Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tragom vesti

Vučić rasprodaje državnu imovinu, sada je na redu EPS, a narod ćuti, trpi i nestaje

Hoće li ih ubiti visoki napon

Vlast Srpske napredne stranke privodi kraju pripreme za prodaju Elektroprivrede Srbije američkoj of šor kompaniji UGT Renewables LLC. Aleksandar Vučić će uzeti masnu proviziju od tog posla, kao što je uzimao prilikom kupovine medicinske opreme i vakcina u vreme pandemije Kovida 19. Vučić je, pljačkom javnih resursa, od parazita iz svog okruženja napravio kastu milijardera, koja vlada najsiromašnijim narodom u Evropi. Vlast ubija penzionere, proteruje u inostranstvo radno sposobne, na bebama testira lekove, a sve bez otpora normalnih građana. Ako već nije kasno, narod mora da ustane i odbrani pravo na slobodu, život i budućnost.

Predrag Popović

Srbija je na rasprodaji. Aleksandar Vučić prodaje državnu imovinu i ljudske živote. Deo javnih resursa već su prisvojili kriminogeni tajkuni iz vrha Srpske napredne stranke, a sad je došao red na pljačku najprofitibilnijih državnih preduzeća. Vlast će morati neka od njih da preda kineskim poveriocima, koji zahtevaju isplatu prispelih rata kredita, a najveća srpska kompanija završiće u vlasništvu Amerikanaca.

Vučić namerava da do kraja ove godine završi transformaciju Elektroprivrede Srbije u akcionarsko društvo, kako bi već u januaru mogao da ga proda američkoj kompaniji UGT Renewables.

Vučić je taj plan skrojio čim je dobio prvi premijerski mandat. Vlada Srbije je, na sednici 27. novembra 2014. godine, usvojila "Program reorganizacije Javnog preduzeća Elektroprivreda Srbije", kojim je predviđena promena pravne forme u akcionarsko društvo.

Istog dana Vlada je usvojila "Strategiju državnog vlasništva i upravljanja privrednim subjektima koji su u vlasništvu Republike Srbije za period od 2021. do 2027. godine". Premijer Vučić je potpisao "Zaključak", kojim je kao "jedna od mera za postizanje opštih i posebnih ciljeva, definisana i promena pravne forme javnih preduzeća u AD ili DOO".

Na osnovu te odluke Vlade Srbije, sedam i po godina kasnije, 25. jula 2022. godine, vršilac dužnosti direktora EPS-a Miroslav Tomašević potpisao je rešenje kojim je utvrđen "Plan aktivnosti za promenu pravne forme JP EPS u akcionarsko društvo". Kako bi se "obaveze izvršile u utvrđenim rokovima", Tomašević je predložio formiranje Stručnog tima koji bi rukovodio procesom transformacije Elektroprivrede Srbije.

U Upravljačkom odboru su se, pored Tomaševića, našli Zorana Stojković, izvršni direktor za korporativne poslove u EPS-u, Milan Laković, izvršni direktor za poslove finansija u EPS-u, Dragan Vlaisavljević, izvršni direktor za poslove trgovine električnom energijom, Glišo Klasnić, izvršni direktor za tehničke poslove proizvodnje energije, i Milan Jakovljević, izvršni direktor za tehničke poslove proizvodnje uglja. Koordinator Operativnog tima je Slobodanka Krčevinac, a Veljko Konjokrad, Svetlana Kovačević, Zorica Ristović i Slobodan Radomirović su članovi Radne grupe za pravne poslove. Stručni tim je preuzeo obavezu da u strogoj tajnosti, što je istaknuto u rešenju o njegovom formiranju, pripremi uslove za transformaciju EPS-a u akcionarsko društvo. Po planu, posao bi trebalo da se završi do kraja ove godine, kako bi vlast mogla da već u januaru proda najveće srpsko preduzeće proda američkoj kompaniji UGT Renewables.

Iako je imao apsolutnu vlast, mogao je sa EPS-om da radi šta hoće, Vučić nije žurio s prodajom tog privrednog giganta. Sedam godina je tražio pravog kupca, sve dok ga nije našao u američkoj kompaniji UGT Renewables, čije sedište je u Majamiju, a filijala u Čikagu. Saradnja je ozvaničena u julu prošle godine. Po običaju, Vučić je u javnost plasirao polovične, spinovane informacije.

Vučić se 2. avgusta 2021. godine sastao sa Piterom Gudalom, finansijskim direktorom UGT Renewables LLC-a. U prisustvu tadašnjeg američkog ambasadora Entonija Godfrija, ministarka Zorana Mihajlović i Gudal potpisali su Sporazum o saradnji između Ministarstva rudarstva i energetike Vlade Republike Srbije i kompanije UGT Renewables LLC.

- Ovaj Sporazum je početak nove ere i važan iskorak u budućnost za energetsku bezbednost naše zemlje, ali i jedan od projekata od presudnog značaja za ekonomski razvoj i uspeh u okviru zelene agende Srbije. Ovo je veliko ulaganje i investicija koja doprinosi ekonomskom rastu Srbije. Na ovaj način ćemo reformisati i modernizovati energetski sektor. Ovim projektom se stvaraju nove prilike i za privlačenje investitora, za koje je pozitivan signal upravo dolazak američkih ulagača - rekao je Vučić, pokušavajući da pričom o "potencijalnim investicijama u oblasti solarne energije" sakrije nameru da toj američkoj kompaniji proda Elektroprivredu Srbije.

Vlada Srbije je fomirala Radnu grupu, koja će kontrolisati realizaciju Sporazuma. U tom organu našli su se i predstavnici dve naprednjačke komapnije, Milenijum Tima i Energotehnika "Južna Bačka". Radna grupa bi trebalo da prati razvoj projekata za koje je Vlada iz budžeta za 2022. godinu izdvojila više od 800 miliona evra. Drugim rečima, koze su dobile zadatak da čuvaju kupus.

Kompanija UGT Renewables zaista se bavi izgradnjom elektrana u oblasti obnovljivih izvora energije, ali pokazala je interes za kupovinu EPS-a, baš kao što je Vučić pokazao interes za proviziju. Iako je u režimskim medijima predstavljena kao američki energetski gigant, ta kompanija je osnovana 2020. godine u Delaveru, američkoj of šor zoni.

U početku pregovora, kao početna cena, određeno je 6,7 milijardi evra, koliko je iznosila vrednost EPS-a upisana u poslovne knjige 2007. godine. Na osnovu kretanja bilansa poslovanja od tada do 2020. godine formirana je ponuda od 7,5 milijardi evra. Vučić nije bio zadovoljan tom cenom jer nije ostavljala prostor za proviziju u skladu s njegovim apetitima.

Pošto Amerikanci nisu pristali na ustupke te vrste, Vučić je primenio strategiju koja se zasnivala na obaranju vrednosti EPS-a. Rukovodstvo EPS-a je "slučajno" zaboravilo da otvara nove kopove uglja u Kolubari, "slučajno" je nastala serija havarija, zaključno sa požarom koji je uništio utovarivač, koji je plaćen 26 miliona evra.

Zahvaljujući Vučićevim političkim i poslovnim egzibicijama EPS je gurnut u propast, pa je u ovu godinu ušao s dugovanjem od 1,4 milijardu evra. Dramatičan pad vrednosti EPS-a poklopio se s još dramatičnijim poremećajima na globalnom tržištu energentima. Iako ruiniran i prezadužen, EPS danas vredi mnogo više nego prošle godine, a sledeće će vredeti još više. U takvim okolnostima, Vučić neće moći da objasni zašto državni energetski sistem prodaje po bagatelnoj ceni.

Naravno, on probleme ne očekuje od domaće javnosti, opozicionih političara i nezavisnih stučnjaka, nego od stranih poverilaca, pre svega od Kineza. S obzirom na kredite i ostale ugovore, čija ukupna vrednost prelazi cifru od 11 milijardi evra, Kinezi neće blagonaklono gledati na Vučićevu nameru da američkoj kompaniji proda EPS, za koji su i oni izuzetno zainteresovani. Vučić ne želi dogovor s Kinezima, jer u taj posao ne bi mogao da se ugradi. Ako im preda EPS, Srbija će dobiti otpis dugova, a on ni dinara. Kineske banke i investicione fondove namerava da namiri predajom u njihovo vlasništvo drugih javnih preduzeća i državne imovine, Telekoma ili rudnika, šuma i reka, neka biraju šta hoće. Zato je odlučio da požuri s prodajom EPS-a Amerikancima.

Istog dana kad je Vučić sastančio s Gudalom i ostalim menadžerima UGT Renewables LLC-a, Ministarstvo energetike je objavilo saopštenje u kome je istaknuto da "EPS više ne ispunjava uslove da bude javno preduzeće". Zoran Ilić, tadašnji pomoćnik ministarke Mihajlović, rekao je da promena pravne forme ne znači da će EPS biti privatizovan.

- EPS će i dalje ostatit sto odsto u vlasništvu države, a drugačija pravna forma omogućiće i drugačije pristupanje poslu, drugačiju organizaciju i sve drugo što sa sobom nosi efikasnije poslovanje - rekao je Ilić za Insajder.

I drugi predstavnici naprednjačke vlasti plasirali su besmislenu teoriju da "transformacija EPS-a u akcionarsko društvo nije privatizacija", pritom ostavljajući mogućnost da "ako zatreba, možda jednog dana akcije EPS-a budu na berzi, ako to bude potrebno i da u nekim segmentima olakša poslovanje". Po Vučićevom nalogu, svi su ponavljali te stavove, iako je očigledno da transformacija u akcionarsko društvo otvara put za privatizaciju kroz dokapitalizaciju ili strateško partnerstvo. Medijski put u tom smeru otvorila je guvernerka Jorgovanka Tabaković.

- Dug EPS-a nije problem Srbije, nego EPS-a - rekla je Tabaković.

A, takav problem se rešava dokapitalizacijom, odnosno prodajem određenog dela firme u dužničkom ropstvu. Problem EPS-a rešiće UGT Renewables, koji je predodređen za strateškog partnera. Pošto je reč o of šor kompaniji, vlasnička struktura nije poznata, pa ne treba isključiti mogućnost da su u nju uključeni pripadnici bratije iz vrha srpske vlasti. Kupovinom EPS-a oprali bi dobar deo novca koji su izneli iz Srbije, u vlasništvo bi dobili ceo energetski sistem, a sve na štetu države i naroda.

Za deset godina vladavine, Vučić je rasprodao veći deo javnih resursa. Kineskim firmama dao je rudnike, smederevsku Železaru i vojvođansko zemljište. Sad privodi kraju kombinaciju s Rio Tintom, kome će dati rudnik litijuma u Podrinju, kao i još 40 nalazišta širom Srbije. Ne zna se tačna cifra, koju je Vučić uzeo ugrađivanjem u te poslove. Ne zna se ni koliko će prisvojiti od prodaje EPS-a. Međutim, zna se da on ne trguje samo rudnicima i fabrikama, nego i ljudima.

U vreme pandemije Kovida 19, Vučić je iz državnog budžeta potrošio 6,2 milijarde evra na kupovinu zaštitne opreme, medicinskih aparata i izgradnju bolnica. Vlada nikad nije podnela izvštaj šta je kupljeno, po kojoj ceni i koliko novca je ukupno potrošeno. Nije utvrđeno ni ko je zaradio na uvozu kineskih zaštitnih maski, koje su kupljene po ceni od pet, a prodavane za 200 dinara. Ne zna se ni koliko su, novcem građana, plaćeni respiratori i vakcine. "Ne pitajte me koliko smo platili i kako sam ih nabavio", rekao je Vučić, kao da je respiratore plaćao od penzije mame Angeline.

Ipak, treba priznati da je ispunio obećanje koje je dao izjavom da će nam "groblja biti mala". Zaštitne mere, koje su preduzimane u "ratu protiv nevidljivog neprijatelja" izazvale su pomor lekara, hroničnih bolesnika i penzionera, kao i raspad zdravstvenog sistema. Za dve i po godine umrlo je 58.000 penzionera, što je čak 40.000 više od projektovanog proseka. Taj smrtonosni trend se ne smanjuje.

Naprotiv, ove godine je zabeleženo 700 odsto više smrtnih slučajeva od hipertenzije nego prošle i pretprošle godine, što je izazvano nemoćnosti preventivnog lečenja usled haosa u zdravstvenim ustanovama. Vučićeve avanture dovele su do toga da građani Srbije imaju, posle Turaka, najkraći životni vek u Evropi. Od 2019. godine projektovana dužina života u Srbiji je skraćena za 2,5 godine.

Naprednački režim je na smrt i stradanje osudio najstariju populaciju, a na progonstvo više od 700.000 mladih i radno sposobnih građana. Vučić, Ana Brnabić, Siniša Mali i ostali predstavnici vlasti, u nastupu morbidnog licemerja, hvale se malom stopom nezaposlenosti, koja je "na istorijskom minimumu" od oko devet odsto. Tako to izgleda po metodologiji, koja je prilagođena propagandnim interesima vlasti. U realnosti, stvari su bitno drugačije. Stopa nezaposlenosti je 2005. godine bila 20,8 odsto, a bilo je registrovano 2.171.457 zaposlenih. Krajem 2020. godine stopa nezaposlenosti je iznosila samo 9,7 odsto, ali zaposlenih je bilo 2.149.099, dakle manje nego pre 15 godina. Kad se u broj sada zaposlenih uračunaju radnici iz Indije, Bangladeša, Albanije, Tuske i Makedonije vidi se koliko nedostaje radno sposobnih građana Srbije, koji su pobegli u inostranstvo.

Na udaru naprednjačkog kartela ne nalaze se samo stari i bolesni, nego i bebe. To pokazuje afera, koju je nedavno otkrila Danica Grujičić, nova ministarka zdravlja.

Tačno 600 beba u beogradskom porodilištu u GAK Narodni front nije dobilo BSŽ vakcinu već im je u telo ubrizgavana neka druga tečnost. "Slučajna greška" se ponavljala od 16. septembra do 17. oktobra ove godine.

- Umesto BSŽ vakcina , 600 beba je dobilo fiziološki rastvor. Bebe nisu ugrožene. Preduzete su sve mere, napravljen je spisak sve dece, a Institut "Batut" je obavestio roditelje. Deca iz Beograda će primiti BSŽ vakcinu u Narodnom frontu, a ostale bebe iz unutrašnjosti u domovima zdravlja. Greška se desila na nivou jedne osobe, apotekarka je pogrešila - rekla je ministarka Grujičić.

Željko Miković, direktor GAK Narodni front, podneo je ostavku, koju je ministarka odbacila. Direktor, koji je poznat po političkom progonu kolega koje nisu članovi SNS-a, nije odgovoran za skandal, koji je mogao da ugrozi živote 600 beba. Za sve je kriva apotekarka, koja je umesto vakcine upakovala fiziološki rastvor, a da to nije primetio nijedan lekar i nijedna medicinska sestra.

Istraga te monstruozne afere vodi se samo na društvenim mrežama. Lakari ćute, ne žele da se zamere novoj ministarki i ostalim predstavnicima vlasti. To ne čudi, ćutali su pre pet godina, kad je Zlatibor Lončar javno, na televiziji Pink, čitao zdravstveni karton Aleksandra Kornica, bivšeg direktora Kurira, koji se tada zamerio Aleksandru Vučiću.

Ministar Lončar je čitao dijagnoze mentalnih poremećaja Kornica iz kartona koji je dobio iz Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević". Od čoveka koji nosi nadimak Doktor Smrt ne može da se očekuje da poštuje lekarski kodeks i ljudski moral, ali problem je što nikome od pravih lekara nije zasmetalo što krši sve moguće zakone koji štite pacijente. Lekari iz "Laze" digli su glas tek pre mesec dana, kad su počeli da štrajkuju, protestuju i medijski kritikuju direktorku klinike.

Lekari su ljuti zbog mobinga, jer ih direktorka bez pitanja prebacuje s jednog na drugo odeljenje, menja im smene i finansijski kažnjava. Isti lekari su ćutali kad su kršena prava pacijenata. Ćutali su da bi zaštitili svoje finansijske i statusne interese. Sa istim motivom, ćute i danas, kad se zna da je neko ugrozio živote novorođenčadi.

Sumnju u objašnjenje, koje je ponudila ministarka Grujičić, istakao je samo dr Dejan Žujović, i to ne kao predstavnik struke, nego kao lider političkog pokreta "Za sve moje ljude".

- Da li smo našli odgovornog za 600 beba vakcinisanih fiziološkim rastvorom? Ne znam kojim se to fiziološkim rastvorom vakciniše, apsolutno ne. Može se upotrebiti destilovana voda, ali fiziološki rastvor malo teže. I to da se desi da jedna medicinska sestra pogreši na 600 beba... Ma, ta priča je toliko šuplja da zveči - rekao je Žujović.

Konkretniju kritiku i sumnju istakao je penzionisani niški hirurg Milutin Milošević, ali samo na Fejsbuku.

- Postoji izvesna verovatnoća da je navodnih 600 beba primilo baš ono što je i upisano, dakle BSŽ. Zatim je došlo naređenje da se isproba 600 doza nečega novog na srpskoj deci, pa je novopečena ministarka morala da smisli za javnost kakvo takvo opravdanje, makar i totalno nelogično, pa bi roditelji trebalo da dovedu pomenutih 600 beba na "korekciju" i tada će se dati to nešto novo, čime će ministarska dokazati lojalnost svetskim moćnicima. Kako to da nije 598 beba primilo greškom fiziološki rastvor, pre nego je greška uočena? Kako to da je cifra baš 600, pa su tek onda uočili? A hoće li neko bojati koliko će dece dobiti to nešto novo ili ćemo verovati na reč ministarki koja upravo mora da pokaže lojalnost moćnicima? Možda nije ni 600. Možda su naredili da pelcuje 666. Ako je logično da greška bude otkrivena nakon okruglo 6000, još je logičnije da bude 666 novopelcovane dece. Ne decu u ruke monstrumima - napisao je na svom nalogu Milošević.

Monstrumi iz vlasti su, pre dve godine, svojim podređenim monstrumima u policijskim uniformama naredili da mučki prebijaju građane pred Domom Narodne skupštine. Ozbiljne telesne povrede od pendreka, pesnica i suzavca pretrpelo je više od dve hiljade građana. Roditelji su na Fejsbuku kačili fotografije svoje pretučene dece, da se vide masnice i krvave rasekotine po telu. Međutim, niko nije protestovao zbog divljanja kriminalaca u uniformi i civilnoj odeći. Vučićevi policajci su prosuli krv po beogradskim ulicama, a niko od njih nije kažnjen.

Niko nije kažnjen ni za kršenje ljudskih prava u vreme pandemije, za pljačku budžeta i javnih resursa i privatne imovine. Vučić je u oktobru građanima ukinuo grejanje i time im ukrao dvonedeljni iznos, koji su morali da plate toplanama. Platili su robu koja im nije isporučena. Prevareni građani mogli su da se ogreju samo mentalnim izlučevinama Ane Brnabić: "Ako u zgradi Predsedništva nema grejanja, to znači da i mi, ostali, moramo da štedimo". Po toj analogiji, kad Vučić laže da nema inflacije, građani neka se pretvaraju da cene hrane nisu skočile, a kad on najavi da će se obesiti o luster, neka svi ostali izvrše samoubistvo. Kad Vučićeva vlast krade, neka se svi pretvaraju da to ne vide. A, on krade i na grejanju.

Udruženje za zaštitu potrošača "Efektiva" ističe da bi toplane trebalo da umanje račune srazmerno broju dana tokom kojih nije bilo grejanja. Grejna sezona traje šest meseci, a vlast je zabranila isporuku plaćene robe na dve nedelje, što znači da bi računi trebalo da budu smanjeni za 8,33 odsto. Naravno, to se neće desiti. Vlast ne poštuje Zakon o zaštiti potrošača ni u delu kojim je definisano da se naplaćuje samo ono što je potrošeno, a toplane nezakonito obračun prave po kvadraturi grejanog prostora. I Državna revizorska institucija je utvrdila nepravilnosti u poslovanju toplana. Javno-komunalno preduzeće Beogradske toplane prekršilo je Zakon o energetici. Tokom pet godina naplaćivalo je veću cenu, čime je svako domaćinstvo od prosečno 60 kvadrata oštećeno za 35.000 dinara. Beogradske toplane greju više od 20 miliona kvadrata, što znači da su Beograđanima nezakonito naplatili preko 105 miliona evra. Toplane u Kruševcu, Boru, Zaječaru i drugim gradovima takođe rade na štetu građana, koji nezadovoljstvo pokazuju samo tako što cvokoću od hladnoće.

Prodajom Elektroprivrede Srbije američkoj of šor kompaniji UGT Renewables LLC, Aleksandar Vučić će zgrnuti veliku proviziju, na štetu države i naroda. Vučić deset godina sprovodi pljačkaški pohod na Srbiju. Postao je najbogatiji vladar najsiromašnijeg naroda u Evropi. Projekat, kojim je trećinu građana oterao u bolest ili smrt, trećinu u inostranstvo, a trećinu u SNS, realizovao je uz pomoć laži i političkog, pravosudnog, medijskog i mafijaškog nasilja. Surovo se obračunavao sa svima koji su se usudili da ga kritikuju i da otkrivaju tragove njegovih zločina. Vučićevi banditi, u uniformama ili bez njih, prebijali su ljude na ulicama, kidnapovali iz kuća, hapsili i osuđivali na robiju čak i zbog psovki na društvenim mrežama. Vučić zna da se laži mogu braniti samo nasiljem, to je i radio.

"Sa bajonetima se može uraditi sve, osim da se na njima sedi", upozoravao je Taljeran silnika Napoleona. Srpski silnik Vučić nema intelektualni kapacitet da shvati tu poruku. Skriven iza političkih i medijskih bajoneta, Vučić se uživeo u ulogu Nikole Pašića, sve s namerom da, kao Pašić, vlada 19 godina, minimum. Iako postoje određene sličnosti u poltičkoj karijeri (ideološka lutanja iz jedne u drugu krajnost) i u ličnoj biografiji (obojici se ne zna ko su im bili pravi očevi), postoji i ogromna razlika. Pašić je prvo bio u zatvoru, pa onda na vlasti. Kod Vučića taj proces ide u obrnutom smeru.

Za Vučića, a i za Srbiju, bilo bi najbolje kad ga ne bi iza rešetaka spakovale njegove strane gazde, nego domaće žrtve njegovih pljačkaških pohoda. Da bi se to desilo, neophodno je da narod shvati koliko su aktuelne poruke iz himne Radikalne stranke Nikole Pašića "Ustaj seljo, ustaj rode, da se spasiš od gospode".

Vučićeva gospoda svakodnevno daje bezbroj razloga za ustanak. Pljačkaju i kradu sve što stignu, novac i nadu. Neće i ne mogu da se zaustave. Na to će morati da ih prinude građani. Ako se dozvoli rasprodaja ostataka državne i otimačina privatne imovine, uskoro neće biti važno ko je na vlasti, ko upravlja pustom teritorijom i pukom sirotinjom. Više nema vremena za čekanje, poslednji je čas za oslobođenje od diktature mentalno poremećenog šefa naprednjačkog kartela.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane