Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Braničevo

SNS (ne)dokazane kreacije, sprovode samovolju, a Požarevac i Kostolac se raspadaju.

Važno je da je njima dobro

Zbog loše kadrovske politike, nesposobnosti i samovolje Miodraga Stepanovića i Saše Pavlovića koji predstavljaju dve (ne)dokazane napredne kreacije vlasti, grad Požarevac i opština Kostolac propadaju. Oni su najodgovorniji za sve probleme koje prate ove dve lokalne samouprave. Takođe, zbog njih počinje tihi raskol i nezadovoljstvo u požarevačkom gradskom odboru SNS i mesnom odboru SNS u Kostolcu. Članovi se, ne pitaju ni za šta i stiče se utisak da su ove dve napredne kreacije privatizovale partiju, jer intenzivno sprovode samovolju, a da su članovi obične marionete koje čine broj.

M. Hadžić

Požarevac i posle Miloševića nije se mnogo promenio, ambijent je ostao isti i tavori do dan danas. Partije su se menjale i kako je koji gradonačelnik odlazio onaj posle njega je bio lošiji. Da je politika zarazna govori slučaj porodice Stepanović. (Ne)dokazani Miodrag Stepanović je pravi primer ove nakaradne vlasti, koji preko svog bogatog oca, osvaja Požarevac.

Njegov otac Dobrica Stepanović od starog komuniste i socijaliste do modernog naprednjaka, leči svoje frustracije iz prošlosti, gura svog sina i rukama i nogama da na sledećim lokalnim izborima postane gradonačelnik Požarevca. Mladi Stepanović je svoje kućne prijatelje postavio za direktore ustanova i preduzeća, jer mu se može i tako demonstrira političku moć. Postavio je svoje direktore u muzičkoj školi, apotekarskoj ustanovi i Domu zdravlja, a pokušava da smeni direktora požarevačke bolnice, ali mu ne ide od ruke, jer nema baš toliku moć, jer su videli njegovi šefovi iz Beograda da nije za političara, više mu od ruke ide biznis, ali sa državnim parama. Intenzivno se priprema za predstojeće lokalne izbore, vešto agituje i pravi sebi teren da postane gradonačelnik, pa je u toj bolesnoj ambiciji prešao granicu udvaranja.

Osim što traži podršku u svojoj partiji, počeo je da šalje emisare i kod nekih opozicionih partija, a i naklonjeni su mu lokalni mediji. Kao direktor PD Georad, retko dolazi na posao, zadužio je firmu sa kreditima, kolege ne mogu da ga gledaju, jer je bahat i ponaša se diktatorski. Pre par meseci je postavio kontejner u Ranovcu kod Petrovca na Mlavi, gde šalje nepodobne, sediš na livadi bez wc u limenom sanduku.

Nosač Miloševićevog kovčega i predsednik Izvršnog odbora Poštanske štedinioce, Bojan Kekić, zajedno sa Stepanovićem, dominantno utiču na mnoge kadrovske i političke prilike u Požarevcu. Preko Kekića i Poštanske štedionice je dato 5 miliona dinara fudbalskom klubu Mladi radnik da se izvuče iz dugova. Da li je to bila donacija ili pozajmica neka utvrde nadležne institucije, a postoji sumnja da je neko milionče završilo u privatnim džepovima?

Takođe, zahvaljujući Stepanoviću, apotekarska ustanova Požarevac svakog meseca sponzoriše taj isti klub, pa se postavlja pitanje. Šta će apotekarskoj ustanovi reklama ili mora da sponzoriše klub po direktivi (ne)dokazanog Stepanovića. Bojan Kekić, skupljač sigurnih SNS glasova ima platu oko 750 hiljada dinara, a nekadašnji načelnik PU Požarevac, Slobodan Jović - Selja je u šali pričao kako je Kekić prvi dan na poslu u gradskoj upravi došao u japankama. Stariji radnici sa gorčinom se sećaju da su Bojan Kekić i Suzana Bulajić bili najgori načelnici gradske uprave od kako ona postoji.

A pošto su se udružili stari socijalisti, Kekić i Stepanović u Požarevcu je na pomolu nova buduća crvena koalicija, popunjena sa nekima iz prošlosti crvenima koji su sada moderne demokrate.

Prioriteti požarevačke vlasti su igranje na veštačkoj travi koja je koštala 500 hiljada evra, trčanje na atletskom stadionu od milion evra i Sunčani park od 250 hiljada evra, umesto da se rešavaju primarne stvari, modernizacija i širenje infrastrukture u svim oblastima, u planu za 2023 godinu od 772 miliona za investicije, najviše ide za rekonstrukciju bazena, gotovo 297 miliona dinara, a devetomesečna realizacija budžeta za ovu godinu je jedva prešla 50 odsto, odnosno 52 odsto. Da li da se smejemo ili da plačemo?

Jedina slamka spasa za grad Požarevac i lokalnu samoupravu je Ana Tišma, pravna plavuša, dama sa audijem Q5 i vezama u policiji i politici kako u SPS, tako i u SNS. Nekada je bila ljubavnica, pa zatim i supruga nekadašnjem direktoru PD RIO, Filipu Rakiću koji je bio hapšen zbog prevara i zloupotreba. Inače, Tišma je do nedavno bila načelnik uprave u gradskoj opštini Kostolac i tu je uz Srđana Radovanovića iskusnog muljatora ispekla zanat. U tom smislu, na Jutjub kanalu Balkanska taraba je objavljen tekst pod naslovom Kostolački kartel u ime SNS, između ostalog se navodi da su navodno Ana Tišma i Srđan Radovanović, falsifikovali pečat opštinske uprave i retroaktivno overavali ugovore sa građanima koji su se priključivali na toplifikacionu mrežu u poslednjih pet godina. Tako da je posle nekog vremena kao dokazani pravnik i stručnjak, dobila od Rode, uticajnih policajaca i istaknutih naprednjaka potvrdu sa političkim pečatom za napredovanje, te je njeno novo radno mesto ni manje ni više nego zamenik načelnika gradske uprave grada Požarevca, a kako stoje stvari, pošto pravna plavuša ima politički pečat za napredovanje tu se njeno političko napredovanje ne zaustavlja. Dve „(ne)dokazane" napredne kreacije Saša i Miša su saglasni da je Ana Tišma nova politička snaga i budućnost lokalne samouprave.

Na gradskom odboru SNS uopšte nije bilo reči o postavljenju Tišme, kako kaže, jedan istaknuti naprednjak, sve je to odrađeno pod velom tajne kao i sva druga kadrovska rešenja u protekle dve godine. Požarevljani ne moraju da se brinu kada imaju zamenika načelnika gradske uprave koja ima politički pečat za napredovanje i dve napredne kreacije Sašu i Mišu.

U Kostolcu je sunovrat, farba se vozić i nameštaju svetleći znaci, a varošica propada. Kada uzmemo u obzir lepezu kadrova iz SNS koja upravlja gradskom opštinom Kostolac, dobro je da ova mala varošica i postoji.

Na čelu ove opštine je već nekoliko godina, profesor fizičkog vaspitanja Serđo Krstanoski sa svojim stručnim saradnicima. Nažalost, njihov rad se vidi kroz realizaciju budžeta koji je prošle godine bio 66%, a za ovu godinu, devetomesečna realizacija je 47%. Važno je da SREĆNO ponovo sija i da je ofarban VOZIĆ napisao je prvi čovek gradske opštine Kostolac, na svojoj fejsbuk stranici. To sijanje košta sa transportom i montažom 924.040.00 din, a farbanje vozića 642. 150.00 din. Jedan meštanin Kostolca je na Fejsbuku prokomentarisao „ Za sve novac imaju, ali za Dom zdravlja koji se raspada od vlage i buđi nemaju.

Pre mesec dana je došlo do kadrovskih promena u gradskoj opštini Kostolac i Centru za kulturu. Rođaka poverenika SNS, Saše Pavlovića, izvesna Jelena Šamanc je podnela ostavku na mesto direktora Centra za kulturu i ostala u ovoj ustanovi da bi dobila rešenje za stalno, direktorska fotelja je klizava, ovako tu je na državnim jaslama do penzije. Takođe, Pavlovićev drug sa kojim ostaje do jutra, poznati inženjer Milan Đalović je postavljen za zamenika predsednika skupštine opštine Kostolac. Inače, ovaj fini naprednjak je krajem septembra u fizičkom obračunu, odgrizao uvo svom komšiji Dejanu Banjcu. Prenosimo u celosti objavu: Milan Đalović, baja od 100 i nešto kg, ali džabe kad je imao 1 i po tuču u životu, morao je sinoć da mi odgrize uvo kad je krenuo da prima Indijanac, inače prvi komša. Ali pošto je Baja debelo će mi platiti za sve ovo, mislim na novac.

Sve ove kadrovske promene ne bi imale smisla da nije umešao prste maskota kostolačke vlasti, gradski većnik Srđan Radovanović zvani Roda koji je veoma blizak sa poverenikom SNS. Kako Roda kaže, tako mora da bude ili nikako drugačije. Neka je najgore rešenje, nema veze, bitno je da je Roda saglasan.

Lepo je to kad si Pavlovićev miljenik, još je bolje kada si njegov rođak i drug. Otvaraju se razne mogućnosti, možete da birate funkcije u Kostolcu kao kada pitate zlatnu ribicu da vam ispuni neku želju, a ona vam uz pomoć gradonačelnika Saše Pavlovića ispuni svaku želju.

Meštani Kostolca su očajni radom lokalne samouprave, kako kažu, varošica tavori zbog partijskih kadrova SNS i Kostolac sa njima preživljava najgore dane.

Sa druge strane pojedini članovi mesnog odbora SNS, smatraju da se ništa ne pitaju oko funkcionisanja opštine, već o Kostolcu i kadrovima odlučuje jedan čovek Saša Pavlović poverenik gradskog odbora SNS, a mi smo samo broj na papiru koji treba da aminuje njihove odluke. Pozvali su nas na sastanak dan pre održavanja sednice Skupštine opštine i saopštili kadrovske promene i otišli - kaže naš sagovornik. Ovo je više izgubilo svakog smisla i vreme je da se održe unutarstranački izbori da više ne gledamo ovaj politički otpad koji gleda samo svoje lične interese. Izmislili su poverenike u Požarevcu i Kostolcu da oni predlažu i odlučuju o svemu - kaže jedan iskreni član MO SNS u Kostolcu.

Kadrovi za propast EPS.

U ogranku TEKO Kostolac, razvilo se crno vreme. Ovaj gigant, zahteva veliku odgovornost i stručnost, zauzvrat pruža veliku platu, privilegije, a kada je partijski plen, onda je raj za rukovodioce, predstavnike sindikata i neograničeno zapošljavanje.

Postoji priča kod starijih radnika da navodno rukovodioci iz TEKO Kostolca odlaze u penziju sa vilama na moru, Zlatiboru i stanovima ko zna gde. Ovog leta je novopostavljeni direktor elektrana u Kostolcu, Željko Ilić, za samo par meseci sagradio kuću u Dragulju, naselju pored samog Dunava. A kako još dodaju radnici, ne zaostaju ni predstavnici sindikata u kupovini novih stanova, glisera I automobila.

Dok je Milorad Grčić vladao EPS -om, u Kostolcu, bilo je dobrih i loših projekata: luka u Kostolcu koja je već nekoliko godina pusta i ne služi ničemu; industrijski kolosek nezavršen, a izgradnja bloka B3, po rečima čelnih ljudi iz EPS - a, 2017. godine kada je postavljen kamen temeljac, trebao je da bude izgrađen još 2020. godine, nažalost, tek sada je u završnoj fazi i najavljeno je u medijima da će biti na mreži u septembru 2023. godine.

U vladavini Grčića, više se gledalo koja će SNS firma da dobije posao, nego napredak preduzeća. Posle odlaska Grčića, ništa se nije promenilo samo njega nema, a neki njegovi kadrovi su napredovali. Suzana Bulajić je avanzovala na mesto direktora korporativnih poslova.

Svakom mladom čoveku koji završi srednju školu ili fakultet je san da se zaposli u EPS, ali to je teško ostvarivo, jer je oduvek bio partijski plen, a za običnu raju koja nisu u partiji, čast izuzecima, vrata u većini slučajeva su zatvorena. Naime, poverenici lokalnog SNS, Stepanović i Pavlović u Požarevcu, daju nalog preko svojih mesnih odbora da im dostave spiskove odabranih i poslušnih kandidata za posao, a zatim ti isti poverenici daju poslednju reč i dodaju još nekog svog, te prosleđuju spiskove rukovodstvu EPS -a. Jedan dobije posao, cela porodica ''glasa za mir i stabilnost.''

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane