Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Iz mog ugla

SRBIJA I IZRAEL - ISTI FILM DRUGAČIJA REŽIJA

Kada su se Amerikanci potpuno vojno povukli iz Aganistana em su skinuli ogroman teret sa svoje ekonomije, em su u arapsko-muslimanskom svetu zadobili, makar i prećutno, poštovanje, odobravanje, pa, i zahvalnost za taj čin. To bi, eventualno, trebalo da bude pouka svakoj imperijalnoj sili da ni jedan osvajač tuđe teritorije ne može večno da je drži u pokornosti.

Živan Haravan

Ako izuzmemo problem Tajvana, koji će se, na duže staze, rešiti, nadajmo se, nekim razumnim sporazumom Kine i SAD, Evropa i SAD su, danas, preokupirane ratom u Ukrajini, preciznije, Putinom i Rusijom.

Ali, pre nego se potpuno posvete tom sukobu ili paralelno sa njim, sve svoje taktičko-diplomatsko umeće usredsredili su na trajno(?!) rešenje dve, dugi niz godina, neuralgične tačke na planeti.

To su Srbija, sa pitanjem Kosovskih Albanaca i Izrael, sa pitanjem Izraelskih Palestinaca.

Nesumnjivo, neupitno i očigledno je da EU i SAD hoće i žele da vide Kosovo kao državu članicu UN i Palestinu kao državu članicu UN,sada, sa statusom posmatrača.

U Izraelu je, na poslednjim, u nizu, izbora pobedio Netanjahuov Likud koji je mogao da čini većinu u Knesetu isključivo u koaliciji sa ekstremnom desnicom. Ta desnica, koju čine i najortodoksniji Jevreji, nije samo opijena mržnjom prema Plestincima, već, i prema svima onima koji nisu "čisti" Jevreji, po njihovim nastranim tumačenjima porekla. O nekakvoj palestinskoj državi, u takvom parlamentu (Knesetu), nema govora. Koliko se daleko ide a, već, se u dobroj meri to i ostvaruje, cilj je da se i pravosudni sistem "transformiše" i da Kneset bude vrhovni "sudija" u državi.

Sve je to u suprotnosti od namere i želje SAD i EU da Izrael prihvati sporazum sa Palestincima o dve države. Zato, u njihovoj režiji, izbila je velika pobuna Jevreja protiv ovakve vlasti.To su oni građani kojima je, više dojadilo da žive "na veresiju" u neprekidnom strahu od terorističkih napada, odmazdi, ekonomskog propadanja. Mladi ljudi u Izraelu nemaju, baš, nikakvu perspektivu. Rešavanje stambenog pitanja mladih ne može više da bude, čak, ni san.

Ovaj građanski bunt mora da bude uspešan, jer, u suprotnom ozbiljno se dovodi u pitanje opstanak države Izrael. Da li, uopšte, postoji palestinski narod, da li je ikada imao svoju državu, ta pitanja se moraju zaboraviti i krenuti u ozbiljan dogovor o stvaranju Palestinske države!

U našoj Srbiji su se, paraleno sa Izraelskim izazovom, SAD i EU opredelile za drugu vrstu "režije". Računajući da je srpskom narodu-građanima Srbije, takođe, dojadilo to večno pitanje KiM, nisu se opredelili za podsticanje građanskog bunta, jer, znaju oni dobro mentalitet ovog podneblja i u šta bi se to pretvorilo. Vide i prate budno i stanje u medijima i katastrofalno stanje u pravosuđu, policiji, vide enormnu korupciju ali, ta su im, (za)sada, pitanja u drugom planu.

Pitanje priznanja države Kosovo, ubeđeni su da će ga, ako, već, nisu, rešiti Briselskim sporazumom. Predsedniku Vučiću su ostavili vrlo mali ili nikakav manevaraski prostor. Ako je u pravu pravnica G-đa Vodinelić, Vučić je, prihvatanjem ovog, aktuelnog, Briselskog sporazuma, i bez potpisa, praktično, priznao državu Kosovo.

Moja malenkost, po rođenju od majke Srpkinje i oca Jevrejina, nosi u srcu Srbiju i Izrael To što, po prirodi stvari, više volim majku Srbiju koja me je odgajila, vaspitavala, hranila, školovala, nisam zaboravio ko mi je otac.

Ko još mene pita kako se osećam dok bespomoćno gledam kako mi se zlopate oba roditelja.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane