Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tabloid je pozvan

Zaposleni u KPD Sremska Mitrovica opisuju kako su zalostavljani

Upravnik je malo nervozan

Obraćamo vam se sa molbom da jedan delić istine o dešavanjima iza zidina zatvora u Sremskoj Mitrovici dođe do javnosti i objavi se u vašem časopisu , odnosno internet izdanju.

Dario Majetić, Glas Slavonije

Insistiramo na anonimnosti iz razloga što upravnik zatvora Aleksandar Alimpić ima ponašanje i stav koji se ogleda kroz naglašavanje sopstvene ličnosti , nedostatka empatije , arogantnog i nadmenog ponašanja uz podcenjivanje zaposlenih i struke, dajući sebi prava koja zakonom nema a verujući da je „poseban" i prihvata saradnju ukoliko mu se saradnici dive i slažu sa njegovim željama uz istovremeno vređanje zaposlenih pogotovo pred publikom a poželjno da publika budu osuđena lica.

Neretko ulazi u verbalne duele obično bez argumenata uz nekontrolisanu galamu ali i fizički nasrće i na osuđena lica i zaposlene, pokazujući silu gde već ima prijavu za fizički napad na zaposlenog oko čega je upoznata PU Sremska Mitrovica i Ministarstvo pravde. Te stoga se kao zaposleni plašimo za odmazdu i osvetu na koju je spreman.

Od kako je na čelo zatvora u Sremskoj Mitrovici došao Aleksandar Alimpić „kombinacije" koje pravi su postale toliko vidljive da nam nije jasno , šta je i kome učinio da bi dobio tako neograničenu vlast i zloupotrebljavao državne resurse.

Rad osuđenika više nije da bi došli do neke od diploma zanata , kako bi kada izađu imali koru hleba , već postaju robovi koji rade za upravnikove poslovne parnere-prijatelje koji donose njemu „unosne poslove".

Osuđena lica se zapošljavaju na mašinama na kojim nisu dovoljno obučeni pa su svakodnevne povrede na radu. Ovo više nije državna institucija već privatna svojina Aleksandra Alimpića koji sprovodi svoja pravila i svoj zakon a osuđena lica i zaposlene tretira kao nižu rasu.

Jedan od primera rukovođenja upravnika Aleksandra Alimpića je da je sklopio ugovor sa ArborSpalet doo Bačka Palanka , privatnim preduzećem, tako da posao prerade drveta za dato preduzeće u zatvorskim pogonima vode tri zaposlena lica privatnog preduzeća i načelnik straže Dragan Turudić.

Ostali zaposleni se ništa ne pitaju. Ništa ne bi bilo sporno da načelnik straže Dragan Turudić , pored brige o osuđenim licima vodi i drvnu proizvodnju u zatvoru , da nema u Ravnju svoju firmu Lumbermill d.o.o. Zeke Buljubaše bb, osnovanu 2002 .

Da bi se prikrili tragovi i kako ne bi ličilo na sukob interesa i da je vlasnik preduzeća u Ravnju Dragan Turudić i bavi se isto proizvodnjom i preradom drveta i sarađuje sa istim preduzećem iz Bačke Palanke , Lumbermill d.o.o. Zeke Buljubaše bb se 19.01.2018. preregistruje na vlasnika sina Nikolu Turudića.

Prilikom utovara proizvoda od drveta u kamion u zatvoru za gore navedenu privatnu firmu, robu prati i broji načelnik straže Dragan Turudić , pa se postavlja pitanje ko brine o osuđenim licima ako se proizvodnjom drvne industrije bavi načelnik straže i radi li on u normi pa je bitan broj komada koji izađe iz zatvora.

Načelnik straže Dragan Turudić kao državni službenik , organizuje kontroliše i prati rad drvne prerade u zatvoru za privatno preduzeće a istovremeno vodi i privatnu firmu koja se vodi na njegovom sinu i sarađuje sa istim kupcem drvnih elemenata. Službenik je očito u sukobu interesa. Da stvari budu jasnije na mestu rukovodioca načelnika privrede je postavljena Slađana Turudić supruga načelnika straže Dragana Turudića a u magacin je zaposlena snaja načelnika straže Slađana Turudić (supruga rođenog brata) a čiji je zadatak da prati izlaz gotovih proizvoda između ostalog i drvne proizvodnje. Tako je zatvoren krug Turudića u drvnoj proizvodnji.

Prevoz trupaca vrši Hamster doo Sremska Mitrovica , a supruga Aleksandra Alimpića je zaposlena kod javnog beležnika Maje Galečić supruge zastupnika Hamster doo Sremska Mitrovica Vladimira Galečića.

Ovo je više nego očito već postao privatni sektor kako bi se reklo kombinacija Alimpić-Turudić.

Zloupotreba osuđenika i zaposlenih se nastavlja tako što se šalju bez ikakve novčane nadoknade na privatni posed privatne firme Mirjane Marčak PR Demetrios Blueberyy Sremska Mitrovica , a nezvaničko investitora (sadašnjeg ili bivšeg ne zna se ) načelnika gradske uprave Miroslava Jokića , i angažuju na izgradnji objekta na plantaži borovnica. Takođe se osuđenici angažuju zvanično po javnim preduzećima ali pod pratnjom straže završe na plantaži borovnica a plate osuđenika dolaze sa budžeta.

Zaposlene koji nisu podobni , ne dive se njegovim uspesima koje obično sam nameće i ističe , upravnik Aleksandar Alimpić šalje da prate osuđena lica van grada koje angažuje na održavanju zelenih površina (sakupljanje smeća i košenje trave). Osuđena lica može da izvodi van Zavoda straža a ne zaposleni poljoprivredni tehničari ili inženjeri , dok za rad osuđenih lica van Zavoda što nije u skladu sa zakonom angažuje na Kopaoniku umesto da se radno angažovanje naplati , on za rad osuđenih dobija časove skijanja i ski paseve koje deli podobnim i poslušnim zaposlenim.

Da je zloupotreba u pitanju dokaz je da kada je u aprilu 2022. godine inspekcija iz Ministarstva pravde redovnim inspekcijskim nadzorom utvrdila nepravilnosti i zloupotrebe , za koje je odgovoran upravnik Aleksandar Alimpić , inspekciji je onemogućen dalji rad , tako da nisu kontrolu ni završili.Bukvalno im je onemogućio inspekcijski rad i zabranio ulaz u zatvor.

Kakvu poruku upravnik Aleksandar Alimpić šalje ?

Kakvu poruku šalje neko ko je odgovoran za najveći zatvor na Balkanu ?

Možda kada u državnu instituciju dođe kontrola, utvrdi zloupotrebu, nezakonitosti, slobodno je isterajte , neće biti posledica, tako da ovakav način neodgovornog ponašanja može da postane i šablon za ponašanje i drugim rukovodiocima jer vide da nema posledica a da li ima lične koristi trebalo bi da se pozabave oni čiji je zadatak da prate rad njega i njemu sličnih.

Ozbiljno zabrinuti zaposleni

Kazneno popravnog zavoda Sremska Mitrovica

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane