Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Banat

Predizborne SNS igrarije u Zrenjaninu u večitom trajanju

Obećavaju samo - nova obećanja

Kako u rekordnom roku „ubiti" sopstveni grad kojem pedantno uvaljuješ bedu Zlatnog doba? Nikad lakše, vele lokalni vlasnici vlasti u Zrenjaninu. Fizički prisutni, duhom i intelektom „odsutni" (nepoznate i nepotrebne kategorije normalnih ljudi izbačene iz upotrebe), dozvoljavaju „luksuz", da imaju „baksuza", poverenika, odnosno tutora iz novosadske centrale SNS-a. Taj, iz Kikinde, na mig nekog poslaničkog „šarengaće" Jovanova, „vedri i oblači" u Zrenjaninu, u međuvremenu dobio i zamenika...Ej, nije mala stvar, da Zrenjanin, sa 5 pomoćnika gradonačelnika, dobije i pomoćnika tutora grada!

Zoltan Horvat

Zrenjanin je, izgledom, spao na palanku, na parčad jezera u centru grada, na semafor iza mosta na suvom gde se izlazi iz benzinske pumpe (?!?), na rasturačinu poljoprivrede, koje, gotovo da nema, na ogroman broj muzeja destrukcije u fazi raspadanja : Pinova vila u centru grada, izletište Motel Šumice, razvaline od zidova nekadašnjih giganata od fabrika...Muka je i teška sramota nabrajati poraze bivšeg privrednog i kulturnog centra Jugoslavije...Iz sve raskošnijih kancelarija foteljaša, odjekuje, nismo mi krivi, bivši su odgovorni...Više od dve trećine ovdašnjih foteljaša, okrivljuje sebe same, starosedeoce u izvršavanju nakardne lokalne vlasti u poslednjih 30 godina.

Stižemo i do realizacije lokalnih izvršilaca izvršenja stranačkih zapovesti. Poslednja sednica skupštine grada, po hitnom postupku, održana 1. decembra ove godine, trajala je 5 minuta i 13 sekundi...Rekorderi pažljivog otaljavanja bede odlučivanja, izuzmemo li bezličnu masu odbornika vladajućih SNS - SPS foteljaša, izglasali su prvu tačku dnevnog reda, valjda revolucionarnu za Zrenjanin, izbor novog SNS odbornika (?!?). Bivši se, po stranačkoj liniji, smestio u fotelju načelnika gradske uprave, a mesto mu, u bezličnoj stranačkoj masi dizača ruku, zauzela izvesna Radmila Petrov. Svi u sali poskakaše, k'o za državnu himnu, tokom čitanja svečane odborničke zakletve dotične. Pročita ona dve rečenice, razleže se spontani aplauz iz Javne (Gradske) Kuće, uslediše poljupci, cveće neko zaboravio, ludilo od...proceduralnog čina lokalnog organa vlasti.

Druga tačka dnevnog reda, Predlog odluke, ne i odluka, o donošenju plana, ne i realizacije, detaljne regulacije dela obilaznice, ne i cele, oko opštinskog naselja Orlovat, deonica od raskrsnice ulica Botoški drum i ulice Ive Lole Ribara, do raskrsnice državnog puta IIA reda broj 130 naseljenog mesta Tomaševac, sa drumskim mostom preko reke Tamiš, u dužini od 1,6 kilometara. Nakon otvaranja pretresa, nema, bilo je, ko je za...Trideset devet ruku iz bezlične odborničke mase, digoše ruke, i predsednik skupštine Čedomir Janjić reče da je skupštinska sednica, okončana. Čak 5 minuta i 13 sekundi izdvojena su za natčovečanski napor foteljaša da ozvaniče nove kapitalna događanja u Javnoj (Gradskoj) Kući.

Beše to adekvatna reakcija lokalnih vlasnika vlasti na decenijski problem meštana Orlovata i Tomaševca oko popravke ozbiljno urušenog mosta preko Tamiša. Dakle, jopet, ozvaničiše javni plan, kako će, bog te pita kad, prionuti razmatranju rešavanja popravke mosta. Već viđeno, veličanstveno šuplje odlaganje rešavanje problema, al', za ovdašnje foteljaše, značajan iskorak.

Svaki dan je dragocen i za ovaj problem, ne smemo da čekamo, reče u svom komentaru gradonačelnikZrenjanina i osta' živ. Strpite se, građani opštine, zar ne vidite da su foteljaši, k'o zapete puške, spremni za novo, dugogodišnje studiozno planiranje realizacije, koje, kad i ako dođe, za godinu, dve tri...mora biti proslavljeno uz presecanje nove vrpce. NarAVno, uz obavezujuće birtijašenje nakon svečanog događaja...Ko guske u magli, al', ako i ovakva besramna javna obećanja davno obećanih obećanja „pale" raju, Srednji Banate, p... si u čabar.

Na petnaestak meseci do najavljenih izbora i najave isterivanja besprizornih iz fotelja, opozicija u Zrenjaninu je počela da „meša" karte. Srednji, najzdraviji sloj građanstva, svestan težine posla, animiranja usnulih i neophodnosti zajedničkog delovanja, krenuli su najavom saradnje „malih u veliki lokalni paket". Na skromnoj promociji u prostorijama gradskog odbora Narodne stranke, izabrani su čelni ljudi...I gle čuda, pojavila se povratnička energija starih kajli opozicione borbe Zrenjanina, ojačane, novom zdravom energijom mladih i zrelih. Pojavili su dosledni borci iz stranke Dosta je bilo, došli dobronamerni, nabijeni pozitivnom energijom, iz Udruženja Građanski preokret i Zrenjaninska akcija (ZRAK), Novi optimizam...Sedamdesetak ljudi, za novi početak zajedničkog delovanja, izjavilo, spremni smo za saradnju, jer, „domaći razbojnici", iz fotelja, „pucaju" u Zrenjanin, izazivajući strah, podele i mržnju među sugrađane.

Dušan Kokot iz Građanskog preokreta veli da je Novo Jovo nanovo za spas Zrenjanina, izvesno i ohrabrujuće. Izuzmemo li (ne)očekivani nedolazak pozvanih saboraca u najavi na ovaj svojevrsni sabor lokalnih pokretača predizborne borbe, recimo predstavnika Đilasove Stranke slobode i pravde (SSP) i Demokratske stranke, imponuje inicijativa i aktivizam, konkretno, sad i odmah, neuništivog Adama Bugara iz naseljenog mesta Ečka. Ovaj vredni farmer je već oformio jak mesni odbor Narodne stranke u rodnom selu (soski naprdnjaci ga se, s razlogom, „plaše"), gde živi sa svojom porodicom. - Dati rok za konkretno, šta i kako, dakle, odmah u realizaciju i predizborno omasovljenje, navodi kratko Bugar.

SSP i Demokratska stranka, novi stari zavetnici dosovske ideologije u Zrenjaninu, valjda u lokalnim „oblacima" beogradskih stranačkih centrala udomljenih u skupštinskim klupama republičkog parlamenta, s visine posmatraju razvoj situacije. Ovdašnja Alisa Kockar, predsednica gradskog DS-a, tako se barem predstavlja, nakon stranačkog harikirija i dvotrećinskog prelaska bivših funkcionera u aktuelne funkcionere SNS-a, postala je i portparol DS-a. Iz centrale stranke stižu pohvale za njen rad, navodeći da je svojim uticajem i vezama, spasila desetak opština širom Srbije bukvalnog gašenja čime je sačuvala opstanak u stranačkim kancelarijama. Alisa nije sačuvala „samo" kancelarije stranke u Zrenjaninu, u gradu u kojem živi, odakle je DS, na ogromno „zadovoljstvo" bivših i sadašnjih foteljaša (iz DS u SNS), k'o iz praćke, izbačen. Beskućništvo nekada slavnog DS-a u Zrenjaninu pokušava da privremeno udomi Goran Kaurić, glavni predstavnik Hrvata u Vojvodini, bivši izvikani opozicionar, na šta ogromna većina iskrenih članova demokrata kaže, da, krpa nađe zakrpu, i da fotelja ima najopojniji miris.

Na kraju informacija o stanju, po ko zna koji put svečano puštene obilaznice oko Zrenjanina. Saobraćaj se nesmetano odvija, kamioni teretnjaci i šleperi tutnje, magistrala kroz grad je opterećena 24 časa na dan. Obilaznica jeste svečano „otvorena", al' bi tih nekoliko kilometara moglo „proraditi", sa 'vakima - nikakima na vlasti, već, na sveti, nikad!

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane