Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

O tome se govori

Kako i kome odlazeći diktator deli novac iz budžeta, poklanja resurse i rpodaje državu i prijatelje

ŠIROKE RUKE, SITNOG KORAKA

Uzroci i posledice javnosti do sada nepoznatih ili nedovoljno poznatih ličnih pogodbi Aleksandra Vučića sa stranim državama i državnicima tokom njegove desetogodišnje autokratske vladavine Srbijom... Šta je sve ovaj samodržac od srpske državne imovine poklonio i kome, šta je nudio u bescenje, koliko je bespovratnih sredstava iz srpskog budžeta "donirao" raznim "prijateljima" u regionu i van njega, kako je nudio pojedine pogranične lokalne samouprave na "dvojno gazdovanje" sa susednim državama. Sa kim je sklapao "lične saveze", u ime Srbije i protiv koga, bez znanja javnosti, parlamenta i drugih nadležnih institucija... Koje posledice će nastati padom njegove vladavine kad se Srbija suoči sa spoljnih dugom koji u 2024. dostize i svih 50 milijardi dolara.

Luka Mitrović

U večernjim satima, 16. maja 2022. godine (22,10 h), dve novinske agencije u Srbiji objavile su istovremeno vest da se predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić nalazi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima kako bi lično izrazio saučešće feudalnoj porodici Šeika Kalife bin Zajeda al Nahjana koji je par dana ranije umro u 74 godini života. Tom prilikom, agencije su citirale šta je Vučić prisutnim članovima porodice rekao: “...Tužan sam i ponosan na iskreno prijateljstvo koje Srbija i ja imamo sa novim predsednikom UAE šeikom Mohamedom bin Zajedom al Nahjanom” (tužan, verovatno zbog smrti prethodnog vladara, a “ponosan” na novog vladara).

Međutim, u nastavku ove bizarne vesti, pisalo je kako je Vučić “naročito zahvalan” Mohamedu bin Zajedu na važnim političkim savetima koje mu je pružio kao i punoj otvorenosti emiratskih prijatelja za daljim razvojem bilateralnih odnosa Srbije i Emirata. A, kako je zlobna zapadna štampa saznala, Vučić je tražio “savet”, kako da dođe do nafte, kojim putevima, po kojim cenama i pod kojim uslovima.

Ipak, uprkos pretpostavkama zapadnih medija, reklo bi se da je Vučić došao sa već “pripremljenom ponudom”, a smrt prethodnog vladara UAE, savršeno mu je pogodovala.

Naime, posle smrti šeika Kalife, takozvano Savezno vrhovno veće UAE, koje čine vladari sedam emirata, izabralo je šeika Muhameda bin Zajeda el Nahjana za novog predsednika Ujedinjenih Arapskih Emirata. Poznato je njihovo ranije “cirkusko” druženje u Beogradu, gde sadašnji vladar nije mogo bez saglasnosti tadašnjeg, da donese nijednu odluku. Zato je nakon njegove smrti Vučić hitno dotrčao u Emirate da lično izrazi saučešće, a onda novom vladaru ponudio na “dugoročno korištenje” najbolje delove Južnog Banata u atarima deset sela koja su nekada, u vreme Austro-Ugarske monarhije, bila poznata po vinogradima. Ponudio je i najkorisnije vodotokove u Srbiji za koje se novi vladar Emirata i ranije raspitivao. I, naravno, ponudio kompletnu srpsku transportnu infrastrukturu besplatno ukoliko Zajed Al Nahjan pristane na makar deo onoga što je ponudio tog 16. maja 2022.

Bila je to samo jedna od njegovih “ponuda”, jer ih je tokom 3000 dana njegove vladavine Srbijom bilo svakodnevno, i na sve strane. Nudio je Srbiju kao na tacni, i u regionu i van njega. Sve je bilo “na poklon”, “za kompenzaciju”, “uz razumnu cenu”....Na njegovom spisku za likvidaciju ove države našli su se svi resursi: voda, hrana, šume, rudnici, poljoprivredno zemljište, gradsko građevinsko zemljište, reke, jezera, mostovi, sve državne službe, njjeftinija radna snaga u Evropi i svaki građanin ponaosob ukoliko zatreba. A, i delovi teritorije Republike Srbije postali su deo “robne razmene” i deo “usluga”, tako reći posebna moneta kojom je ovaj opasni sociopata trgovao kao da je njegovo lično. “Tužni smo ja i Srbija”, govorio je Vučić arapskom šeiku, stavljajući mu do znanja da je i on na čelu neke feudalne zajednice, tamo na Balkanu. On, pa Srbija.

Oko podneva, 1. juna 2020. godine, na trasi gasovoda “Balkanski tok”, na teritoriji Bugarske, našli su se još neosuđeni srpski mešetar i samodržac Aleksandar Vučić i tadašnji bugarski premijer Bojko Borisov, sada utamničeni prestupnik (sa povelikom kriminalnom biografijom). Bio je lep, sunčan dan, a Vučićeva verna pratilja, Suzana Vasiljević, odmah je na njegovom Instagram profilu postavila fotografije sa aerodroma u Sofiji i sa sastanka ova dva “brata po pljački”, kao i snimak iz helikoptera tokom obilaska radova na autoputu prema Srbiji...

Očigledno “na devetom nebu”, oduševljen dočekom, Vučić je počeo da se egzaltirano obraća svima oko sebe: „...Sad se nalazimo zahvaljujući našem prijatelju Bojku Borisovu u helikopteru, prošli smo Slivnicu idemo ka Dragomanu da vidimo kako se radi magistrala, autoput prema Srbiji i do kraja sledeće godine bi naša bugarska braća trebalo to da završe i onda imamo od Beograda do Sofije ali i do Burgasa i do Istanbula autoput... Od Beograda do Istanbula putovaće se za manje od sedam sati, a od Beograda do Burgasa manje od pet sati i zahvalio bugarskoj braći! Preko bugarske deonice gasovoda Balkanski tok dopremaće se gas iz Turskog toka!”

Danas, dve godine kasnije, reč je o potpuno beskorisnom projektu bez perspekive. Ali, to tada ni Vučić nije mogao znati. Ono što je morao da zna, to su pravila predseničkog ophođenja. Na mestu tragičnog poraza srpske vojske u vreme srpsko-bugarskog rata 1885., Slivnici i Dragomanu, gde leže kosti 2.200 srpskih vojnika Drinske i Moravske divizije, Vučić je u nastupu “bratoljublja” i drugih njegovih ludila, predložio Bojku Borisovu neku formu “zajedničkog upravljanja” nad naseljima u Srbiji gde živi bugarska manjina: Bosilegradom, Dimitrovgradom, pa čak i Babušnicom i Surdulicom!

Nešto slično desilo se 5. novembra 2021., Vučić je ponudio mađarskom premijeru Viktoru Orbanu da Srbija otkupi 15 odsto proizvodnje u njihovoj budućoj nuklearnoj elektrani koja je još u izgradnji i koja će biti završena 2035. godine. Tom prilikom je, prema svedočenju prisutnih i prema pisanju nekoliko medija u Mađarskoj, Hrvatskoj i Sloveniji, rekao da je spreman “da ponudi najbolju moguću cenu”. Kolika je ta cena, nije pominjao.

Međutim, lako je izračunati ako je poznato da cena izgradnje jedne prosečne nuklearne elektrane iznosi između 6 i 11 milijardi dolara (podatak je lako proverljiv), u zavisnosti od vremena (roka) izgradnje. Mađarski mediji i njihovi stručnjaci za nuklearnu energiju smatraju da će ova elektrana koštati oko 8 milijardi američkih dolara, što znači da je Vučić samovoljno, putem “neposredne pogodbe”, bez parlamenta i bez Vlade i nadležnih institucija, lično ponudio Orbanu oko milijardu i po dolara iz budžeta Srbije za pomenutih 15 odsto energetskog potencijala buduće mađarske nuklearne elektrane...

Ali, to nije bilo sve...Vučić je istom prilikom Orbanu ponudio zajedničko (mešovito) upravljanje lokalnim samoupravama na prostoru Vojvodine gde žive vojvođanski Mađari, koji ni sanjali nisu da im ovaj bivši Šešeljev ratni huškač nudi mnogo više od “personalne autonomije” (“autonomni Mađari u autonomnoj Vojvodini”), te da ih praktično nudi Orbanovoj Mađarskoj u zamenu za “nuklearni sporazum”, i to kao dodatni “bonus” na već pomenutu cifru od milijardu i po dolara iz srpskog budžeta.

Sedam godina ranije, tačnije, u leto 2014. godine, Vučić formira stranku po imenu “Srpska lista” na Kosovu i Metohiji, koju odmah stavlja u funkciju tadašnje i svake buduće albanske separatističke koalicije na vlasti. Sa tadašnjih 38.199 potpisa (zvaničan podatak), uglavnom Srba iz Kosovske Mitrovice, Leposavića, Leška i Zvečana te njihovih korumpiranih predstavnika i lokalnih kriminalnih “bosova” (Goran Rakić, Milan Radoičić, Igor Simić, Dalibor Jeftić...), Vučić ulazi u parlament samoproglešenog Kosova, postaje “faktor parlamentarne stabilnosti” u svim sledećim vladama nepriznatog Kosova, a njegova stranka od Albanaca dobija i stalno rezervisano mesto potpredsednika vlade u svim koalicijama.

Vučić 2017. godine izdaje naredbu svojoj stranačkoj vojsci u Kosovskoj Mitrovici da podrže vladu neosuđenog ratnog zločinca Ramuša Haradinaja, sa kojim je već tada napravio pakt (preko Milana Radoičića) i “nacrt” budućeg “minimalnog Kosova za Srbe” koji podrazumeva dve opštine: Severnu Kosovsku Mitrovicu i Leposavić. Takvo albansko Kosovo sa 95 odsto teritorije nekadašnje srpske pokrajine, Vučić je već priznao potpisom takozvanog “Briselskog sporazuma”, a njegova priča o “zajednici srpskih opština” je laž kojom pokušava javnosti u Srbiji da sebe predstavi kao “ustavobranitelja” i navodnog zaštitnika kosovsko metohijskih Srba.

Istinu znaju i Ramuš Haradinaj i posrednik u pregovorima, “biznismen”- mafijaš Milan Radoičić, te još nekoliko poznatih Albanaca, poput švajcarsko-kosovskog milijardera, Bedžeta Pacolija, koji čuva snimke tih “pregovora” iz kojih se jasno vidi da je Vučić praktično trampio Kosovo i Metohiju u zamenu za njegovu malu kriminalnu jazbinu na potezu od severnog dela Kosovske Mitrovice i Leposavića.

I umesto da zatraži međunarodnu arbitražu kojom bi Srbija zvanično internacionalizovala pitanje bivšeg Deževskog sreza (regija južno od Kraljeva i Raške), koji šezdesetih godina, nasilno pripojen tadašnjoj “Autnonomnoj oblasti Kosovo i Metohija”, Vučić je albanskom separatizmu učinio najveću moguću uslugu. Priznao je postojanje te paradržavne tvorevine, pomažući već sedam godina svakoj separatističkoj vladi u Prištini aktivnim učešćem u njihovim vladajućim koalicijma, pa mu ni to nije bilo dovoljno nego je postao najglasniji zagovornik velikoabanskog projekta pod nazivom “Otvoreni Balkan” koji američka vlada zdušno podržava u smislu “konačnog rešenja srpsko-ruskog pitanja” na Balkanu.

Koga sve Vučić plaća milionima evra i dolara iz budžeta Srbije i sa kakvim razlozima? Na ovo pitanje ima mnogo odgovora, no jedno je činjenica: novac građana Srbije iz budžeta nestaje bez zakonskih procedura, ili, ne daj bože skupštnskih rasprava. Sve je u njegovim rukama. I državna kasa i njene mogućnosti. Kad zatreba, i preko njenih mogućnosti...

Na početku rata u Ukrajini, Vučić je bio jedan od prvih koji su zavukli ruku u državni budžet kako bi pomogao neonacistički režim u Ukrajini, pa je tako preko Vlade Srbije objavljeno da će “...Srbija izdvojiti tri miliona evra za pomoć raseljenima unutar i van Ukrajine” (na Međunarodnoj donatorskoj konferenciji za Ukrajinu u Varšavi saopšteno je da sav novac ide preko vlade u Kijevu).

Spisak raznih opskurnih ličnosti koji su Vučićevi “konsultatnti”, lobisti ili nešto treće, a kojima iz budžeta Srbije isplaćuje milione dolara i evra, podugačak je. Tako, na primer, kompanija “Jorktaun Solutions LLC” potpuno nepoznata široj javnost u Srbiji (kao i njen vlasnik Daniel Vajdich koji je radio je Odboru za spoljnu politiku američkog Senata, gde je bio zadužen za Evropu i Evroaziju i bio savetnik u predsedničkim kampanjama republikanaca - senatora Teda Kruza, guvernera Skota Vokera i guvernera Mita Romnija), dobija milione dolara iz budžeta Srbije.

Za tri godine lobiranja u SAD preko Privredne komore Srbije (PKS) toj kompaniji i tom gospodinu lično uplaćeno je oko dva miliona američkih dolara, a do kraja 2022. za njene usluge previđen je izdatak od još najmanje pola miliona dolara. Vučićevi “abonenti”, istina sa različitih političko obaveštajnih pozicija, Ričard Grenel i Metju Palmer, redovno su pod “subvencijom srpskog budžeta’’

Novac kojim Vučić finansira pojedine lobiste ili agencije za “popravljanje imidža”, često odlazi nelegalnim kanalima. O tome govori i izveštaj američkog Registra lobista i organizacija za lobiranje pod imenom FARA čiji je registar i ugovori koje lobisti potpisuju svakome u SAD javno dostupan. Privredna komora Srbije koja je sklopila više ugovora sa pomenutom kompanijom Jorktaun Solutions LLC i to za 2019, 2020, 2021. i 2022. u tom registru ne postoje! Poznato je samo to da je ova kompanija za lobiranje prihvatila da će organizovati konferencije, tribine, govore, intervjue i druge forme promocije i platforme za PKS i njene članice u Washingtonu, New Yorku, San Francisku, Čikagu i drugim ključnim tržištima u SAD u cilju privlačenja američkih investicija u Srbiju, istražujući mogućnosti za srpsko investiranje u SAD i podsticanje povećanja saradnje između ključnih trgovinskih aktera na obe strane” (sve to piše u ugovoru za 2022. godinu).

“Strateško savetovanje” samo ove jedne kompanije za poslednjih dve godine, koštalo je Srbiju skoro dva miliona evra.

U oktobru mesecu 2018. godine, vlasnik ove kompanije Daniel Vajdich u tekstu koji je napisao za “Washington post”, hvali biranim rečima Vučićevu ideju razmene teritorije između Srbije i Kosova. On je tada naveo da bi mirna razmena teritorija trebalo da bude prihvatljiva za one koji žele stabilnost na Balkanu, te da bi takav sporazum mogao da omogući Prištini članstvo u međunarodnim organizacijama, poput Ujedinjenih nacija.

Poznati američki analitičar, lobista i savetnik Donalda Trampa tokom njegove kampanje za predsednika SAD-a, Rodžer Stoun, u populanoj emisiji “Info Vors” (Rat informacijama) autora Aleksa Džounsa, obavestio je američku javnost da je FBI pokrenuo postupak protiv Hilari Klinton zbog činjenice da je, između ostalog, dobila novac (dva miliona evra) i od Vlade Srbije sa ciljem da ondašnji predsednik SAD Barak Obama primi u posetu Aleksandra Vučića. Kao što je poznato, Vučić je lično doneo taj novac, a njegovi “kandidati” iz američke Demokratske stranke izgubili su izbore. Izgubila je i Srbija dva miliona evra.

Ali, Vučić ne prodaje samo držvnu imovinu i deli novac iz budžeta, nego prodaje i svoje “večne prijatelje”, o čemu govori i vest iz Vašingtona (7. decembar prošle, 2021. godine) kad je formalno i suštinski ponudio preko američkog republikanskog lobiste Ričarda Grenela da pomogne politički pad srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika. Grenel se 1. decembra prošle godine sastao u Tramp hotelu u Vašingtonu sa grupom kongresmena iz Republikanske stranke, a sastanku je prisustvovao i ambasador Srbije u SAD Marko Đurić. Grenel je na tom sastanku sa republikanskim kongresmenima Dodika predstavio kao “veliki remetilački faktor na Balkanu”, a Vučića kao partnera i “stabilizatora prilika”.

Među kongresmenima koji su bili na tom sastanku bili su Klaudija Teni, Majk Tarner i Nikol Maliotakos. Grenel je na tom sastanku naveo kako bi Vučić bio spreman da pomogne povlačenje ili uklanjanje Dodika, a da je kao alternativu nudio Željku Cvijanović. Istovremeno, Vučić je ponudio da Srbija izgradi niz infrastrukturnih objekata u Bosni i Hercegovini, “u oba entiteta”, i to uz pomoć međunarodnih kredita koje bi Srbija vraćala iz budžeta. Sedam meseci kasnije, na današnji dan, ovaj neformalni dogovor još čeka na realizaciju.

Vučićeva sklonost da “deli sa nebesa”, novac iz budžeta Republike Srbije, kome on hoće i kako hoće, koštala je poreske obveznike na stotine miliona evra. Ovde su samo neki od njegovih “darova” kojima je sebe pokušao da predstavi kao “majku Terezu” i dobrotvora bez premca...

Dana 6. decembra 2021. godine, Vlada Srbije je uplatila na račun Banjaluke (BiH) više od tri miliona evra za projekte na području ovoga grada.

Mnogo ranije, još krajem 2015. godine, uplaćena su dva miliona evra u budžet opštine Srebrenica (BiH) za izmirenje opštinskih dugova, plaćanje nekakvih presuda i sanaciju budžeta, a tri miliona evra uplaćena su kasnije za infrastrukturne projekte. Ukupno pet miliona evra. Polovinom decembra 2017. godine, Vlada Srbije obezbedila je “iz budžetske rezerve” milion evra pomoći za Srebrenicu, a sredstva su predviđena za kupovinu prostora i objekata u poslovnoj zoni u Potočarima. Dakle, plus milion, ukupno šest miliona evra za Srebrenicu.

Vučić se ne tako davno “isprsio” da će “Srbija dati” 100 miliona evra (od ukupno 136) koliko je potrebno za izgradnju aerodroma kod Trebinja (BiH) te da će uložiti “milione evra” u infrastrukturne projekte u opštine Drvar (u Federaciji BiH) i opštinama Kostajnica, Dubica i Nevesinje u RS.

Setio se Vučić i Crne Gore pa je na račun opštine Nikšić uplatio iz budžeta dva miliona evra (novac je otišao firmama njegovih prijatelja za navodnu obnovu nišićke infrastrukture). Zgrožena ovom “donacijom”, ćerka poznatog nikšićkog pesnika Vitomira Vita Nikolića, obratila se otvorenim pismom upravi grada Nikšića, zahtevajući da novac koji je stigao od Vučića, ne bude uložen u bilo koji projekat u kojem se pominje ime njenog oca (ulice, trgovi i slično).

I fudbaleri reprezentacije Srbije su nakon kvalifikacije na Svetsko prvenstvo u Kataru, dobili milion evra kao državnu nagradu za taj uspeh, ali su prebogati i plemeniti momci odlučili da Vučića ponize i očitaju mu lekciju iz morala: kompletnu sumu koju su dobili donirali su u humanitarne svrhe - za lečenje bolesne dece. Javnosti je samo delimično poznato da je Vučić direktno iz budžeta u nekoliko navrata uplatio veliki novac na račun dve kriminalne organizacije (upravama fudbalskih klubova “Crvena Zvezda” i “Partizan”). Reč je o više od četiri miliona evra, pa je čak obećao i gradnju takozvanog “nacionalnog stadiona” čija vrednost je ove godine procenjena na 420 miliona evra. Bude li ovaj suludi čovek potrajao na vlasti i taj izdatak čeka srpske poreske obveznike.

1

Blindirani Vučić u šeikovom Audiju

Nakon što je Vučić Ujedinjenim Arapskim Emiratima praktično stavio jednu balkansku i evropsku državu pod noge i omogućio da njome haraju (od "darovanja" gradskog građevinskog zemljišta do "poklona" u vidu najkvalitetnijih poljoprivrednih površina), zapalo je i Vučića da dobije jedan skupi poklon, tačnije, ličnu donaciju šeika Muhameda bin Zajeda koji je dao tri blindirana „mercedesa GL500" . Ipak, onaj specijalni „Audi A8L", danas vozi Vučića...Taj automobil ima sa nivoom balističke zaštite označene brojem devet, čija je karoserija napravljena od materijala uobičajenih za vojna vozila, otporna je na puščane metke, snage je 425 KS, i stotku dostiže za 6,5 sekundi, a neto cena joj je 135.000 evra.

A 2.

Povratak otpisanih za 1.000 evra

Nemilice pljačkajući budžet i građane Srbije, Vučić nalazi vremena i za surove šale na račun opljačkanih...Tako govori i o "idealnom scenariju-"povratku otpisanih" i platama od 1.000 evra...

"...Ljudi još nemaju računicu, ali kada budemo došli do 900, 1.000 evra neto plate, uz značajno niže troškove nego u mnogim drugima zemljama, svi će početi da se vraćaju. Ja sam o tome svojevremeno razgovarao i sa estonskom predsednicom, kao i tadašnjom predsednicom Litvanije, i obe su mi rekle: Kada dođete do tog iznosa, onda ljudi počinju da se vraćaju iz Londona, Nemačke i drugih zemalja..."

3

I o tome se ćuti

Aleksandar Vučić je 10. marta 2021. godine uručio odlikovanje guverneru Razvojne banke Saveta Evrope. Rolf Vencel je odlikovan Zlatnom medaljom za zasluge Ukazom predsednika Republike od 8. marta.

Predsednik Vučić rekao je da je zahvalan što je Vencel danas ovde, dodajući da je bilo lako doneti odluku o odlikovanju, jer je mnogo uradio za Srbiju.

U gotovo svemu što smo uradili u različitim sferama društva, doprinela je i učestvovala u tome i Razvojna banka Saveta Evrope, istakao je predsednik.

Kriminalni mafijaški psihopata Aleksandar Vučić sastao se sa guvernerom Evropske banke za razvoj i uručio mu je orden zahvalnosti zato što je guverner primio mito od trista miliona evra za tajni poslovni bankarski račun na koji je prebačena suma novca od preko dve milijarde evra po nalogu Aleksandra Vučića i njegovih saradnika -MILENIJUM GRUPE-, koji su saučesnici u kriminalnim aktivnostima.

Europol, je prikupio sve materijalne dokaze o gore navedenom krivičnom delu koje je predato tajnom operativnom odeljenju ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, koje će izvršiti detaljne analize i procene, i predati državnom tužilaštvu Republike Srbije, kad se steknu pravni uslovi za dostavljanje materijalnih dokaza o ovom krivičnom delu.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane