Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Druga strana

Elektroprivreda Srbije (EPS) pred prodajom

KO ĆE DA UGASI POSLEDNJU SIJALICU?

Prema informacijama kojima raspolažu pojedina odeljenja Agencije Evropske unije za saradnju energetskih regulatora (ACER), režim Aleksandra Vučića ponovo razmatra mogućnosti brze prodaje Elektroprivrede Srbije (EPS). Ovaj put ozbiljno pritisnut ogromnim dugovima ovog javnog preduzeća, suočen sa posledicama njegovog dugugodišnjeg razaranja, koje je lično sprovodio na štetu čitave države, uz pomoć svojih stranačkih prijatelja, kumova i lokalnih mafija.

N. V.

EPS je godinama služio za zapošljavanje članova naprednjačke sekte, pa je danas, od 30.000 zaposlenih u ovom privrednom gigantu, već danas njih 10.000 višak. Većina tog „viška” su bili stranačka armija, botovi, rodbina i prijatelji vodećih ljudi SNS, u svim gradovima Srbije. Takođe, većina njih nikada ništa i nije radila (niti dolazila na posao) u EPS osim što je „primala” platu..

U EPS-u postoji tajni spisak 1.186 radnika „bez posebnog zaduženja”, koji nikada nisu bili na radnom mestu, a primaju prosečno mesečno oko 97.000 dinara.

U centrali Vučićeve SNS, svi znaju da svaki od tih „radnika” EPS-a ima svoje zaduženje. Jedni za skupljanje glasova, drugi se vode kao obezbeđenje SNS skupova, treći su klasični „botovi”, četvrti dane provode u teretanama i u skupim restoranima, a pozivaju ih samo kad treba fizički sprečiti bilo kakvu pobunu u Srbiji.

Postoji i oko 7.000 „nevidljivih” na platnom spisku EPS-a, koji su „baza” stranačkih mitinga, kuriri, „terenski” agitatpri i slično. To su SNS specijalne jedinice koje su zaposlene u EPS voljom glavnih poverenika za okruge, a ceo posao vodi Vučićev kum, Darko Glišić. Mnogo od njih koji „primaju” platu u EPS imaju i stvarne poslove, privatne firme.

Sličan je slučaj i u PTT Srbije, gde su fiktivno zaposleni određeni broj pevača i starleta, lokalnih protuva, nadriumetnika, kriminalaca „u ostavci” i sličnih pripadnika šarenog folklora srpskog polusveta.

U Užicu je nedavno nekim čudom objavljena presuda protiv EPS-a u kojoj se ovo javno preduzeće proglašava krivim zbog nelegalne naplate “troškova garantovanog snadbevača”. Inače za sedam punih godina, koliko traje ova pljačka, EPS je prihodovao oko 400 miliona evra od tog „džeparenja” građana, pa je sada, po presudi, ovo javno preduzeće dužno svakom domaćinstvu 14.000 dinara. Bilo bi ravno čudu da se to i dogodi.

Dok SNS botovi „primaju” plate i ne rade, EPS-u nedostaju fizički radnici, zanatlije i inženjeri svih smerova. Nema ih, niti će ih biti, jer ovu javnu kuću školovani stručnjaci već duže vremena zaobilaze kao epidemiju kuge.

Kad je reč o već pomenutim SNS botovima u EPS, koji je pred prodajom i pred raspadom, treba reći da je to samo deo onih koji “prate” glasače, nude im posao ili im prete. Radi se o spirali ucena i pranju para.

Prodaja radnih mesta, seksualne ucene, prisustvo mitinzima SNS, obezbeđenje sigurnih glasova, politička podobnost, lažne diplome o stručnosti, rasterivanje stručnih i savesnih radnika su doveli do uništenja EPS a posebno najvažnijeg energetskog objekta u sistemu, termoelektrane TENT.

Kako je EPS pao na dno, kojim mizernim metodama pljačka građane očigledno pod pritiskom SNS i Vučića lično. Na primer, prema Zakonu o energetici svako brojilo zatečeno sa oštećenom plombom je u nadležnosti EPS-a. To znači da je svaki radnik koji naiđe na takvo brojilo dužan je da obavesti EPS i da to brojilo zameni o trošku preduzeća.

1

Ako Srbija sirovu naftu plaća 20% manje zašto je onda gorivo na pumpama najskuplje?!

Prevaran i njegov uspeh

Vučić je pritisnut teškim diplomatskim porazima i javnim rušenjem medijske slike koju je napravio o sebi kao o važnom i poštovanom državniku u Evropi, počeo da govori i poneku istinu što je inače do sada izbegavao da čini. Naime, on je javno izneo podatak da smo u predhodnom periodu iz Rusije uvozili sirovu naftu tipa "ural" koja je 20% jeftinija u odnosu na druge tipove nafte.

Ovo je naravno jedna divna vest i očigledan akt ruskog prijateljstva prema građanima Srbije, ali ono što se otvara kao pitanje je zbog čega je onda gorivo na pumpama koje plaćaju naši građani najskuplje u regionu?! Trenutno je cena evrodizela na našim pumpama 1,82 evra po litri dok je u Hrvatskoj koja uvozi skuplju naftu i plus gasno ulje iz Rusije bez koga ne bi mogli da prave naftine derivate ta cena 1,8 evra.

Istovremeno, Mađarska koja kao i Srbija ima povlašćenu cenu ruske nafte svom stanovništvu evrodizel prodaje za 1,5 evra po litri.

Prava istina je da Vučićev režim bukvalno pljačka sopstvene građane i ne dozvoljava da cena goriva bude niža. Razlog je jednostavan, što je viša cena u maloprodaji veća je vrednost akciza kao i naplaćeni PDV. Ujedno, što su cene veće to je ukupni promet u dinarima u porastu što pravi lažnu sliku o vrednosti srpskog BDP-a kojom potom Vučić okolo maše hvaleći se uspehom svoje ekonomske politike, saopštava Narodni slobodarski pokret

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane