Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Su(lu)dovanje

Koja mafija vlada u srpskom pravosuđu (264)

Ovlašćeni da ubijaju, pljačkaju, otimaju, rasprodaju, izdaju ...

Srpski sudovi još donose presude „U ime naroda". I, uglavnom, protiv naroda, odnosno običnih građana, koji ne pripadaju gornjoj strukturi društva, niti organizovanim kriminalnim grupama koje drže na vezi i apanaži veći broj sudija i državnih tužilaca. Za razliku od državnih tužilaca, koji svojim zamenicima mogu da izdaju obavezujuća uputstva, sudije su potpuno samostalne u svom radu i odlučivanju. Na žalost, najveći broj delilaca pravde tako se i ponaša - nasilno, priprosto, ne poštujući zakonitost ni javni moral. Za tužioce i delioce pravde u Srbiji birani su podobni i prepodobni, loši studenti i još lošiji ljudi. Zašto se nemo posmatra propadanje i sunovrat Srbije i pravosuđa? Ko je nova - stara ministarka pravde Maja Popović, službenica Bezbednosno informativne agencije. O tome piše Vladimir Molotok, jer se urednik Milan Glamočanin opet teže razboleo

Vladimir Molotok

Američki Stejt department objavio je 23. marta ove (2023.) godine izveštaj o stanju ljudskih prava, medijskih sloboda i i pravosuđa u Srbiji, u kojem se konstatuje da je u ovoj zemlji i dalje bez istraga protiv visokih zvaničnika, a da je vlada, navodno posvećena borbi protiv korupcije.

''Prošle godine nisu pokretane istrage protiv visokih državnih funkcionera ni ljudi bliskih vladajućem krugu, transparentnost rada državnih organa i vlade nije na zadovoljavajućem nivou, novinari i dalje trpe brojne pritiske, a pretnje i napadi na njih se retko rešavaju,'' - navodi se, između ostalog, u izveštaju Stejt departmenta o stanju ljudskih prava u Srbiji za 2022. godinu. U izveštaju se podseća i na to da tri slučaja obijanja stanova članica redakcije KRIK-a godinama nisu rešena, kao i da je ova redakcija osuđena po tužbi aktuelnog ministra policije Bratislava Gašića - zbog vesti sa suđenja, prenosi Istraživačka mreža KRIK.

Nažalost, Srbija je jedina zemlja u Evropi u kojoj nema suđenja za organizovani kriminal i korupciju, nema procesuiranja narko kartela, optuženih za pranje novca, trgovini belim robljem, oružjem, o čemu je Obaveštajna zajednica Sjedinjenih Država obavestila javnost 15. maja 2019. godine.

Da podsetimo da je tadašnji potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao 15. maja u Vašingtonu, u okviru posete Sjedinjenim Američkim Državama, sa državnim sekretarom za unutrašnje poslove SAD Kevinom Mekalinenom o unapređenju policijske saradnje dveju zemalja. Reč je o prvom sastanku jednog srpskog ministra policije sa američkim državnim sekretarom zaduženim za unutrašnje poslove.

Nakon sastanka, Stefanović i Mekalinen potpisali su Memorandum o razumevanju između Vlade Sjedinjenih Američkih Država i Vlade Republike Srbije o unapređenju saradnje u cilju sprečavanja putovanja terorista i borbe protiv nezakonitih migracija. Ovaj Memorandum omogućiće bržu razmenu informacija o migrantima, ali i onima koji su povezani sa potencijalnim terorizmom ili kriminalnim aktivnostima, što će doprineti većoj bezbednosti dve države, saopštio je kabinet ministra Stefanovića.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović sastao se u Vašingtonu i sa predstavnicima Uprave za borbu protiv droga (DEA). Stefanović se sastao i sa direktorom Federalnog istražnog biroa (FBI) Kristoferom Vrejom.

Stefanović i Vrej su se saglasili da je podizanje kapaciteta obe institucije od velikog značaja, a teme sastanka bile su i zajedničke obuke, kao i mogućnosti buduće saradnje Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a Srbije i Tima za spasavanje FBI, navodi se u saopštenju MUP.Stefanović je ocenio da je saradnja MUP i FBI dobra i intenzivna, ali da postoji i volja i namera da se ona unapredi, posebno u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala, terorizma i visokotehnološkog kriminala.

On je razgovarao sa direktorom DEA Utamom Dilonom i njegovim saradnicima o unapređenju borbe protiv trgovine narkoticima, kao i saradnji srpske policije sa pripadnicima DEA.

Stefanović je naveo da su pripadnici MUP Srbije tokom 2018. godine zaplenili više od četiri tone droge, dok su u prva četiri meseca ove godine oduzeli više od dve tone droge.

Sagovornici su se saglasili da borba protiv narkotrafikinga predstavlja veliki izazov, ne samo za Srbiju i SAD, već i mnoge druge države. Zbog toga je, kako su istakli, važno utvrditi konkretne korake buduće saradnje obe službe, kako bi bili još efikasniji u hapšenju kriminalaca i zapleni narkotika, saopštila je informativna služba MUP-a Srbije.

Stefanović je pozvao Dilona i njegove saradnike da razmotre mogućnost unapređenja saradnje u oblasti edukacije i obuka..

Ministar Stefanović je 17. maja u Vašingtonu razgovarao i sa zvaničnicima o borbi protiv pranja novca i korupcije.On se sastao u Vašingtonu sa podsekretarkom za terorizam i finansijsko-obaveštajnu delatnost Ministarstva finansija SAD i sa zamenikom pomoćnika sekretara Međunarodnog biroa za narkotike i sprovođenje zakona, Sigal Mandelkerovom i Jorganom Endrjusom.

Stefanović je američkoj potsekretarki rekao da je Srbija usvojila više zakonskih i podzakonskih akata u oblasti u borbi protiv pranja novca i finansiranja terorizma, istakavši da su u potpunosti implementirane preporuke Međuvladine organizacije za borbu protiv pranja novca (FATF) kako bi naša država bila skinuta sa "sive liste" te organizacije, saopštio je MUP.

Pod naslovom ''Trampov čovek se sastao sa Stefanovićem'' opisan je susret ministra Stefanovića sa savetnikom za Nacionalnu bezbednost SAD!

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je u Vašingtonu, na odvojenim sastancima, sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja u Stejt departmentu Metjuom Palmerom i zamenikom glavnog direktora za evropske poslove u Nacionalnom savetu za bezbednost SAD Džonom Eratom.

Na sastancima je bilo reči i o saradnji Ministarstva unutrašnjih poslova sa agencijama za sprovođenje zakona SAD, kao i konkretnim rezultatima i prednostima te saradnje za obe zemlje.

Potpredsednik Vlade Srbije sastao se u Stejt departmentu u Vašingtonu s koordinatorom za antiterorizam u Birou protiv terorizma i nasilnog ekstremizma Nejtanom Sejlsom.

Kako je saopšteno iz MUP-a Srbije, Stefanović je u razgovoru sa Sejlsom istakao da je terorizam globalni problem s kojim se može izboriti jedino zajedničkom saradnjom.

U saopštenju se dodaje da je srpski ministar policije na sastanku sa ambasadorom Sejlsom rekao i da je Srbija posvećena borbi protiv pranja novca i finansiranja terorizma. Takođe, on je naglasio da je veoma važna razmena informacija u ovoj oblasti, kao i obuka u cilju podizanja kapaciteta srpske policije u borbi protiv potencijalnog terorizma i organizovanog kriminala.

Stefanović je u Njujorku razgovarao i sa šefom obaveštajnog biroa policije grada Tomasom Galatijem.

Stefanović i Galati razgovarali su o unapređenju saradnje njujorške policije i MUP-a Srbije, sa posebnim osvrtom na modele moguće saradnje u oblasti rada policije u zajednici i borbe protiv terorizma, saopštio je MUP.

Zaista je neobično što se ministar jedne balkanske države sreo sa, ministrom unutrašnjih poslova, direktorima DEA, FBI-a i Uprave za sprečavanje pranja novca, savetnicima za nacionalnu bezbednost...

U delegaciji uz ministra Stefanovića bio je i komadant Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ), koja bi trebalo da optužene privodi sudiji.

U izveštaju o ovoj poseti stidljivo je ministar izjavio da se razgovaralo i o implemetaciji zakonom potvrđenog Ugovora o izručenju optuženih između dve zemlje.

Skupština Srbije je, da posetimo, usvojila 14. februara 2019. godine godine i Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora o izručenju optuženih između Srbije i SAD, koji će imati retroaktivno dejstvo.

Ovaj ugovor, kojim se predviđa izručenje državljana bez obzira na nacionalnost, važiće retroaktivno u odnosu na sva krivična dela koja su u njemu pobrojana, osim sa jednim izuzetkom.

Naime, član 21 precizira da će izvršni organ zamoljene države imati diskreciono pravo da odbije izručenje za krivično delo izvršeno pre 1. januara 2005. godine, što znači da SAD ili Srbija, po sopstvenoj proceni, mogu da odluče da li će traženu osobu izručiti ili neće, čak i ako su ispunjeni svi zakonski uslovi za izručenje, koje utvrđuje sud.

Američke istražne službe prate rad srpske političke elite, trgovinu narkoticima, izvoz oružja, pranje novca ... Imaju zadokumentovane sve te aktivnosti, kao i svedoke saradnike.

Sasvim je sigurno da ministra Stefanovića nisu pozvali u Sjedinjene Države da bi se divili aktivnostima srpske policije, koja je samo servis za zaštitu političke mafije.

Američke bezbedonosne službe znaju kako se provela nemačka policija, verujući srpskoj.

Državni sekretar za Evropu u Ministarstvu spoljnih poslova Nemačke Mihael Rot došao je u Beograd 15. septembra 2016. godine.Rot je došao u Beograd da srpska policija sprovede hapšenje narkodilera pod kontrolom vlasti, koje je odugovlačila mesecima. Sa sobom je doneo i spisak nemačke kriminalističke policije lica za koje njegova zemlja ima dokaze da se bave teškim kriminalom - trgovinom narkoticima, oružjem, pranjem novca..

Gospodin Rot je bio šokiran, kada su te večeri srpske policijske snage uhapsile oko 120 ''narkodilera''. Svi sa spiska gospodina Rota ''nisu nađeni na adresi'', a u stanovima nije bilo ničeg sumnjivog, jer ih je policija obavestila o raciji! Samo troje privedenih zadržano je u sudskom pritvoru, ostali su nakon 48 sati zadržavanja pušteni na slobodu.

Izvori Magazina Tabloid tvrde da je iz Vašingtona Ministarstvu pravde Srbije stigao spisak lica čije se izručenje od Srbije traži, ali da se ministarka pravi luda. Zato je u Vašington pozvan ministar policije i komadant SAJ-a.

Na tom spisku je i Andrej Vučić, brat srpskog diktatora, sa njegovim saradnicima, koji se traže zbog terorizma, pranja novca, trgovinom narkoticima...

Sa Sjedinjenim Državama i njenim državnim službama nema šale.

Ministar Stefanović je poučen od Vučića da sagovornicima u Vašingtonu ponudi sav novac u inostranstvu, koji je blokiran rešenjem federalnog sudije iz Filadelfije, samo da se ''ne talasa'', ali su SAD-e pravna država. Ne funkcionišu na način kako to srpski diktator zamišlja.

Da bi Vašingtonu poslao odgovor, na njihov predlog da Srbija krene u akciju obračuna sa mafijom, koja predstavlja opasnost za Evropu i SAD-e, Vučić je poslao poruku preko Narodne skupštine Srbije, koja je 21. maja potvrdila ponovno postavljanje za predsednika Višeg suda u Beogradu Aleksandra Stepanovića, sudije Vrhovnog kasacionog suda.

Poručio je da su njegovi tužioci i sudije i da njegov kartel može da bude spokojan.

I bi tako.

I međunarodna policijska akcija "familija'' završila se na granici Srbije. U Zagrebu je uhapšeno preko 80 lica pod optužbom za organizovani i kriminal , pranje novca preko fantomskih firmi. Desetak optuženih prebegli su u Srbiju, pod zaštitu Andreja Vučića. Ministar policije je naložio da se Andrej Vučić i Zvonko Veselinović privedu u policijsku stanicu u Novi Sad, da inspektori Europola obave sa njim razgovor, ali da to nije dozvolio specijalni tužilac Mladen Nenadić.

''U redovnom godišnjem izveštaju o stanju ljudskih prava u Srbiji, Stejt department ne objavljuje nikakve drastične promene u odnosu na prošlu godinu - postoje dobri zakonski okviri za, između ostalog, borbu protiv korupcije, povećanje transparentnosti i zaštitu medija i civilnog sektora, ali se oni ne primenjuju, pa stanje u realnosti nije dobro.

To, između ostalog, znači da se ne pokreću istrage visoke korupcije, kao i da se nezavisni i istraživački novinari nalaze u teškoj situaciji.

Stejt department podseća da je vlada navodno posvećena borbi protiv korupcije, ali da se zaključuje da je situacija mnogo drugačija. U tom smislu, navodi se i to da je nevladina organizacija Transparentnost, preko Indeksa percepcije korupcije (CPI), utvrdila visok nivo korupcije u zemlji prošle godine.

Sporadične istrage vode se protiv zvaničnika nižeg i srednjeg ranga, ali izostaju one protiv visokih zvaničnika - ministara ili osoba sa jakim političkim vezama, konstatuje se u izveštaju. Ovo doprinosi percepciji nekažnjivosti moćnih.

Stejt department navodi da i dalje postoje ozbiljni problemi kada je u pitanju nezavisnost pravosuđa. Predstavnici vlasti i prošle godine su nastavili da javno komentarišu istrage, sudske postupke i rad pojedinih sudija i tužioca, što je ocenjeno kao štetan uticaj na pravosuđe.'' - prenosi KRIK.

„Dužina suđenja, transparentnost postupka i efikasnost su i dalje zabrinjavajući", takođe piše u izveštaju.

Situacija nije dobra ni kada je u pitanju medijska slika, zaključuje se iz izveštaja.

„Prevelika uloga države u medijskom sektoru potkopala je slobode koje su novinarima garantovane ustavom i zakonima", navodi, između ostalog, Stejt department.

Ova organizacija podseća na stalno povećanje pritiska vlasti na nezavisne medije i novinare, kao i da su Reporteri bez granica ocenili da su „novinari ugroženi političkim pritiscima i nekažnjavanjem zločina počinjenih nad njima".

U izveštaju se ističe i da je Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) registrovalo 132 napada na novinare, a kao jedan od slučajeva navodi se pretnja novinarima „Danasa", u kojoj se, između ostalog, navodi da je ovaj list „beogradski Šarli Ebdo" i da će „salva metaka krenuti da lomi prozore redakcije". U izveštaju se podseća i na to da tri slučaja obijanja stanova članica redakcije KRIK-a godinama nisu rešena.

Ukazuje se i da je jedan od problema sa kojima se mediji suočavaju - SLAPP tužbe, odnosno tužbe čiji cilj nije zadovoljenje pravde, već zastrašivanje i pritisak. Organizacija CASE, koja se bori protiv SLAPP-a u Evropi, zabeležila je 18 slučajeva ovakvih tužbi u zemlji i Srbiju nazvala „plodnim tlom za SLAPP".

Stejt department podseća i da je po jednoj od takvih tužbi doneta je presuda u novembru prošle godine - sudija je osudila KRIK po tužbi ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića. Presuda je doneta zbog vesti sa suđenja u kojoj je citiran prisluškivani razgovor koji je pušten na suđenju kao dokaz tužilaštva. Medijska udruženja ocenila su presudu kao presedan i udar na istraživačko novinarstvo.

Stejt department ukazuje i da je državno finansiranje medija usmereno na podršku onih koji su lojalni vladajućoj stranci, a ne na podršku nezavisnog novinarstva. Kao i ranijih godina, i u 2022. predstavnici vlasti su dobijali daleko više medijskog prostora na televizijama sa nacionalnom pokrivenošću u odnosu na opozicione političare, ukazuje se u izveštaju.''

I ako Stejt department opisuje teško stanje u srpskom pravosuđu, medijima i nasilju nad građanima, srpski diktator Aleksandar Vučić je i dalje miljenik ambasade Sjedinjenih Država u Beogradu, odnosno ambasadora Kristofera Hila.

Ko stoji iza srpskog diktatora i njegovog kartela?

Sve reforme srpskog pravosuđa vođene su sa ciljem da se ojača zločinački režim u Srbiji i drugim balkanskim državama!

Američka agencija USAID je potrošila 7 miliona dolara na edukaciju sudija i tužilaca. Kakva farsa, kakva ludorija! To su eksperimenti vlasnika Fonda otvorenog društva Džordža Soroša, koji finansira zatvaranje demokratskih društava, parama američkih poreskih obveznika.

Na zvaničnom web sajtu američkog ministarstva pravde, u decembru 2021. godine postavljena je informacija o zadacima i ulozi novoosnovane američke Kancelarije... Između brojnih aktivnosti, kancelarija će se baviti i saradnjom sa lokalnim pravosuđem širom regiona, a u najavi je i postavljanje tužilaca-savetnika pri svakom diplomatskom predstavništvu SAD na ovom delu Balkana... Time će praktično početi obračun sa korumpiranim i kriminalizovanim vladama u regionu, u skladu sa međunarodnim pravom i obavezama koje je svaka od zemalja ovog podneblja odavno potpisala... Prema tome, američki šerif neće nikome doći bez naloga za hapšenje i prethodno dobro obavljene tužilačke istrage...

Predmet istrage bila je i još će biti sistemska i svaka druga korupcija, narko klanovi, ilegalna trgovina oružjem i sve drugo što vlada SAD smatra ugrožavanjem svojih interesa i vitalnih interesa zemalja saveznica.

Parama američkih poreskih obveznika, preko USAID-a, raspolagao je Džordž Soroš, preko svog Fonda otvorenog društva.

Čak je i američki predsednik Džozef Bajden dva puta potpisao Izvršnu naredbu kojom se nalaže Ministarstvu finansija da u saradnji sa Stejt departmentom sačini spisak lica za tzv ''Crnu listu''. Reč je o licima koja se bave kriminalom i predstavljaju pretnju po nacionalnu bezbednost Sjedinjenih Država, kojima se pleni sva imovina i blokiraju svi računi u ovoj državi i zabranjuje ulazak na njenu teritoriju.

Ipak, sve je ostalo samo na papiru.

Američka DEA je u saradnji sa FBI-a i evropskim službama, uspela da razbije balkanske narko kartele, da im zapleni stotine tona kokaina, marihuane i teških droga, da ih finansijski destabilizuje.

Odjednom, ta akcija je utihnula, pa je DEA deo svojih aktivnosti prepustila Europolu, koji nema problema sa pravosuđem svojih zemalja.

Ko stoji iza odlaganja akcija američke Obaveštajne zajednice?

Jedan operativac DEA, razočaran slamanjem aktivnosti svoje službe, koja pokušava da od sigurne smrti spasi stotine hiljada američkih građana (samo u prošloj godini je 100.000. Amerikanaca umrlo od predozranja), poslao je kolegama izveštaj koji ukazuje da je trgovinu narkoticima na Balkanu preuzeo lično Džordž Soroš! I poslao je dokaze.

Parama balkanskih narko kartela gospodin Soroš je finansirao rad američke Duboke države, podmićivanjem pojedinih republikanaca da izdaju predsednika Trampa, da organizuje rad biolabaoratorija, medijskog maraka i propagande u SAD-u i evropskim državama.

Soroš je berzanski špekulant, koji se obogatio trošeći novac američke državne agencije USAID. Tim parama je finansirao svoje ekspoziture, podimćivao mnoge lidere u siromašnim zemljama, koji su mu služili da pljačka njihove ekonomije.

Zajedno sa, već pokojnom Medlin Olbrajt, držao je u šakama sadašnjeg predsednika Bajdena, finansirao njegov izbor i kampanju, kao i mnoge zločinačke akcije u Ukrajini.

Sorošev najmlađi sin Aleksandar je homoseksualac, koji je čest gost u Beogradu. Otac mu je poklonio Balkan, da se igra na njemu. Otvoreni Balkan, zatvorenog društva. Vučić ima kolekciju fotografija svojih krevetskih aktivnosti sa mlađim Sorošem, koji je bio u strasnoj ljubavnoj vezi i sa jednim srpskim košarkašem, koga je supruga, poznata manekena i ostavila.

Ko je ovaj čovek koji nam je ''uterao demokratiju'' u Srbiji?

Na primer, američki konzervativni televizijski voditelj Glen Bek optužio ga je da uz pomoć drugih ljudi, pokušava da dovede do kolapsa ekonomiju Sjedinjenih Država, kako bi stvorio Novi svetski poredak (što je i ostvario...). Neuspeli kandidat za šefa Bele kuće, Lindon LaRuš, optužuje ga da je vođa međunarodne trgovine narkoticima!

Poražena Obaveštajna zajednica Sjedinjenih Država raspolaže podacima o njegovoj zločinačkoj i kriminalnoj aktivnosti da razbije ovu državu. Ti podaci su podeljeni američkoj eliti da se prene iz sna i spreči najteže posledice.

Međutim, naša geografska pozicija je slučajnost, pa stoga ne može ni da se gleda kao na princip kojim se Soroš vodi. Jedno objašnjenje njegove želje da promeni svet (ako zanemarimo onaj koji je ljudima najzanimljiviji i ako ne može da se dokaže: svetska dominacija i pljačka) mogla bi zaista da budu ljudska prava i demokratizacija, dok su ekonomske okolnosti u kojima će ljudi nakon toga živeti njemu sporedna stvar. Ne zanimaju ga, uopšte!

Zašto je gospodin Soroš uzeo Balkan pod svoju šapu, uz prećutnu saglasnost predsednika Bajdena?

Prema podacima koje je objavila Obaveštajna zajednica SAD-a, Aleksandar Vučić u bankama ove države ima na računima najmanje 25 milijardi dolara! Ne računajući njegovog brata Andreja i članove kartela. Takođe Vučić je vlasnik nekoliko jakih kompanija za transport, kupio je velike latifundije zemlje...

Sa parama Vučićevog kartela i novcem narko kartela iz ostali balkanskih država, g. Soroš podmićuje u SAD-u sudije, tužioce, kongresmene, senatore...

Zato se na Balkanu karteli osećaju još sigurnim.

Želja za životom nadvladala je i kod građana u SAD-u, pa je Obaveštajna zajednica pomogla evropskim kolegama da krenu u akciju. U Beču je savezna kriminalistička policija u saradnji sa FBI-a obradila 10.000 dosijea Srba i Crnogoraca i zadokumentovala njihov kriminal.

Prošlonedeljno hapšenje po nalogu specijalnog državnog tužioca Crne Gore u Budvi, zajedno sa inspektorima Europola, najavljuje da će početi vrlo brzo obračun sa organizovanim kriminalom na Balkanu. Čim je promenjen predsednik, simbolično je u Crnoj Gori krenulo hapšenje i procesuiranje. Advokat uhapšenog Mila Božovića je izjavio da je - uhapšen pogrešan Milo. Odgovoreno mu je, nezvanično, da sve ide po redu!

Raspad duboke države u SAD-u i njeno opkoljavanje, dovešće i aktivnosti gospodina Soroša u neprilike i oslabiće njegov uticaj, do te mere da i sam može javno završiti u zatvoru, bez obzira na svoje godine života (92). Koliko je predsednik Bajden sluga g. Soroša, svedoči i najavljeno uvođenje sankcija Mađarskoj od strane SAD-a. Jer je Mađarska najavila sudski proces protiv svog bivšeg državljanina Soroša, zbog ratnih zločina. Po njegovom nalogu predsednik Bajden nije prisustvovao inaguraciju kralja Čarlsa u Londonu, a doputovao je u Belfast, na ružan način se odnoseći prema britanskom premijeru Sinaku, jer Soroš sebe smatra levičarem i mrzi monarhiju!

Koliko je moguće da Vučićev kartel, mada izolovan, nastavi sa zlodelima u Srbiji?

Može li ga ambasador Kristofer Hil štititi od progona, kao emisar Džordža Soroša.

Ocenu iz izveštaja Stejt departmenta o stanju ljudskih prava, medijskih sloboda i pravosuđa, rezultat je i potvrde koju je dao visoki funkcioner Stejt departmenta Gabrijel Eskobar, koji odlično poznaje zlodela srpskog diktatora i njegovog kartela, jer je dve godine u Beogradu proveo kao zamenik tadašnjeg ambasadora Entoni Godfrija, koji je pre isteka mandata vraćen u SAD-e i izbačen iz službe, nakon istrage koja je sprovedena na predlog gospodina Eskobara.

Vučićev kartel je pokušao, preko Željka Mitrovića i Bratsilava Gašića, da ucenjuje i gospodina Eskobara, ali, očigledno, to im nije pošlo za rukom. Eskobar je, ipak, profesionalni diplomata.

Da je Vučićeva pozicija sve teža, svedoče izjave evropskih komesara, da nije potreban više Vučićev potpis ni na jedan sporazum, koji ruši Srbiju i njene interese, za sva vremena. Oni očekuju da bi mnogi Vučićevi poverioci mogli da sa njim, pre njih, namire račune, na način na koji je on poslovao, trgovao, ubijao. A takvih ima mnogo.

U prilog ovakvom zaključivanju ide i saopštenje američkih službi da je ukrajinski diktator Volodimir Zelenski i njegov kartel, od pomoći koju su SAD-e uputile ovoj zemlji, on i njegov kartel stavili u džep najmanje 400 miliona dolara! Ne računajući pljačke ukrajinskih banaka, imovine koju su rasprodavali, te prodajom žitarica... To upućuje da će SAD-e ubrzo prestati da stoji iza ovih kriminalaca, jer je teško objasniti američkim poreznicima zašto plaćaju tipove koji od tih para zgrću milione, ili milijarde!

Predsednik Sjedinjenih Država Džozef Bajden, na zahtev g. Soroša, kratko je primio ambasadora Srbije Marka Đurića 8. aprila 2022, samo da se fotografiše sa njim i pošalje poruku Srbima u Srbiji i obaveštajnoj zajednici SAD-a, da predsednik Bajden stoji iz njegovog predsednika Vučić!

"Republika Srbija nastavlja da dosledno sprovodi politiku regionalne stabilnosti, zalažući se za mir, prosperitet i ekonomski napredak svih građana Zapadnog Balkana", napisao je na svom instagram nalogu ambasador Srbije u Vašingtonu Marko Đurić.

On je objavio fotografije posle, kako je naveo, kraćeg razgovora sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom i upisivanja u zvaničnu Knjigu gostiju Bele kuće.

Vremešni predsednik Bajden se osećao nelagodno, nakon što mu je naređeno da primi protuvu, kakav je Đurić. On u rasporedu rada ne prima ni šefove prijateljskih država, a nekmoli ambasadora jedne kriminalizovane države.

Zabeleženo je da se predsednik Bajden požalio supruzi da ga Soroš baš ponižava. U vreme kada se vodi zvanična istraga protiv njegovog sina Hantera, zbog trgovine uticajem, kao i drugih teških kriminalnih aktivnosti, prijem ambasadora Đurića, omogućio je obaveštajnoj zajednici da istražuje razloge prijema.

Depeše koje odlaze iz Ambasade SAD-a, a šalju ih službenici svojim agencijama i departmanima, dosta su različite po sadržaju od onih koje šifranti šalju po nalogu ambasadora Hila.

U jednom od izveštaja navodi se da ambasador lobira kod srpskih zvaničnika za račun privatnih kompanija, preteći im ''odmazdom'' adminustracije i vojnim intervencijama. Pošiljalac traži instrukcije da li da te aktivnosti prati i obaveštava! Navode se imena minstara koji su spremni da rasprodaju državnu imovinu za veliku proviziju, a da zato ne zna Vučić!

Kartel koji predvodi sudija Aleksandar Stepanović, koristi rasulo u srpskoj državi i rasulo u Vučićevom kartelu i postaje najmoćniji kartel u državi. On optužuje, hapsi, osuđuje, naplaćuje, ucenjuje, ubija po zatvorima....

1

Saopštenje za javnost povodom (ne)preduzimanja mera i radnji u vezi bahatog ponašanja, nasilničke vožnje, vređanja i pretnji upućenih policiji vozača „Lambordžinija"

Svi njegovi kumovi

Beograd, 10.04.2023.godine.

Nakon dopisa koji je Novi policijsko sindikalni savez uputio ministru Gašiću u kome je tražio preduzimanje mera i radnji u skladu sa zakonima R Srbije u vezi snimaka koji su se pojavili na internet mrežama gde se vidi nasilnička vožnja, kršenje Zakona, ugrožavanje bezbednost građana, bahato ponašanje, čuju uvrede i pretnje upućene policiji, u poslednjih nekoliko dana a posle oduzimanja putničkog motornog vozila marke „Lambordžini", u javnosti su se pojavile informacije da je preduzimanje određenih službenih radnji samo „predstava za javnost" i da je vozilo vraćeno dok ministar Gašić obaveštava javnost samo šturim i nekonkretnim informacijama, uputili smo dopis u kome tražimo da nas MUP i ministar Gašić obaveste o preduzetim merama i radnjama.

Saglasno odredbi člana 15. Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, Novi policijsko sindikalni savez koji zastupa Momčilo Vidojević, podneo je ZAHTEV za dostavljanje sledećih informacija:

- Koji je razlog zbog koga je policija dana 27.03.2023.godine oduzela putničko motorno vozilo marke „Lambordžini", registarskih oznaka BG2518-LP?

- Da li je tačno da je vlasniku navedeno vozilo vraćeno?

- Ako je tačno da je vraćeno, zahtevamo da nam dostavite posle koliko dana zadržavanja je vraćeno

kao i razlog i zakonski osnov za vraćanje istog?

- Da li je utvrđeno mesto, vreme i generalije vozača koji je upravljao vozilom spornog dana i

vremena uz postojanje osnova sumnje da je izvršio niz prekršaja i krivičnih dela?

- Koje mere i radnje su preduzete protiv vozača?

U skladu sa Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja očekujemo da ministar Gašić obavesti sindikat i javnost Srbije u zakonskom roku od 15 dana.

Novi policijsko sindikalni savez

P r e d s e d n i k

Momčilo Vidojević

2

Kum

Nikola Petrović, kum predsednika Aleksandra Vučića i jedan od najmoćnijih ljudi u državi, poslovno je sarađivao i sa Dejanom Stanimirovićem zvanim Markos, kriminalcem uključenim u međunarodni šverc droge, otkriva KRIK. Stanimirović je ubijen 2020. u Kolumbiji, u kući Hosea Visenta Rivere Mendoze poznatog kao Vojnik - bivšeg šefa paravojne grupe „Junaci ravnice" (Heroes del Llano) i osumnjičenog narko-bosa. Predsednikov kum za KRIK tvrdi da svog bivšeg poslovnog partnera pamti kao karatistu, kao i da su izgubili kontakt pre 16 godina.

Kada je Kolumbija u proleće 2020. zatvorila granice zbog pandemije koronavirusa, bivši šampion u karateu Dejan Stanimirović zvani Markos našao se u gostima kod šefa paravojne grupe Hosea Visenta Rivere Mendoze.

Rivera je Stanimirovića ugostio u svom domu u gradiću Gvamal, udaljenom oko četiri sata vožnje od prestonice Bogote. Proslavljao je rođendan svog posinka 31. marta 2020. i tog dana je satima pio alkohol sa gostom iz Srbije. Žurka se, međutim, završila krvoprolićem u kojem su obojica stradala. Stanimirović je pucao i ubio Riveru, nakon čega je slavljenik ubio njega, piše u dokumentaciji koju poseduje KRIK.

Njih dvojicu spajala je jedna stvar: policija je sumnjala da su bili uključeni u poslove šverca kokaina. Ipak, zbog čega je Stanimirović posetio Riveru, u kakvim su odnosima bili i zašto su ušli u sukob kobne noći, do danas nije poznato.

To, međutim, nije jedina tajna koju je Stanimirović odneo u grob.

Stanimirović, koji se prema podacima iz Europola bavio međunarodnim švercom droge, u Srbiji je imao poslovnih veza sa jednim od najmoćnijih ljudi. Novinari KRIK-a i OCCRP-ja otkrili su da je Stanimirović imao zajedničku kompaniju sa Nikolom Petrovićem, kumom predsednika države Aleksandra Vučića.

Njih dvojica bili su suvlasnici telekomunikacione kompanije „Bel Mobile". Nije poznato kako je došlo do ovog poslovnog partnerstva koje je trajalo šest godina - firma je ugašena 2010.

Petrović novinarima KRIK-a nije objasnio detalje, ali je kratko naveo da je u to vreme Stanimirović bio uspešan sportista.

„Gospodin kojeg pominjete je u vreme kada smo poslovno sarađivali bio svetski prvak u karateu. Šta se sa njim dešavalo posle ja zaista ne znam, jer ga nisam video od 2007. godine. Nisam ni znao da je, kao što kažete, ubijen", naveo je Petrović - iako su se vesti o Stanimirovićevoj smrti mesecima pojavljivale u domaćim medijima.

Predsednikov kum novinare je optužio da ga proganjaju.

Ovo, međutim, nije prvi put da novinari otkrivaju poslovna partnerstva predsednikovog kuma sa osobama koje su bile pod sumnjama da su uključene u kriminal.

A novinarska organizacija BIRN objavila je fotografije na kojima se Petrović grli sa Zvonkom Veselinovićem, najuticajnijim srpskim kriminalcem sa severa Kosova, piše KRIK.

Nakon što je g. Veselinović stavljen na američku Crnu listu, sve firme koje se vode na njegovo ime, prebačene su na ime Petrovićeve supruge, kako bi bile sačuvane. Po Izvršnoj naredbi koju je potpisao američki predsednik Džozef Bajden, sva lica koja poslovno, ili na drugi način sarađuju sa onima sa crne liste, takođe potpadaju pod udar američkih zakona.

Poslove Nikole Petrovića vezane sa g. Veselinovićem, pokriva Nikolin advokat Igor Isailović, poslovni partner premijerke Ane Brnabić i njenog brata Igora Brnabića.

''U Srbiji su granice između organizovanog kriminala i politike zamagljene do te mere da je teško razlikovati političare i državne službenike od kriminalaca'', kaže za KRIK Bojan Elek, zamenik direktora Beogradskog centra za bezbednosnu politiku (BCBP).

„Veze između ljudi na vlasti i organizovanog kriminala u Srbiji ključni su faktor sprečavanja razvoja i demokratizacije zemlje u poslednjih trideset godina", kaže Elek. „Ove veze potkopavaju napore državnih organa u borbi protiv organizovanog kriminala i narušavaju poverenje javnosti u institucije i demokratiju".

Nikola Petrović pripada uskom krugu osoba od poverenja predsednika Aleksandra Vučića, što ga čini jednim od najmoćnijih ljudi u zemlji. U još boljim i čvršćim odnosima je sa njegovim bratom Andrejem.

Tokom godina, njegova moć i bogatstvo rasli su paralelno sa karijerom njegovog kuma - ubrzo pošto je Vučić došao na vlast 2012, Petrović je postavljen na mesto direktora „Elektromreže Srbije", profitabilnog državnog preduzeća koje se bavi prenosom električne energije.

''Po odlasku sa funkcije krajem 2016, Petrović se posvetio privatnom biznisu u istoj oblasti. Bogatstvo je uvećao zahvaljujući i tome što se na račune njegovih kompanija svake godine slivaju milioni evra iz državnog budžeta, jer država od njegovih firmi otkupljuje struju'' navodi se u istraživanju novinarki KRIK-a.

Istovremeno sa vidljivim poslovima u Srbiji, osnivao je tajne ofšor kompanije u inostranstvu.

Neke od njegovih skrivenih poslova razotkrili su novinari OCCRP-ja i KRIK-a. Tako, u međunarodnom novinarskom istraživanju „Otvoreni Luksemburg" novinari su otkrili da je Petrović u januaru 2019. otvorio firmu u Luksemburgu preko koje je potom pokrenuo biznise u Srbiji - proizvodnju solarne energije, trgovinu farmaceutskim proizvodima, pa čak i avionski prevoz. Upravo avio-kompaniju je kupio od Stanka Subotića, biznismena sa kriminalnim vezama, i to dosta ispod cene, pokazali su podaci iz ovog novinarskog istraživanja.

Drugu ofšor kompaniju Petrović je imao na Britanskim Devičanskim Ostrvima i preko nje račun u Švajcarskoj. Ovu firmu nije prijavio Agenciji za sprečavanje korupcije iako je bio u obavezi da to uradi, otkrili su novinari u drugom globalnom istraživanju „Pandorini papiri".

Petrovićevo poslovno partnerstvo sa Stanimirovićem nije bilo skriveno iza ofšor kompanija, ali do danas nije bilo poznato u javnosti.

Osim snažne podrške koju mu pruža predsednik Vučić, po nalogu svog brata Andreja, Nikola Petrović je povezan i sa Bratislavom Gašićem, aktuelnim ministrom unutrašnjih poslova, koji mu pruža potpunu zaštitu.

Pre nekoliko godina, Petrović je bio na ručku sa Gašićem, koji je u to vreme bio direktor BIA. Sedeli su u restoranu Vučićevog kuma Petra Panića u Zemunu. Nikola je nudio dva stana Gašiću, ili onome ko mu dokumentuje ko su lica koja uredniku Magazina Tabloid dostavljaju podatke o njemu! Gašić nije demanatovao nikada da ova tvrdnja, koju smo objavili, nije tačna.

Gašić je i kao direktor BIA i danas kao ministar unutrašnjih poslova, posvećen potpunoj zaštiti porodice Nikole Petrovića, njegovih poslova i poslovnih prijatelja!

Nakon što je u saobraćajnoj nesreći, vozeći velikom brzinom svoj mercedes Meclaren, povredio dve žene učesnice u saobraćaju, po Gašićevom naređenju policija je sprečila podnošenje prijave. Prvo je sa njegovog automobila skinula tablice, da se ne bi utvrdilo ko je vlasnik, kada je vozilo i gde registrovano. Policija skida tablice tek kada utvrdi da im je istekao rok za koje je vozilo registrovano.

Mada je nadležno za postupanje Više javno tužilaštvo, policija je slučaj prijavila Prvom osnovnom javnom tužilaštvu, na čijem je čelu Ljubivoje Đorđević, kum Nikolinog poslovnog partnera Nenada Kovača.

Osnovna cena vozila Meclarena je 489.000 dolara. Reč je o vozili ručne izrade, a ugradnja drugih delova može uvećati cenu i do 4 miliona dolara!

U neposrednoj blizini udesa je Nikolina vila površine od 1.000 kvadrata stambenog prostora, koji danonoćno nadzire vojna policija. Preko puta njegovog zamka je zgrada u kojoj se nalazi neka služba ministarstva odbrane. Vila košta preko 4. miliona evra! U elitnom naselju na Košutnjaku na ime Petrovićeve supruge Nikola je kupio vilu DIPOS-a, koju je prethodno tri godine iznajmljivao.

Impresivan je i vozni park porodice Petrović.

Nikola i njegov sin dobili su državljanstvo Francuske. Pre dva meseca uzeli su u ambasadi francuske i pasoše ove države.

Važna karika u bogaćenju kuma Nikole je i Gašićeva prijateljica Dragana Marković, direktorka Poreske uprave Srbije.

Koliko je miliona poreza morao da plati gospodin Petrović, da nakupi desetine miliona keša?

Sve je to gospođa Marković zaboravila, na molbu Bratsilava Gašića.

U više navrata su i američki kongresmeni i senatori pisali američkim predsednicima da se ispita aktivnost Vučićevog kartela i saradnika, među kojima je bio i Nikola Petrović, optužujući ih za teške kriminalne prestupe.

I nikom ništa.

Kum Nikola je u svojim šakama čvrsto držao one koji druge drže u šakama.

Prvi advokat g. Petrovića, koja je počela sa tužbama protiv Magazina Tabloid je bila gospođa Vesna Lončar, supruga ministra Zlatibora Lončara.

Potom je za direktora BIA postavljen Aleksandar Đorđević, pa je advokatska kancelarija Nemanje Vasiljevića, koja je radila zajedno sa Đorđevićem, preuzela ulogu zastupnika interesa kuma Nikole.

Odlaskom Đorđevića sa mesta direktora BIA, kum Nikola angažuje advokata Igora Isailovića i njegov advokatski tim. G. Isailović je zastupnik i poslovni partner Igora Brnabića i njegove sestre Ane Brnabić i Nikolinog poslovnog partnera Zvonka Veselinovića.

Glavni Nikolin zaštitnik u pravosuđu je predsednik Višeg suda u Beogradu Aleksandar Stepanović. I ako je podneo stotine tužbi, samo pred ovim sudom, Nikola nije izgubio nijedan spor! Sudije se unizno ponašaju prema čoveku koji zgrće, najcrnjom korupcijom, milione evra i dolara. One koje su presuđivale u Nikolinu korist, napredovale su u službi. Izabrane su za sudije Apelacionog suda u Beogradu.

Krajem prošle godine za predsednika Prvog osnovnog suda u Beogradu postavljena je sudija Apelacionog suda u Beogradu Vesna Miljuš! Ona se dokazala u osudi Magazina Tabloid i urednika Milovana Brkića, po tužbama Nikole Petrovića, dok je sudila u Višem sudu u Beogradu. To joj je bio dokaz da može da sudi u apelaciji.

Mediji, poput N1 i Nova opisali su podvig sudije Miljuš, koja je uspela da otme kuću jednoj građanki iz Beograda, uz pomoć sudija, koje su njoj slične.

Odmah po preuzimanju dužnosti, gospođa Miljuš je krenula da vraća uslugu onima koji su je postavili na funkciju sa koje može da zgrće ogromne pare.

Upućeni tvrde da je iza nje stala ministarka Maja Popović, koja je na ovu funkciju izabrana sa mesta službenice Bezbednosno informativne agencije, u kojoj je radio i Vesnin suprug Nikola. Majin suprug je Rastko Popović, zamenik predsednika Apelacionog suda u Beogradu. Sve je to povezano, umesto da svi budu svezani.

Bivši zamenik predsednika Višeg suda u Beogradu Ivan Ilić doneo je pre tri godine odluku kojom je zabranio uredniku Magazina Tabloid Milovanu Brkiću da se u ovom glasilu pominje ime Nikole Petrovića, da se objavljuje njegova fotografija, kao da ne postoji. On radi, zgrće pare, otvara firme, a mi to sve gledamo. I ćutimo. U suprotnom, odredio je sudija Ivan Ilić, da za svako pominjanje, platimo kumu Nikoli iznos od 150.000 dinara.

Drugi su pisali, američke kongresmene, verujemo, nije tužio. I Prvi osnovni sud u Beogradu je, bez uvida u spise tog predmeta, koji se nalazi, po žalbi, u Apelacionom sudu u Beogradu, u veću čiji je član, pogađate, sudija Ivan Ilić, serijski donosio odluku o plaćanju po 150 hiljada dinara. Sud je određivao da izdavač lista u kojem je zaposlen urednik Milovan Brkić, skida po polovinu plate.

Zbog lošeg materijalnog poslovanja, štampamo se u Podgorici, plaćamo carinu, transport, špediterske usluge, sve to bez ijedne reklame, zaposleni ne primaju zaradu. Privredno društvo, od dobijenih donacija, uspeva da uplati doprinose za radni staž i socijalno osiguranje, za minimalne zarade, ali njih ne isplaćuje zaposlenima, jer nema novca. Neki od njih izdržavaju članovi porodice, a rade ovaj posao iz želje da doprinesu.

Podsetimo da je 6. maja, na Đurđevdan, te 2019. godine u saradnji sa predsednikom Višeg suda Aleksandrom Stepanovićem i državnom sekretarkom MUP-a Srbije Dijanom Hrkalović, bez najave, iz redakcije odneta sva imovina redakcije. I ako izdavač SLOBODNA ŠTAMPA nije dužnik, jeste ako tako odluči pomenuti skot Stepanović i Dijana Hrkalović.

Činilo se da su nas udavili. Ali...

Dva dana kasnije Vučića su posteili ambasadori KVINTE prenevši mu zaprepašćenje nasiljem nad nezavisnim listom. Vučić se pravio lud, poslao je ljude sa novcem tamo gde treba, da potplati.

A već smo opisali da je nekoliko dana kasnije ministar policije Stefanović pozvan u Vašington. Na početku teksta sve je pojašnjeno. Dijana je smenjena, Stepanović nije.

Sada je došla Vesna, pa javni izvršitelji plene novac sa računa Slobodne Štampe, izdavača lista, uz obrazloženje da ne uplaćuje deo zarade Milovana Brkića. Zarade, koju on ne prima.

Izvršiteljka je Mirjana Dimitrijević, bivši šef izvršnog odeljenja Prvog osnovnog suda u Beogradu, s lakoćom otima tuđi novac. U Prvom osnovnom sudu u Beogradu ta nezakonita rešenja, i pored dokaza knjigovodstvene agencije da zaposleni u privrednom društvu ne primaju zaradu, kao ni u mnogim drugim preduzećima, sudija Marija Sudarević Milanović odbija žalbu, bez obrazloženja.

Na dan uoči Velikog petka, kurir izvršiteljeke uručuje novo rešenje o zapleni novca sa računa privrednog društva. Četri su neradna dana, pa računa da nećemo stići da se žalimo, tako da će blokirati račun i sprečiti izlazak broja.

Prigovor, uz dokaz da nije odbijan deo zarade, jer ga zaposleni ne primaju, odbiće gospođa Vesna Miljuš. Pa ona je otela kuću nesretnoj ženi, zašto ne bi i nama?

Glavni urednik Magazina Tabloid pozvao je sve one za čije smo se interese borili ovih 20 godina da nas osvete. Da nam pomognu da se osvetimo banditima, koji, štiteći se kapom pravosudne funkcije, otimaju nam sve što imamo.

Svaka ptica svoga kobca ima.

Nadamo se da će nam čitaoci pomoći da nastavimo sa štampanjem novina, dok se sloboda i nama ne osmehne.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane