Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Banat

Vlast u Zrenjaninu izdvaja periodično novac za izmuljavanje vode iz veštačkog jezera. To čini samo papirološki, jer neko za sebe izmulja novac

Grad iz kineske bajke

Zrenjanin umire nepovratno. Zrenjanin postaje kineska kolonija! Njime trenutno vlada bivši ministar, regionalni Isus, Goran Knežević, koji se za sve pita. Ako ovako potraje podanički narod u lokalu polako će da se pretoči jednim delom u radnu snagu EU, a drugi deo pod kineskim bičem postaće banatska nacionalna manjina... Pa kud puklo da puklo ili po banatski: Šorom šajke pa ko više da.

Milica Gardinovački

Zrenjanin godinama nema vodu za piće i to je svima poznato, ali problem sa svim vrstama vode nije. Zatvoreni tok Begeja pretvorio je tekuću vodu jedne reke u mrtvaju sa dva veštački napravljena jezera. Centralno jezero je ispred opštinskog suda i sve se više pretvara u močvaru. Obale se obrušavaju, a trka i žabokrečina zauzimaju površinu jezera. Povremeno iz te baruštine izvade neki bicikl, reciklažne eksponate i đubre svake vrste.

Gradska vlast periodično na skupštinskim zasedanjima odvaja novac za izmuljavanje, ali na volšeban način novac nestaje, a izmuljavanje je samo papirološki sprovedeno. Informacije od značaja koje bi trebalo da su javne postale su tabu teme jer gradski režim odgovara samo na odabrana pitanja građana i uglavnom uopšteno.

Drugo jezero se nalazi kod odavno umrle železničke stanice i rashodovane firme ŠINVOZ koju su listom čerupali godinama i koja se ovih dana konačno urušila.U tom jezeru mogu se videti naduvana telesa pasa i mačaka, sve vrste otpada koje građani bacaju, ali i gnezda pataka, lasica, zmija belouški, žaba i žabetina, močvarnog mulja sa primesama prerađenog ulja i trska, ševar i sve vrste močvarnih biljaka.

Zrenjaninci ovo mesto obilaze u širokom luku. E, sad ono što je ostalo od Begeja protiče pored cigan - male i to je nemoguće opisati.. Bolesna prljavština i tako sve do zgrade MUP-a. E, tamo je fekalni vrh, a centar grada. Ogromnog prečnika cev kanalizacije izbacuje sadržaj u Begej baš pod prozore drmatora policije. Sve na svome, svakom svoje...

U to se isti sadržaj zadržava na površini zarobljen u trsku i žabokrečinu koja takođe guta Begej velikom brzinom. Ako zanemarimo sve otpadne vode koje se slivaju do gradskih arterskih bunara iz kojih se voda distribuira do kuća i stanova, e to je već tragično.

Zapršku na sve dodaju novoizgrađene zgrade nepoznatih investitora koje niču po gradu po sistemu GDE GOD NAĐEŠ ZGODAN PLAC, TU ZGRADU IZGRADI. Vodovodne i kanalizacione cevi ne mogu da izdrže pritisak potrošača novoizgrađenih stanova pa po gradu u svakom trenutku ima bar desetak kratera iz kojih izviruju radnici JP VODOVOD I KANALIZACIJA koji pokušavaju da saniraju kvarove.

Trajno rešenje ne postoji. Možda se i desi neki predlog za rešenje problema, no poznavajući navike i poteze režima u gradu to će se desiti tek kada Zrenjanin potope fekalije, a na pedalj smo do toga. Trenutno je u izgradnji zgrada na čijoj investitorskoj tabli piše Kiridžić-Stambolija.

E, ako je ovaj dvojac postao investitorski tandem onda je samo pitanje trenutka kada dolazi do erupcije fekalija.

Perica Kiridžić, koji je do dolaska SNS režima bio nedefinisani privatnik, iznedrio je u Zrenjaninu Kremansku vodu u balonima. To što verovatno i ne zna gde je Kremna i nije bitno za ovu priču, ali je itekako važno da je ta toda dospela u sva JP u gradu kao i sve markete.

Ko je reketaš u tom slučaju samo nagađaju građani jer je Perica bio pod pokroviteljstvom lokalnog SPS i po drugim osnovama. Izdavanje prostora za lagerovanje cevi NIS-u je bio čist primer ‘leba bez motike.

No, ako ćemo o vodi i jezerima vredno je da se napomene da je urađeno pristanište u neposrednoj blizini vile ex ministra od aflatoksina. Time je zaokružena mogućnost kontrolisanom prilazu vili iz vazduha, sa vode i sa puta.

Put asvaltiran i postavljena ulična rasveta kao da je u pitanju aerodrom. Klinci koji raznose ketering uredno pričaju da porudžbine hrane iz kuće bivšeg ministra, a vlasnika života građana Zrenjanina do daljeg da hranu prima obezbeđenje koje hranu i dočekuje.

Očigledno je da se aflatoksični oseća sigurnim dok ga čuvaju “ljudi od poverenja”. Ne zna se da li i oni piju Kremansku vodu ili pak vodu iz balona u vlasništvu gospodina Vrućinića koji slučajno šurak kuma i saborca regionalnog Isusa, Nenada Karapandže, sive eminencije koji gradski budžet smatra svojom dedovinom. Regionalni Isus je tepanje Goranu Kneževiću jer od njega počinju sve gadosti koje se u gradu dešavaju. Ne postoji investicija, tender, komisija, firma, udruženje... u kome nema umešanosti njegovih prstiju i naravno njegovih procenata.

Zrenjanin umire sunovratno. Nikakva voda ne može da spreči komentare o Kinezima i LINGLONGU. Zrenjanin postaje kineska kolonija. LINGLONGU niko bez ovlašćenja kineske vlade ne može da priđe. Ako se, na primer, potuku Kinezi bilo gde u gradu onda policija poziva kinesku ambasadu, a oni šalju neku njihovu policiju koja preuzima slučaj. Tamo ne zalaze ni vatrogasci, ni policija, a ni hitna pomoć. Prisutna je samo cisterna vode za piće jer Kinezi nisu navikli da se muče sa arsenskom tečnošću iz slavina. Za njih postoji cisterna, za građane ne.

Ni u vreme previsokih letnjih temperatura nigde u gradu nije locirana cisterna za vodu osim kod LINGONGA. Čeka cisterna da se krene sa nekim novim kineskim biznisom, recimo, kocka, prostitucija, zelenaštvo, droga ili prodaja mesa od svih vrsta životinja. Do sada smo naučili da kada Kinezi oderu mačku u krugu fabrike to je onda zec, da se dugodlaki psi ne jedu jer im je meso kiselo i da patke sa gradskih jezera najlakše ulete u kineski lonac tako što ih prvo pogode praćkom, a onda čakljom izvuku do obale.

Za kraj, škola je počela. Čitava odelenja prvaka iz opštine Zrenjanin su ugašena jer prvaka nema. Prosvetni kadar je sa viškom zbog toga pa opstaju samo oni prosvetni radnici koji imaju SNS člansku kartu i dobru režimsku vezu i ako su se iskazali botovanjem ili vožnjom po Srbiji zbog režimskih skupova. Vole zrenjaninci da im režimlije sa nedovršenim osnovnim i srednjim školama podviknu. Vazda su se više bojali batina nego boga.

Ako ovako potraje podanički narod u lokalu polako će da se pretoči jednim delom u radnu snagu EU, a drugi deo pod kineskim bičem postaće banatska nacionalna manjina... Pa kud puklo da puklo ili po banatski: Šorom šajke pa ko više da.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane