Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Preko pune linije

Vučić u Narodnom pokretu okuplja lažove i prevarante nalik njemu

Ludaci, kriminalci i ostali naprednjaci

S namerom da se distancira od zločina Srpske napredne stranke i da dodatno podeli narod, Aleksandar Vučić najavljuje formiranje tzv. Narodnog pokreta za državu. Diktator kaže da će se u "velikom državotvornom i nacionalnom pokretu za opstanak i napredak Srbije" naći "pristojni, normalni, racionalni i uspešni pojedinci". Kao takve, Vučić predstavlja Sandru Božić, Stašu Stojanović, Dijanu Hrkalović, Dragoslava Bokana, Kristijana Golubovića, Tijanu Ajfon, Simu Spasića, Tomislava Lovrekovića i čopor njima sličnih kriminalaca, secikesa, psihopata i agresivnih manijaka. Istovremeno, vođa naprednjačkog kartela sve političke protivnike i medijske kritičare proglašava ološom, klošarima i bednicima s dna društvenog taloga. Produbljivanje podela nikome neće doneti ništa dobro, ali bar će se znati ko je učestvovao u tiraniji, a ko se borio za oslobođenje Srbije.

Predrag Popović

Uslovljen karakterom, Aleksandar Vučić je za najbliže saradnike izabrao ordinarne kriminalce, mentalne bolesnike, narkomane, pedere, prostitutke i parazite svih vrsta. Uslovljen vaspitanjem, ličnim primerom je uticao na sve iz svog okruženja da se brutalno obračunavaju sa svakim ko se usudi da se suprotstavi nasilju koje širi kartel oko Srpske napredne stranke.

U temelje svoje politike, Vučić je ugradio laž. A laž može da se brani samo nasiljem. Kao pravi vođa, on predvodi medijske kampanje u kojima vređa, kompromituje i dehumanizuje svakoga ko više veruje svojim očima, nego njegovim lažima. Izabrani ciljevi odmah postaju izloženi čoporativnim napadima u Narodnoj skupštini, medijima, na društvenim mrežama i ulicama. Na učešće u takvim zločinima nisu pristali samo alavi stranački funkcioneri, koji na taj način dokazuju lojalnost, nego i kriminalci svih kategorija, kako oni koji su već osetili zatvorsku čamotinju, tako i oni koji to neće moći da izbegnu posle promene vlasti.

Zarad funkcija u državnim institucijama i preduzećima, unosnih poslova i drugih apanaža, na valjanje u naprednjačkom blatu pristali su i mnogi akademici, univerzitetski profesori, umetnici i sportisti. Ujedinjeni lukrativnim interesima, svi učestvuju u širenju Vučićeve patologije, koja je izazvala duboke i dugoročne podele u srpskom društvu.

U procesu stvaranja tzv. Narodnog pokreta, Vučić ne može da računa na grupu naprednjačkih prvoboraca. Pod pritiskom Europola, FBI i DEA, Vučićev kartel je pretrpeo gubitke u ljudstvu. Organizovana kriminalna grupa Veljka Belivuka je završila u pritvoru. Stradali su i Vučićevi botovski eskadroni, koji su normalnim ljudima na društvenim mrežama radili isto ono što i Belivukova ekipa u Ritopeku. Kompanija Tviter je u dve etape obrisala ukupno oko 16.000 lažnih naloga za koje je utvrđeno da su pod kontrolom SNS-a. Ipak, to nije smanjilo količinu nasilja prema političkim protivnicima, niti je dovelo do promene načina obračuna.

Što su bili Belivuk i Miljković u podzemlju, to su Sandra Božić Vladanka Malović na Tviteru. Rade po istom principu. Tipuju žrtvu, prate je i, čim se steknu uslovi, nasrnu i raskomadaju. Sve to uz političku i medijsku podršku naprednjačke mašinerije. Kao što su Belivuk i Miljković postali simboli monstruoznosti u kriminalu, tako su Božić i Malović stekle status najprljavijih lajni na Tviteru. Taj imidž su izgradile kasapljenjem svakoga ko više veruje svojim očima, nego njihovim lažima.

Potpredsednica Narodne skupštine i visoka funkcionerka SNS-a, Sandra Božić na Tviteru koristi vučićevski rečnik. Do pre nekog vremena, dok nije postao "Gospodin", Dragan Đilas je u Božićkinim objavama opisivan kao lopov, pseto, džukela, ološ i šljam. Posle odlaska na Vučićev divan, Đilas je svoje mesto na Božićkinom nišanu ustupio drugim opozicionim liderima.

U kafanskom stilu, sebi svojstvenom, ona svakodnevno vređa koga stigne. U njenim objavama Vuk Jeremić je nazivan kriminalcem, ludakom, lopovom, kukavicom, budalom i diletantom. I Zoran Lutovac je opisan kao kreten i ludak, kome je Božićka predložila da "svrati do neke ustanove" da mu uzmu meru i dodele broj, jer se plaši da ne spada u kategoriju nepregledanih. Lutovac je, pored toga, i "licemer za koga je i kafana nedostižna institucija", što se može smatrati stručnom procenom, pošto se za Božićku vezuje priča da je radnu karijeru počela kao konobarica u pančevačkom selu Omoljica. Boris Tadić je "izreciklirani otpadnik bez pameti iznanja".

Bojan Pajtić je, po njenom mišljenju, kompleksaš na steroidima. Njenog udara nije pošteđen ni Boško Obradović, koga opisuje kao idiota i kamen za kupus.

- Kaže B. Obradović: "Promeniće se međunarodni poredak u našu korist nakon Ukrajinske krize i oda ćemo rešiti pitanje KiM". Koja je ovo dimenzija teškog idiotizma nedostojna bavljenja bilo kojom vrstom političke analize! Mene je sramota sa kakvim diletantima delim kiseonik u plenumu. Sa fašistima i ološom, samo jezikom koji ste u stanju da razumete jasno! Prema ljutićevskom nasleđu saradnje sa okupatorom, šta je sledeći korak u slabljenju sopstvene države, izdajniče? I nauči sistem UN, moronu jedan! Nisam znala da kamen može da progovori, posebno ovaj za kupus čiji je krajnji domet da tavori u kiseljaku! Ali čak i on ima svrhu, za razliku od Boška koji svoju nije uspeo da nađe, a ni da unovči onako kako je nekad znao kada je naprasno ušao u Boss odela! Više nisi ni za siću! Boško fašista nastavlja u svom maniru! Nasilje je jedini jezik koji poznaje jer legitimitet ne crpi ni iz svoje kuće! Svest o nepoverenju, rađa nemoć! Iz nemoći se rađa nasilje! Molim državne organe da rade svoj posao i zaštite građane od ove plaćeničke, fašističke horde ludaka. Antisrpsko delovanje lažnih patriota ide u prilog samo Šiptarima koji ne mogu da stignu da zahvale onoliko puta koliko im opozicija napravi ustupaka protiv Srbije! Večite sluge i petokolonaši - navodi se u Božićkinim objavama na Tviteru.

Kao što kod Vučića često proradi podsvest, pa sam sebe ofira raznim opskurnim temama, tako se i Božićki omakla metafora sa "gutanjem", kojom je pokušala da uvredi Zdravka Ponoša, predsednika pokreta Srbija centar.

- Ne znam šta si ti NATO nesrećo navikao da gutaš, samoprojektuj se negde privatno! A što se Vučića tiče, iako ga nerado stavljam u istu rečenicu sa tobom, jasno je: nema priznanja i nema stolice u UN! Aj sad nastavi da gutaš ono čime te pune - samoprojektovala je Božićka uspomene na strategiju koja joj je poslužila za uspon u vrh SNS-a.

Za razliku od Božićke, Vladanka Malović na opozicionare ne projektuje aluzije na oralni, nego na analni seks. O ukusima ne treba raspravljati, ali Malovićka je preterala, čak i po Vučićevim siledžijskim standardima. Posle poruke kojom je opoziciji zapretila "Jebaćemo vas u dupe", zabranjeno joj je da svoje seksualne fantazije, kakve ni Vučiću nisu strane, objavljuje na zvaničnom nalogu Srpske napredne stranke na Tviteru. Zadržala je članstvo u Predsedništvu i Glavnom odboru, kao i mesto šefovice informativne službe kartela, ali na društvenim mrežama plasira samo pozitivističke objave u kojima hvali svog vođu.

- Iskompleksirani tastatura-ratnici izbacuju pet-šest mrziteljskih tvitova dnevno - rekao je nedavno Vučić.

Naravno, nije mislio na mrziteljske tvitove svojih saradnika već na one koji njega bole, a koje vredno i pažljivo prebrojava. Među naprednjačkim tastatura-ratnicima dominiraju neobrazovani primitivci, koji nemaju pojma ni o čemu, ni o temama o kojima se piše, ni o izabranim metama, pa ni o pravopisu. Vučiću to ne smeta, njegovi jurišnici ne moraju da budu pametni i pismeni, dovoljno im je spremnost da lažu i vređaju.

Za pripadnost internet-eskadronu naprednjačkog kartela nagrađeni su novcem građana, odnosno platama u državnim institucijama i javnim preduzećima. Srećniji manekeni fizičkog zla i moralne bede, poput Staše Stojanović ili Đorđa Todorovića, uspeli su da privuku pažnju vođe, koji je njihovu agresivnost nagradio poslaničkim mandatima i drugim benefitima. Uzdignuti sto nivoa iznad svojih realnih kompetencija, napunjeni funkcijama, novcem i botoksom, rupe u moralu krpe rupama u inteligenciji.

U skladu sa svojim nadimkom, po kome ga znaju komšije iz beogradskog naselja Kotež, Đole Pacov na Tviteru kritičare naprednjačkog zla naziva štakorima. Staša, između dva selfiranja u poslaničkim klupama i grupnih akcija u liftu, vodi hajku na univerzitetskog profesora, dramskog pisca i istaknutog funkcionera Narodne stranke Sinišu Kovačevića. Ne treba sumnjati, sigurno je lično Vučić nju izabrao za taj atak, kako bi dodatno uvredio autora kultnih drama "Đeneral Milan Nedić", "Sveti Sava", "Poslednja ruka pred fajront" i romana "Godine vrana", "Osvajanje zavičaja", "Gospodar greha"...

Osim Sandre Božić i Staše Stojanović, koje su ograničene seksističkim repertoarom, Vučić za kompleksnije multimedijalne prljave napade na opoziciju, ali i za hvalospeve njemu, velikom vođi, koristi usluge kvalitetnijih gutača. Nebojša Krstić već godinama osvaja šampionske titule u toj disciplini. Sa iskustvom, stečenim u vreme dok je isti posao obavljao u interesu Borisa Tadića, Krstić je spojio lepo i korisno. Lepo mu je što ima mogućnost da na Tviteru, ali i u režimskim medijima, vređa opozicionare i, istovremeno, daje pun doprinos izgradnji idolopokloničkog kulta Vučićeve bezličnosti. Uvrede i ode, to je repromaterijal, kojim je Krstić razvio unosan marketinški biznis.

Uskraćen za talenat bivšeg "Idola", Dragoslav Bokan je prinuđen da svoje parče plena osvaja na teži način, besramnim izlivima besmisla po svim nacionalnim frekvencijama. U normalnim društvima, egzibicionisti noću prepadaju tetke koje šetaju kučiće, šire mantile i pokazuju šta imaju. U srpskom društvu, Bokan šeta od televizijskog studija do studija, širi ludilo i pokazuje koliko je iskompleksiran. Energijom i elokvencijom, koju ulaže u političku verziju onoga što Staša radi u liftu, Bokan je stekao status "prvog bota SNS-a", kao što je odlično opisao Vojislav Popović.

- U početku svog botovanja Bokan se trudio da zadrži nekakvu meru, ukus i lično dostojanstvo. Hvalio je poteze vlasti koji su godili patriotski nastrojenom delu naroda (poput dizanja spomenika Stefanu Nemanji, prijema Putina, neuvođenja sankcija Rusiji itd.) i prećutkivao ili opravdavao antisrpske poteze (kao što su postepeno predavanje nadležnosti Srbije na Kosmetu, gej parade, puštanje migranata da vršljaju po zemlji...), ali je izbegavao samoponižavajuće divljenje liku i delu Vučića, koje je glavna aktivnost njegovih botova. Međutim, kada se služi njemu stvari kao što su mera, ukus i lično dostojanstvo ne ulaze u opis posla. Sa protokom vremena je bio prinuđen prvo da počne da ga hvali, pa da mu se divi, a onda je počeo da napada njegove kritičare. Vrhunac je dosegnuo kada je izjavio da je Vučić Srbija. Sada, u danima kada je počela poslednja faza izdaje Kosova, Bokan intenzivira svoju ulogu. Sav fokus napada prebacuje na ljude koji pokušavaju bilo kako da ometu Vučića u njegovom delovanju. Otvoreno ih vređa, nazivajući ih Paja Patkom i čiča Glišom, čija je deina motivacija paklena mržnja prema "srpskom spasiocu" Vučiću. Koristi sve metode skretanja pažnje i silovanja logike, uz neverovatnu dozu besramnog samozadovoljstva. Tako je postao jedna od najkorisnijih alatki u taktici diverzije koju vlast koristi kako bi zamaglila ono što se dešava i lakše sprovela svoje namere. Groteska se u punom obimu manifestovala u formi čoveka koji se predstavlja kao čuvar tradicije čiji je integralni deo askeza religioznog tipa, a svoju egzistencijalnu prazninu popunjava prežderavanjem sa šampitama. Da bi se šampite obezbedile koristi se srpska pravoslavna tradicija u pravdanju delovanja vlasti koja puzajućim priznanjem Kosova tu tradiciju gura u iščeznuće. Ako se bude dopunjavao spisak simptoma smaka sveta, koje je Kalajić naveo u istoimenoj knjizi, mesto među njima bi svakako zaslužio i njegov učenik Bokan - navodi se u Popovićevom tekstu na portalu Stanje stvari.

Kritičari mogu da pišu istinu do mile volje, briga Bokana. Na društvenim mrežama je objavljeno da je Bokan nedavno kupio stan u "Beogradu na vodi". Ne bi bilo čudno ako tu priču plasira upravo on, kako bi podigao cenu svojih prljavih botovskih usluga.

Uneverzitetski profesor, istoričar i predsednik Naprednog kluba Čedomir Antić krenuo je s ideološkog pola suprotnog Bokanovom, ali stigao je do istog cilja, do Vučića, ali i do istog statusa besramnog propagandiste. Antić se na političkoj sceni pojavio kao jedan od predvodnika studentskih demonstracija 1996/97. Zoranu Đinđiću se učinilo da je prepoznao talenat, pa je Antića promovisao u portparola Demokratske stranke. Saradnja nije potrajala. Antić je napustio DS, pa se, nekoliko godina kasnije, učlanio u Dinkićev G17. Preko Naprednog kluba politički i poslovno je sarađivao sa Borisom Tadićem. U to vreme Antić je pozivao na priznanje nezavisnosti albanske države Kosovo.

- U Evropsku uniju ne može da uđe država koja nije zaokružena. Srbija nije zaokružena država i kad bi nam pomogli EU i SAD, mi ne možemo da reintegrišemo Kosovo u Srbiju. Čak i kad bi Albanci hteli da žive s nama, mi teško možemo da napravimo funkcionalnu državu od Srbije i Kosova. Zašto bismo onda insistirali na jednoj praznoj ljušturi i na nekakvim floskulama iz prošlosti. Ajde novčano da gledamo. Čitao sam u novinama, možda to nije tačno, da je iz Evropske unije u Srbiju stiglo nepovratno nešto više od dve milijarde evra. Koliko smo mi dali za Kosovo i Metohiju u poslednjih 11 godina? Negde oko pet milijardi evra. Plaćali smo albanske dugove. O čemu govorimo? Vrlo je jednostavno, spremni smo na istorijski sporazum sa kosovskim Albancima, spremni smo da priznamo nezavisno Kosovo - rekao je Antić u decembru 2011. godine u intervjuu za TV B92.

Antić danas brani srpsko Kosovo. Ne na Bokanov, nego na Vučićev način. Ne gorljivim parolama, nego politikantstvom koje ima za cilj da prikrije veleizdajničku realnost. Opet na Vučićev način i u Vučićevom interesu, Antić tu vrstu propagande širi u vaskolikom srpstvu, naročito u Crnoj Gori. U kampanji pred nedavno održane predsedničke izbore u Crnoj Gori, podržavao je Andriju Mandića, koji je bio jedina slamka spasa za Mila Đukanovića. Sa imidžom "jedinog čoveka u Crnoj Gori koji ne bi mogao da pobedi Đukanovića", planirano je da Mandić uđe u drugi krug i time obezbedi ostanak na vlasti Vučićevog dugogodišnjeg političkog i poslovnog partnera. Plan je propao. Ljut na sve normalne ljude, koji su podržavali ideju o promenama, o smeni poslednjeg komunističkog diktatora u Evropi, Antić se uživeo u ulogu Sandre Božić, pa se njenim rečnikom, pa čak i prljavijim, obrušio na zadate mete.

Antić novog crnogorskog predsednika Jakova Milatovića naziva Bolekom, za koga veruje da će uskoro postati "natovljen i guzat kao mentor mu i dvojnik Ranko Krivokapić". Srbe iz Crne Gore, koji su glasali za Milatovića, odnosno protiv Đukanovića, naziva "ratlucima" i "kineskim Srbima". Za Antića, još su gori Srbi iz Srbije, koji su se obradovali padu Đukanovića, oni su "kineske fekalije", "jeftine budale" i "brabonjci".

Vučić takve nesrećnike, sebi slične, naziva "pristojnim, normalnim i racionalnim ljudima, s kojima će, u Narodnom pokretu, napraviti uspešnu Srbiju. Uz te tastatura-ratnike i slične egzibicioniste, Vučić kao pristojne građane predstavlja mentalno obolelog Simu Spasića i pijanog Tomislava Lovrekovića, neuspešnog samoubicu Zorana Ćirjakovića, uglednog kriminalca Kristijana Golubovića ili prostitutku Tijanu Ajfon. Na tom spisku nalazi se i Jelena Trivan, koja je preletanjem iz DS-a u SNS dobila nekoliko funkcija u javnim ustanovama, među kojima je i direktorska u Filmskom centru Srbije. U holivudskom stilu, vesela kosovska odiva, zablistala je pre neku noć na svojoj rođendanskoj žurci. Kad su je nabildovani mladići podigli na sto, da plesom pokaže sve draži svog zmijskog tela, nestašna Trivanka je ispunila svoj, ali i Vučićev, devojački san i promovisala se u manekenku naprednjačke dekadencije.

Kriminalci, ludaci, drolje, narkomani i slični bednici nisu usamljeni u Vučićevoj percepciji "pristojne Srbije". Na toj deponiji našli su se i neki značajni intelektualci i umetnici, poput Matije Bećkovića. Status jednog od najznačajnijih savremenih srpskih pesnika i narodnih tribuna, akademik Bećković se, u desetoj deceniji života, stavio na raspolaganje Vučićevoj monstruoznoj mašineriji za trovanje Srbije.

Bećković je pre dve godine, kao predsednik žirija Večernjih novosti, dodelio nagradu za "najhumaniji podvig godine" Aleksandru Vučiću, a pre neki dan je isto odlikovanje uručio Željku Mitroviću, zvaničnom vlasniku Televizije Pink, medijskog bastiona naprednjačkog kartela.

- Danas na rođendan moje mame, primih priznanje "Najplemenitiji podvig godine" od kompanije Novosti! Priznanje mi je uručio akademik Matija Bećković -pohvalio se Mitrović na Tviteru.

Olja Bećković, sigurno, tu sramotu neće ubaciti kao predlog u "Utisku nedelje". Spremnost jednog doajena srpske književnosti da se u 93. godini bruka zagrljajima i poljupcima sa Mitrovićem zaslužuje nagradu za večni podvig u beščašću. No, što reče jedan čoek, sujeta je đavolu omiljena ljudska osobina, na taj mamac se pecaju i stari i mladi, i Staša i Matija.

Bogoljub Karić je imun na sujetu, njega zanima samo novac. Tuđi, naravno. Zato se među prvima preporučio Vučiću za mesto u Narodnom pokretu pristojnih i racionalnih ludaka i lopova. Karić je Vučiću već dao ogromne pare za otkup slobode, kako ne bi odgovarao za pljačku države preko Mobtela, tešku više od 66 miliona evra. Sad je došlo vreme da gospodaru života i smrti ponudi političku pomoć po pitanju koje je, trenutno, na velikoj ceni.

Čim je Vučić pokrenuo proces priprema za uvođenje sankcija Rusiji, Karić je to prepoznao kao priliku da ponudi svoje usluge. Kad Dragan Đilas, Borko Stefanović i Rade Basta pozivaju Vladu Srbije da uvede sankcije Rusiji, to nema nikakvu težinu. Međutim, kad to uradi Karić, koji je većinu bogatstva stekao u Rusiji, onda to Vučić može dobro da iskoristi u medijskoj kampanji, kojom će pokušati da opravda potpuni zaokret od istoka prema zapadu.

- Koga Rusija brani, taj je završio. Opredeljenje Srbije za Rusiju, to je velika zabluda. Danas, kada nas vezuju za Rusiji i pokušavaju da nas gurnu sa Rusima zajedno, to je velika zabluda. Naši Obrenoviću su bili prozapadni, car Austrougarske je slao zlatni voz za našeg knjaza Miloša. Od Karađorđevića prelazimo na neku prorusku opciju, a meni je bliža prozapadna opcija nego proistočna - rekao je nedavno Karić.

Do juče, Bogoljub Karić se dičio knjigom "Putin - Snaga Rusije", koju je, kao koautor potpisao sa svojim bratom Dragomirom. Karići su se, na 505 strana luksuznog izdanja, rečima i brojnim fotografijama divili Vladimiru Putinu.

- Živeći i radeći najpre u Sovjetskom Savez, a potom u Rusiji, autori su bili neposredni svedoci svega što se događalo u toj velikoj, a nama uvek bliskoj zemlji. Zato nije slučajno što su ovu knjigu posvetili životnom putu i delu Vladimira Vladimiroviča Putina. On je zemlju podigao "sa kolena" i stvorio današnju moćnu rusku državu. Knjiga na nov način ispisuje portret Putina "kao borca novog stila u našem dobu". Boreći se za ruske pobede, on se podjednako bori i za naše uspehe -navodi se na koricama knjige braće Karić.

Neće biti slučajno ako Karići spale sve preostale primerke knjige hvalospeva Putinu, njegovoj borbi i Rusiji, koja nam je uvek bliska. Isto tako, doći će vreme kad će spaljivati i uspomene na današnju službu interesima Aleksandra Vučića. To će da urade i ostali "pristojni i normalni" paraziti iz naprednjačkog protivnarodnog i protivdržavnog pokreta.

- Lažni samoproklamovani elitisti kritikuju kadrove iz naših redova. Kažu da smo krezubi sendvičari, budale i sve ostalo. Oni, zapravo, kritikuju svoj narod. Kritikuju ga zato što ih narod neće. Neka oni rade što god misle da je dobro za njih. Mene to ne zanima, ja sam stavio narod pred ogledalo. Mi smo ovakvi kakvi smo, ne predstavljamo se lažno, zato nam narod veruje - rekao je Vučić u predsedničkoj kampanji 2017. godine.

Rekao i slagao. On nije pred ogledalo stavio narod, nego svoju porodicu. Samo iz nje je mogao da povuče primitivni rečnik, kojim vređa svakog političkog protivnika. Usled naopakih karakternih osobina i nedostatka kućnog vaspitanja, Aleksandar Vučić je postao ovakav kakav je. To će biti njegov lični problem kad padne s vlasti, kad se Srbija oslobodi njegovog kartela i "pristojnih" štetočina, koje ga podržavaju u zločinima. Za to će se izboriti istinski pristojni i normalni ljudi, kakvih nema na Vučićevoj kadrovskoj deponiji.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane