Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

KiM

Sve će nas proterati, a progonitelji „ne zanimaju” Vučića

Ubiće nas „mali kalibar”

Bližimo se još jednom poglavlju asimilovanja srpskog naroda u neki novi, veštački i to, prema njemu neprijateljski raspoložen narod što, u suštini, predstavlja sprovođenje genocida. Što je najgore, nismo u srednjem veku kada su to na prostorima pod kontrolom varvara i azijatskih hordi bile norme, već smo dobro zagazili u 21. vek u kome se ljudska civilizacija hvali najvećim istorijskim dostignućima, a u realizaciji svojih planova ipak pribegava najprimitivnijim metodama.

Ivan Maksimović (dopisnik iz Kosovske Mitrovice)

Radi se o najavi preregistrovanja tablica sa oznakama srpskih gradova na Kosovu i Metohiji na oznake koje je propisao ilegalni sistem albanskih separatista za ta ista naselja.

Takozvani "premijer" albanskih separatista sa Kosova i Metohije, Aljbin Kurti, poznat po svojim izuzetno ekstremnim i netrpeljivim stavovima i akcijama protiv Srba, 3. jula se obratio srpskim "sugrađanima", i to na srpskom jeziku. U svom pozivu Kurti je povodom odluke separatističke tzv., "kosovske vlade" o prisilnoj preregistraciji srpskih tablica gradova na Kosovu i Metohiji na tablice „RKS - republika Kosovo", rekao da se time „teži da uspostavi zakonitost, a time i vladavina prava".

Najvažnije od svega, iako se možda tako ne čini, jesu olakšice koje su tom prilikom pružaju. U periodu koji je ponuđen da se ugase i poslednji simboli srpske državnosti na tlu južne srpske pokrajine, od 1. avgusta do 30. septembra, dopušteno je da ta vozila ne budu podvrgnuta carinjenju što bi, navodno, koštalo oko 5.000 evra a što teško može da bude tačno osim možda u kategoriji novih vozila više klase. Takođe se ne bi zahtevao ni tehnički pregled, što je izuzetna olakšica a dozvoljeno je i opštinama da samostalno donose odluku o ukidanju dodatnih 10 evra koje potražuju tokom registracije. Kako je i sam Kurti rekao, ovo je "jednostavan postupak" sa znatnim olakšicama.

Sve te za cilj ima da privuče što više Srba. Naročito kada na Kurtijev poziv od Vučića ne stiže nikakvo konkretno uputstvo Srbima koji strepe za svoj opstanak na ovom prostoru. Tako umesto podrške svoje države, Srbi koji odbijaju da se odreknu svoje a postanu državljani lažne države nastale na krvi i patnji svog naroda na svojoj teritoriji, bili izloženi "legalnom" i "legitimnom" teroru koji ih ili iseljava ili pretapa i satire.

Problem sa registarskim tablicama eskalirao je septembra prošle godine kada je takozvana "kosovska policija" u blizini administritivnih prelaza Jarinje i Brnjak postavila veći broj dodatnih mobilnih kancelarija - kontejnera i opremila ih strujom, internetom i ostalim što je neophodno za puno funkcionisanje osoblja koje će tu boraviti. Sve - po Briselskom sporazumu. Da bi se sakrilo od javnosti kako je prosto reč o još jednoj fazi sprovođenja veleizdaje, Vučićevi poslušnici su izveli narod u okviru "radne obaveze" da protestuje protiv onoga što je Vučić već dogovorio.

Tokom te dve nedelje dogodilo se dosta toga međutim najupečatljivija stvar bila je situacija kada su navodno bojkotujući separatističke vlasti, učesnici u toj vlasti Igor Simić i Srđan Vulović, obojica funkcioneri Vučićeve "Srpske liste", na tim istim prelazima razvodili pripadnike specijalnih jedinica ROSU koji su ne retko upotrebljavali silu protiv Srba na tom području, u to vreme. Do zuba naoružani albanski specijalci primoravali su Srbe da skidaju tablice sa srpskim oznakama gradova kako bi ih zamenili ilegalnim, sepratističkim. Očevici navode da su u jednom slučaju, kada je vozač to odbio upotrebili su fizičku silu ne bi li ga izvukli iz auta, a pošto im to nije uspelo, uperili su duge cevi u njega. Spasila ga je patrola KFOR-a koja se tu "slučajno našla".

U međuvremenu u Briselu je "dogovoreno" novo, privremeno rešenje "između" dve strane koje su predstavljali tehnički pregovarači Beograda i separatista sa KiM, Petar Petković i Besnik Bisljimi koji su tada razgovarali sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom.

Upravo je Lajčak na Tviteru objavio (verovatno tek) deo dokumenta o dogovoru kojim je rešena "dvonedeljna kriza" a zapravo stvorena nova, dugotrajnija ali samo za Srbe.

Tako je uveden privremeni "režim nalepnica" koje su prekrivale sada ne samo oznake registarskih tablica sa gradova na KiM već i sve druge registarske tablice iz ostatka Srbije što je samu državu Srbiju dovelo u stanje nepriznate, ponižene, čak "takozvane" države i to pred separatističkim vlastima, na njenoj teritoriji.

Za Vučića je to bilo "najviše što je moglo da se dobije" a za Kurtija su recipročne mere takođe bile prihvatljive te je bliže objasnio da će "državni simboli Kosova biti prelepljeni na teritoriji Srbije isto kao što će simboli države Srbije biti prelepljivani stikerima na teritoriji Kosova."

"Sada počinje era kada Srbija počinje da se privikava na reciprocitet", naveo je Aljbin Kurti tada.

Dalji problemi i rešavanje prometa registraskih oznaka, prepušteni su "radnim grupama" koje će činiti predstavnici srpske, EU i strane albanskih separatista. Predviđeno je da u roku od šest meseci od prvog sastanka, grupe "na najvišem nivou političkog dijaloga izađu sa nalazima o trajnom rešenju". Od oktobra prošle, do aprila ove godine kada je istekao zakazani rok, održano je sedam sastanaka radnih grupa. Ni sa jednog od njih javnosti nisu predstavljeni rezultati, dogovori niti problemi sa kojima su se strane sretale.

Petar Petković je uporno ponavljao kako je srpska strana otvorena za dijalog, ali ga koči albanska strana, uz redovne optužbe upućene Aljbinu Kurtiju i pozivu u pomoć apstraktnoj "međunarodnoj zajednici".

Sa druge strane, Besnik Bisljimi, separatistički pregovarač ali i zamenik takozvanog "premijera Kosova" Aljbina Kurtija, je u intervjuu koji je marta ove godine dao pro-albanskom portalu na srpskom jeziku "Kossev" iz Kosovske Mitrovice, mnogo preciznije odredio i problem i rešenje. Između ostalog on je naveo da albanska strana ne prihvata ništa drugo osim ravnopravne upotrebe i jednih i drugih registarskih tablica na celoj teritoriji Srbije, ali da je "srpska strana na neki način očarana režimom nalepnica". Očekivano, naglasio je da će srpske oznake gradova na KiM biti ukinute.

Zanimljivo je da je on već tada najavio sledeći korak a to je „da vidimo kako možemo da 'otvorimo prozor' - što bi uključivalo pronalazak načina na koji bi vlasnici ovih vozila (sa oznakama gradova na KiM) promenili tablice u tzv. kosovske bez ikakvih finansijskih troškova".

Dakle, upravo ovo što je početkom ovog meseca ponudio Kurti. Naročito je važno da napomenemo da je Kurtijevoj ponudi prethodio sastanak Bisljimija i Petkovića 21. juna u Briselu. Javnosti je tada predočeno da je došlo do sporazuma o energetici (o čemu smo takođe pisali ističući svu štetu koju je taj sporazum naneo odricanjem srpske strane od 76% ukupnog potencijala kojim je EPS raspolagao i hiljadama milijardi evra predatim Albancima na taj način) ali se o registraskim oznakama nije govorilo u javnosti. No, ako se malo razmisli i uporede stvari koje se događaju, i ne mora. Tu je sve jasno.

Kurti je Srbima izneo ponudu upravo kakvu je Bisljimi ranije najavio, i to na srpskom jeziku, kojim izbegava već decenijama da govori u javnosti iako njime odlično vlada. Dogovore o registarskim tablicama više niko iz EU i ne pominje, što bi bilo nezamislivo da su oni stvarno kočnica u procesu otimanja Kosova i Metohije koji se u Briselu sprovodi kroz "dijalog".

Srpska strana, zapravo preciznije rečeno Vučićeva strana, kroz usta Petra Petkovića je za srpsku javnost ocenila kako to nije u redu i pozvala (opet) apstraktnu "međunarodnu zajednicu" da reaguje ali ne i stranu pod čijim okriljem se pregovori u Briselu vode, Evropsku uniju, kao ni Vašington koji je zapravo mentor i pokrovitelj svega što se dešava na Kosovu i Metohiji.

Dakle, narodski rečeno, jasno ko dan. Dogovor je sklopljen ali ga treba sakriti od javnosti. Zašto? Jer predstavlja brutalni čin izdaje u nizu Vučićevih koji više ni njegova medijska mašinerija ne može da izvitoperi i izopači u "pobedu". Kako sakriti? Izabran je novi progon Srba.

Nakon pomenutog sastanka od 21. juna, Vučić je već 29. juna izašao sa stavom i tvrdnjama kako Albanci spremaju novi pogrom nad Srbima sa KiM. Takođe je zanimljivo da se to dogodilo nakon sastanka sa Miroslavom Lajčakom pa iako su trebali zajedno da se obrate, Vučić "nije želeo da ga dovodi u neprijatnu situaciju" pa se javnosti obratio sam.

"Doneli su i drugu odluku, da se napravi nova Oluja, da se registruju takozvane RKS tablice, ubeđivaće ljude da ih stave, pa ako ih ne ubede, onda će da otimaju vozila", naglasio je Vučić.

Međutim, do danas, Vučić ni jednom nije jasno, pa čak ni u uvijenoj formi, poručio Srbima da ne prihvataju separatističke registarske tablice! Kako i bi kada je nizom dogovora, a počev od 2016. godine, Vučić lično potpisao sporazum o reciprocitetu sa tadašnjim predsednikom separatističke vlade Isom Mustafom. Tim sporazumom Beograd, odnosno Vučić, se obavezao da omogući separatističkoj tzv. vladi da primeni iste mere prema vozilima iz Srbije kakve Beograd preduzima prema onima sa Kosova i Metohije. Bio je to prvi ustupak koji je neminovno mogao da vodi jedino ovakvom ishodu.

U ovom trenutku se na Kosovu i Metohiji zaposlenima u ostatku onoga što su bile srpske državne institucije (prosveta, zdravstvo, privremeni organi)... prvobitno zabranili da koriste godišnje odmore. Zatim je dopušteno da ih koriste tokom jula ali do pet dana i da svako od zaposlenih mora da dostavi pismenu izjavu kako će koristiti odmor i gde će se nalaziti tokom tog perioda. Određenima je dopušteno da kraći odmor koriste i početkom avgusta, ali uz dopuštenje nadređenih na poslu. Dakle, narod je primoran da ostane i tokom leta na Kosovu i Metohiji ne bi li bio pri ruci Vučićevim posilnima ako zatreba da izigravaju topovsko meso protiveći se onome što je Vučić već dogovorio.

Zato zvuči čudno da je u istom navratu kada i o novom pogromu, Vučić izjavio kako ga "Kurti ne zanima".

"On me uopšte ne zanima. On je mali kalibar u svakom smislu, mene zanimaju ovi koji misle da mogu da unište Srbiju i da nije nikada kraj uništavanja Srbije da bi oni bili zadovoljni time koliko su Srbiju uništili", naglasio je Vučić.

Nije rekao koji su to oni koji žele da unište Srbiju, da li možda njegov savetnik Toni Bler, ili će biti Gerhard Šreder koji je govorio na završnom mitingu SNS predizborne kampanje, a baš na dan početka bombardovanja ili pak Klintonovi čiju je kampanju finansirao sa 2 miliona evra, ne možemo da isključimo ni Ramuša Haradinaja, ratnog zločinca, vođu terorističkih bandi ali i Vučićevog koalicionog partnera...

Bilo kako bilo, ostali smo uskraćeni za odgovore. No upravo Kurti, koji ga uopšte ne zanima, gradi železničku prugu ka Srbiji, sasvim novu trasu kojom će saobraćati isključivo teretni vozovi za prevoz uglja sa kosovskometohijskih kopova do Kostolca. U ovom trenutku, radovi na izgadnji pruge izvode se između Vučitrna i Kosovske Mitrovice. Čudna saradnja između onih koji pogrom pripremaju i onih protiv kojih se isti priprema.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane