Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Su(lu)dovanje

Koja mafija vlada u srpskom pravosuđu (244)

Viši sud u Beogradu je velika berza

Srpski sudovi još donose presude "U ime naroda". I, uglavnom, protiv naroda, odnosno običnih građana, koji ne pripadaju gornjoj strukturi društva, niti organizovanim kriminalnim grupama koje drže na vezi i apanaži veći broj sudija i državnih tužilaca. Za razliku od državnih tužilaca, koji svojim zamenicima mogu da izdaju obavezujuća uputstva, sudije su potpuno samostalne u svom radu i odlučivanju. Na žalost, najveći broj delilaca pravde tako se i ponaša - nasilno, priprosto, ne poštujući zakonitost ni javni moral. Za tužioce i delioce pravde u Srbiji birani su podobni i prepodobni, loši studenti i još lošiji ljudi. Zašto se nemo posmatra propadanje i sunovrat Srbije i pravosuđa? Zašto je za ministra postavljena Nela Kuburović, koja za svojih 36 godina života nije donela nijednu presudu, nije podigla nijednu optužnicu? Ko je nova ministarka pravde Maja Popović, službenica Bezbednosno informativne agencije. O tome piše urednik Milan Glamočanin, bivši načelnik uprave u saveznoj policiji, u saradnji sa istraživačkim timom Magazina Tabloid. U ovom broju zamenjuje ga Milovan Brkić, jer je Glamočanin na dužem lečenju, mada smo očekivali da će se (po)vratiti

Milovan Brkić

Može li se od nule napraviti jedinica? Može li se u srpskim tužilaštvima i sudovima dosledno primenjivati zakonitost, kao osnovno načelo pravnog sistema svake države?

Odgovor bi mogao biti sličan.

Prvi zakon sveta glasi - od nečega biva nešto, od ničega ništa!

Srpsko pravosuđe je posrnulo do te mere da je nemoguće ''izvesti ga na pravi put''. Njih kao da su pelcovali nekom vakcinom iz epruveta zločinaca Klausa Švaba, Bil Gejtsa, Hajka fon der Lajena, predsednika upravnog odbora Moderne ili Alberta Burle, direktora zloglasnog koncerna Fajzer.

Prevare, nasilje, korupcija, podaništvo, mržnja prema svakom, a uniznost prema nekom ko je na vlasti, postali su genetski kod. Stečeni imunitet srpskih delilaca pravde na sve što je nemoralno, može se uništiti samo silom.

Što bi rekla Desanka Maksimović, ...isto su im tekli (sudijski) dani, od iste bolesti svi pelcovani i svi umrli u istom danu...

Samo bi vod streljačke pešadije mogao da reši pitanje korupcije u srpskim tužilaštvima i sudovima.

Visoki savet sudstva i Državno veće tužilaštva su organ peko kojeg mafijaške elite kontrolišu pravosudni sistem i čine ga pokornim i stavljenim u svoju službu.

(Napominjem da ima časnih pojedinaca i u tužilaštvu i u sudovima, ali njih odmah ''ometu u razvoju!''. Njihove odluke i presude se ukidaju, iz ''vaspitnih razloga'' da se ''dozovu pameti'' i da ne primenjuju zakon, već da ga tumače, po volji onih koji vladaju ovom porobljenom zemljom. Poniženi, omalovaženi, oni u tužilaštvima i sudovima štrče kao crne ovce''.

Dana 11. februara Visoki savet sudstva raspisao je oglas za izbor jednog sudije Visokog kasacionog suda.

Konkurisalo je 42. kandidata.

Visoki savet sudstva, njegova tročlana komisija u sastavu Zorana Delibašić, predsednik (inače sudija Vrhovnog kasacionog suda) i članovi Gordana Veljović i Marija Anđelković Jureša, sačinila je listu kandidata.

Od 42. kandidata za sudiju Vrhovnog kasacionog suda, 40 kandidata je dobilo ocenu ''izuzetno uspešno obavlja sudijsku funkciju''. Vojničkim rečnikom kazano - naročito se ističe. A vojnik ovu ocenu dobija za poslušnost u izvršenju naređenih borbenih zadataka.

Na ovom spisku je i troje sudija Apelacionog suda u Beogradu za koje je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo 14. aprila ove godine, da je, postupajući po nalogu Europola i Eurodžasta privelo Darka Šarića, njegovog advokata Dejana Lazarevića, još nekoliko lica, više inspektora MUP-a i troje sudija Apelacionog suda u Beogradu.

Nakon ovog saopštenja MUP-a Srbije, vrhovni gospodar i tužilac Aleksandar Vučić je odobrio pritvor za Šarića, advokata Lazarevića, navijača Uroša Mišića i još dvojicu privedenih u toj akciji. Ukupno petoro. O privođenju sudija Apelacionog suda u Beogradu nije bilo ni reči. Odluka tiranina glasi - NISU KRIVI. Moji su, stojim uz njih!

Uz punu saradnju sa tužiocem za organizovani kriminal Mladenom Nenadićem i predsednikom Višeg suda u Beogradu Aleksandrom Stepanovićem, postupci pred ovim sudom su ''pod punom kontrolom'' Vučićevog kartela. Nijedan još nije okončan pravnosnažnom presudom, osim Miroslavu Miškoviću i njegovom sinu, a koji je trajao godinama.

Tako je šabački tajkun Miroslav Bogićević, koji je ostavio bez posla i bez jednogodišnje zarade 7.000 radnika svoje kompanije, nekoliko hiljada kooperanata iz Mačve i nekoliko banaka bez kredita koje je od njih uzeo, još bez presude. Platio je pošteno i Vučiću i tadašnjem direktoru policije i sudijama Višeg suda u Beogradu.

U svakoj pravnoj državi ovaj belosvetski hohštapler bi dobio doživotnu kaznu zatvora.

Viši sud u Beogradu je velika berza

Suđenje za ''Jovanjicu'', Belivukovoj grupi, raznim ''kriminalnim grupama'', služi srpskom tiraninu za zabavu i demonstraciju moći.

On tvrdi da novcem sve može da kupi. Američke kongresmene, službenike Stejt Departmenta, diplomate iz Ambasade SAD-a u Beogradu, službenike CIA. A dovoljan mu je i Aleksandar Soroš, najmlađi sin Džordža Soroša, koji, tvrdi Vučić, veže ruke i jezik američkoj obaveštajnoj zajednici i institucijama.

Da se vratimo izboru srpskih sudija i tužilaca i njihovih zamenika.

Predsednik Višeg suda u Beogradu Aleksandar Stepanović, koji se zapadu nameće kao spasitelj i reformator srpskog pravosuđa, kao Vučićev trojanski konj, kome je dao svu vlast da tlači i muči sve sudije u Beogradu, zastao je sa postupkom suđenja optuženim za uzgoj marihuane na plantaži Jovanjica. Optuženi su postali heroji, a sumnjivo lice i glavni krivac je nađen u inspektoru beogradske policije Slobodanu Milenkoviću, zvanom Mali Senta, koji je, u saradnji sa američkom DEA službom, priveo uzgajivače marihuane tužilaštvu, koje je nastavilo postupak, pa zastalo, da se uhapsi pomenuti Milenković, jer je navodno, od tako čestih ljudi, kao što je Predrag Koluvija, prvooptuženi, tražio da oni pozovu telefonom pravog gazdu - Andreja Vučića.

I DEA ćuti! Ko joj je začepio usta? I da li ćuti?

Povodom ovog slučaja, u Pariz je pozvan specijalni tužilac za organizovani kriminal ili tužilac za organizovanje kriminala, Mladen Nenadić, u drugom mandatu, kojeg je Vučić, parama Aleksandra Soroša, platio 20 miliona dolara, da pomiluje braću Vučić i malog Danila, od odgovornosti za ubistva, pljačke, trgovinu narkoticima.

''Tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić sa saradnicima, sudijom za prethodni postupak i predstavnikom MUP Srbije, nalazi se u službenoj poseti Pariskom tribunalu za organizovani kriminal,'' potvrdilo je srpsko Tužilaštvo u saopštenju.

Kako se navodi, tokom posete održan je sastanak sa potpredsednikom Tribunala zaduženim za istragu organizovanog i visokotehnološkog kriminala i njegovim saradnicima, na kojem je izraženo zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom, koja je ocenjena kao izvanredna i izuzetno uspešna.

Dogovoren je i nastavak intenzivne saradnje pravosudnih institucija Francuske i Tužilaštva za organizovani kriminal Srbije, u vezi razmene informacija o podacima sa skaj aplikacije i dalji operativni koraci u borbi protiv organizovanog kriminala.

Sastanak je održan i sa direktorom Direkcije za organizovani kriminal centralne uprave sudske policije MUP Francuske i njegovim saradnicima zaduženim za organizovani i visokotehnološki kriminal i rad Udarne grupe za skaj aplikaciju.

Ovom sastanku je prisustvovao i predstavnik MUP-a Srbije, saopšteno je.

Poseta tužioca za organizovani kriminal i njegovih saradnika, smatra se ''stavljanjem opasnosti u izgled'' i poruka je srpskom diktatoru i njegovom tužiocu, da skaj aplikacije mogu Vučićev kartel da odvedu u zatvor. I da ne proganja one koji su pohapsili njegovu mafiju u slučaju Jovanjica. Za svaki slučaj u Pariz je poslat i predstavnik MUP-a Srbije. Da što više ljudi zna šta kriju skaj aplikacije.

Interesantno je da u Pariz nije pozvana tužiteljka Zagorka Dolovac, koja je pre tri godine odlikovana najvišim ordenom, Francuskom legijom časti, zbog, kako je obrazloženo, ''veoma uspešne saradnje sa francuskim pravosuđem''. Orden je bio velika uvreda za građane Srbije, jer se gospođa Dolovac nikada nije oglasila, a pored nje je u Srbiji delovala najjajča narko mafija u Evropi, a Vučićev kartel je jedan od naopasnijih na planeti!

U kabinete Javnog tužilaštva Srbije useljeni su predstavnici federalnog ministarstva pravde i javnog tužilaštva Sjedinjenih Država i ministarstva finansija. Doneli su fascikle sa 1.800 predmeta koje treba procesuirati!

Do posete Pariskim kolegama dolazi tek kada je Emanuel Makro izgubio parlamntarnu većinu i kada se očekuje formiranje vlade koja će imati sigurno drugačiju politiku od njegovog ljubakanja sa srpskim diktatorom. Parizu je prebačen zadatak da pošalju poruku Vučiću šta sve sadrže skaj aplikacije!

Poznanik me pita da li su iz Pariza poručili, preko njegovih ljudi, Nenadića, sudije za prethodni postupak, da Vučić može da bude spokojan, da će oni sve dokaze uništiti, ili da ga uplaše, da ih još bolje sluša!

Slegnuo sam ramenima. Moje oči su sada uperene u Rim! Možda će egzekucija balkanskih zločinaca biti obavljena preko rimskog kluba!

I dok se američki istražitelji ''pozicioniraju'' u tužilaštvima u Zagrebu, useljavaju se i u MUP Srbije i u prostorije Javnog tužilaštva Srbije, Vučićeva pravosudna hobotnica sve surovije vlada.

Glavni bos je predsednik Višeg suda u Beogradu Aleksandar Stepanović. On tlači predsednice Prvog i Drugog suda u Beogradu.

Nijedna presuda koju javnost očekuje, nije doneta. Novinaru Milanu Jovanoviću je spaljena kuća. Vršilac dužnosti predsednika Drugog osnovnog suda Tatjana Jeremić, verna Stepanovićeva sluga, imenovana je za sudiju Višeg suda, jer nije prošla u izboru za sudiju Apelacionog suda u Beogradu. Optuženi za paljenje kuće Milana Jovanovića čekaju da sud presudi. I Jovanović to uzaludno čeka, ali sud ume da čuva ugled Napredne stranke. Tatjana Jeremić očekuje ponovni izbor.

Sudovi u Srbiji su porodična preduzeća, Na čelu je Kum, oni su verni izvršioci...

Može li se bez prepadnog voda reformisati srpsko pravosuđe?

Ne!

U niškoj tužilačko-pravosudnoj hobotnici najjači je lobi iz Lebana

Porodično tužilaštvo

Poštovani, redovni sam čitalac vaših tekstova naročito onih koji se odnose na stanje u pravosuđu koje je katastrofalno. Primetio sam da ste s vremena na vreme doticali i niško pravosuđe pogotovo sudstvo ali mi nikada nije bilo jasno zbog čega je nisko tužilaštvo uvek bilo pošteđeno a ima toliko materijala...

Ne znam da li ste upoznati o tome da je čuveni slučaj lokalnog mafijaša Zorana Ajkovića, koji je vodilo Više tužilaštvo u Nišu pravnosnažno okončan. Pretpostavićete kako... Oslobađajućom presudom, nakon više godina razvlačenja. Šteta po budžet na ime troškova... Višemilionska. Šteta po budžet na ime vraćanja i naknade za korišćenje imovine koja je od strane tužilaštva istom bila privremeno (na nekoliko godina oduzeta) meri se u milijardama. Tužiteljke koje su vodile predmet, Tanja Isailović, koja je započela nakaradnom optužnicom i vodila prvih par godina, a potom Mirjana Momčilović, koja je nasledila i do kraja postupka se nije mešala u svoj posao, naprasno nakon toga napredovale i sada su obe zamenice Apelacionog tužioca... Slučajno?

Pritom Tanja Isailović opštepoznato direktno u Više tušilastvo, najpre opšti deo a potom odeljenje za korupciju, direktno postavljena od strane čuvenog Bate Gašića (Santosa) sa kojim je njen muž bliski prijatelj. O navedenoj sramoti predmeta Ajković se uredno ćuti i krije...

Tu je i Apelacioni tužilac, Nebojša Tasić, koji ni smrdi ni miriše, ali je zato celokupnu familiju stavio na državnu sisu... Sina, koji nije mogao da položi pravosudni, ugurao u BIA, snajku Jelenu Tasić za sudiju Osnovnog suda, zeta Stefana za zamenika Osnovnog tužioca, a sada će i ćerku, s obzirom na to da je otvoren konkurs za dva zamenika u Osnovnom tužilaštvu, za šta su već pripremili teren preko čuvenih Papovića iz Lebana (da muž i žena rade u istom kolektivu, do sada nezapamćeno).

Inače, Olgica Papović sudija Višeg suda, veliki stručnjak, zet Dragoljub Miladinović (odnosno Papović ) zamenik rukovodioca posebnog odeljenja za korupciju, i sada žena Jelena Miladinović Papović, koja skoro ceo zamenički staž, kao zamenik OJT od svega par godina provela na porodiljskom odsustvu, a sada naprasno upućena u posebno odeljenje za korupciju kao vrhunski stručnjak na preporuku Višeg tužioca.

Dakle, jedno opšte rasulo i nepotizam na svakom koraku. Do sad nezapamćeno da muž i žena rade u istom kolektivu, a kamo li da muž bude venčanoj ženi nadređeni u slučaju zamene rukovodioca... Da li mislite da je tako nešto iole moguće i zamisliti .... Inače, lebanski lobi je trenutno najjači i procentualno najbrojniji u Nišu...

2

Krici iz jauci iz novosadskog zatvora

Pritvoreni mafijaši rukovode ustanovom

Poštovana redakcijo,

Pošto sam video i pročitao Vaša prethodna dva članka, skupih hrabrosti da Vam i ja pošaljem nešto zanimljivo o novosadskom zatvoru Klisa i nekim dešavanjima unutar zidina najkorumpiranijeg zatvora u Srbiji, a to je Okružni zatvor Novi Sad -Klisa.

Prvo o pritvoru: Pitam našu vlast i pravosuđe kako nadzornik pritvora Bakić i dalje radi kada je već dve godine u penziji i koji zakon on sprovodi, a ovamo je u kombinacijama sa pritvorenicima kao što je Slobo Snajper, Ivan Kontić i drugi, ali verovatno mu se može jer se dobro uvukao pod kožu zameniku upravnika, inače bivšem inspektoru Novosadske policije u Kraljevića Marka, koji nije bio imun na crnu lovu stečenu kriminalnim radnjama.

Da li javnost zna da Slobo Snajper bira u kojoj ćeliji će boraviti u pritvoru i sa kojim pritvorenicima, jer mu se može, kako Kontić nasilnik - medijski propraćeno brutalno prebijanje mladića u Novom Sadu, ima dil sa Bakićem nadzornikom, iznuđuje priznanja za krivična dela i prebija pritvorenike, a straža ne sme da reaguje, verovatno pravi preko nadzornika dil za blažu kaznu ako ne i oslobađajuću jer je jak finansijski, pa zato i jedino njegova pritvorska ćelija ima sobnu klimu i to sve u Bakićevom pritvoru (jer se ponaša kao da mu ga je đedo ostavio u amanet).

Što se tiče takozvane nove zgrade kao zgrade poluotvorenog i otvorenog dela i ako je u zatvorenom u zatvorskim zidinama, jer kako naš narod kaže „piše i na tarabi ali nije" tako zavod i službenici pišu šta hoće jer ih sistem štiti. Tako se skoro desilo sa Opala Srđanom koji je kažnjen ukorom za lakši disciplinski prestup koji je bio na poluotvorenom, a onda mu vaspitačica „sredila" da ga zatvore jer se nije njoj sviđao i naravno zapovedniku Zanačiću prodanoj duši.

Osuđenom Obradu Periću instruktor Kremenović kaže da viljuškarom obori neki stari silos, a kada je taj Kremenović dobio po ušima jer je svojevoljno naredio rušenje, on je to lagano prebacio na osuđenika Perića, da je taj isti sam samovoljno uradio jer ko je uvek u zatvoru dežurni krivac osim osuđenika, i tako Perić izvršavajući naređenje pretpostavljenog nadrlja. Što se tiče prethodna dva članka mogu Vam samo reći da je sve puka istina, bukvalno.

Instruktor Jekić iz kuhinje jeste kockar i pod kamatom je 20.000 eura. To što je od osuđenika Dimitrov Nikole nepismenog Roma, koji plače i kune se u decu i namešta ostale za šta jesu i nisu uradili, uzeo novac da mu sredi bolje uslove i pogodnosti, nije prvi i jedini slučaj jer se i njemu može, jer su Jekić i načelnik službe obezbeđenja pašenozi, kao i što su mnogi zaposleni u rodbinskim vezama, a neke poštene gospođetine su posao dobijale i preko kreveta.

Sudije za izvršenje maltene ne obilaze takoreći uopšte ni pritvorenike, ni osuđene, a i kada jednom u godinu dve kao nešto i upišu kao primedbu nikada nikome ništa nije učinjeno po pitanju primedbi, tako da ko preživi ovu golgotu imaće o čemu da priča.

Te časne sudije za izvršenje i kada dođu u obilazak, obiđu samo određene ćelije gde sigurno neće biti primedbi. Pa, ljudi gde je ta pravda i ko to sve sprovodi pravdu žalosno i žalosno. Služba za tretman je žalost teška koga će sve vaspitačice da prevaspitaju i izvedu na pravi put kada prva načelnica ima dete sa A. D. koje je nastalo dok je on izdržavao kaznu u KPZ - Sremska Mitrovica. Samo se pitam da li neko iz Vlade Srbije i nadležnih ministarstava zna šta se dešava u Okružnom zatvoru Novi Sad i koji je ovde organizovani kriminal koji navodno država uporno suzbija i sankcioniše pa gde je ta pravda ljudi??

(Ime osuđenog lica poznato redakciji)

A.

Zatvoreni zatvor

Kazneno popravni zatvor za žene smešten je u Požarevcu. Jedina je ustanova takvog tipa u Srbiji. Opasan je zidom. U njemu nema otvorenog odeljenja, jer je i ono u zatvorenom zdanju.

Osuđenica Tanja Masud Lekić poslala nam je dokumentaciju iz koje se vidi da je napadnuta od druge osuđenice, koja je teško poremećena. Polomljen joj je nos, dobila je teške povrede po telu.

Osuđenicu, koja je napala Tanju, uprava šalje u ćelije, da drugim zatvorenicama ''održi lekciju''. Umesto da ih biju stražarke, koje to inače često čine, bije ih i osuđenica. Nasilje sudske straže i uprave u ovom zatvoru je teško opisati rečima.

Sve gledaju samo u nebo. Nedostatak higijenskih sredstava, česta kažnjavanja, pa i silovanja osuđenica, je svakodnevica.

Rak rana srpskih zatvora je Uprava za izvršenje krivičnih sankcija, koja pokriva sva zlodela straže i zatvorskih uprava. U srpskim zatvorima se masovno umire, a osuđeni se tretiraju kao životinje.

A.3

Kako likvidirati zamenika ombudsmana

Uz pomoć Ustavnog suda

Zamenik lokalnog Ombudsmana grada Kraljeva Ivan Petrović ozbiljno je shvatio obaveze koje ima nosilac ove funkcije.

Vršeći svoju dužnost, u postupku nadgledanja ''poslovanja'' gradskih vlasti i čelnika, gospodin Petrović je podneo prijavu Višem tužilaštvu u Kraljevu protiv gradonačelnika Predraga Terzića, zbog više krivično pravnih radnji koje se mogu podvesti pod odredbu krivičnog dela, predviđenim Krivičnim zakonikom.

Odmah potom je načelnica gradske Uprave Jelena Bekčić pismom obavestila Visoki savet sudstva, jer je gospodin Petrović konkurisao za sudiju, da treba proveriti psihičko stanje zamenika ombudsmana!

Zamenica Višeg javnog tužioca u Kraljevu Sanja Protić tražila je svoje izuzeće od postupanja u ovom predmetu, jer se u krivičnoj prijavi pominje i ime njenog supruga, koji je direktor JKP Vodovod u Kraljevu.

Krivična prijava zamenika Ombudsmana je u sigurnim rukama. Ona spava.

U nameri da se dodvori gradonačelniku, načelnica Uprave grada Kraljeva je ''ubedila'' svoju staru majku Micu Bekčić (80) godina, da podnese Ustavnom sudu Srbije inicijativu za ocenu ustavnosti odluke Grada Kraljeva o izboru zamenika Lokalnog Ombudsmana grada Kraljeva.

To je, učinilo joj se, najlakši način da se otarase gospodina Petrovića koji ozbiljno obavlja dužnost na koju je imenovan.

Srećom, Ustavni sud Srbije odbio je inicijativu podnosioca, ocenivši da je Odluka Skupštine Grada Kraljeva, o imenovanju zamenika lokalnog ombudsmana i ustavna i zakonita.

Ali, ima vremena, smisliće nešto gospođa Jelena Bekčić!

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane