Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Banat

Kako naprednjački ološ hara Zrenjaninom

Umesto deponija - čiste budžet

Neverovatno je koliko su lake ruke vlasnici vlasti u Zrenjaninu kada je budžetsko razmahivanje u pitanju. Darežljivi prema sebi i svojima bahate se i koriste svaku mogućnost da budžetska sredstva pretoče na privatne račune i džepove.

Milica Gardinovački

Za prepodobnog gradonačelnika koga iz milošte građani zovu Salamura i njegov kabinet iz budžeta je izdvojeno za reprezentaciju 7.800.000 dinara, tačnije 66.500 evra. To pojednostavljeno znači da troši 650.000 dinara mesečno. Za šta se tačno potroši toliki novac?

Zrenjanin nije megapolis pa da su u pitanju paprene cifre za ručak ili piće. Gde god se duže zadrži Salamura ostaje na ručku ili mezetluku tako da to i nije dnevni plaćeni izdatak. Možda jede supu od ajkulinih peraja i biftek u sosu od tartufa.....

Svejedno.... na repertoaru su mu i morski plodovi, divljač i hrana za vegetarijance. Na ruku mu idu dani čvaraka u naselju Mužlja ili slaninijade i kobasicijade po obližnjim selima. Pogledajte ih... raspali se od prežderavanja. Sada svi naprasno jedu i avokado i papaju, marakuju i rakove sa orijentalnim prelivima, a do juče su čučali i ložili vatru ispod čađavog kotlića sa klot pasuljem, ribljom čorbom i u najboljem slučaju sa lovačkim paprikašom.

Eto vremena se menjaju. Sve intelektualni pristup i spektakularno otvaranje među bakračima za topljenje čvaraka i astalima za pandlovanje zadnjih svinjskih buteva. Sjajno.

Inače, budžet je mnogima inspiracija. Tako je JP čistoća i zelenilo sklopilo dogovor o javnom partnerstvu sa pančevačkim EKO MABER-om za čišćenje deponije. Ugovor je bio vredan 180.000.000 dinara, a onda je sklopljen još jedan ugovor putem javne nabavke sa istom pančevačkom firmom na 8.000.000. Odnosi se na čišćenje deponije u Perlezu, kao da to naseljeno mesto nije na teritoriji grada Zrenjanina. Umesto deponija čiste budžet.

Nikada pančevci nisu odneli ni najminimalniju količinu smeća sa deponije. Deponije gore, smrad je nepodnošljiv u celom gradu, ali koga to dotiče? Građani kažu: Može i gore, a režim se trudi da to još gore i obezbedi. I...eto...policija je po nalogu tužilaštva uhapsila šest osoba među kojima i odgovorno lice privrednog društva BAUWESEN koji su osumnjičeni da su oštetili EPS za 7,5 miliona dolara tokom rada na elektrani Kostolac B. Ova firma je bila angažovana i na rekonstrukciji zrenjaninske vodovodne i kanalizacione mreže.

Da li je bila najpovoljnija ili jedina firma koja se ponudila? Firma je veliki poreski dužnik, a zrenjanincima je poznata jer je bila angažovana na radovima oko obilaznice koja još uvek nije gotova. Kada će, e to ni Đekna ne zna. Ta firma je za samo dve godine dobila projekte u Srbiji u vrednosti od 4,6 milijardi dinara. Započeto je ostavljeno da sačeka neke nove projekte, sa novim novcem kao dopunom sredstava, a gradska vlast o svemu ćuti i radi na osmišljavanju sličnih i gorih kombinacija sa savršenim procentom za ugradnju ličnih interesa.

Ako ovako nastavi Knežević i družina -zrenjaninci će možda da dobiju bob stazu u ravnom Banatu, tranvajsku liniju i teren za golf pored mosta na suvom.

Možda je Aflatoksičnom ex ministru potreban heliodrom, jer prilazi njegovoj kući su samo sa kolovoza i vode... možda taj heliodrom i nije utopija. Niko gore predloge od establišmenta SNS nije imao na sednicama grada. Instrukcije dojučerašnjih gologuzana se pretvaraju u kosmodrome, sedmu liniju metroa i kanalizaciju u cigan maloj ispod Principovog mosta. I dok se oni tako zabavljaju i dok zamajavaju ionako konfuzan narod banatska polja gutaju lekove sa isteklim rokom, laboratorijske životinje i narkotike sve pod budnim okom firme REMONDIS u čiji rad su uključeni mnogi takozvani eminentni gradski stručnjaci iz medicine koji preko ove neljudskosti besramno zarađuju.

Inače, održana je tribina u Zrenjaninu takozvane držatvorne opozicije ujedinjene u neki patriotski blok. Profesor Samardžić, Dušan Radosavljević (POKS), Dragan Nikolić (Zavetnici), Boško Obradović (Dveri) i Miloš Jovnović (NADA tj DSS... tj novi DSS).

Kosovo je jedina tema... Objasniše sve o Kosovu što odavno znamo, otpevaše nekoliko pesama o KiM, razmahaše se zastavama i ostadosmo uskraćeni za spoznaju rešenja situacije. Da tragedija bude još veća doveli su ljude iz Bgd, Kikinde, Bečeja,... i ko zna odakle.

U celoj sali nije bilo 20 zrenjaninaca... Klasičan SNS način... Sendviči su izostali, ali, ko zna....

Te večeri je najveći luzer bio predsednik DSS u Zr-Zoran Sandić... Pevao je iz glasa i stajao kao klisurina, a u rođenom gradu mu ne dadoše reč. Valjda zato što zrenjanince jedva da si mogao da primetiš... No, morao je da peva, tapše i uzvikuje parole jer-nije on džabe republički poslanik i opštinski odbornik... Odlično organizovan cirkusa... Bedno, jadno i žalosno. Opozicija?

Licemerno predstavljanje pohlepnika u fazonu: hoću da budem kalif umesto kalifa...

Kosovo odlazi... Stižemo do ZSO..... Ponižavajuće.... Tribina je između redova nagoveštavala da neće Vučiću da dozvole potpisivanje sporazuma. Nije jasno samo kako to da opozicija vazda kasni sa delovanjem i svakog puta nas dovodi do zaključka da u njihovom delovanju nema ni snage, ni inicijative, a ni rešenja za sve ono o čemu pričaju.

Polako nam se vraćaju devedesete. Nervozni članovi vladajuće stranke počeli su sa bombaškim napadima na imovinu neistomišljenika. Zapaljen je automobil ispred porodične kuće Dragoslava Stankova iz sela Elemir, nekih 7 kilometara od Zrenjanina. Na ovaj način se kritičari vlasti zastrašuju. Dragoslav je učestvovao u spotu Pokreta udruženih fantoma (PUF) i dao podršku ismevanju trenutne situacije u zemlji. Bio je protiv načina na koji su održani izbori u MZ i to je javno rekao. Kao rezultat mu je bačena zapaljiva naprava na kola i ona su uništena. Ko će sledeći da se istakne u govoru protiv nasilničkog režima?

U zanimljivoj zemlji kao što je naša, gde su samo deca glumaca-glumci,pevača-pevači tako i deca političara odavno znaju gde su razlike između njih i dece običnih smrtnika. Aleksandra i Saša Kandić imaju sina Luku, a on savršeno dobro zna ko su mu roditelji. I drugare bira na osnovu tih spoznaja. Mama je komunalna policajka, a otac gradski većnik. Istina, roditelji su razvedeni, ali zdušno brane mezimče kada noću vadi sa drugarima saobraćajne znake i raznosi ih na druga mesta u gradu. Pričalo se da je sa njim u tom poduhvatu bila ćerka nekadašnjeg načelnika komunalne policije, ali to ne možemo da tvrdimo. Snimak Luke koji nosi saobraćajni znak u 03h noću postoji, ali postoji i nekadašnji pomoćnik gradonačelnika koga Lukina mama zove ćićo što u hercegovačkim selima znači stric. Još zanimljivije je to što je Lukin stric, a očev brat, Uroš šef kabineta Rasima Ljajića, pa ko sme sad da pomene da je uništavanje saobraćajne signalizacije krivično delo.

Na društvenim mrežama se pojavljuju snimci kako dečko maltretira kineske prodavce u njihovim prodavnicama, ali i to će već neko da objasni kao šalu ili trenutak slabosti. Slične situacije su se do skora dešavale i sa sinom predhodnog gradonačelnika, no direktor gimnazije se zaista zdušno trudio da se to ne čuje javno. Zajedno sa ćerkom Gorana Kneževića stvarana su VIP odelenja van svih mogućih sankcija. Prepričavaju se ekskurzije na kojima su se ta VIP deca bahatila novcem i ponašanjem.

Niko nije reagovao, a i zašto bi? Kao beli supovi tako su ta deca zaštićena i od kazne i od ukidanja beneficija, a sve na ponos svojih roditelja. Ipak, nije mala stvar postati gradski većnik direktno sa radnog mesta taksiste.

Održana je u gradu još jedna skupštinska sednica. Saznali smo da je grad nabavio novo vozilo za JP Pijace i parkinzi. U pitanju je sken-kar, tačnije moderni pauk koji će po rečima zamenika gradonačelnika Santovca “jasno evidentirati nepravilnosti i uvesti u red one koji ne poštuju odluke o parkiranju” Zrenjanince stalno uvode u red.

Ne postoji ulica u širem centru grada u kojoj se ne naplaćuje parkiranje vozila. Najzanimljivija je ulica I. L. Ribara u kojoj je i privatna bolnica Sveti Jovan. Obzirom da su u ulici bukvalno samo prizemne kuće i kolovoz sa dve trake od biciklističke trake su napravili parking mesta i tako uništili mogućnost da vlasnici kuća parkiraju svoje vozilo ispred svoje kuće bez plaćanja parkinga. Kao olakšavajuću okolnost odobrili su neke mesečne karte za ta parking mesta koja su u nekom simboličnom iznosu manja od redovne.

Zaboravljaju vlasnici vlasti da su zrenjaninske ulice kao stvorene za slalom vožnju jer sa toliko rupa, upalih ili izbačenih šahtova i kratera retko koji grad može da se pohvali. Ako tome dodamo da su skoro sve ulice osim najužeg centra u apsolutnom mraku, onda svi shvatamo da je taj novoizglasani pauk zaista prioritet. (Vodu za piće ne pominjemo.)

Obilaznica nije završena i svi kamioni i tranzitna vozila prolaze kroz centar grada. Sada postaje zanimljivo to što su zbog loše osmišljenih kružnih tokova oni koji ne poznaju Zrenjanin u apsolutnom haosu. Kružni tokovi su ostali bez saobraćajnih znakova jer širina kojom se raspolaže u kružnom toku ne dozvoljava manevar šleperima i oni u tom ropcu prolaženja jednostavno odnesu table saobraćajnih znakova ostavljajući iskrivljene ili srušene stubove istih. Očigledno je da taj problem nikoga u gradu ne interesuje, ali zato..... pauk koji snima loše parkirana vozila...eeeee!

Novost je da se u zrenjaninskom komšiluku, tačnije u kikindskom ataru pravi civilni aerodrom. Kikinđani već imaju sportsko-poljoprivredni aerodrom, ali on ne odgovara uslovima civilnog pa će se, eto da gradi novi. U planu je opremanje savremenog terminalana više od 10 hektara i sa poletno-sletnom stazom dužine veće od 1.200 m i širine 30 m.

Aerodrom će da obuhvati površinu oko 55 hektara najplodnijeg poljoprivrednog zemljišta. Treba reći da i Zrenjanin ima aerodrom čija je pista šira od piste aerodroma N. Tesle, ali taj aerodrom su uzurpirali Kinezi jer je u neposrednoj blizini LINGLONGA. Zrenjaninci sada kada dobiju novi fudbalski teren mogu da konkurišu za svetsko prvenstvo u fudbalu, jer i aerodrome imamo... tri na na razdaljini od 120 km.

Nejasno ostaje čemu piste kada je predsednik najavio one leteće automobile, ali, to nije možda za obične građane nego samo za režimski živalj. I da ne bi ostali bez besmislenog primera organizovanja saobraćaja u samom gradu podsećamo da je Zrenjanin jedini grad u zemlji koji ima most, a nema reku, a sada ga krase i treptanja semafora koji je postavljen u neposrednoj blizini mosta, na mestu gde je ne tako davno bio semafor, ali je izgradnjom kružnog toka postao izlišan. Niko ne ume da objasni zašto je ponovo postavljen. U blizini je takođe i zgrada velikog zrenjaninskog tajkuna pa je i to mogući razlog postavljanja, ali nejasno je kako će da se uskladi rad semafora i kružnog toka, a važna je i napomena da je ovaj semafor koštao grad 6.500.000 dinara.

U Zrenjaninu nema priča o litijima, ali zato je atraktivna priča o raspodeli sredstava iz budžeta crkvama i verskim zajednicama. Milion dinara je dobila SPC Zrenjanin, ali i još 2 miliona za izgradnju bolničke kapele i još 1 ipo milion za nastavak gradnje pravoslavnog hrama u naselju Bagljaš.

U međuvremenu samo za podsećanje da zrenjaninci nisu dobili na uvid izveštaj o inspekcijskom nadzoru izgrađenog objekta LINGLONG, saglasnost organa nadležnog za poslove zaštite od požara i izdatu upotrebnu dozvolu kako nalažu propisi. Možda bi umesto sadašnjeg imena grada mogli da dobiju ime nekog znamenitog Kineza. Recimo Mao Ce Tunga... obzirom da je u gradu slična situacija.

I dok Knežević šeta nemačke ovčare po naselju u kom živi i dok o njemu i kući brigu vodi veliko obezbeđenje- građanima Zrenjanina se dopada da ih neko bičuje apsurdom, kinji moranjem i ogluvi lažima. Da nije tako možda bi u gradu bilo ljudi... ovako su u gradu najveći partijski podanici i najveći kvislinzi savremenog doba. Pa, živeli!

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane