Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Druga strana

Vučić je ujedinio Ameriku i Rusiju, svi su protiv njega

Odbačeni lažov

Propala je akcija zastrašivanja građana sankcijama, kojom je Aleksandar Vučić nameravao da prisili Srbiju na predaju Kosova. Diplomate iz svih zemalja koje učestvuju u pregovorima javno demantuju Vučićeve laži. Nemačko-francuski predlog nije ultimatum koji Srbija mora hitno da prihvati ako ne želi da bude izolovana i uništena. Predstavnici Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije tvrde da taj non pejper predstavlja inicijativu u okviru koje treba tražiti rešenje kosovskog problema, a Rusi ističu da će konačni status Kosova biti utvrđen tek posle rata koji Zapad vodi protiv Rusije na teritoriji Ukrajine.

M. Grabež

Samo Aleksandru Vučiću se žuri da Srbija de fakto prizna nezavisnost albanske države Kosovo, zato građanima preti sankcijama, izolacijom, odlaskom stranih investitora, uvođenjem viza, smanjenjem plata i penzija, pa i ratom, novim NATO bombardovanjem. Vučić tvrdi da će zapadne zemlje politički i ekonomski kazniti Srbiju, a da joj neće pomoći ni Rusija, koja ima prečih problema, ni Kina, koja neće da se zbog kosovskog problema zamera Zapadu.

Vučić je, u poslednjih mesec dana, 18 puta ispričao kako su mu dvojica ambasadora Kvinte direktno zapretili sankcijama i izolacijom Srbije ukoliko hitno ne bude prihvaćen nemačko-francuski ultimatum. Strane diplomate su ga pustile da u javnost iznese sve pretnje, da bi ga tek onda demantovale. Prvi su to učinili ambasadori Nemačke i Francuske u Srbiji Anke Konrad i Pjer Košar, čije države su predložile sporni non pejper.

- Cilj tog plana je prevazilaženje sukoba. Nemamo kazneni pristup Srbiji, ne govorimo ni o kakvim sankcijama ili ucenama, samo predstavljamo jedan način da se izađe iz ove situacije, za koji smo sigurni da će biti koristan za region i za narod ukoliko pristanu da idu napred sa tim predlogom. U suprotnom će biti posledita, ali to nisu sankcije, već će to biti izgubljena prilika za razvoj regiona - rekao je Košar, a to je, u zajedničkom televizijskom nastupu, potvrdila i nemačka ambasadorka.

- Dijalog Beograda i Prištine treba da dovede do sporazuma. Oko tzv. crvenih linija treba da odluče obe strane u pregovorima. U vezi sa integracijom u Evropsku uniju mi nemamo pristup sankcija, mi želimo da podržimo i bilateralno pomažemo put Srbije u EU i to je sve - rekla je Konrad.

Vučića je demantovao i američki ambasador Kristofer Hil, koji je istakao da niko ne vrši pritisak na Srbiju i da njeni građani imaju pravo da sami odlučuju o svojoj sudbini, a on se, naravno, nada da će "Srbija konstruktivno pristupiti evropskom planu sporazuma sa Kosovom, što će u konačnici uticati na brzinu kojom se Srbija približava Zapadu".

Ambasador Hil je raskrinkao i Vučićevu laž da Zapad vrši pritisak na Srbiju po pitanju Kosova zato što nije uvela sankcije Rusiji: "To su odvojena pitanja".

Jasne poruke su stigle i iz Moskve. Posle ruskih medija, u kojima je Vučić opisan kao "politička prostitutka", zvanični Kremlj mu je poručio da se uzalud trudi da što pre omogući Kosovu da uđe u Ujedinjene nacije, od toga nema ništa.

- Konačan status Kosova i Metohije biće definisan u drugim geopolitičkim uslovima, po završetku sukoba sa Zapadom na teritoriji Ukrajine, u kome će sigurno pobediti Rusija. Nemačko-francuski predlog za rešavanje kosovskog pitanja nije prihvatljiv za Srbiju, jer predviđa pristanak Srbije da Kosovo postane član svih međunarodnih organizacija, a za Zapad je to najvažnija tačka. Ukoliko predsednik Vučić prihvati sve tačke nemačko-francuskog plana, pa i prijem Kosova u UN, za Rusiju će, kao stalnu članicu Saveta bezbednosti, biti od značaja stav Beograda - rekao je ruski ambasador Aleksandar Bocan Harčenko.

Predstavnici svih država koje učestvuju u pregovorima Beograda i Prištine, uključujući i one koje s pažnjom prate taj proces, na najdirektniji način su negirali Vučićeve tvrdnje da će Srbija biti izopštena iz međunarodne zajednice i stavljena pod sankcije, koje će uništiti privredu. Niko ne ucenjuje Srbiju, nego Vučića. Od njega se zahteva da ispuni obaveze koje je preuzeo da bi došao na vlast. Ako to ne uradi, biće izložen kaznenim merama. Za početak, preti mu kampanja kakva je sada usmerena protiv Aljbina Kurtija.

Kurti se nalazi u centru korupcionaške afere, koja je pokrenuta u Sloveniji, a zahvata Srbiju, Albaniju i Bosnu i Hercegovinu. Kompanija GEN-I, koja je najveći distributer električne energije u Sloveniji, od 2019. godine je izvršila brojne sporne transakcije s ukupno oko sto miliona evra, od kojih je sa 14 miliona evra finansirana poslednja izborna kampanja Kurtija.

Više od četiri miliona evra je oprano preko beogradske filijale GEN-I. Slovenački novinar Luka Perš, urednik portala "Prava", koji je otvorio ovu aferu, tvrdi da je "u jednoj od evropskih zemalja podneta krivična prijavanapisana na 250 stranica protiv balkanskog elektrokartela". Perš ističe da je istraga obuhvatila period od poslednjih 20 godina i da je utvrdila da je pet milijardi evra nestalo na Balkanu u poslovima sa strujom. Pošto se Vučić tim poslovima, preko svojih kumova i poslovnih partnera, bavi od 2004. godine, razumljiv je njegov strah od razotkrivanja i krivičnog progona.

- Nemam nikakvu imovinu, nemam novac, nemam račune - kaže Vučić, koji nema gde da pobegne od odgovornosti za kriminal i korupciju, pa opstanak na vlasti i slobodi namerava da kupi predajom Kosova i Metohije.

Ucenjen i uplašen, Vučić je uspeo da, usred rata, ujedini Ameriku, Evropsku uniju i Rusiju protiv sebe. Vreme je da i Srbija ustane protiv njega, pre nego što je rasparča i uništi.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane