Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Su(lu)dovanje

Koja mafija vlada u srpskom pravosuđu (248)

Diktator je i zakon i njegov izvršilac u Srbiji

Srpski sudovi još donose presude "U ime naroda". I, uglavnom, protiv naroda, odnosno običnih građana, koji ne pripadaju gornjoj strukturi društva, niti organizovanim kriminalnim grupama koje drže na vezi i apanaži veći broj sudija i državnih tužilaca. Za razliku od državnih tužilaca, koji svojim zamenicima mogu da izdaju obavezujuća uputstva, sudije su potpuno samostalne u svom radu i odlučivanju. Na žalost, najveći broj delilaca pravde tako se i ponaša - nasilno, priprosto, ne poštujući zakonitost ni javni moral. Za tužioce i delioce pravde u Srbiji birani su podobni i prepodobni, loši studenti i još lošiji ljudi. Zašto se nemo posmatra propadanje i sunovrat Srbije i pravosuđa? Zašto je za ministra postavljena Nela Kuburović, koja za svojih 36 godina života nije donela nijednu presudu, nije podigla nijednu optužnicu? Ko je nova ministarka pravde Maja Popović, službenica Bezbednosno informativne agencije. O tome piše urednik Milan Glamočanin, bivši načelnik uprave u saveznoj policiji, u saradnji sa istraživačkim timom Magazina Tabloid. U ovom broju zamenjuje ga Milovan Brkić, jer je Glamočanin na dužem lečenju, mada smo očekivali da će se (po)vratiti.

Milovan Brkić

Državni tužilac Sjedinjenih Američkih Država, koji je zatražio od agenata FBI-a da pretresu porodičnu kuću i imanje bivšeg predsednika Donalda Trampa, zbog ''osnovane sumnje'' da neovlašćeno drži spise koji predstavljaju državnu tajnu, izvinio se i gospodinu Trampu i građanima, skoro plačnim glasom, navodeći da je bio doveden u zabludno stanje. Agenti FBI-a nisu dozvolili bivšem predsedniku da sam otvori sef, koji je bio pod šifrom, već su ga razvalili. Kada su ''ušli u posed'' sefa, ispostavilo se da su kutije, na kojima je pisalo strogo poverljivo, bile prazne! Nije bilo nikakvih papira, pa ni državnih tajni.

Srpski tužioci nemaju problema sa moralom i nepoštovanjem zakona.

Ovih dana Više javno tužilaštvo u Beogradu, uz kratko obrazloženje, odbacilo je krivičnu prijavu koju je Ministarstvo rudarstva i saobraćaja podnelo protiv Milorada Grčića, doskorašnjeg direktora EPS-a.

Kada je u svojstvu v.d. direktora EPS-a nametnut na ovu veoma značajnu funkciju, gospodin je od kvalifikacija imao samo dobro prijateljstvo sa Tomislavom Nikolićem i Aleksandrom Vučićem. Od radnog iskustva ''uknjižio'' je radni staž u roštiljdžijskoj radni u Obrenovcu, čiji je vlasnik bio.

V.D. direktorovanje gospodina Grčića ostavilo je pustoš i u crno je zavilo srpsku elektroprivredu. Opljačkane su milijarde, napravljena ogromna šteta, uništavane najskupocenije mašine. Pogrešno je vršeno iskopavanje rude, bez skidanja otkrivke, havarisane su mašine, bageri, rovokopači vredne milione dolara, pljačkana je kasa EPS-a sa obe šake.

U krivičnoj prijavi Ministarstva za energetiku i rudarstvo inspektori ovog ministarstva su na vrlo stručan način i sa dokazima, opisali štetočinsku delatnost gospodina Grčića. Mićinu krivičnu odgovornost pominjao je i njegov zaštitnik don Aleksandar Vučić. To je samo da utiša radnike i građane.

Zamenica tužioca je pročitala krivičnu prijavu i bez veštačenja i prethodnih provera, preko istražnih organa, oslobodila od krivične odgovornosti gospodina Grčića. On je, umesto u zatvor, postavljen za pomoćnika predsednika opštine Obrenovac.

Srpsko pravosuđe je gore nego u plemenskim državama u Africi. Istrage započinju u kancelarijama srpskog diktatora i članove njegovog kartela, onda se predaju tužiocu da optužbe podvede pod pravne norme, a sudija da odredi kaznu koja mu se najavi.

Što su gori i nemoralniji, miliji si pravosudnim vlastima.

Pijana sudija Višeg suda izudarala ženu u kafiću u centru Beograda

Sudija Višeg suda u Beogradu A.Z. 12. decembra 2021. u četvrtak uveče napala je i udarila žensku osobu u poznatom beogradskom lokalu u Nevesinjskoj ulici.

Prema rečima svedoka sudija A.Z. (Anja Zrelec) vređala je goste lokala i pored intervencije obezbeđenja. Jednu gošću lokala sudija A.Z. udarila je u lice a potom je verbalno vređala i pretila joj.

A.Z. je odmah pošto je izazvala incident pobegla iz lokala. U lokal je potom došla patrola policije koja je sačinila zapisnik o incidentu i uzela izjave svedoka.

Svedoci koji su bili te večeri prisutni u lokalu kažu da je sudija bila pod dejstvom alkohola i da se ponašala vrlo agresivno. Kako je list Objektiv saznao sudija Višeg suda A.Z. ima već nekoliko prijava za nasilničko ponašanje koje se godinama ne procesuiraju.

Gospođa Zrelec je teška pijanica. Iz kafane je nose ko borca na lafetu. Iz prvostepenog parničnog odeljenja Višeg suda premeštena je u drugostepeno krivično odeljenje! Predsedava većem, koje u drugom stepenu, odlučuje pravnosnažno o sudbinama onih po koje je ruka pravde došla.

Suprug sudije Anje je ubijen pre više od tri godine. Advokat Vladimir Zrelec preživeo je ranjavanje, ali su ga dotukli doktori u Urgentnom centru. Bio je otpušten kući, da proslavi novogodišnje praznike, ali ga je supruga zamolila da ostane samo još jedan dan, da ga doktori rastave od života. Kao čuvar ovog zlodela, Anja može da radi šta hoće!

USAID, američka vladina Agencija reformisala je srpsko pravosuđe, potrošila je 882 miliona i otišla je. Nije se postidela svog učinka, znaju da su učinili sve da Srbiju deinstituicijalizuju.

U Srbiji sudije i tužioci imaju zajedničko esnafsko udruženje! Zajednički izdaju saopštenja, izriču stavove, javno podržavaju režim, tako što traže da tužioci čuvaju ugled predsednika Srbije, bezbednost njegove porodice i kartela!

Tužioci su stranke u sporu. I u krivičnim i parničnim predmetima. Interesi im nisu zajednički, osim želje da služe vlastima.

Od kada je Aleksandar Vučić preuzeo apsolutnu vlast, on donosi i optužnice i presude.

Da podsetimo kako je oslobodio Sinišu Malog i Miroslava Čučkovića, gradonačelnika Beograda i predsednika Opštine Obrenovac, zbog katastrofalnih poplava u ovom gradu, u kojima je, krivicom Malog i Čučkovića, poginulo nekoliko stotina ljudi, a istraga nikad zvanično nije objavljena, Vučić je prkosno odbrusio samom sebi: "Da, ja sam ih oslobodio, ako me već pitate. Nisu krivi.''

Spisak onih koje je javno Aleksandar Vučić oslobodio je impresivan.

Oslobodio je, više puta, Bratislava Gašića od najtežih nedela. Zbog pada helikoptera, u kojem je poginulo sedmoro ljudi, od ...

"Nisu krivi. Ja to kažem i eto, ne možete mi ništa''! -poručivao j diktator.

A hapsio je Miroslava Miškovića, hvaleći se na sva usta, da niko osim njega ne sme da ga hapsi, ali, eto, on može. I to je trajalo nedeljama, dok gospodin Mišković i njegov sin nisu uhapšeni i proveli u ćeliji nekoliko meseci. Nakon višegodišnjeg suđenja, obojica su oslobođeni, a Srbija će morati da im plati milionske iznose odštete! Vučić neće odgovarati.

Najavio je gospodin Vučić hapšenje Dragoslava Kosmajca, kao ''najopasnijeg kriminalca u Evropi''. Osuđen je, na kraju, zbog nekog sitnog dela, a oslobođen svih ostalih optužbi.

I niko nije pozvao Vučića da ga izjavu na sudu zbog ometanja pravde.

Kosmajcu nije mogao da oprosti, pa su ga Vučićevi ljudi umrli tokom pandemije korona virusa.

Koliko je nedužnih građana Srbije zavšilo u zatvoru, ili groblju, po presudi Aleksandra Vučića, koju je on doneo. On je oslobodio Sinišu Malog i njegove saučesnike za rušenje objekata u Savamali, da se na tom prostoru zida njegov projekat Beograd na vodi. On je odgovoran što je ubijen čuvar na gradilištu.

Čak je i Vučić javno najavljivao da će Mali biti smenjen sa mesta gradonačelnika, da će krivično odgovarati. Onda se Andrej, brat njegov izvikao na Aleksandra i on se povukao. Podvio je rep.

Posebna priča je Vučićevo oslobađanje najbližih saradnika koji su optuženi za najteže zločine.

Njegova Velika propaganda laži je krenula u akciju hapšenja Vejka Belivuka, koji je odrađivao najprljavije poslove za porodicu Vučić. Vučić je, prethodno, danima pričao, pokazujući odsečene glave koje je klan Belivukov vršio. Veljko je bio nerazdvojan drug Danila Vučića, a saučesnici i zaštitnici, po Vučićevom nalogu, bili su najviši funkcioneri policije. Lakše je se bilo zameriti Aleksandru, nego Veljku.

I uhapsiše Belivuka i njegove ajduke. Čame u zatvoru. Veljko preti da će pevati na sudu, ali od suđenja nema ništa. Tu su tužioci, tu su sudije, svi deluju kao jedan. Tiranin je spektakularno uhapsio i Veljkovog advokata Dejana Lazarevića, vrlo sposobnog advokata, koji, inače, ne prodaje klijente. Tiranin mu to nije oprostio. Jednim udarcem završio je dva posla. Advokat Lazarević je bio i branilac Darka Šarića. Sada su na istoj optužnici!

Po nalogu iz inostranstva policija je morala da privede pravdi i uzgajivača marihune, plantažera Predraga Koluviju. Porodičnog prijatelja Vučićevih, naročito mladog Danila.

I podiže se optužnica. I gle čuda, Koluvija uzima za branioca. Advokata Vladimira Đukanovića, advokata kartela Vučić, on ga dovodi u svoju emisiju. Đuka je u to vreme član Visokog saveta sudstva, državnog veća tužilaca, predsednik Odbora za pravosuđe narodne skupštine..

I Koluvija, vlasnik najveće plantaže marihuane u Evropi, postade junak. Jadan on. Ti zli policajci koji su zaplenili njegovu plantažu, tvrde i on i njegov advokat, hteli su da ga puste, samo da on kaže da je vlasnik tog uzgajališta čestiti Andrej Vučić, predsednikov brat.

I krenula je hajka na inspektora Slobodana Milenkovića. Da ga uhapse, smožde. Zar će on, kako tvrdi čestiti uzgajivač Koluvija, da to pakuje Andreju, čije ime se, inače, u optužnici ne pominje.

Predsednikova Velika propaganda laži na sva usta brani Andreja od optužnice koja nije smela biti podignuta, a trebalo je!

Hapsio je, pretio Vučić i njegovi ajduci i Dijani Hrkalović, državanoj sekretarki MUP-a, koju je ministar policije morao u maju 2019. da smeni sa tog položaja, jer je počinila mnogo najtežih dela.

I nju su uhapsili. Niko drugi nije smeo, osim Aleksandra.

Pretili su joj najstrašnije. Te da je luda, da će se obesiti u zatvoru.

Ove novine su pozvale građane da svojim telima zaštitimo Dijanu od vešanja. Ako je kriva, neka joj sud utvrđuje krivicu.

I onda se jednog dana Dijana pojavi u društvu sa Đukom, advokatom. Druga pesma, druga priča. Jadna Dijana, tvrdi Đuka, ona je mučena, prećeno joj je, morala je da izvršava naredbe ministra Stefanovića.

A ledi Di je iz BIA, u kojoj je bila pet meseci, imenovana, odlukom Vlade Srbije, za državnu sekretarku. Rasturila je MUP, pobila mnogo ljudi, bila je Kalamiti Džej šizofrenog Vučića.

I, opet ništa.

Nema suđenja i osude, ako to lično tirainin ne odobri.

Spisak uhapšenih koji čame po nekoliko meseci u pritvoru, dok ih ne izmuzu advokati, iscedi tajna policija.

Pred očima međunarodne javnosti, istražnih organa, parlamentarnih delegacija, Aleksandar Vučić briše pod srpskim sudovima i tužiocima.

On preti svima koji, kako tvrdi, žele da ukaljaju ugled njegovom sinu Danilu, bratu Andreju, ocu Anđelku i njegovom kartelu.

Svako ko je kritikovao Vučića, mogao je očekivati da ga pojede mrak.

Tako je Velika propaganda laži optuživala potpisanog novinara da je u Magazinu Tabloid, najmanje deset puta, pozivao na ubistvo Aleksandra Vučića. Velika propaganda laži bi po tri dana, obično petkom, subotom i nedeljom, po ceo dan pozivala da se Milovan Brkić uhapsi i najoštrije osudi.

Verujem da nije bilo lako tužiteljki Višeg tužilaštva u Beogradu Nataši Krivokapić, koja je ćutke podnosila prozivke Vučićevih ministara, poslanika, ratnika, da me odmah uhapsi. Kome je bilo teže? Meni, čija porodica i prijatelji su to danima slušali, ili njoj, da ne presavije papir i zatraži hapšenje, što bi sudije Višeg suda, odmah sprovele u delo.

Direktor FBI-a Krtistofer Vrej, koga je na tu funkciju postavio Donald Tramp, izvršio je nalog federalnog tužioca da se g. Trampu pretrese kuća i imanje. Niko nije iznad zakona. U Srbiji je zakon i njegov izvršilac Aleksandar Vučić. Bolesni diktator.

Sudske takse

Pravda u Srbiji nije samo nedostižna, nego je i užasno skupa. Takse na tužbu, odgovor na tužbu i žalbu i na presudu toliko su skupe da dve trećine ne mogu da ih plate. Čim se proces okonča, sudovi donose rešenja u prinudnoj naplati sudske takse. Izvršenje ustupaju izvršiteljima koji plene penzije, plate, otimaju nameštaj, zemlju, traktore, stoku...

Advokatske tarife

Advokatske tarife, recimo za sastav tužbe za razvod braka, skuplje su od najskuplje operacije u srpskim bolnicama. Većina stranka ne može da to plati (plus sudsku taksu), pa advokati, kojih je i previše u Srbiji, pogađaju se sa klijentima- ''daj koliko možeš''.

U krivičnim predmetima, pred policijom tužilaštvom i sudom, osumnjičeni, ili optuženi ne mogu d angažuju advokata, pa je sud u obavezi da im obezbedi advokata-branioca po službenoj dužnosti. Ako su dobri sa sudijom, advokati za teže krivične postupke namlate velike pare. Ipak, moraju pričekati na naplatu, jer je većina sudova u blokadi!

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane