Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Druga strana

Agent MI6 na tajnom zadatku, ili: kako odlazeći diktator sebe vidi kao istorijsku ličnost

ZAPISI IZ PODZEMLJA

Kakve su posledice samovolje ličnog odlučivanja „u ime svih nas", arogantnog preskakanja zakona i Ustava Srbije, o Vučićevim tajnim sastancima i raznim „konspiracijama", te o posledicama tih sastanaka, tek će se čuti, nakon što neumoljiva statistika sabere štetu u ljudima i dobrima. Ali, već danas, poznato je da će Srbija iz Vučićevog ludila izaći oštećena za preko 100 milijardi evra (uzevši u obzir i štetu nanetu dugoročnim energetskim sporazumima sa nepriznatim Kosovom). Takođe, Srbija već danas ima preko milion stanovnika manje nego kad se ovaj suludi čovek dokopao apsolutne vlasti.

Luka Mitrović

Od kako je 2012. godine dobio mandat britanske tajne služne MI6 da bude ekonomski ubica, dvorska budala, „tajni agent 007" i ko zna šta još, Aleksandar Vučić je promenio sve što je mogao da promeni i u državi i u partiji na čijem je čelu i koju prezire. Dakle, sve je promenio osim navike da održava „tajne sastanke" posle kojih javnost redovno sazna nešto o posledicama tih sastanaka. A, posledice su katastrofalne i razmere zla koje je posejao Srbijom (ali, ii regionom), još ne mogu da se sagledaju.

A, kakve su bile posledice jedne prethodne autokratije u Srbiji, na koje se treba u ovom trenutku osvrnuti da bi bilo jasnije o čemu je ustvari reč?

Primera radi, Hrvoje Šarinić, šef kabineta tadašnjeg predsednika Hrvatske Franje Tuđmana, od 1991. do 1995., čak 11 puta dolazio u Beograd na tajne sastanke sa Miloševićem! Ali, Tuđman i Milošević su se sastajali čak 42 puta, i nikad privatno ni javno nisu ništa loše jedan o drugom rekli. Naprotiv, bio je to odnos uzajamnog poštovanja i za tu tvrdnju postoje brojni dokazi. Ipak, iza njih ostalo je perko 130.000 mrtvih i preko dva i po miliona izbeglica.

Ni Aleksandar Vučić o najžešćim antisrpskim „aktivistima" sa kojima se redovno sastajao, nikad nijednu ružnu reč nije izgovorio. Naprotiv, mnogi od njih su mu postali skupi savetnici, poput bivšeg britanskog premijera Tonija Blera i njemu srodnih sociopata sa zločinačkim pedigreom iz 1999. pa i mnogo ranije.

Decenija kriminalne vladavine Aleksandra Vučića, ostaće upamćena i po njegovoj navici da održava tajne sastanke i ugovara važne državne poslove, daleko od očiju javnosti. Ta imbecilna potreba za konspiracijom, napravila je građanima Srbije i državi Srbiji nesagledive štete, kako u ekonomskom tako i u političkom i svakom drugom smislu.

Na spoljnopolitičkom planu, Srbija je takvim načinom „zastupanja" potpuno svedena na nivo izolovane južnoevropske enklave. Da je to tako, govori i činjenica da je Vučić sam sebe ovlastio kao jedinog pregovarača u svakom državnom poslu, bilo da su u pitanju bezbednosni problemi, energija, državni resursi, spoljna i unutrašnja politika i sve drugo čime bi trebalo da se bave ovlaštene institucije države, te je na taj način Srbija kao država potpuno paralizovana već čitavu deceniju.

Posledice ovako drske diktature, još je teško sagledati, jer nakon Vučića, otvoriće se čitava drama uspostavljanja novog sistema, ustvari, pravne države. A, to može da se desi samo temeljnim čišćenjem ljudskog blata koje se nataložilo u svakoj pori društva i svakom ćošku državne birokratije. I neće uspeti bez likvidacije polusveta koje danas čini takozvano višestranačje.

Mada je teško naći dan u godini kad Vučić nije sebi dao za pravo da „tajno pregovara", možda je njegov boravak u Briselu 9. decembra prošle 2022. godine, tipičan za ovakve vrste „ličnih pogodbi" zbog koji će Srbija u najskorijoj budućnosti biti prinuđena da suspenduje sve što je ikada „pogađao" narodu iza leđa, pa i sve ono što je ikada potpisao lično, ili neko drugi u njegovo ime.

Naime, pomenutog 9. decembra prošle godine, u vreme kada je „tajno" boravio u Briselu, sa sobom je vodio i jednog od svojih savetnika, Danila Cicmila (1986), svoga savetnika, poznatog po tome što Vučića savetuje „u intimnoj atmosferi". Radi se o još „nekalibriranom" režimskom batleru, koji je u skorijoj prošlosti sa malo godina bio i šef neke radne grupe u pregovorima sa arapskim Al Ravafedom, članom nadzornog odbora avio kompanije „Air Sebia" članom Nadzornog odbora u "Fiat automobili Srbija doo". Cicmilova imovinska karta ne postoji, ali postoje materijalni dokazi da je „debelo ušao u pare" i da je zreo za takođe debelu optužnicu.

U „tajnoj misiji" iz 9. decembra 2022. kao oglednom primeru samovolje i banditizma, o čemu je ovde i reč, druga osoba u „delegaciji", bila je Dubravka Đedović-Negre, sadašnja Vučićeva ministarka rudarstva i energetike.

U glavnom gradu Belgije, uredno su svo troje praćeni od strane najmanje tri velike evropske obaveštajne službe, jer se pomenuti tajni razgovor odnosio takođe na „srpsku državnu tajnu".

A ta tajna je Vučićev razgovor sa nadležnim službenicima Evropske investicione banke, kojoj je očito tražio hitan kreditni aranžman, polažući čitavu Zapadnu Srbiju „u zalog", a za račun zloglasne rudarske kompanije Rio Tinto, sa čijim menadžerima je takođe 9 i 10. decembra 2022. imao tajni susret i razgovor o nastavku radova na području Mačve i Podrinja.

Neko iz krugova angloameričke onbaveštajne zajednice potrudio se da „vest procuri", pa se Vučić našao u situaciji da se pravda (kao i mnogo puta ranije kad bi bio razotkriven). Bez „alibija" a pritisnut činjenicama, odgovorio je ovako: „„Neki su govorili da sam bio na tajnom sastanku u Briselu. Evo, da vas obavestim kako izgleda taj tajni sastanak. Sa mnom je bilo dvoje ministara i dvojica savetnika i mi smo išli da razgovaramo sa potpredsednikom Evropske komisije o metalima, mineralima, od zlata do kalcita. Ja hteo da pričamo o litijumu, ali oni ne mogu sa mnom da pričaju zbog naše neozbiljnosti o litijumu. To je ta velika tajna i to je taj strašni zločin koji sam počinio".

Izvori MT iz Brisela kažu nešto drugo: Vučić laže, jer je na dva odvojena sastanka (jedan je bio u prisustvu Đedović i Cicmil, a na drugi je sam išao), glavna tema bio Rio Tinto. U igri je najmanje milijardu evra koje Rio Tinto potražuje (a Vučiće režim je i dobio i „pojeo" te pare) u slučaju da budu zauvek blokirani dalji radovi na eksploataciji litijuma. Istina je da je preko litijuma pokušao da se „vrati u igru", uz obećanje (kako kaže vro dobro obavešteni izvor MT) da će već nekako izaći na kraj sa građanima Zapadne Srbije i pokoriti ih ulaskom najvećih mašina i velikog kapitala.

Ovakav predsednik države opasniji je od svakog neprijatelja, a Srbija ih ima, znatno više nego prijatelja. Nije to bio jedini put kad na kriminalan način izlazi van svojih ustavnih nadležnosti i drsko se suprotstavlja građanima Srbije, ali i zvaničnoj odluci sopstvene Vlade o obustavljanju posla sa Rio Tintom (ironično, ali i tu odluku je sam doneo, takođe na zatvorenom sastanku).

Korumpirana kolonijalna vlast, čija je Vučić personifikacija, planirala je za 2023. godinu predaju najvećeg dela državnih resursa u strane ruke. Srećom, neće stići da to obavi. Događaji pretiču diktatora, kako domaći tako i oni međunarodni.

Za 27. februar ove godine, zakazan je sastanak Aleksandra Vučića i Albina Kurtija, u svojstvu predstavnika dve strane koje treba da se sporazumevaju oko „međudržavnih pitanja", a tri dana pre toga, iz Brisela je takođe stigla mala obaveštajna informacija, da će baš na taj dan (27. marta 2023.) Srbija potpisati nekakvu deklaraciju ili slično tome, kojom će biti uspostavljena razmena diplomata između Srbije i otetog Kosova. Simbolično, ukoliko je neko imao nameru, desio se i 27. mart 1941., pa bi takođe, u duhu te simbolike, tri dana kasnije mogao da se desi „dan besa" na ulicama Beograda.

Jedan od prvih „tajnih" razgovora koje je Vučić vodio u ovoj 2023. godini, bio je onaj sa predstavnicima njegove „šoder liste", grupom pod imenom „Srpska lista". Leteo je samodržac državnim helikopterom (večernji sati, 19 h, da bi „konspiracija" bila kompletna), samo zato da bi stvorio atmosferu nalik ratu. A, bila je, kao što se ispostavilo, još jedna njegova farsa i igranje sa već izluđenim građanima Srbije.

Vučićevi „operativci na terenu", takođe su u deceniji neviđene pljačke stekli naviku da se tajno sastaju, pa treba podsetiti na jednu takvu „kospirativnu" akciju...

U sred leta, 2019. godine, sada već „slavni" Predrag Koluvija, vlasnik najveće evrospek plantaže marihuane, organizovao je sastanak između brigadnog generala Zorana Stojkovića, direktora Vojnoobaveštajne agencije VOA i "šefa kabineta predsednika Vlade Makedonije, Dragog" (tadašnjim generalnim sekretarom makedonske Vlade Dragom Raškovskim).

Simbolično, što da ne, i taj sastanak je organizovan u uglu jedne kafane u Nišu, po imenu „Mrak".

Iz tog mraka, informacije o stepenu uspešnosti sastanka, obavešten je „mrak" u zgradi Predsedništav Srbije u Beogradu. I tako već deset godina, ukrug, redovno, nedeljno, mesečno...Sve dok ne svane i dok besna mas ne rastera ovakve i slične mrakove.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane