Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Banat

Zemlja, voda i vazduh na stranačkoj listi proterivanja lokalnih vlasnika vlasti iz centra Banata

DRVOREDI I PARKOVI – “NEPRIJATELJI” ZRENJANINSKIH FOTELJAŠA

Neko je davno rekao: ako poštujemo prirodu i životnu sredinu u kojoj bitišemo, obezbeđujemo sklad zajedništva. Prosto k' pasulj, jednostavnost suživota sa prirodom čine ljudi, dok ga, do katastrofalnih posledica, ne zakomplikuju do idiotskog uništavanja, neki isprazni samozvani elitisti, mnogo samoljubivi, besprizorni. Vlasnici vlasti i u srednjem Banatu, naprednjački tutumrak tragične neodgovornosti...Čega god se dohvate, rasture, obesmisle, ponize...

Zoltan Horvat

Lokalnim SNS-SPS ekspertima za „ubijanje" prirode i suživota, na decenijskom talasu uterivanja straha u narod iz stranačke centrale, narAVno da „imponuje" apsolutna količina neodgovornosti prema svemu. Pa šta ako im je kvalitet zemlje, vode, vazduha jednak alarmantnoj zatrovanosti međuljudskih odnosa? Fotelja je, idealu života morona u doba korone, k'o budali šamar. Za šamaranje Zrenjanina, uzduž i popreko.

Društvo lokalnih foteljaša iz zrenjaninske Javne (Gradske) Kuće, „krem" parazitske stranačke prevrtljivosti, slepački pokorno vrši politički „genocid" nad centrom Banata. Ono što predstavljaju javnosti, i stvarna situacija na terenu, dva sveta. Narodna stranka u Zrenjaninu je svojim poslednjim saopštenjem „pozdravila" deklarativnu brigu lokalnih foteljaša za EU i evropske vrednosti, gde sem sramote grada od 100 hiljada stanovnika bez ispravne vode za piće, bez obilaznice, al' ubrzane izgradnje trovačnice života, kineske fabrike guma Ling Long, gde na sve strane vrišti od problema.

Ovdašnjoj javnosti je predočen nekakav plan za rekonstrukciju Karađorđevog parka, najvećeg gradskog parka, koji se, pažljiviji vide odmah, svodi na „seci šta možeš, a posle ćemo nekako zamazati oči građanima". Dovoljno je da nadležni najave: rekonstrukcija koja tek sledi, proći će bez najmanjeg problema, građani, ne brinite, uživajte u onom što sledi (uz „muziku" motornih testera).

Naravno da građani ni u slučaju rekonstrukcije najvećeg gradskog parka nisu pitani, imaju iz Javne Kuće dovoljno „stručnjaka" za sve živo! Ti isti građani nisu zaboravili obećanje lokalnih foteljaša o osnivanju novih gradskih parkova, poput onog iz 2016. godine nadomak tržnog centra Big (bivši Aviv). I ovo neispunjeno obećanje, ludima radovanje, Srbija je u EU „overila" 2009. godine nakon 1988. godine, nakon IV Konferencije „Životna sredina za Evropu u danskom gradu Aarhusu. Tri pravila su tu „ustav i zakon": pravo građanina na dostupnost informacijama, pravo građana da učestvuju u donošenju odluka o životnoj sredini i prava n a pravnu zaštitu u slučajevima kada su navedena prava povređena.

Sem sugrađana, „neprijatelj" neodgovornog plandovanja po zrenjaninskim foteljama je i, drvo. Kako zadrigli foteljaš sprovodi rekonstrukciju parkova u Zrenjaninu? Čuveni Plankov park, koji potiče još iz 1834. godine, doživeo je nedavno drvocid, posečeno je puno stabala koja mahom, nisu preživela (manje od 15 procenata je ovog proleća prolistalo!).

To nije sve, na gradskom naselju Lesnina drvocid je izvršen na dva mesta, u ulici Jug Bogdana i duž zgrade Lesnine, gde je, zločinački (blag izraz), posečeno dugovečno drveće koje je pružalo hlad hiljadama stanovnika ovog dela grada. Umesto drveća, postavljen je bilbord na kojem je, futuristički, predstavljen izgled tog mesta sa obiljem drveća u nekoj dalekoj, dalekoj budućnosti...(drveću su potrebne decenije i decenije da poraste, na bilbordima je sve bajno i sjajno). I u naselju Bagljaš, duž magistrale, mučki je, i bez objave, posečen drvored velikih gabarita. Vala, ni dileja se ne bi usudila da seče zdravu prirodu sa kojom skladno živi, al', zrenjaninski foteljaš ima o sebi previsoko mišljenje...('beš štetu koju nanosiš, friške diplome, više mesečnih prihoda su garant stabilne neodgovorne nakaradnosti foteljaša).

Džaba vapaj zdravog razuma, još jednom upozoravaju iz zrenjaninske Narodne stranke, Vojvodina je najmanje pošumljena oblast u Srbiji, manje od 7 procenata. Banat jedva dobacuje 3 procenta pod šumama, u Srbiji je 27%, u EU, 39%. Ako se deklarativno, toliko teži ka EU, kako se dozvoljava gradskim kabadahijama (blagi izrazi i u ovom tekstu) da seku zdravu granu na kojoj sede? Sumnja je najblaži oblik neverice u sve što dolazi iz ovdašnje Javne Kuće.

Narodna stranka u Zrenjaninu je došla do podataka da je 2018. godine u najvećem gradu Banata zasađeno samo 19 sadnica i 253 šiblja, u 2019. „čak" 158 sadnica i 548 šiblja, 2020. godine 361 sadnica i 622 šiblja... To je godišnji prosek samo za kvartove po danskim gradovima, koji se uspešno usuđuju da „otimaju" od mora i zemlju koja život znači!!!

Ovdašnja pomodarska funkcionerska elita ima svoje prioritete „ugrađivanja", kružni tokovi na raskrsnicama, ideal su mažnjavanja para. Kad u Kleku rad na jednoj najobičnijoj raskrsnici košta gradsku kasu neverovatnih 57 hiljada evra, gradska obilaznica je, „ruka do lakata u tegli meda"! Održavanje sadnog materijala, jok, samo nešto, reda radi, u Zrenjaninu je u modi „muzika" motornih testera. Već za par godina, u senci brda otrovnog otpada iz fabrike guma...

Uši od slušalica uživo, maska na licu kao zaštita od direktnog otrova na zemlji, u vodi, u vazduhu! Biće to hit moda u Zrenjaninu. Planeto Zemljo, stani da siđemo, pa da stvari prepustimo nekim ekspresnim rešavačima problema, recimo onima koji pominju neke močuge, kao najefikasniji lek!

Jopet, džaba apel normalnih za uključenje javnosti u donošenju svih odluka za grad. Deklarativno zabrinuti za biološki opstanak, eno ih u foteljama, obrazi k'o opanak, ne stide se, sramotnici, da pogledaju sugrađanima u oči.

Velika je sramota za grad Zrenjanin i ne objaviti imena i prezimena članova SUBNOR-a, koji po nekoliko puta godišnje učestvuju u polaganju venaca i cveća na spomenike palima za slobodu centra Banata. Dakle, njihova veličanstva, gradonačelnik i njegov zamenik su u prisustvu... nekih drugih lica... položili cveće... Pa, protokolarno „sevaju" blicevi i fotoaparati na svaki pokret dva stranačka gradska nameštenika, jedan od njih overeni stranački prevrtač...

Drugi doveo i svoje dame, koje lično „pažljivo razmešta" po foteljama u Javnoj (Gradskoj) Kući. Ne bi sada o silasku nakon stajanja Planete, al', uputili bismo gradonačelnika u Žitište, da pomiriše nesnosni smrad fekalnog kanala (zaostavština Agroživa) nadomak centra opštine... Da organizuje na licu mesta i koktel, pa da vidimo da li se ukusni ketering zalogaji i piće mogu unositi kroz masku, bez koje se ne sme prići kanalu...

Naravno, zrenjaninski foteljaši iz Javne Kuće se mogu pohvaliti da na radnom mestu iz sopstvenog džepa vade pare dajući ih svojim saradnicima. Neka neko od potrč - kurira trkne do trafike, da mi kupi boks cigara, ne setih se da i to pribavim potpisom na restoranski račun.

Zdrava zemlja, zdrava voda i zdrav vazduh, koji život znače za građane Zrenjanina, na listi su proterivanja iz centra Banata. Kako reče Zoran Dedić, ugledni novinar lista Zrenjanin u penziji, sugrađani bi već mogli da pakuju u tegle mirise jorgovana, lipe i drugog drveća.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane