Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Druga strana

Službeni i neslužbeni poslovi Tamare Vučić: da li je „prva dama" sve više sama?

Čekajući nasledstvo, odala se životu

Mada, iz svih uglova gledano, druga supruga odlazećeg diktatora nije nikakva značajna ličnost niti je ikome važna, po onome što ona čini već duže vremena, sve govori da će sebi biti najvažnija u momentu kad joj zlosrećni suprug padne sa visina u kojima već dugo živi. Šta o tome govore njene prikrivene ambicije da bude „diva" u svetskim razmerama. Biti vlast i biti blizu vlasti, opasan je opijat. U kom pravcu ova uskoro bivša „prva dama" ide i kakvu je odstupnicu spremila u okolnostima sloma režima koji je stvorio A. Vučić. Redakcija ovaj tekst posvećuje Ukrajincu Aleksandru Bocan Harčenku, ambasadoru Rusije u Beogradu.

N. Vlahović

Supruga odlazećeg srpskog diktatora, Tamara Vučić, govorila je 30. marta ove godine, pred vrlo visokim skupom eminentnih stručnjaka i predstavnika država i vlada, na sastanku Generalne skupštine Ujedinjenih Nacija, „o ulozi nultog otpada kao transformativnog rešenja u postizanju ciljeva održivog razvoja".

Otkud Tamara Vučić za govornicom Generalne Skupštine OUN, i u kom svojstvu? Kakav je ona stručnjak za ekološka pitanja i kuda zapravo ide ovaj svet?

Dana 6. oktobra 2022. godine, javnost je mogla da čuje i senzacionalnu vest da je „supruga predsednika Vučića" razgovarala video vezom sa Olenom, suprugom ukrajinskog predsednika Zelenskog, gde je najavila „njenu ličnu" humanitarnu pomoć Ukrajini od dva ambulantna vozila (za potrebe te humanitarne akcije naručila i jedan video spot u kome se i ona pojavljuje).

Međutim, đavo je odneo šalu kad se u zvaničnom tekstu našla, nečijom nesmotrenošću, i rečenica „da Tamari Vucic i Oleni Zelenskoj to nije prvi susret"! Zna se da su gospode Zelenska i Vučić već stvorile „prisno prijateljstvo". Ali gde i kad?

Naime, 23. avgusta 2022. godine, u sred ozbiljnih ratnih dejstava na širokom području Ukrajine, pojavila se Tamara Vučić u Kijevu, opet u nepoznatom svojstvu, navodno u organizaciji Olene Zelenske, gde su pored pomenute „gospođe Vučić" prisustvovale i supruge predsednika Letonije, Brazila, Litvanije i Libana, te jedan broj „stručnjaka" iz raznih oblasti.

Neposredno nakon toga, opet se pojavio jedan video spot koji je brzo dospeo do društvenih mreža, a na snimku se pojavljuje Tamara Vučić, kao „predstavnik Srbije" gde govori o tome kako je Srbija jedna od najboljih zemalja u borbi sa epidemijom.

Spot je znatno ranije sniman na obalama Save kod Beograda, upravo za potrebe već pomenutog „samita" u Kijevu, a u tom spotu se „gospođa Vučić obraća" sa par rečenica na srpskom i engleskom jeziku. Tamara Vučić nosi tom prilikom i pletenicu na vrhu glave, identičnu onoj kakvu je rado nosila bivša ukrajinska premijerka, Julija Timošenko. Ta „Timošenko-pletenica" ukrašena žutim ružama, iskorištena je od strane fašističkog pokreta „Bandera" prilikom akcije „Majdan" na samom početku krvavog progona Rusa iz ove njihove pradomovine, a kasnije, sve do danas, postala je nezaobilazan deo antiruske, anglo-američke propagande.

Taj spot u kome Tamara Vučić imitira Juliju Timošenko, ubrzo je sklonjen sa svih mreža. Na jednom od portala ostala je samo „zalutala" rečenica da je reč o „prepoznatljivom stilu ženske frizure istočnoevropskih Slovena".

Kad je na dan 30. marta ove godine pristupila govornici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u još nejasnom svojstvu, pred Tamarom Vučić je stajao i govor koji je napisao neko ko za razliku od nje i njenog službenog muža, nije egzibicionista. Jer, govor koji je čitala, nije bio njen, a počinje ovako: „Nula otpada ne govori samo o smanjenju proizvodnje otpada - to je način života i filozofija koja iziskuje solidarnost, razmenu najboljih praksi i koordiniranu akciju svih onih koji mogu da daju pozitivan doprinos promeni."

Napisala je „gospođa Vučić" kasnije „na mreži" i jednu notornu frazu, demonstrirajući ozbiljan prepisivački talent, ali i neobičan dar da od glupog sastavi još gluplje.

Neki mudri savetnik je poučio da njenom Instagram profilu nastavi u sličnom pravcu: „Mahatma Gandi, jedan od najblistavijih umova koje je svet ikada video, izneo je jedno poznato zapažanje-da svet pruža dovoljno za svačiju potrebu, ali ne i za svačiju pohlepu. Ove reči tako dobro prikazuju neke od osnovnih izazova, koji su duboko ukorenjeni u dinamiku našeg modernog društva".

Tamara, rodena ?ukanović (1981.), odrasla je u Loznici (prigradsko naselje Klupci), a dostupni podaci kažu je da je tamo završila osnovnu i srednju školu, te da je nakon toga u Beogradu upisala engleski jezik na Filološkom fakultetu, što se za nju ispostavilo kao težak zadatak, pa je sebe „pronašla" na Fakultetu političkih nauka, koji je već tada postao rasadnik klerofašista, plitkoumnih šovinista i mediokriteta (uz dužan respekt prema svima koji ne spadaju u taj „fenotip").

U jednoj od njenih biografija, piše da je čak i diplomirala na Filolološkom fakultetu, a Fakultet političkih nauka se i ne pominje. Takođe se pominje i „dugogodišnja karijera novinara", što već objašnjava njen „fatalni susret" sa Aleksandrom Vučićem.

Ostala je jedna nerazrešena dilema: čija Služba je preko Ivice Dačića i Željka Mitrovica, došla na ideju da ovog psihoemotivno i seksualno devijantnog čoveka, poveže sa Tamarom ?ukanović i „učini je" njegovom službenom suprugom?

Jedno je provereno: Željko Mitrović, formalni vlasnik Sodome i Gomore u TV Pink, odlično zna za delikatnu „prošlost" Tamare Vučić. Takođe, i Ivica Dačić, koji je bio čest gost u jutarnjem programu TV Pink (gde je Tamara radila), morao je da zna „koga u kuću Vučić dovode".

Upravo u toj televiziji se Tamara Vučić upoznala sa Ivicom Dačićem kod koga je i dobila posao u Ministarstvu spoljnih poslova 2010. godine. Šta je dato za kompenzaciju? Ne dolazi se tako lako sa kratkom suknjom i bez posledica, u Ministarstvo spoljnih poslova Srbije!

Ali, odatle pa do takozvane Diplomatske akademije Ministarstva spoljnih poslova, nije bilo daleko. Tamara ?ukanović postaje sa tim „sertifikatom" ozbiljan kandidat za odlazak u neku od srpskih ambasada. Uostalom, za vreme ministra spoljnih poslova Ivana Mrkića (2012-2014), tamo su odlazile čitave „posade" polugolih devojaka, direktno sa splavova i iz noćnih klubova, da služe ambasadorima i konzulima u časovima razonode i dokolice.

Medutim, slučaj Tamare ?ukanović je „službena stvar" sasvim drugog ranga! Trebalo je ukloniti sa Aleksandra Vučića medijsku „mrlju" (njegov sado-mazo, biseksualni i homoseksualni život o kome su „svedoci i akteri" uveliko pričali).

U tom smislu je službeni izbor bio dobar. Imala je sve: malograđanski mentalitet, akademski je čisti mediokritet, i to prepisivačke „provinijencije", klasična udavača je (koincidencija: majka joj je bila dugo godina matičarka u Loznici pa se „nagledala" svadbi i prirodno težila „dobroj udaji").

U Beograd je otišla sa nerealno visokim ciljevima. Da dođe do njih, preko manekenske piste ili preko medija, svejedno. I, nije dugo čekala. Već 2013. godine su kroz televiziju Pink počela da paradiraju službena lica. Tek ustoličeni Vučić i njegove službene provodadžije, našli su mu „drugaricu". Bila je to Tamara ?ukanović. Ostalo je prilog za istoriju jedne tragikomedije.

Tamara Vučić (ex- ?ukanović), već 2016. godine prisustvuje svečanom ručku u organizaciji princeze Katarine Karađorđević u Belom dvoru, zajedno sa još četrdeset žena (povodom Međunarodnog Dana žena). U oktobru mesecu te iste godine, prisustvuje prijemu u organizaciji Mišel Obame, „prve dame SAD". U decembru 2017. godine učestvuje u UNICEF-ovoj kampanji a povodom toga po povratku obilazi Prihvatilište za decu „Vasa Stajić" i donosi im skandalozno mizerne poklone, tvrdeći da su iako više nego skromni, „od srca".

U maju 2018. godine zajedno sa Eminom Erdogan, suprugom Redžepa Tajipa Erdogana, sa kojom otvara jedan dom za nezbrinutu decu na Vračaru. Zatim, odlazi u Kinu i „druži se" sa suprugom kineskog predsednika Si Đinpinga (Paeng Li Juan)!

I tako redom…Prva dama Srbije. Paradira svetom i deluje.

Izvor ovog magazina iz Protokola Vlade Srbije, koji je službovao bliže ovom brašnom paru, tvrdi: „Vučić je vodi na putovanja samo kad mora, kad protokol predviđa. To mi svi znamo. Ima on ovu Vasiljevićku što trči za njim… A, ovo što ona (Tamara) ide sama po svetu, to se nas ne tiče, ima ona neko službeno obezbeđenje… Kao, bavi se humanitarnim radom, ekologija i te stvari…"

Pad Aleksandra Vučića svakako će promeniti i odnos ove preambiciozne žene prema svom službenom suprugu. Kad njemu prekinu mandat, i ovaj njen, očito težak „mandat", automatski ističe. Do tada, ona očigledno sprema neku novu karijeru. Vreme joj nije saveznik, pa joj trebaju svi važni kontakti u svetu. Jer joj je Srbija očigledno mala. Treba živeti i posle Vučića i njegove ludnice. Kao službena supruga, ona nasleđuje sve Vučićeve račune po svetu. I imovinu. A to već ima i loše strane.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane