Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Banat

Zrenjaninci su još živi, a dokle, ne znamo

I Vučićev kartel je zabrinut

Evo već dva dana kako se gradonačelnik ne oglašava, a postoje neverovatno važne vesti za građane Zrenjanina. Naime, rodilo se u toku nedelje 15 beba i dva para su se venčala, a on ne obnaroduje ovako lepe novosti. Verovatno očekuje da mu dojave koliko je devojčica, a koliko dečaka rođeno iako po rodnom pravu to nije neophodno... Ipak, Salamura je tradicionalista i potezi su opravdani.

Milica Gardinovački

Inače ovih dana su hit spiskovi zaposlenih u javnim preduzećima, jer su direktori dobili SNS kvote. Nekako su se provukli sa odlaskom u Sombor na poklonjenje vođi, ali kampanja predsednika se zahuktava i valja biti spreman za naredne ekskurzije.

Neverovatna je činjenica da sve više nestranačkih sendvičara ide na mitinge. Članovi SNS zaposleni u javnim preduzećima na bitnijim funkcijama sve češće uzimaju dane od godišnjeg odmora i ostaju kod kuće. Da li to osećaju da brod ljulja pa respektuju od povraćanja - ne zna se, ali se sve manje eksponiraju, sve manje komentarišu i javno se ne izjašnjavaju.

Zrenjanin je jedan od retkih gradova koji ima bukvalno tvrđavu u kojoj je smešten gradski odbor SNS. Nekadašnja zgrada komiteta iz vremena KPJ nalazi se u najužem centru grada, preko od zgrade gradske uprave u kojoj je skupštinska sala, kabinet gradonačelnika i sve bitnije službe za kontakte sa građanima.

E, baš tu zgradu komiteta odbornici skupštine grada su pre nekoliko godina ustupili Fakultetu za menadžment (FAM) iz Sremskih Karlovaca. Još 2012. popravka ove zgrade je trebala da se finansira republičkim sredstvima i da se posle toga u nju preseli Katastar i ostale republičke službe koje su podstanari u gradskoj kući. Zahvaljujući zrenjaninskom SPS i njihovim koalicionim partnerima do toga nije došlo. A, eto, danas je tu najvažnija državna služba - gradski odbor SNS.

Nauka koju predaje i prodaje sremskokarlovački Fakultet za menadžment još iz Komiteta nije isterala politiku koju od sredine 2019. ovde predaje i prodaje SNS... i zahuktava se. Studenti u Komitet još nisu ušli, a naprednjaci su se baš odomaćili... Pitanje: Ko i koliko plaća zakup gradu?

U zgradu Komiteta je trebalo da se na dva sprata useli fakultet. To je mnogo puta najavljivao ondašnji gradonačelnik Čedomir Janjić, ali i dr Goran Kvrgić, tada dekan FAM.

Radove koji su ruiniranom Komitetu bili neophodni par decenija unazad, 2019. je finansirao grad Zrenjanin, na osnovu dogovora sa dr Kvrgićem i FAM-om da će zakupiti i plaćati zakup ovog elitnog poslovnog zdanja.

Po odluci gradonačelnika Janjića, JP Gradska stambena agencija je juna 2019. sa dr Kvrgićem i FAM-om i ugovorila petogodišnji zakup sa mogućim produženjem. Do februara 2021. utanačena su četiri aneksa tog ugovora. Njima je iz zakupa "nestao" prvi sprat pa je umesto 1.943 m2 - FAM-u izdato 1822,7 kvadratnih metara. Shodno trećem aneksu, umesto septembra 2019. sa plaćanjem kirije FAM je trebao da počne tek avgusta 2021, a ona je tada i ugovorena na iznos od 682.728 dinara mesečno. Ispred grada je za fakultet kao odgovorno lice pominjan Branislav Lazić- jedan od najmanje kompetentnih lica vezano za prosvetu u gradu.

Krajem novembra 2021. dr Goran Kvrgić je pritvoren je zbog sumnje da je u svojstvu odgovornog lica FAM-a zloupotrebom službenog položaja fizičkim licima koja nisu studirala na tom fakultetu ishodovao uverenja o stečenom visokom obrazovanju kao i da je time pribavio određenu imovinsku korist.... fakultetu. Od tada velika tišina prekriva nerad FAM-a. Na ulaznim vratima nema table te institucije, a njeni zvaničnici - dr Kvrgić je dok traje istraga, „samo" profesor - o toj temi ne žele da govore.

Ćute i gradski čelnici i to oni koji su tako gromoglasno najavljivali i zagovarali dolazak FAM-a. Ništa ne objavljuje ni list „Zrenjanin" čija se redakcija nalazi do Komiteta, a koja je zdušno najavljivala da će iz tog zdanja konačno „nauka zameniti politiku". Iz razloga znanih samo njegovom glavnom uredniku Daliboru Bubnjeviću list „Zrenjanin" nije obavestio čitaoce ni kada je dr Kvrgić pritvoren, ni da li je istraga završena... List i većina lokalnih medija, kao ni odbornici Skupštine grada, temu plaćanja zakupa prostora iz gradskog budžeta skupo renoviranog Komiteta kao da ne smeju da otvore. Niko javno ne pita da li FAM plaća kiriju, kakva je uopšte sudbina njegovog dogovora sa gradom. Javnosti nisu učinjene vidljivim ni informacije o tome da je zgrada Komiteta iznajmljena Srpskoj naprednoj stranci.

Možda je sednica Gradske skupštine prilika odbornicima - onim koji se smatraju opozicijom, da javno pitaju koliko je do sada plaćeno renoviranje Komiteta, odakle Gradu sredstva za to, koliko za zakup mesečno plaća SNS i koliko je (i da li je) od avgusta 2021. do danas iskeširao Fakultet za menadžment iz Sremskih Karlovaca. Ni reč o (ne)dolasku FAM-a u Komitet u „njegovim" novinama nije objavljena od novembra 2021.

Po Srbiji se mogu da steknu, ali ovde se ne stiču razne diplome Fakulteta za menadžment (FAM) iz Sremskih Karlovaca. Bar ne odmah preko puta Gradske kuće odakle bi verovatno dolazilo i najviše solventnih studenata.

Previše članova sekte SNS je od 2012. do danas neverovatnom brzinom avanzovalo zahvaljujući obrazovanju koje je sticano na još neverovatniji način. Prvi ko je sve bacio u razmišljanje KAKO je Darko Bađok. Tada, 2012. samo kum i prijatelj ministra od aflatoksina je na svom fejzbuk profilu imao sjajne objave vezane za obrazovanje.

Do dolaska na vlast jedino što se znalo o ovom pokrajinskom poslaniku i članu odbora za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu životne sredine skupštine Vojvodine je da postoje podaci iz evidencije operativnog kriminalističkog indeksa u kome piše da je hapšen zbog drskog i siledžijskog ponašanja i tuče (navijač), radio je kao prodavac petardi.

On je objavio 2.7.2015. da je odbranio master na tehničkom fakultetu Mihajlo Pupin u Zrenjaninu, a onda da je 1.1.2014. ZA VREME DOČEKA NOVE godine započeo master postdiplomske studije da bi konačno najavio početak trogodišnjeg školovanja 19. oktobra 2015. pa sad - ko voli nek izvoli i rastumači. Mnogo zanimljivija je kancelarija gradskog ombudsmana. Jedan za drugim na tzv fakultetu u Novom Sadu (Pravni fakultet za privredu i pravosuđe - privredna akademija NS) završili su studiranje i Bogosav Simić, zaštitnik građana pridošao iz nekih sela kod Prizrena i njegova zamenica Julija Bobek koja je zbog potrebe ovog posla morala da stekne i drugo obrazovanje iako ima završen filozofski fakultet u N. Sadu.

To je ista ona Julija koja je pre par godina bila u žiži interesovanja u Srbiji zbog toga što je za vreme njenog direktovanja u Centru za socijalni rad prodato dete švedskoj porodici za oko 7.000 evra... Priložen dokaz Simića o završenom fakultetu je trenutno predmet sudskog spora jer sve indicije kazuju da je krivotvoren.

Takođe zanimljiv je i završeni fakultet Dragana Petrina koji je vazda bio desna ruka Kneževića za punjenje autobusa sirotinjom rajom za potrebe vođe i sekte. Završio je, kaže, Univerzitet Džon Nezbit Bgd. Upisao ga je kao saobraćajni tehničar sa iskustvom prodaje parfema na pijaci, a stekao je zvanje strukovnog pa diplomiranog ekonomiste koju pretenduje da postane direktor JP Pijace i parkinzi.

tome pričaju zaposleni u tom preduzeću poodavno. U zemlji Nedođiji sa tralala zakonima i to je moguće - videćemo. U svakom slučaju takvih kadrova kao šodera počev od predsednika skupštine, gradonačelnika, načelnika gradske uprave za delatnoti informacione i komunikacione tehnologije, doktora veterinarskih nauka i profesora u Ćupriji i Šapcu bivši gradonačelnik, pa konobari menadžeri komunikologije, doktori sporta, samozvani novinari na državnim jaslama, masteri informacionih tehnologija i tako u nadogled.

Najgori su oni koji sve to znaju i ćute. Ti koji ne pružaju otpor su najgora sorta. Ti pomirljivi, ti- BIĆE JOŠ GORE, ti koji samo svoje zadnjice čuvaju, beskrupulozni sebičnjaci, jajare, samoživci, Mutavi, poplašeni i plašeni i oni koji ćute po manjinama, skidaju lični kajmak, a pljuju Srbe. Hoće li ova nesrećna zemlja da konačno iznedri novog Obilića... ili smo još u fazi: da je Milošević živ pobedio bi na izborima opet?

Nauka koju predaje (i prodaje) sremskokarlovački Fakultet za menadžment još iz Komiteta nije isterala politiku koju od sredine 2019. ovde predaje i prodaje SNS...

Studenti u Komitet još nisu ušli, dok se naprednjaci baš odomaćili... Pitanje: Ko i koliko plaća zakup gradu

Kojekuda po Srbiji, ali ne i u Zrenjaninu. Ne, ovde se još ne mogu sticati „ćage" Fakulteta za menadžment (FAM) iz Sremskih Karlovaca. Bar ne u najužem centru, u Komitetu, odmah preko puta Gradske kuće (odakle bi verovatno dolazilo i najviše solventnih studenata). Bez obzira što je pre tri godine to najavljivao ondašnji gradonačelnik Čedomir Janjić ali i dr Goran Kvrgić, tada dekan, FAM Zrenjanincima još nije otvorio vrata zakupljenog potkrovlja, kao i drugog i trećeg sprata tog zdanja.

Da ovde nekakvi studenti još nisu zakoračili „govore" kablovi koji vise iz zidova, rupe na plafonima, pa i četka sa polomljenom drškom kojom su čišćeni hodnici kada je sredinom 2020. završen najveći deo „rekonstrukcije, dogradnje i adaptacije" zgrade u Ulici kralja Petra I, broj 4.

Radove koji su, ruku na srce, ruiniranom Komitetu bili neophodni par decenija unazad, 2019. je finansirao Grad Zrenjanin, na osnovu dogovora sa dr Kvrgićem i „njegovim" FAM-om da će zakupiti (i plaćati zakup) ovog elitnog poslovnog zdanja. Po odluci gradonačelnika Janjića, Gradska stambena agencija je juna 2019. sa dr Kvrgićem i FAM-om i ugovorila petogodišnji zakup (sa mogućnošću produženja). Saglasnošću obe strane, a do februara 2021, utanačena su „samo" četiri aneksa tog ugovora.

Njima je iz zakupa „ispao" prvi sprat pa je umesto 1.943 FAM-u izdato 1822,7 kvadratnih metara. Shodno trećem aneksu, umesto septembra 2019, sa plaćanjem kirije FAM je morao da počne tek avgusta 2021, a ona je tada i ugovorena na iznos od 682.728 dinara (5.796 boda) mesečno.

Krajem novembra 2021. dr Goran Kvrgić pritvoren je zbog sumnje da je u svojstvu odgovornog lica FAM-a, zloupotrebom službenog položaja, fizičkim licima koja nisu studirala na tom fakultetu ishodovao uverenja o stečenom visokom obrazovanju, kao i da je time pribavio određenu imovinsku korist fakultetu. Od tada, a poput prašine koja se vidi u hodnicima iznad prvog sprata Komiteta, velika tišina prekriva (ne)rad FAM-a u Komitetu.

Na ulaznim vratima nema table te institucije, a njeni zvaničnici (dr Kvrgić je, dok traje istraga, „samo" profesor), o toj temi ne žele da govore. Ćute i gradski čelnici, oni koji su tako gromoglasno najavljivali i zagovarali dolazak FAM-a. Ništa ne objavljuje ni list „Zrenjanin" čija se redakcija nalazi do Komiteta, a koja je zdušno najavljivala da će iz tog zdanja konačno „nauka zameniti politiku". Iz razloga znanih samo njegovom glavnom uredniku Daliboru Bubnjeviću, „Zrenjanin" nije obavestio čitaoce ni kada je dr Kvrgić pritvoren, ni da li je istraga završena... Ni reč o (ne)dolasku FAM-a u Komitet u „njegovim" novinama nije objavljena od novembra 2021.

Ovaj list i većina lokalnih medija, kao ni odbornici Skupštine grada, temu plaćanja zakupa prostora iz gradskog budžeta skupo renoviranog Komiteta kao da ne smeju da otvore. Niko javno ne pita da li FAM plaća kiriju, kakva je uopšte sudbina njegovog „dila" sa Gradom. Javnosti nije učinjena vidljivom ni informacije o tome da je prvi sprat Komiteta iznajmljen Srpskoj naprednoj stranci (od maja 2019). Niko nema logično objašnjenje zašto su, i pored ugovora sa GSA o zakupu, naprednjaci u Komitetu još inkognito, jer da je drugačije na ulazu u zgradu to bi i označili odgovarajućom tablom.

Možda je sutrašnja sednica Gradske skupštine prilika odbornicima, naročito onim koji se smatraju opozicijom, da javno pitaju koliko je do sada plaćeno renoviranje Komiteta, odakle Gradu sredstva za to, koliko za zakup prvog sprata mesečno plaća SNS, a koliko je od avgusta 2021, do danas iskeširao Fakultet za menadžment iz Sremskih Karlovaca...

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane