Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Do koske

EKSKLUZIVNO: Novi prilozi za dosije o kriminalnim poslovima porodice Bajden i njihovim „srpskim prijateljima"

CRNA OVCA, PUNA NOVCA

Kako je sin Džozefa Bajdena Hanter Bajden, našao u saradnji sa srpskim političarima i tajkunima, svoju „braću po pljački". Sa kojim ruskim oligarsima je Bajdenov sin sarađivao, kako mu je bivši Tadićev šef kabineta ostvario vezu sa važnim ruskim biznismenom, te kako i zašto je Aleksandar Karađorđević zatražio finansijsku pomoć od porodice Bajden, tvrdeći da ga je „Budžet Srbije zaobišao".

N. Vlahović

Na dan kad je izabran za četrdeset šestog predsednika SAD (20. januara 2021., oko 18 h), Džozef Džo Bajden, primio je brojne telegrame-čestitke i celog sveta, a među prvima iz Predsedništva Republike Srbije, u kome je srpski predsednik slavio dolazak ovog ocvalog vlastohlepca sledećim rečima: "Želim vam mudrost i odlučnost da se suočite sa trenutnim izazovima za dobrobit Amerike i ostatka sveta. Nadam se da ćemo nastaviti dobru saradnju koju smo imali i sa vama i zahvalan sam na tome".

Kakvu je saradnju potpisnik ovog udvaračkog telegrama imao sa Džozefom Bajdenom i njegovom kriminalnom familijom? O tome poslednjih nedelja, na kraju 2022. godine, nešto više govore i dvojica istaknutih Republikanaca, Džejms Komer i Džim Džordan, koji su upoznali američku javnost sa novim detaljima „prekookeanskih" poslova senilnog Bajdena i njegovog skandaloznog sina, Hantera.

Naime, Komer i Džordan, potvrdili su (i dokumentovali) već delimično ispričanu priču o tome kako je porodica Bajden, zahvaljujući kriminalnim radnjama širom sveta, stvorila multimilionski profit naplatom pristupa „polugama moći" koje su dobili ulaskom u Belu kuću.

Ali, ono što je uglavnom mimoišlo srpsku javnost, tiče se kriminalnih poslova mlađeg Bajdena (Hantera), koga u ovom trenutku federalne vlasti SAD terete za teške oblike korupcije u koju su umešani i neki svetski državnici. U međuvremenu, američku javnost zgrozila je informacija da je Hanter Bajden ušao u ljubavnu vezu sa Hejli Bajden, udovicom njegovog pokojnog brata (Bo Bajdena).

Ovaj hronični narkoman koji je između ostalog otpušten zbog redovne konzumacije kokaina iz rezervenog sastava US armije, postao je „veliki srpski prijatelj", tačnije, samo „odabranim" Srbima, onima koji su imali ili i dalje imaju vlast i moć.

Podsećanja radi, još u vreme poslednjeg predsedničkog mandata Borisa Tadića, tačnije pred sam kraj tog mandata, sprijateljio se u to vreme sa jednim, u Americi uredno registrovanim srpskim agentom i ondašnjim ambasadorom Srbije, Vladimirom Petrovićem, sa kojima je u više navrata razgovarao i pripremao teren za „poslovnu saradnju" na ovom delu Balkana. Hnater Bajden, njegov otac, tada je bio potpredsednik, u vladi Baraka Obame. Vrata za koruptivne poslove u Srbiji bila su širom otvorena. Zakazivani su „investicioni" sastanci sa Borisom Tadićem i odabranim srpskim tajkunima.

Hvalio se tada i Mark Dojl, viši savetnik Džoa Bajdena, inače finansijski direktor Bajdenove neuspešne predsedničke kampanje 2008. godine, da se sastao sa „Tadićevim šefom kabineta". E-mail sa tom informacijom, poslao je Hanteru Bajdenu, a ovaj mu je odgovorio da je „veoma zainteresovan" za susret sa Tadićem. I zaista, 16. aprila 2010., najpre se sastao sa Tadićevim šefom kabineta (M. Rakićem) ali i sa Jovanom Ratkovićem, Tadićevim savetnikom. Pomenuti Mark („Marki") Dojl, bio je i ostao finansijski mešetar, upleten u mnoge nezakonite poslove u SAD i širom sveta.

Oduševljen što će u Srbiji moći da „obrnu" prljavi novac, Hanter je Dojlu odgovorio da će to u Srbiji biti pravi „rijaliti show" i da će tom cirkusu dati kodno ime: „Marki i sredini".

U vreme priprema za dolazak skandaloznog Hantera Bajdena u Srbiju, pokojni Miodrag Rakić, Tadićev šef kabineta, ugovorio je sa ruskim obaveštajcima, da Hanter ode i u Moskvu, gde se kasnije i zaista sastao sa Putinovim čovekom, Vladimirom Jevtušenkom. Naime, Jevtušenko je bio vlasnik kompanije koja poseduje kompaniju koja je snabdevala Putinove snage dronovima, a koji se i danas redovno koriste na ratištu u Ukarijni.Zanimljivo, ali Jevtušenko je jedan od retkoh ruskih oligarha koji nije na spisku za sankcije današnje Bajdenove administracije (mada se našao na „crnom" spisku Velike Britanije i Australije).

Hanterovi sastanci i poslovni planovi sa ovom ruskim oligarhom, bili su poslednji u mreži njegovih veza sa Putinovim megabogatašima, o čemu postoje jasni dokazi ekspertizom njegovog kompromitovanog računara (laptopa). I ono najvažnije: Bajdenov „bludni sin" Hanter Bajden, bio je spreman da uloži veliki novac iz „hedž" fondova u kompaniju Vladimira Jevtušenka. Hanter i njegov kolega sa Univerziteta Jejl, Devon Arčer, inače usvojeni sin bivšeg državnog sekretara Džona Kerija, osnovali su 2008. godine kompaniju „Rosemont Realti", gde su zaradili milione dolara od raznih špekulativnih poslova, pozivajući se na roditeljski „bekgraund".

Devon Arčer je takođe putovao u Rusiju, sastajao se sa ruskim oligarsima i dogovarao poslove sa njima, i ništa nije govorilo da ih neko od roditelja ometa u tome. Pre svega, Hanter Bajden je poznat kao čovek koji nije „gadljiv" na bilo čiji novac, pa čak ni onaj koji mu je decembarskih dana 2022. godine, prebacio na privatne račune saudijski princ, osumnjičen za odobrenje brutalne likvidacije novinara Adnana Kašogija.

Ali, kako dalje tvrdi dobro pozicionirani izvor Magazina Tabloid (iz jedne spoljnopolitičke institucije SAD), poslovne veze Hantera Bajdena nastavljene su sa Srbijom, odmah po imenovanju Aleksandra Vučića za prvog potpredsednika vlade, a kasnije, premijera i predsednika.

Kontakte sa mlađim Bajdenom Vučić je imao direktno i indirektno (dva puta) preko sina Džordža Soroša, Aleksandra. Smatra se da su američke kompanije kojima je Hanter Bajden preko mlađeg Soroša i Vučića otvorio vrata u Srbiji, platile milionske provizije tom „bludnom sinu".

Ipak, Hanter Bajden je zamalo postao i „mecena" građanina Srbije po imenu Aleksandar Karađorđević, koga srpska javnost zna kao Njegovo Kraljevstvo visočanstvo Aleksandar Drugi Karađorđević. Naime, ovaj britanski oficir i sin poslednjeg i tragičnog kralja Petra Karađorđevića, sastao se 2009. godine sa Džozefom Bajdenom i njegovom suprogom Džil, u Belom dvoru u Beogradu.

U to vreme, Aleksandar Karađorđević upoznaje i mlađeg Bajdena, neobuznadog Hantera. Upoznala ih je izvesna Sali Painter, suosnivačica vašingtonske lobističke kompanije „Blue Star Stratedžis". Ta kompanija je kasnije (2015) prodata kontroverznoj ukrajinskoj energetskoj kompaniji „Burisma". U to je vreme Hanter Bajden bio u „Burisminom" upravnom odboru i od tog prihodovao mesečno čak 83.000 dolara.

Ipak, najranija veza između familije Karađorđević i Hantera Bajdena, desila se kad je mlađi Bajden „odgovorio na poziv" jednog "gala maskenbala" 2011. godine u Majamiju u korist neprofitne organizacije „Lifeline New York", vlasništvo Katarine Karađorđević.

Katarina je rođena u Grčkoj, ali je studirala poslovne odnose u Sjedinjenim Državama na univerzitetima u Denveru i u Dalasu. Njen telefonski kontakt i e-mail adresa i drugi podaci, nalaze se u kompromitovanom u laptopu Hantera Bajdena. Smatra se da su IT radnici jedne napuštene radionice za servis kompjutera u Delaveru, aprila meseca 2019., prilikom otkrića podataka, napravili kopiju za kojom i dalje traga FBI.

Kada je ovoj „udomljenoj kraljevskoj porodici" trebao novac za obnovu dvora u Beogradu, došli su „sa šeširom u rukama" kod Hantera Bajdena. U novembru 2015. godine, zatražili su od njega vrlo skupu uslugu, navodno zbog problema sa Budžetom Srbije, iz koga se inače plaća održavanje Belog dvora na Dedinju. Karađorđević nije došao u Vašington na „nepripremljen teren", jer su Vučićeve službe već unapred „urgirale" kod Bajdenovih saradnika, pozivajući se na prilično veliki međunarodni portfeljem za Belu kuću, a koji je uključivao i Srbiju. Dva meseca ranije, Hanter se sastao Vučićem tokom njegove posete SAD.

Džo Bajden se pojavio u Beogradu i pretenciozno zahtevao da svoj govor održi u Belom dvoru. Tom prilikom se Aleksandar Karađorđević ovako zahvalio visokom gostu:

"Želimo da vam se puno zahvalimo za današnje prisutsvo ovde. Bilo mi je veliko zadovoljstvo upoznati vas. Katarina i ja smo vam jako zahvalni što ste bili tako dobri prema nama i što ste imali toliko razumevanja" napisao je Aleksandar Hunteru Bajdenu u elektronskoj poruci tog istog dana.

Budžet Srbije, platio je Karađorđevićima „sve potrebe", kako u dvoru tako i van njega. Plaća i danas. Vučić i dalje ima svoje „linkove" prema kompromitovanom Hanteru Bajdenu.

Rat u Ukrajini i dalje traje, a Bajden i dalje šalje oružje u Ukrajinu.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane