Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

KiM

Možda ipak nije prekasno da Vučić zbog Kosmeta, još za naših života, završi licem u blatu, a u istoriji je to mesto sebi svakako odavno obezbedio

On je svoj posao obavio

Okosnica politike Aleksandra Vučića prema Kosovu i Metohiji, naročito od početka 2017. godine, jeste da "Albanci (nekada Tači, u poslednje vreme "Kurti") žele da zauzmu sever Kosova". Pored tih navoda druga po zastupljenosti tvrdnja bila je ona o dinamičnom naoružavanju kosovskih Albanaca i pretnji koja iz toga proizilazi. Ovo je korišćeno kako bi se u javnosti podizala panika, najavljivali ratovi, nove "Oluje" i pogromi te svako malo "dizala borbena gotovost" vojske i policije...

Ivan Maksimović (dopisnik iz Kosovske Mitrovice)

Narodu na KiM je to izgledalo onako kako i jeste, tragikomično, jer kako još i šta da zauzmu na severu kada im je upravo Vučić već predao sve kroz "Srpsku listu" koja je pružila legitimitet separatističkom administrativnom sistemu i učinila da se njihova nadležnost i de-fakto, i de-jure proširi na ceo sever KiM i tako on padne u ruke upravo kosovskim Albancima. A ono što su oni u stvari želeli jeste da u svakom mestu gde ima Srba, svu vlast čine i da ona kao i policija, budu u rukama kosovskih Albanaca.

Vučićevim uklanjanjem barikada decembra meseca prošle godine, dogodilo se upravo to.

Nakon što su Albanci zauzeli lokalnu vlast u opštinama na severu KiM, a po separatističkom sistemu, umesto da ispune zahteve Srba i povuku i uklone svoje baze (za koje im je, uzgred budi rečeno, upravo lokalna vlast koju je činila "Srpska lista" i izdala dozvole i na druge načine omogućila izgradnju) i oslobode uhapšene, u srpske sredine je ušetala ROSU policija. Prethodno su integrisani ali i policajci Srbi koji su od ranije bili zaposleni u tzv. "Kosovskoj policiji", napustili tu službu čime je upražnjen prostor koji su kosovski Albanci odmah popunili te više "srpskih policajaca" kao "garanta bezbednosti za Srbe", više nema.

Tako je Aleksandar Vučić omogućio ono zbog čega je godinama alarmirao srpsku javnost, učinio je da Albanci zauzmu i sever Kosova i Metohije. Zato to više i ne pominje. On je svoj posao obavio.

Naravno, time su najgrublje ugroženi bezbednost i opstanak Srba na KiM a to se i te kako znalo. Setimo se Aleksandra Filipovića, bivšeg šefa operative pri tzv. "Kosovskoj policiji" na severu pokrajine. On je na sastanku Srba sa KiM sa Aleksandrom Vučićem u Raški krajem decembra, a povodom navodnog dogovora o tome hoće li ukloniti ili ostaviti barikade do ispunjenja zahteva, oslanjajući se na iskustvo i saznanja rekao da će Srbe, ako uklone barikade, ''loviti kao zečeve".

Kako neki od prisutnih na tom sastanku tvrde, nakon što je Vučić naložio novinarima da isključe kamere, od Srba je tražio da uklone barikade bez pogovora čak i sam najavljujući da će ROSU pojačati svoje prisustvo u srpskim sredinama na severu KiM. Iako su se na sastanku sa njim nalazili mahom članovi njegove "Srpske liste" i oni njima potčinjeni, osim trojice, Igora Simića, Gorana Rakića i Aleksandra Spirića koji su, kako kažu "previše zaglibili" i "namlatili se para" pa moraju da pristanu bukvalno na sve, svi ostali su se žestoko pobunili dajući Vučiću do znanja da neće dozvoliti dalje povećanje brojnosti pripadnika separatističkih specijalnih jedinica ROSU u njihovim sredinama.

To je razlog zbog koga se "Srpska lista" nakon uklanjanja barikada ničim nije oglasila, niti se bilo ko od njih obratio javnosti.

Naravno, Vođa je sve te opomene prenebregao. Uostalom on to svakako zna čak i detaljnije nego Srbi sa KiM ali on je "samo radio svoj posao".

Od uklanjanja barikada do zaključenja ovog broja Magazina Tabloid, teško je pobrojati čak samo ono što se dogodila a mediji javili o tome.

Već trećeg januara na Jarinju je uhapšen profesor fizičkog vaspitanja, Ivan Mrkić iz Kosovske Mitrovice. Povod je bio napad na albanske novinare koji se dogodio - ispred njegove radnje u ovom gradu! Nakon nekoliko sati pušten je na slobodu.

Na Badnji dan, kao što smo svi već čuli, kod Gotovuše u okolini Štrpca pripadnik "Kosovskih bezbednosnih snaga" pucao je na braću Stojanović, Stefana (11) i Miloša (21). Razlog je bio to što su Srbi koji su nosili badnjak.

Inače, osnivanje "Kosovskih bezbednosnih snaga" omogućila je upravo "Srpska lista" a prisustvo Albanaca na Brezovici, gde ih gotovo nije ni bilo, takođe je omogućeno od strane funkcionera "Srpske liste" Bratislava Nikolića koji se nalazi u zatvoru, i Dalibora Jevtića koji je još uvek na slobodi. Oni su izdavali nelegalne građevinske dozvole, kako se navodi, čak oko deset hiljada, i to gotovo 100% vlasnici tih objekata su kosovski Albanci.

Sutradan, dok se sa bratom vraćao s ponoćne Božićne liturgije u Crkvi Svetog Petra i Pavla u Klokotu, napadnut je i pretučen Stefan Tomić (18) od strane osmorice mladića, kosovskih Albanaca.

U Zubinom Potoku su 10. januara zapaljene kuća i štala. Domaćinstvo je bilo napušteno ali je pričinjena znatna materijalna šteta. Zvanično se navodi da su požar podmetnula "nepoznata lica" dok, kako su novinari Magazina Tabloid potvrdili, meštani navode da su to učinili pripadnici ROSU jedinica.

Dva dana kasnije tzv. "Kosovska policija" privela je u Klokotu dvojicu Srba, A.S. (31) i D.M. (27) zbog sumnje da su 7. januara, povodom proslave Božića, pucali iz vatrenog oružja. Treći osumnjičeni, takođe Srbin, nije pronađen i za njim policija traga. Traga se i za oružjem iz koga se sumnjiče da su pucali.

Reklo bi se da događaji južno od Ibra i nemaju naročite veze sa barikadama, odnosno njihovim uklanjanjem. Uopšte nije tako.

U selu Babin Most, nedaleko od Prištine na centralnom Kosovu, meštani su danas u ogromnom strahu. Kako su za Magazin Tabloid naveli neki od njih "dok je bilo barikada, Šiptara nisi mogao u selu da vidiš ni za lek! Kako je Vučić sklonio barikade, odmah su krenuli! Sada ne vitlaju više noževima nego prete i vatrenim oružjem". Tokom Badnje večeri i u ovom selu je došlo do incidenta.

"Naša deca su se organizovala i donela Badnjak ispred crkve oko pola jedan posle ponoći. Na crkvi su bile istaknute jedna srpska i jedna ruska zastava. Već u jedan sat po ponoći naš sveštenik je dobio poziv iz Prištine da ukloni zastave i da kaže ko je doneo Badnjak i zastave. On je to kategorički odbio ali su tokom Badnje večeri kraj crkve bile prisutne patrole "Kosovske policije". Posle paljenja Badnjaka spremali su se da to proslave ali su se okupili stariji Albanci i oterali našu decu odatle. Za sada je mirno ali je vrlo napeto i primetan je strah kod meštana" kažu Srbi iz Babinog Mosta.

Ovo je naročito karakteristično jer je početkom januara RTS objavio kratku reportažu u tom selu u kojoj je nekoliko režimskih predstavnika iznelo razvodnjenu sliku o životu Srba u ovom mestu. Sveštenik Aleksandar Našpalić i nije bio preterano popustljiv sok su Goran Dančetović ("Srpkska lista) i v.d. direktora ovdašnje škole Slobodan Milić situaciju predstavili gotovo pa idealnom. Tako se nametnuo i naslov "Babin Most - selo kod Obilića u kojem je engleski zajednički jezik".

Meštani su našem novinaru vidno rezignirani ovim, odsečno negirali iznete podatke.

"Dančetović je sve slagao u onom intervjuu za RTS, kao i direktor škole. Kakav crni engleski, naša deca uopšte ne komuniciraju sa Albancima! Budaletine, zašto stvaraju lažne slike?" pitaju se poniženi Srbi.

To se ipak sa čini sa jakim razlogom.

Do porasta nasilja nad Srbima na KiM došlo je upravo usled medijskih izveštaja koji podgrevaju albanski mitomanski nacionalizam i mržnju prema Srbima, posebno kod mladih Albanaca koji se ne sećaju kako je život zaista izgledao pre velikih političkih previranja te su izmanipulisani ostrašćenim anti-srpskim narativom. Takvi izveštaji su potrebni kako separatističkoj tako i Vučićevoj vlasti jer do podizanja tenzija dolazi koordinisanim i kontrolisanim predstavama o stanju "na granici rata". Ovo značajno podgreva strasti, a Vođini izdajnički potezi, poput uklanja barikada, Srbe predstavljaju kao ranjive i bez ikakve zaštite što rezultira otvorenim napadima do pokušajima ubistva.

Sukobi su potrebni naročito Aleksandru Vučiću, koji i potencira priču o njima, da bi kroz njihovo navodno "rešavanje" omogućavao postepeno jačanje separatističke "države" na KiM. Zločini nad Srbima su očekivani i podrazumevani. Lažne priče o suživotu sada treba da vrate "stanje unazad" i prikažu ga kao okruženje u kome je život Srba moguć. Dakle sistematski se radi na relativizaciji albanskih zločina. U prilog tome ide i činjenica da protiv Azema Kurtaja koji je pucao na decu u Gotovuši, srpska strana nije podigla optužnicu za terorizam na kakvima Vučić nije škrt kada njega neko pomene izrevoltiran njegovom veleizdajom.

Posebno teškim stanje čini i raspoloženost patrijarha Porfirija da preuzme ulogu političkog pajaca. Tako je 27. decembra, kada niko ne slavi Božić, on pošao da Božić proslavi sa Srbima na KiM, a u stvari jedino da pokaže da je separatistički sistem toliko moćan da njemu zabrani ulaz na Kosovo i Metohiju za koje kaže da je "njegova kuća".

Nešto kasnije patrijarh je prihvatio ulogu spiranja ljage sa Aljbina Kurtija i promovisanje nove klase izdajnika u liku Nenada Rašića koji je zamolio Kurtija da patrijarhu dozvoli da boravi na KiM u vreme Božića, što je ovaj učinio kako su mediji redom preneli. Ipak, patrijarh je odlučio umesto da bude "kući", da ode u Zagreb jer ipak se "on i Zagreb vole javno".

Lov na Srbe na Kosovu i Metohiji kao na zečeve je počeo i po svemu sudeći nastaviće se. No, Srbi sa KiM su izabrali da više ne budu slepi, a ni tihi. Svoje nezadovoljstvo na Badnje veče u Zubinom Potoku sasuli su u lice direktoru Kancelarije za KiM, Petru Petkoviću, onako kako on to i zaslužuje. Direktno i otvoreno.

Dva dana kasnije Srbi sa severa KiM su održali do sada najbrojniji protest protiv Vučićeve izdaje Kosova i Metohije poručivši mu da više ne žele ni njega, ni njegovu "Srpsku listu". Čini se da su Srbi polako počeli da se bude i da ustaju. Ovo je za tako nešto zadnji čas.

Možda ipak nije prekasno da Vučić još za naših života završi licem u blatu, a u istoriji je to mesto sebi svakako odavno obezbedio.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane