sons, investicione banke iz Londona. Pod kontrolom Evelina nalazi se štampa (list Economist, Daily Telegraph …). Osnovao je Asocijaciju za proučavanje istorije bankarstva i finansija sa sedištem u Frankfurtu.

Poseduje međunarodnu korporaciju De Birs, jednu od vodećih u oblasti eksploatacije, obrade i distribucije dijamanata. Sa suprugom Lin Forester kontroliše "First Mark Communications International LLC", kao i "Field Fresh Foods" s indijskom familijom Mital, koja zapravo ima ulogu zastupnika Rotšildovih interesa i kapitala (velika "Bharti" grupa).

U području politike Evelinovi glavni agenti (uključujući i Soroša) su Norman Lamont, Peter Mendelson, Oliver Letvin i Vernon Džordan (svi Hazari!). Lamont utiče na Konzervativnu stranku i potencijalnog premijera Mihaela Hauarda (Hazar). Bio je ministar finansija za vreme mandata Margaret Tačer. Učestvovao je na regionalnim konferencijama zajedno sa Stjepanom Mesićem i Borisom Tadićem. Peter Mendelson je aktuelni ministar V.Britanije u EU i blizak je laburistima i Tonyju Bleru. S druge strane, Vernon Džordan (Lazard bank) je veoma uticajan u Demokratskoj stranci u SAD (bio je savetnik Bila Klintona, vodio kampanju za Džona Kerija 2004. godine).

Supruga Lin je finansirala predsedničke kampanje Bila Klintona a takođe je i bliska prijateljica Hilary Klinton.

Inače, Evelin je vrlo blizak sa Vojvodom od Jorka, princom Eduardom (sin kraljice Elizabete), što otkriva samo deo dugogodišnje sprege britanske kraljevske dinastije i familije Rotšild.

Natan Filip Rotšild (1971)

Natan je sin Jakoba Rotšilda, od koga je nasledio bezbroj poslovođa, agenata, uticaj na vitalne političke, ekonomske, medijske i vojne institucije širom sveta, pa čak i Butrint, arheološko nalazište u Albaniji. Kompanije i korporacije "RIT Capital", "Atticus Capital", "JNR Limited", "NM Rothschild", "Vanco", "Trigranit", "British Petroleum", Rio Tinto su samo deo sredstava koje stoje Natanu na raspolaganju, novom kralju u pohodu na istok. Za tu svrhu na usluzi su mu, pored zapadne nomenklature u okviru EU, NATO-a, Britanije, i brojni finansijski i politički operativci širom Evroazije (Soroš, Berezovski, Đukanović, Mitala …)

FRANCUSKI ROTŠILDI

David Rene Rotšild (1942)

Francuska dinastija Rotšild, koju je osnovao Džems Mejer, predstavlja bočnu podršku britanskom trijumviratu. U tom smislu, pojavljuju se David Rene i Eduard Rotšild, sinovi Gaja Rotšilda. David se nalazi na čelu NM Rothschild grupacije, koja je podeljena između engleskih i francuskih Rotšilda. Nalazi se na čelu "Rothschild & Cie Banque", uticajne investicione banke u Zapadnoj Evropi.

Eduard Rotšild (1957)

Davidov polubrat Eduard je takođe član investicione banke. Pored toga, kontroliše ugledni francuski list "Liberation". Nalazi se na čelu "Imerys", metalurške kompanije koja je u vlasništvu Rotšilda od 1880. godine.

DELOVANjE ROTŠILDA U SRBIJI

Novi kralj u Srbiji nastupa u više traka, pomoću kojih nastoji da zauzme rudarske bazene, energetiku, prehrambenu industriju, medijsko tržište… U prvoj traci se nalazi, već duže vreme usidreni, Džordž Soroš, koji predstavlja krucijalnu polugu ekspanzije Rotšildovih ka istoku i prvi eksponent Natana Rotšilda u Srbiji.

Rotšildi nikada ne rade bez posrednka: veleposlanici Kanade i Mađarske Šandor Pap i Robert Mek Dougal, Kanadski ekonomski savetnik Đurđevka Čeremić, predsednik TriGranit korporacije Šandor Damian, potpredsednik za spoljne poslove TriGranit-a Peter Lorince, bivši ministar infrastrukture Velimir Ilić i predsednik Upravnog odbora Srpskih železnica Pavao Popović, kao i nekadašnji generalni direktor Srpskih železnica Milanko Šarančić i direktor CIP-a Milutin Ignjatović.

Džordž (Švarc) Soroš, glavni agent Rotšilda

Džordž Soroš je mađarski Jevrej (Hazar), rođen u Budimpešti 1930. godine kao Gycrgy Schwartz (roditelji su 1936 promenili prezime u Soroš). Školovao se u Londonu i pedesetih godina odlazi u SAD. Značajnu ulogu u njegovom razvoju imao je čuveni Hazar Karl Poper, koji je aminovao projekte Soroša i bio njegov guru. U svetu se ovaj "sivi kardinal" prikazuje kao "Robin Hud kompjuterskog doba", zato što, tobož, uzima novac od bogatih država i srdačno ih deli istočnoj Evropi i Rusiji, preko svojih fondacija.

Na taj način instalira "demokratiju" i "građansko društvo" u zemlje koje su napaćene i iscrpljene u komunizmu, a taj komunizam su ove zemlje instalirali upravo ti isti Rotšildi. Karijeru je gradio finansijskim špekulacijama širom sveta, i to najviše zahvaljujući svojoj familiji investicijskih fondova "Quantum Fond", u kome su direktori, istovremeno i njegovi agenti, italijanski i švajcarski finansijeri.

Veza Soroša i Rotšilda se ostvaruje preko mreže poverljivih ljudi koji sede u upravnim odborima fondova, trustova, kompanija, banaka … Jedan od takvih je bio izvesni Rihard Kač (također Hazar), član odbora "Quantum Fonda".

U isto vreme je bio na čelu "Rothschild Italija S.p.A" i u odboru komercijalne banke "NM Rotšild & Sinovi" u Londonu. Drugi bitan igrač je Nils O. Taube, također član Quantuma i partner investicione grupe "St. James Park Capital", koja sada pripada Natanu Rotšildu.

Veza se ostvaruje i preko Societe Generale Banke, u kojoj se nalazi direktor Michael Cicurel, predsedavajući menadžmenta Edmunda Rotšilda i član saveta Rothschild & Cie Banque. Takođe, čest partner Soroša je bio i Džems Goldsmit (Hazar), rođak dinastije Rotšild.

Soroševa mreža u Srbiji

U Srbiji, ovaj sivi kardinal vrši pripremu terena za Nataniela Rotšilda i predstavlja značajnog kreatora političke, pravne, privredno-finansijske, kulturne, medijsko-informativne slike društva. Na tom putu nastoji da istisne crkvu, jezik, pismo, istoriju, nacionalizam… Svoju mrežu uticaja izgradio još tokom devedesetih godina preko "Fonda za otvoreno društvo", "Fonda za humanitarno pravo", "Helsinškog odbora", "Beogradskog kruga", "Evropskog pokreta", "Centra za antiratnu akciju", "NUNS-a" , "ANEM-a", "OTPOR-a".

Danas, sve vodeće nevladine organizacije jesu istureno odeljenje Rotšilda, i zadužene su, ne samo da ostvare što veći politički uticaj, već i za psihološko oblikovanje nacije. Putem permanentnog inputiranja genocidnosti, zločinačke naravi i kolektivne krivice, ove fantomske organizacije žele stvoriti strah i sramotu u narodu, koja treba da se materijalizira u vidu indiferentnosti prema komadanju zemlje, rasrbljavanju ili bolje rečeno, kolonizaciji. To se sprovodi i u formi liberalizma, koji treba da metastazira u institucijama države, u porodici, naciji, tradiciji, kulturi … te na taj način treba osigurati nesmetan prodor Rotšildovoj imperiji. Soroš manipuliše razna nevladina udruženja i udruženja za ljudska prava u cilju nametanja kolektivne krivice.

Motivi Soroša i klike nisu humanitarne i humanističke prirode, već se radi o luciferijancima koje motiviše jedino pohlepa. Pored elektronskih medija, na Soroševom spisku se nalaze dnevni listovi i časopisi, izdavačke kuće. Pod istom kontrolom se nalaze info agencija Sense i dve vodeće informativne agencije u zemlji, Beta i Fonet. Ove agencije su istovremeno i podružnice AP (Asociated press) i Reutersa, koje su u vlasništvu Rotšilda još od 19. veka. Soroš je ostvario infiltraciju i u kulturne i obrazovne institucije, pozorišta, Narodnu biblioteku, Istorijski arhiv, SANU …

Oko sebe je okupio veliku grupu glumaca, reditelja, dramskih pisaca, muzičara, književnika, naučnika, analitičara, bivših diplomata … pomoću kojih radi na animiranju što većeg broja pristalica. Preko dva Gorana, Markovića (čiji je mentor Bernard Levi, veliki prijatelj Bernarda Kučera) i Paskaljevića vrši se satanizacija Srba na filmskim festivalima. Valja spomenuti i sledeće obrazovne organizacije Soroša: Univerzitet Union, Alternativna akademska obrazovna mreža (AAOM), Beogradska otvorena škola, Centar za ženske studije (nastao iz feminističke grupe "Žena i društvo")

U njima se vrši regrutacija budućih Soroševih najamnika. Centar za unapređivanje pravnih studija Human Rights Watch (HRW) je takođe prisutan. U istom taboru se nalazi CESID i ostale organizacije koje se bave ispitivanjem javnog mnijenja.

Politička akvizicija Rotšilda

Pored "nevladinog" sektora, Soroševe ruke se nalaze na finansijama, koje se kontrolišu preko raznih "eksperata" finansiranih posredstvom "Otvorenog društva". Pored ovoga treba i istaknuti da Soroš ima učešće u "Societe Generale" banci, koja zauzima značajan prostor na finansijskom tržištu. Haški tribunal je takođe finansiran od strane Soroševih fondova.

Interesi Rotšilda na Kosovu i Vojvodini

Značajna preduzeća Rotšilda na ovim prostorima su "Carlyle Group" i Međunarodna krizna grupa (ICG) koja je na čelu sa Sorošem, vodila višegodišnju kampanju za nezavisno Kosovo. Grupu, pored Soroša, finansiraju i Rupert Murdok (SKY medijska kuća), Goldman Sachs, J.P. Morgan… Među članovima ove grupe se nalaze ili su se nalazili Marti Ahtisari, Džems Lajon, Morton Abramović, Luis Arbour, Zbignev Bržežinski, Vesli Klark, Mihail Hodorkovski, Torvald Stoltenberg ….

Nezavisnost Kosova i Metohije je i interes Rotšilda, jer ono ima ogromne rezerve olova, cinka, zlata, ugljenika … Nezavisnost je od suštinskog interesa za Rotšildove rudarske i metalurške kompanije, koje bi u takvoj situaciji imale čist prostor za preuzimanje deficitarnog rudnog blaga i energetskih resursa. Pored požtrvovanog zalaganja za otimanje Kosova, Soroš i MKG pažnju usmeravaju i ka Vojvodini, koju, u saradnji s pokrajinskom upravom, žele staviti na sto za kojim sede Hrvatska, Mađarska i Rumunija kao punomoćnici Rotšildovih. U tom smislu se forsira "pandunavski projekt" iza kojeg stoje Nemačka i Austrija.

Vojvodina bi se, prema toj zamisli, trebala ugurati u takvu podunavsku konfederaciju u formi "Evropske regije". Nemački poslanik Zobel je nedavno, ne slučajno, skrenuo pažnju na to. Na terenu se projekat sprovodi kupovinom poljoprivrednih kombinata, šećerana, mlekara, uljara, banaka … Poljoprivredna zemljišta u sve većem broju kupuju Hrvati, koji su već kupili nekoliko važnih prehrambenih preduzeća.

Agrokor je preuzeo Dijamant iz Zrenjanina, Frikom … Nekse Grupa je kupila Polet IGK, "Stražilovo", ima udeo u prduzeću građevinskog materijala "Toza Marković", (takođe poseduje i fabriju za proizvodnju vapna i kamena "Jelen Do"), kupljen je Somboled …S druge strane i Austrija i Nemačka pozicioniraju svoje kompanije u pokrajni.

Nemačka kompanija "Nordzucker" je kupila šećerane u Vojvodini. Sa MK komercom je osnovala kompaniju Sunoko, i na taj način došla do desetine hiljada hektara zemljišta. "Stada" je kupila Hemofarm. VAC je kupio novosadski Dnevnik … Austrijska Erste banka je za sedište izabrala Novi Sad, gde su se takođe smestile OTP bankarska grupa i Metals banka.

Sa ovim koincidira i sve intenzivniji ulazak Mađarskih kompanija u Srbiju i regiju zajedno s političkim uticajem mađarske vlade, iza kojih stoji Natan Rotšild. Treba reći i da su Srbi u Austriji dobili status nacionalne manjine, tako da bi to bio i položaj u budućoj konfederaciji, koja bi predstavljala realizaciju projekta "Alpe-adria", inkarnaciju Habsburške Monarhije. >

Investicioni fondovi Drugu traku u kojoj nastupa Nataniel Rotšild čine investicijski fondovi s Devičanskih i drugih egzotičnih ostrva, koji su u prividnom vlasništvu "ruskih Jevreja" (zapravo Hazara). Najmoćniji među njima je "Salford" sa Devičanskih ostrva, iza kojeg stoji Boris Berezovski (Hazar) sa kapitalom Rotšilda. Fond je osnovan 2001. godine u Londonu i danas poseduje skoro celokupnu mlekarsku industriju u Srbiji ( Imlek, Novosadska mlekara, Mlekara Subotica, Impaz, Zemun), Bambi koncern, Knjaz Miloš … Osnivač Salforda je Eugen Džefi, Hazar iz Rusije, koji je karijeru gradio u Alfa banci iz Rusije koja je vezana za Borisa Berezovskog i Fridmana.

Boris Berezovski, agent Rotšilda zadužen za rušenje Putina, član je u odboru Salforda, kao i Lord Tim Bel, nekadašnji savetnik Margaret Tačer, koji je vrlo blizak sa Berezovskim, Rupertom Murdokom, Viktorom Juščenkom, a bio je u dobrim odnosima i s Jeljcinon. Osim toga, predsednik ovog fonda je Klaus Mangel koji je sa Borisom Berezovskim vršio prodaju Mercedesovih automobila u Rusiji. Pored Salforda, svoju poziciju jača "Ashmore" investicioni fond, koji je nedavno preuzeo "Carnex" od Midland Risorsiza. Ashmore se nalazi pod kontrolom Rotšildovog Atikusa. Naime, vlasnik Ashmorea je Mihael Benson, nekadašnji član "Amvescap Plc", kompanije u kojoj se nalazi kapital Atikusa."Midlend Resources" je treći značajan investicioni fond kojim upravljaju Aleksandar Snajder i Eduard Šifrin (obojica Hazari!). Midland grupa je vlasnik hotela Park i Kasina (najstariji beogradski hotel), kao i luke Pančevo.

Kraljevski nastup

Treću traku kolonizacije čine kompanije u oblasti građevinarstva, rudarstva, metalne industrije, finansija, bankarstva, izdavaštva od kojih je većina direktno vezana za Natana Rotšilda. Jedna od njih i istovremeno najaktivnija u regiji je "TriGranit", sa sedištem u Budimpešti, koja je za poslednjih nekoliko godina izrasla u regionalnog giganta i lidera u krupnim Rotšild i TriGranit investicijskim projektima. Izgradila je niz poslovno-financijskih centara u Poljskoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Sloveniji, Rumuniji, Bugarskoj… U Hrvatskoj će graditi sportsku arenu od 20.000 mesta sa poslovnim kompleksima.

U Srbiji, Trigranit-u je poverena izgradnja željezničke stanice "Prokop" (za sada nije započeta). Podružnica "Riotinto" (jedna od najvećih svetskih rudarskih kompanija) je dobila koncesije da eksploatiše rudu bora (koje ima još jedino u Kini i Turskoj) u okolini Baljevca na Ibru. Prisutne su i ostale rudarske kompanije, Glenkor koju kontroliše preko svog agenta Marka Riha (Hazar), Phelps Dodge u kojoj se nalazi kapital "Atikusa" (Rotšildov investicioni fond). Ove dve kompanije konkurišu za preostale rudarske bazene. Preko indijske kompanije "Mital" je kupljen Magnohrom iz Kraljeva. Inače porodica Mital je dugogodišnji zastupnik dinastije Rotšild.

U upravi Mitala mesto zauzima Vilbur Ros, dugogodišnji bankar Rotšilda. Pored Mitala, sa istoimenom porodicom, Rotšildi drže i "Field Fresh Foods", kompaniju koja se bavi proizvodnjom i izvozom hrane iz Indije. Bankarski i finansijski sektor se takođe nalazi pod dominacijom dinastije. Vodeće banke, poput Banca Intesa, Credit Agricole, Unicredit group, Societe Generale su pod kontrolom Rotšilda. Poluga kojom se osigurava kontrola je Anton Bernheim (Hazar), koji se nalazi na čelu Delta Generale grupe.

Grčke banke "Piraeus" i "Laiki", se nalaze pod kontrolom Marfin financijske grupe, u kojoj se nalazi Rotšildov kapital. Šandor Ganji, jedan od "suvlasnika" Trigranita, omogućuje Rotšildu širenje u oblasti bankarstva sa OTP bankarskom grupom. OTP je u Srbiji kupio tri banke: Kulsku, Nišku i Cepter banku.

Metals banka iz Novog Sada je kupljena posredstvom Rotšildovog "JNR Limited-a" (Jacob and Nathaniel Rothschild), investicionog fonda. Mladi Rotšild kontroliše i mađarsku naftnu kompaniju MOL, takođe preko Ganjia. MOL je na srpskom tržištu prisutan od 2005. godine i bio je ozbiljan kandidat za učestvovanje u privatizaciji naftne industrije.

Treba reći i da je NM Rothschild finansijski savetnik NLB Kontinental, slovenske bankarske grupe. Rotšildi su učestvovali i prilikom privatizacije Mobtela. U izdavaštvu su prisutni preko slovenske "Mladinske knjige", koja je deo "Reader's digest", američke kompanije čiji je deo nedavno kupljen od strane Rotšilda Šandor Ganjija.

CRNA GORA, TERRA ROTHSCHILDIANA

Dolazak delegacije Rotšilda, neposredno po okončanju referenduma o odvajanju od Srbije (koji je proveden u režiji istih), označio je udaranje pečata "colonized" na jednu od najstarijih srpskih zemalja. Jakob Rotšild i Nataniel Rotšild su na taj način dobili još jednu koloniju.

Crna Gora je danas potpuno kupljena od hazarskih kompanija koje predvode Rotšildi. Obrazac je identičan. Kolonizaciju, kao iu regiji, predvode Rotšildi, pored njih su "ruski" biznismeni, Soroš i drugi. Treba prisvojiti luke, resurse, metalurške kombinate, turističke kapacitete… Kao u Srbiji i ostalim državama regije, Soroš je je prethodno izgradio mrežu nevladinih organizacija. CEDEM, Helsinški komitet za ljudska prava, "Human rights action" i "Hominem querum" su samo neke od njih. Na to se nadovezuju kontrolisani mediji (ANEM), preko kojih je vodio, ispostavilo se, uspešno, antisrpsku kampanju. U saradnji sa Evropskim organizacijama i Venecijanskom komisijom (u kojoj je član i Vojin Dimitrijević) aktivno je pomogao projekat nezavisnosti.

Peter Munk

Peter Munk (Natanielov poslovođa, Hazar) je preuzeo, preko OTP-a, remontni zavod Arsenal iz Tivta, u kome će Trigranit graditi veliku marinu. Ista kompanija planira gradnju poslovno-financijskih centara u Podgorici, Ulcinju, Budvi …

Prvi voditelj, Ganji (OTP bankarska grupa), je okupirao bankarski areal kupovinom Crnogorske komercijalne banke, koja pokriva više od polovine tržišta u Crnoj Gori. Kao saveznici se pojavljuju Rotšildova Societe Generale banka koja je preuzela Podgoričku banku. NLB group je kupio Montenegro banku …

Osim toga, Rothschild-Ganyiev MOL uskoro postaje strateški partner državnoj naftnoj kompaniji Montenegro Bonus. Milo Đukanović, koji je Rotšildu dao "blanko ček" zauzvrat je dobio direktorsko mesto u Trigranitu, što dovoljno govori o njegovim zaslugama u procesu kolonizacije.

Monet, mobilni operater u sastavu Deutsche telekoma se nalazi pod indirektnom kontrolom Rotšilda!

Oleg Deripaska

Vrlo važnu ulogu u kolonizaciji Crne Gore ima Oleg Deripaska, hazarski multimilijarder iz Rusije. Nataniel Rotšild se i sam hvalio da neguje odlične odnose s njim. Deripasaka, kao jedan od Rotšildovih ogranaka, je sa "svojom" kompanijom Rusal kupio KAP (kombinat aluminijuma Podgorica).

Preko kompanije "Salamon" je preuzeo rudnik boksita u Nikšiću. Treba reći da Rusal i Glenkor često nastupaju zajedno. Austrijska kompanija "Strabag", u kojoj Deripaska ima značajan udeo, je kupila poduzeće "Crnagoraput".

Kupuju se turistički objekti, atraktivne lokacije na primorju, građevinska zemljišta.

Kako bi osigurao ovu koloniju, Rotšild je osnovao organizaciju za dugoročno stipendiranje studenata iz Crne Gore.

(Kraj u sledećem broju)

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane