Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Povodom

Slučaj zagrebačkog novinara Domagoja Margetića

Od varanja se ne može živeti

Sažaljenje je, davno mi je rekao prijatelj Zijo, najgori saveznik. To potvrđuje i slučaj zagrebačkog novinara Domagoja Margetića.

Milovan Brkić

Redakcija Magazina Tabloid objavila je gospodinu Margetiću više feljtona (mogu se pročitati na našem sajtu, ako se na Google pretraživaču ukuca ime Domagoj Margetic, Magazin Tabloid). Štampali smo mu i knjigu ''Operacija Duress". I danas mislimo da je Domagoj odličan novinar-istraživač. Uništilo ga je siromaštvo, jer se od novinarstva danas ne živi.

Kada je Domagoj štrajkovao glađu u Zagrebu, dva puta sam mu poslao po 500 evra, kao pomoć da preživi u tim teškim ternucima. Verujemo, bili smo jedini koji smo ga se tada setili. Od usta smo odvajali da ga pomognemo.

Prošle godine Domagojeva menadžerka Verica Grgurović iz Subotice ponudila nam je da Domagoj napiše tekstove, na osnovu CD-a koji mu je, rekla je, ostavio pokojni Vladimir Cvijan.

Jedva smo sakupili 1.500 evra. On je i tada bio u teškoj poziciji, isterali su ga iz stana, iz Hrvatskog društva novinara. Verica nam je rekla da je baš u bedi, da mu preti zatvor zbog neplaćanja alimentacije.

Domagoj je jedva pisao, morao sam da ga podsećam da ga molim da požuri sa nastavkom. Nakon trećeg je prestao da se javlja. Verica Grgurović, njegova menadžerka, koja ga je stiskala, javila se sa zahtevom da damo jos novca. Nismo imali.

Domagojeve tekstove o Cvijanu možete pročitati na linku (https://www.magazin-tabloid.com/casopis/index.php?id=06&br=507&cl=09).

Bili smo tužni što se čovek, kome smo verovali, podržavali ga, pomagali, tako ružno poneo.

tome smo obavestili čitaoce. Taj tekst možete pogledati na linku (https://www.magazin-tabloid.com/casopis/index.php?id=06&br=510&cl=09).

Raskrinkali smo pomenutu Vericu Grgurović, koja je ovejani kriminalac. Ona nas je obavestila da Domagoj nema taj CD ostavljen od Cvijana, nego je Služba njoj dala. Mislila je na nemačku BND.

Nakon izvesnog vremena Domagoj se javio. Naveo je da je u, zaista, teškim problemima. Sigurno je i bio u njima.

Ponudio nam je da nam, sa istog CD-a, napiše tekst o Rio Tintu i načinu na koji je Vučić ugovarao posao iskopavanja litijuma. Tražio je 1.000 evra. Pozajmio sam od prijatelja 800 evra i poslao mu. Tekst nije stizao. Shvatili smo da nas je opet prevario. On ili pomenuta Verica Grgurović. Kolege smatraju da je to prodala Rio Tintu.

Gostujući u emisiji TV Marš iz Valjeva, kod izvesnog Mileta Perića, gospodin Margetić je izneo niz neistina, rekavši da nam je posalo 10 nastavka tog teksta. Zaboravio je da je na svom tviter nalogu najavljivao da će da štampa posebnu knjigu o tome. Naravno, nije.

Meni je podmetnuo da me je uplašio čovek po imenu Bruno Đuran, zaposlen u BIA. Nikada u životu nisam sreo niti upoznao gospodina Đurana. To bi ova Vučićeva tajna policija odmah saznala i Đuran više ne bi bio u službi.

Neću potezati ružne i teške reči. Prepustiću Domagoja sopostvenom udesu. Brzo je zaboravio kako sam ga spasio pred haškim tribunalom. Kakav tretman je imao i minimalnu kaznu koju je dobio.

Malo je čudno da on šparta po Srbiji i blati službenike BIA. Da li bi to hrvatska tajna policija dozvolila nekom Srbinu iz Srbije?

Prosledićemo tužilaštvu izjave onih, izbeglih iz Hrvatske, kojima Domagoj i Verica uzimaju novac, da im omoguće povratak u Hrvatsku.

Objavljujemo transkript razgovora Domagoja sa voditeljem TV Marš

TV Marš, Valjevo, 18. mrt 2023.

Emisija „Govornica", voditelj Mile Perić

Perić: Tabloid, koji uređuje Milovan Brkić je antirežimska novina, istina najnižeg nivoa, bukvalno tabloidnog. Otkud to da urednik Tabloida privatno razgovara sa čovekom koji važi za... Prvo je bio službenik policije... Bruno Đuran, angažovan je u BIA, trebao je postati njen direktor... Otkud to da on saznaje tako osetljive stvari kao što je šta je Đuran osećao u trenutku... Koja je to vrsta poverljivosti i bliske veze koja postoji između Milovana Brkića i BIA? I kako to da takav čovek uređuje, čini mi se, antivučićevsku novinu? Ili je to samo fasada, farsa?

Margetić: Očito je, što ja mogu iz svega toga zaključiti, što se tada izdogađalo, da je očito da se radi o fasadi. Svaki režim treba jedan takav medij, koji će biti protiv, ali kao ispušni ventil, i pritom da bude dovoljno neozbiljan, da ljudi ipak mogu samo odmahnuti rukom. Uz dva relativno ozbiljna teksta imaš hrpu smeća... Jel neko homoseksualac ili nije...

Perić: Kojima zatrpava ono...

Margetić: Tako je. U tom kontekstu se gubi ikakva bitna i vjerodostojna informacija. Ali, svakom režimu to koristi jer kaže - pa vidite, mi imamo ovo... Ajmo vidjeti šta se Brkiću loše dogodilo. Ništa. Čovjek radi, a u normalnoj zemlji bi bio uhapšen za prevare. Svaki broj Tabloida izdaje druga firma, jer je prethodna ugašena, jer ju je neko tužio, prijavio, inspekcija bila... Da, to stalno radi i niko mu ništa... Tiska novine u Crnoj Gori i najnormalnije ih uvozi u Srbiju. Da li to trebi izgleda normalno? Provjerio sam. Novine se štampaju u Crnoj Gori.

Perić: Dobro, ali dnevne novine Nova se štampaju u Osijeku i najnormalnije se uvoze u Srbiju.

Margetić: Da, da, da... Ali, ovo je navodno apsolutno antivučićevska novina. Tabloid piše da je Aleksandar Vučić homoseksualac, ovo-ono... Pa, baš mi Vučić ne izgleda na jednog divnog tolerantnog lika koji će još pridržavati tačke da se to preveze iz Crne Gore u Srbiju.

Perić: Ostaje činjenica da si u serijalu tekstova, koji je bio najavljen i koji je započet, da su samo tri objavljena, da je u umesto četvrtog bio objavljen Brkićev komentar o tome... On kaže da si ti prestao dalje pisati, da si tražio dodatni novac za njega. Jel to tačno?

Margetić: Napisao je da sam i ja homoseksualac.

Perić: Pa, nije baš tako...

Margetić: Napisao je da hodam s mojim dečkom. Zanimljivo je da je Brkić znao s kim se krećem...

Perić: Ostaje da si samo tri nastavka objavio.

Margetić: Poslao sam Brkiću svih deset nastavaka. On je prije objave prvog nastavka imao svih deset.

Perić: On čitaocima šalje informaciju da si napisao samo ti i da ne zna šta da radi. Ti nam kažeš da si mu dao još sedam.

Margetić: Tako je. Sve sam mu poslao u komadu. Napisao sam kompletno istraživanje. Redakcija to prema, dijeli u nastavke. Ja sam to napisao kao priču i prodijelio sam koliko kartica, da je to nekih deset dobrih nastavaka. To je bilo za deset nastavaka po četiri novinske stranice. Kompletan taj materijal sam mu poslao, sa prilozima, sa dokumentima. Međutim, on objavljuje tri, i četvrti taj svoj napad, pljuvanje po meni. Ja to doznajem nakon što me prijatelji zovu i pitaju što je ovo. Šaljem mu mejl. Njegov je problem što sve ono što govorim postoji u mejlovima. Dakle postoji tekst koji sam mu ja mejlovao. Vidi se da je to deset nastavaka, a ne tri. Vidi se u mojim bilješkama u propratnom mejlu šta mu pišem, moj prijedlog kako da opremi tekst. Znači, on najednom prestaje objavljivati. Međutim, ono što je još zanimljivije je da ja, kad bih nekoga tako napao, nikad ga više ne bih nazvao. Tada Milovan Brkić pokušava još jednom isposlovat da se za novac proda Cvijanov stik. Prvo je nuđeno 5.000 evra, poslije još nešto dodatno je nuđeno oko Rio Tinta i tog dijela dokumentacije. Ja sam, naravno, to odbio. Ono što je zgodno... ja sam uspio njega navući da o svemu tome postoji korespodencija, a s druge strane postoje svjedoci koje sam ja slao njemu u redakciju i pred kojima je on iznosio ponude na koje bih ja onda mejlom odgovarao da ostavim trag.

Perić: Od tebe je traženo da više ne pišeš? To znači da je nečiji interes bio da staneš u tome, a usput još su hteli da saznaju šta sadrži tzv. dosije Cvijan, odnosno USB memorija koju si dobio od Cvijana 2014. godine. I znamo da postoji veza između Milovana Brkića i čoveka iz BIA u istom periodu, pa možemo pretpostaviti da je BIA bila zainteresovana, odnosno Aleksandar Vučić.

Margetić: Tako je. U to vrijeme Brkić tim istim svjedocima spominje Brunu Đurana. Ako je s tim čovjekom u komunikaciji, onda je, logično, oko pribavljanja tih dokumenata razgovarao sa Brunom Đuranom.

Perić: Tri nastavka, koja je Tabloid objavio, meni su bili glavni izvor informacija, osim tvojih intervjua, o tome šta se sve dešavalo oko Cvijana. Zanimljivo da se oni još uvek mogu naći na sajtu Tabloida. Ta tri nastavka možda sadrže jednu metodološku grešku, koja dovodi u pitanje tvoju... ne znam da li je to dobronamernost ili si ostavio neku vrstu zamke za čitaoca... Ti izvodiš zaključke, ali ih ne dokumentuješ i ne dokazuješ. Možda si to planirao za neki sledeći korak, kada ćeš, verovatno, imati i materijalno potkrepljenje za sve što si izneo. U tri nastavka otkrivaš kriminal i korupciju vlasti, kako je Vučić reketirao kriminalce, pa je možda to razlog što služba kaže preko Brune Đurana, preko Milovana Brkića - ej, stani, Margetiću, dosta si štete napravio Srbiji, ne možeš to više raditi. Ko zna šta si ti sve spremio u preostalih sedam nastavaka.

Margetić: To si u pravu. Ja imam neku metodu koja mi se sve više sviđa. To je metoda mačke i miša, kao kad mačka puti miša da trčkara, da misli da će otići. Nekada, kao kod tih tekstova koji su objavljeni....

Perić: Odaju utisak izvesne površnosti jer nisu potkrepljeni...

Margetić: Tako je, jer se... Moja metoda je da navučem drugu stranu da reagira. Međutim, ovde sam očito imao posla sa ljudima koji su procenili, na osnovu onoga što je objavljeno, da imam sa čime odgovoriti ili su smatrali da im je jednostavnije ići preko Brkića i Đurana. Očekivao sam da će, posle 4-5 nastavaka, ipak doći do nekog odgovora, pa da ću ja tada moći dokumentirati. Međutim, to se nije dogodilo. Treći nastavak je bio posljednji.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane