Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Na tragu

Borci moraju na ulicu, jer su Vučićeve grabljivice bacile oko na zgradu na Savskom trgu

I za DOM spremni

Nakon dugogodišnje kriminalne vladavine Domom Ratnih vojnih invalida, otišla je sa funkcije upravnika ove ustanove Branka Stojić, gospođa u poznim godinama, koju ni odlazak u penziju nije sprečio da i dalje dolazi na posao i sklapa štetne ugovore sa raznim zakupcima prostora. Konačno, proterana je iz ove zadužbine, i to protestima ratnih invalida, neposredno uoči proslave 175 godina od donošenja prvog Zakona o borcima iz Kraljevine Srbije. Tako je Dom RVI dočekao slobodu. A onda su ''oslobodioci'' odlučili da krenu u borbu za rasprodaju preko tri hiljade kvadrata poslovnog prostora, da iz Doma oteraju boračke organizacije (SUBNOR grada Beograda i SUBNOR Srbije).

M. Hadžić

Bivša glavna železnička stanica u Beogradu predstavlja još nenacrtanu granicu do koje ide Vučićev suludi projekat "Beograd na vodi". Tačno preko puta te neucrtane granice, nalazi se Savski trg, a na trgu zgrada poznata kao Dom Ratnih vojnih invalida (RVI). Tajkuni bliski vlasti, već mesecima pokušavaju da ovaj ekskluzivni prostor od preko tri hiljade kvadrata prodaju.

Istorijske činjenice govore da je plac za gradnju ovog objekta i deo novca za gradnju, posle prvog svetskog rata donirao lično Kralj Aleksandar. Čak ni posle Drugog svetskog rata, namena zgrade nije promenjena. Jedina izmena Titovih vlasti je bila da se invalidska udruženja integrišu u sveopšte boračko udruženje. Posle raspada SFRJ u svim udruženjima ratnih invalida većinu su počeli da čine borci iz ratova devedesetih. Osnovano je novo pravno lice Dom Ratnih vojnih invalida, koje je trebalo da u interesu ratnih invalida upravlja Domom. Na čelo Doma pre trideset godina, na mesto upravnika Doma, postavljena je jedna opskurna ličnost, izvesna Branka Stojić. Stojićeva nije učesnik rata, nije supruga palog borca, nije ni ratni invalid, ali je, ipak, intrigama i podmetanjima uspela da se na toj poziciji održi do danas.

Dakle, zgrada na Savskom trgu broj 9 je bila upisana kao zadužbina Kralja Aleksandra.

U zemljišne knjige kao korisnik bili su upisani SUBNOR grada Beograda i SUBNOR Srbije. Vremešni borci su ćutali kada su dva udruženja - Udruženje mirnodopskih udruženja Beograda i Srbije, osnovali fantomski Dom ratnih vojnih invalida Beograda, koji se, umesto humanitarnim radom, za koji je dobijao donacije iz budžeta Skupštine grada Beograda i Srbije, bavio izdavanjem poslovnog prostora, preko 3.800 kvadratnih metara, izdavanje prostora za restoran, izdavanjem sale za kuglanu...

Tako su dva udruženja invalida podneli tužbu protiv SUBNOR-a Bograda i SUBNOR-a Srbije, tražeči da oni postanu knjižni korisnici prostora.

Sudija Višeg suda u Beogradu Jelena Bogdanović je odbila tužbu, kao neosnovanu, a nju je potvrdila i sudija Apelacionog suda u Beogradu Gordana Komnenić.

Onda tadašnja upravnica dreši kesu i poteže veze, pa sudija Apelacionog suda Gordana Komenić se saglašava da Vrhovni kasacioni sud reši u postupku revizije spor.

U ponovljenom postupku sudija Jelena Bogdanović izuzetni pravnik, ponovo odbija tzužbu, ali je po žalbi usvaja sudija Gorana Komnenić. Bogdanovićka, mada vrsni pravnik biva poslata u drugostepeno odeljenje Višeg suda u Beogradu, a Gordana Komnenić napreduje u Vrhovni kasacioni sud!

Po podnetoj reviziji još nije doneta odluka, ali nepoznati mešetari iz Doma ratnih vojnih invalida, koji su udruženje građana za pružanje podrške invalidima, odlučili da celu zgradu prodaju!

Tako je Dom ratnih vojnih invalida ceo prostor iznajmio privatnom preduzeću da naplaćuje usluge, da zgradu ''renovira'', mada je reč o zadužbini, a onda je i otkupi!

Tako su SUBNOR-u Beograda i SUBNOR-u Srbije upućeni ultimatumi da plaćaju poslovni prostor po 6 evra plus PDV, pod pretnjom prinudnog iseljenja.

Članovi SUBNOR-a najavljuju da će izaći na ulicu, da protestvuju protiv otimanja imovine koju je još kralj Aleksandar Karađorđević zaveštao borcima i i invalidima.

Da bi se zgrada prodala, saglasnost mora dati Skupština grada Beograda. Taj proces je bio započeo Goran Vesić.

Ko će uzeti milione evra prodajom prostora na Savskom trgu broj 9. Sve se radi pod parolom da SNS želi da očisti sav prostor oko kompleksa Beograda na vodi, pa i zdanje na Savskom trgu dobro dođe da se namlate pare.

Upućeni tvrde da je oko bacio i gradonačelnik Aleksandar Šapić.

Ptice grabljivice su i za Dom spremni. Da ga prodaju.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane