Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Banat

Gradonačelnik Zrenjanina i njegova misija

Salapura rasprodaje svoje iluzije

U Zrenjaninu je odlučeno ko će i koliko dobiti od 20.000.000 dinara koliko je lokalna samouprava izdvojila iz budžeta za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja u 2023. iz oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Zrenjanina. NEKIMA KOJI NISU NIKAKO POVEZANI SA ZRENjANINOM- 6,24 miliona, „SANTOSU" KOLIKO MU TREBA I KOLIKO JE PROHTEVAO, a lokalnim medijima šta je preostalo.

Milica Gardinovački

„Santos - komercu" (MB 08256926), društvu sa ograničenom odgovornošću za radio-televizijske aktivnosti, uvoz-izvoz i usluge marketinga TV otišlo je 10,45 miliona dinara. SANTOS je u vlasništvu 74-godišnjeg Radoice Milosavljevića, tačnije TV SOS kanal plus DOO Beograd, Savski venac.(MB 21350435) (51%) i sestara Dubravke Popović i Dejane Tucić (49 % kapitala).

Odlukom gradonačelnika Salspure dobio je tek 50 hiljada dinara manje i to za navodno tri projekta od sume koja je trebovana. SANTOS je predugo SNS privilegovana TV. 2019. od izdvojenih 15.000.000, dobio je 9.400.000 dinara. Sledeće 2020. od izdvojenih 14.100.000-9 miliona, a 2021. od 15 miliona SANTOS je dobio 9.350.000. Prošle godine se ponovilo. Tačnije: od izdvojenih gradskih para 20.200.000 SANTOSU je dato 12.200.000 dinara, a ostalima 8 miliona.

Istina, šifra delatnosti je bazirana na komercijali (reklame su najveći priliv) i praktično ova TV nije trebala da dobije novac jer ne odgovara profilu po kome se sredstva dodeljuju.

Na februarski poziv za bespovratnu gradsku podršku prijavljeno je 37 projekata lokalnih ali i beogradskih, novosadskih, subotičkih, vršačkih i ko zna odakle medijskih kuća. Svi zajedno od Zrenjanina su tražili da im donira 44,2 miliona dinara. Kada se od 20 miliona dinara oduzme iznos odobren Santosu (10.450.000) ostaje je tek 9.550.000 dinara za sve ostale.

Najveći deo tog iznosa prema odluci koju je potpisao gradonačelnik Salapura otišao je van Zrenjanina (6,24 miliona dinara). Lokalnim medijskim kućama i portalima koji se najverovatnije nisu iskazali kao objektivni, blagovremeni i sveobuhvatni ostalo je tek 3,31 milion dinara. KTV porodice Radić zato je udeljeno 200.000 dinara.

Oni se iskazuju kao TV koja ima sadržaje koji očigledno ne odgovaraju gradskom establišmentu, pomenutom Salamuri i drugarima iz SNS. Zip portalu" DOO Klek odobreno je sto hiljada, a ortačkom društvu „Veb solušn media" 200.000 dinara. Pomenuti klečanski portal kao i ortačko društvo su bruka na medijskom nebu,bez ikakvih uložene opreme i ljudi, a KTV ima mnogogodišnju tradiciju i zaista je jadno da jedan seoski portal dobije isto novca kao i renomirana TV koja program distribuira širom Srbije. Verovatno su čelnicima u gradu upale u oko objavljene fotografije na društvenim mrežama vlasnika KTV sa momcima iz PUF-a koji svojim političkim opcijama sprovedenim kroz kritiku i podsmevanje muzikom ruše lik i delo režimske vlasti.

Sa odobrenih 650.000 dinara finansijsku podršku gradonačelnika Zrenjanina ima TV Studio B (DOO „Stela produkcija" iz Beograda - MB 21516007), a za projekat „Ekologično u Zrenjaninu". Apsolutni podsmeh zdravom razumu.

Puno razumevanje za projekat „Zrenjanin u srcu" dokazano je i prema preduzetnici iz Borče Tijani Vlahović koja će o gradu informisati posetioce portala www.volimsrbiju.com. Za svoju brigu o Zrenjaninu ona je tražila i dobila pola miliona dinara. Ovaj cirkus od kriterijuma za dodelu budžetskih para napljuvao je sve moralne principe. Odlično je prošao i Bogoljub Grujić, preduzetnik (MB 64593692), osnivač veb portala „Media sport plus". On je za svoj projekat dobio pola miliona dinara. U znatnoj meri uslišen je i zahtev novinsko-izdavačke delatnosti „Zrenjanin" koje je za svoj projekat „Kultura plus" dobila 900.000 dinara. "Kultura plus" ima toliko ponižavajući učinak da je obesmišljen svaki komentar koji ma ko pametan može da ima.

Zanimljivo je da se ni jedan od nagrađenih takozvanih medijskih projekata, ne bavi radom i funkcionisanjem gradske Skupštine, nikom od njih nije palo na pamet praćenje i informisanje zrenjaninaca o realizaciji ugovora o javno-privatnom partnerstvu, o situaciji u zdravstvu, prenatrpanosti u kancelarijama Gradske kuće, izvršiteljima koji haraju, zaposlenima koji fiktivno rade, ne dolaze na posao, a dobijaju platu, da ne pominjemo „Linglong" (u čijem je savetodavnom telu aktivno zaposlen i Goran Knežević) i strah građana od zagađenja vazduha, obmane gradskih čelnika kada je u pitanju obezbeđivanje zdrave vode za piće, ko zna koliko puta odloženom početku izgradnje završnog dela obilaznice, prečistača otpadnih voda… i tako u nedogled.

Salapura je ovih dana bio maksimalno angažovan obilazeći Cigane povodom Dana Roma, družio se sa motociklistima, obećao ljudima u selu Aradac kanalizaciju jer su oni banatska Krnjača, obišao sve manifestacije povodom Vaskrsa... (izostalo je samo učešće u bogosluženju i dodeli zvončića deci na Vrbici, no kako je krenuo i to će da odradi prvom prilikom). Salamura obilazio SNS odbore u selima i razgovara sa građanima u prostorijama SNS kao da oni koji nisu članovi režimske stranke i nisu bitni.

No, građani trebaju da znaju da se poderani životi ne krpe Salapura prodajom iluzija, da je nezadovoljstvo u gradu među ljudima sve veće i da siromaštvo podseća na najcrnje periode iz istorije. Da je podsmevanje građanima na vrhuncu je dokaz to što je na poslednjoj sednici Skupštine grada usvojen predlog odluke da se sva obećanja vlasti starija od 5 godina moraju da smatraju realizovanim.

I to nije sve. Građani se obavezuju da se ponašaju u skladu sa tim jer će se svako negiranje postojanja ispravne vode za piće, autoputa, čistog vazduha i nefekalne reke smatrati KRIVIČNIM DELOM.. Dakle: Ako SNS kaže da je voda ispravna, da postoji autoput i čist vazduh i plovna, nezagađena reka Begej onda je to neprikoslovena istina. E, zrenjaninci... Ne verujte više svojim očima, verujte Salapuri, Santovcu i svim onim Karapandžama, Kneževićima, Bađokovima i preostaloj SNS boraniji. Zbogom pameti - poštujmo SNS i njihov mentalni kupleraj. Ne gajite iluzije, njih stvara i odobrava vlast.

Narod hrane obećanjima, a oni žderu, oglavatili se, udebljali do raspadanja i svakog momenta prikazuju nove diplome koje su stekli pomoću tih velikih glava. Jedu nas natenane... Bogat je Banat.... oni nezasiti i nedostaje nam spas koju može da donese samo neko nov sa munjama u krvotoku.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane