Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Druga strana

Vlast zabranila šetnju ulicama, dozvolila pederski miting na Starom sajmištu

Parada na stratištu

Aleksandar Vučić nije uspeo da od Beograda napravi gej-prestonicu Evrope. Uplašen litijama, Vučić je zabranio šetnju centralnim beogradskim ulicama i koncerte na Kalemegdanu, ali ne i tribine, pozorišne predstave i filmske projekcije, koji su predviđeni programom EuroPrajda. Za održavanje centralnog dela manifestacije, tzv. Parade ponosa, predložene su dve lokacije - Arena ili plato uz Savu, na Starom sajmištu. Pod izgovorom da štiti i promoviše prava LGBT+ populacije, vlast namerava da gej-paradu organizuje na mestu zloglasnog nacističkog logora. Na moleban ispred Hrama Svetog Save, na poziv SPC, okupilo se više od 50.000 ljudi, a patrijarh Porfirije je poslao jasnu poruku: "Došli su u našu kuću da nam nameću LGBT ideologiju, da vrše nasilje nad nama, da nam siluju pamet i dušu, to bi hteli, ali neće moći"!

P. Popović

Srbija je ustala! U organizaciji Svetog arhijerejskog sinoda Srpske pravoslavne crkve održan je moleban za svetinju braka i porodice, za slogu i mir u narodu. Posle molebana, patrijarh Porfirije je istakao da se svi hrišćani protive EvroPrajdu i paradiranju, kojim pripadnici gej-populacije "žele da preoblikuju naše društvo, naše vrednosti i naš način života".

- Ne želimo da nam bilo ko nameće svoje vrednosti i svoj pogled na svet. Nećemo da nam govore šta mi treba da budemo, šta je dobro, a šta nije, šta je prirodno, a šta je neprirodno. Božja reč nam je, već na početnim stranicama Svetog pisma, otkrila da je Bog stvorio dva pola, muško i žensko, i da je blagoslovio brak i porodicu. Na takvom, Bogom blagoslovenom, braku i na porodici izgrađeno je društvo i civilizacija kakvu poznajemo. Drugi su došli u našu kuću i propagiraju nam svoje ideje. Govore nam kakvi treba da budemo. Mi smo oni koji su izloženi nasilju. Siluju nam pamet i dušu. Hteli bi, ali neće moći. Stoga je razumljivo što se protivimo takozvanom Evroprajdu, što se protivimo paradiranju ulicama grada Bogorodičinog, prestonog grada Beograda - rekao je patrijarh i obećao da će se, koliko god puta bude bilo potrebno, opet s narodom moliti za očuvanje braka i porodice.

U litijama od Zelenog venca do Hrama Svetog Save, koje su trajale oko četiri sata, učestvovalo je više od 50.000 ljudi pod srpskim, ruskim i zastavama s likovima Hrista, Svetog Save, Bogorodice i patrijarha Pavla. Molebanu su prisustvovali ministar Nenad Popović, ambasador Vladimir Božović i slavni sportisti Dušan Savić i Dejan Tomašević. Tu je bio i Anđelko Vučić, otac Andreja i, navodno, Aleksandra Vučića.

Predsednik Srpske napredne stranke, Aleksandar Vučić, nije bio na litijama. On je otišao na moleban u Abu Dabi, kod šeika Muhameda bin Zajeda. Šeik mu se zahvalio što je došao u "svoju drugu otadžbinu, među svoju braću", aludirajući na to što je Vučić napustio pravoslavnu i prešao u islamsku veru.

Vučić je od hrišćanskih litija pobegao u Ujedinjene Arapske Emirate, ali i s te udaljenosti nastavio je da bruka Srbiju. Ponovio je da će EuroPrajd biti održan u Beogradu, ali bez "Parade ponosa". Umesto šetnje od Doma Narodne skupštine do Kalemegdana, pripadnici LGBT+ populacije održaće miting na savskom platou Starog sajmišta. Koncerti, koji su bili predviđeni na Kalemegdanu, možda će se održati u Areni.

Vlast je prinuđena da tako oktroiše EuroPrajd usled masovnih protesta brojnih građanskih udruženja, patriotskih organizacija i Srpske pravoslavne crkve. Nekoliko desetina hiljada ljudi, koji su na litijama tražili zabranu EuroPrajda, uplašilo je Aleksandra Vučića. Iako ima ulogu vodećeg promotera homoseksualizma u Srbiji, Vučić je bio prinuđen da odustane od ideje da Beograd pretvori u evropsku gej-prestonicu.

Na Vučićev predlog, Vlada Republike Srbije je 2019. godine kandidovala Beograd za organizaciju EuroPrajda. Lobiranje, u koje je uloženo skoro pola miliona evra, dalo je željeni rezultat. Međutim, većina građana Srbije se suprotstavila nameri vlasti da se u glavnnom gradu promovišu LGBT+ vrednosti. Pod pritiskom javnosti, Vučić je podvio rep. Shvatio je da nezadovoljstvo naroda, iskazano na litijama, nije izazvano samo EuroPrajdom, nego i izdajom Kosova i Metohije, ekonomskom krizom, diktaturom i nabujalim kriminalom pod okriljem Vučića i Srpske napredne stranke.

Osim građana koji odavno imaju čvrste opozicione stavove, na litijama je učestvovalo i mnogo članova vladajuće stranke i koalicije, koji dele istu vrstu nezadovoljstva. Vučić je procenio da će imati veću štetu ako ne posluša glas naroda, nego glas svojih gospodara sa Zapada. Zato je tvrdio da će EuroPrajd biti otkazan, pa makar ga zvali Bajden, Šolc ili Zelenski.

Niko ga nije zvao, ali je američki državni sekretar Entoni Blinken objavio saopštenje u kome je zahtevao od Srbije da omogući održavanje EuroPrajda. Američki ambasador Kristofer Hil je, na poslednjem avgustovskom sastanku, upozorio Vučića na je promocija prava homoseksualaca obaveza koju je preuzeo potpisivanjem "Vašingtonskog sporazuma". Još nekoliko zapadnih diplomata izvršilo je pritisak na vlast, najavljujući svoj dolazak na EuroPrajd, koji, kako oni smatraju, ne sme da bude otkazan. U takvim okolnostima, Vučić je ponudio polovično rešenje - zabraniće šetnju beogradskim ulicama, a dozvoliće održavanje koncerata u Areni i okupljanje na Starom sajmištu.

- Ono što će biti zabranjeno, to će biti zabranjeno. Skupove i savetovanja u zatvorenom možete da imate, a ono što ste planirali da imate, država je odlučila da nećete da imate i to nećete da imate. Ako je država odlučila da šetnje neće biti, onda je neće biti - rekao je Vučić.

Na taj način vlast je pokazala sve svoje slabosti. Vučić je nameravao da svojim zapadnim gazdama, organizacijom EuroPrajda u Beogradu, dokaže privrženost "LGBT+ vrednostima". Nije očekivao masovnu pobunu. Uplašen, dokazao je da nema snage da upotrebi policiju i po cenu uličnih sukoba pokuša da obezbedi uslove za "Paradu ponosa" u centru Beograda. Na kraju, ali ne manje bitno, odlukom da 20.000 gej gostiju iz cele Evrope dovede na savski plato, Vučić je pokazao da nema nikakav pijetet prema žrtvama zloglasnog nacističkog logora. Takođe, insistiranjem na EuroPrajdu, Vučić je produbio podele u narodu, pa i u svojoj porodici. Ni svog, navodno, oca Anđelka nije uspeo da preobrati ni u islam, ni u homoseksualizam. Neće uspeti ni da svoje "LGBT+ vrednosti" nametne srpskom narodu.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane