Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Do koske

EKSKLUZIVNO: Diktator na kraju diktature: kako su svi Vučićevi putevi postali nemogući

BOS PO STAKLU, GO U PAKLU

Odlazak Aleksandra Vučića mogao je biti znatno mirniji. Ostavka, istraga, procesuiranje. Međutim, sve govori da će otići na najgori mogući način, uz ''zavrtanje" ruke od strane „zapadnih prijatelja" i uz moguće sukobe na ulicama. Bivši predsednik vlade Hrvatske Ivo Sanader, dobio je 18 godina zatvora za par krivinih dela oko kojih u Srbiji niko ne bi pravio pitanje. Takvih krivičnih dela Vučić je napravio da desetine i stotine. Tek temeljnom istragom moglo bi da se utvrdi tačan broj protivzakonitih poslova sa multimilionskim provizijama, reketima i direktnim pljačkama iz budžeta.

N. Vlahović

Prema novijim saznanjima izvora ovog magazina, albanski lobisti u SAD uložili su najmanje 100 miliona evra za ulazak Kosova u Ujedinjene nacije. Razlozi zbog kojih je toliko novca prebačeno na račune uglednih američkih kongresmena i senatora su velika očekivanja albanskih narko klanova od članstva Kosova u UN.

Naime, u periodu dužem od trideset godina, Ujedinjene nacije sve manje imaju humanističku, pacifističku i filantropsku ulogu zbog koje su prvobitno nastale, a sve više su njene „autokefalne" institucije, kao što je Svetsku program za hranu (WFO), Svetska zdravstvena organizacija (WHO), UNHCR, UNICEF i mnoge druge, postale leglo korupcije i gigantske praonice novca. Ove činjenice zna svaka ozbiljnija mafija u Njujorku, Čikagu i širom američkih gradova, pa su mnogi današnji „delegati" u institucijama OUN, postali „vojnici" raznih mafijaških kartela.

Sa druge strane, albanski lobisti imaju i svoju „plemensku misiju", ostvarenje ideje Velike Albanije (koja se već desila ali nije zvanično proglašena). Vlada SAD uložila je veliki novac u svoje baze u Albaniji, te se sa pravom smatra da je američka vojska na toj teritoriji „svoja na svome".

U ovakvoj situaciji, neka druga politika Srbije, sa jasnim ciljevima bez uzmicanja i kompromisa, morala je da nađe odgovor na ove, za Srbiju opasne namere.

Sve procene zapadnih obaveštajnih službi, govorile su da je ovaj „korisni idiot" efikasniji od bilo kakvog vojnog ili diplomatskog angažmana, pa je tako i došao u poziciji da ima odrešene ruke i čini šta mu se hoće sa Srbijom. Ponudio se kao krpa, i iskorišten je kao krpa.

Ovih dana, američka diplomatija sprema akciju kojoj još nisu dali ime, ali je slobodno mogu nazvati „Holburk 2". Vlada SAD već duže vremena preko svoga diplomate Gabrijela Eskobara, ispituje suštinu ideje „Otvoreni Balkan" koju Vučić očajnički zagovara kao svoj poslednji pokušaj velike manipulacije, kako sa Zapadom tako i sa Istokom.

U međuvremenu je postalo jasno prvobitnu američku ideju o etničkom razgraničenju na ovom delu Balkanu, diskredituju upravo Aleksandar Vučić i albanski premijer Edi Rama. Svako iz svojih razloga.

Na internim konsultacijama u Spoljnopolitičkom odboru američkog Senata, Eskobar je dobio „odrešene ruke" da Vučića pozove na povlačenje, a odmah zatim i na odgovornost za „razvlačenje" odluke o sankcijama prema Rusiji. Taj Eskobarov posao mora biti gotov do početka leta 2023. godine. Barem dva važna evropska diplomatska kanala dobila su informaciju da SAD sprema rušenje Vučića „u razumnom roku", a preko tih kanala saznalo se i za lično pismo Eskobara predato „na ruke" Aleksandru Vučiću, u kome između brojnih upozorenja, piše da „više neće proći prljave igre i pokušaji manipulacije" te da u slučaju produžavanja ove diplomatske agonije, može da računa na „teške posledice po Srbiju i posledice koje će on lično da snosi".

Da je scenario sličan onome između Miloševića i Holbruka vrlo moguć, samo što neće više biti upotrebljavana vojna intervencija (mnogi stariji visoki oficiri u Pentagonu i danas smatraju „kardinalnom greškom" bombardovanje SRJ 1999. godine), vidi se i prema planu akcije: Eskobar će doći da postavi ultimatum domkraja juna 2023., a ambasador Kristofer Hil, dobio je ulogu „dobrog policajca" koji „poznaje i ljude i teren".

I dok mu se na spoljnopolitičkom planu sprema „svilen gajtan" i dok Putinova Rusija upadljivo „emituje opasnu tišinu", na unutrašnjem planu može da očekuje provalu novog besa i haosa. Za deset godina je uspeo da duboko podeli srpsko društvo, da izludi, opljačka, podjarmi i dovede u stanje beznađa milione ljudi.

Poslednji krvavi događaji (za dva dana zvanično 16 mrtvih i tri puta tolko ranjenih). Srbija je očajna, besna, frustrirana i naoružana. Njegovi poslednji nastupi, panična najava masovne istrage oružja, promene zakona, pritisak na policiju, planiranje velikih budžetskih troškova za pojačavanje bezbednosnih struktura, sve to govori o čoveku kome se vlast „otela", što govori da je anarhija na delu, a ona ne poznaje društvenu hijerarhiju: svako je potencijalna žrtva.

Godišnje u Srbiji oko 1.400 osoba izvrši samoubistvo (što je polovina svih samoubistava u zemljama regiona). Prosečno, to je četiri registrovana samoubistva dnevno. Ima i ovakvih dana: 22. februara 2023. godine, za samo tri sata izvršena su četiri samoubistva.

Takođe, u današnjoj Srbiji se godišnje izvrši oko 250 ubistava, a prema nekim podacima, u čitavoj SFRJ je godišnje bilo najviše oko 100 ubistava (na 22 miliona stanovnika). Svi ovi statistički proverljivi podaci govore da je vladajući režim izgubio kontrolu nad kriminalnom mrežom koju je razapeo, u cilju zavođenje strahovlade i zaštite „imena i lika" jednog jedinog čoveka koji je iznad Ustava, zakona i iznad svih i svakoga u Srbiji.

Već u prvih dve godine od kako se dokopao potpune vlasti, u Srbiji je počelo da se širi zlo: 2015. godine umrlo je nešto više od 100.000 ljudi, od čega nasilnom smrću (nesrećni slučajevi, samoubistva i ubistva, ali i komplikacije prilikom lečenja) 3.056 ljudi, govore podaci Republičkog zavoda za statistiku.

Ovaj „trend" ostao je do današnjih dana, povećavao se stalno ali ne i smanjivao. Mržnja, pozivanje na obračun, lokalni batinaši, razni lažni „hrišćani" koji bi ubili zbog pogrešnog mišljenja, tajkunske mafije i korumpirano pravosuđe, sve su to „vrednosti" koje je svakog dana, bez izuzetka, promovisao Aleksandar Vučić, u periodu od jedne decenije. I sve je to ostavilo dubokog traga na psihologiji ljudi. Podeljeni, zakrvljeni, siromašni, očajni i besni: eto scenarija za ono što je trebalo njegovim inspiratorima i onima koji ga na Zapadu tolerišu- građanski rat. Srbija ima prost izbor, umesto da iskrvari još jednom u međusobnom sukobu, za jedan jedini dan može da se ujedini i sruši režim koji ga gura u deveti krug pakla.

Ali, sve ono što javnost ne zna, a dešava se iza vrata Vučićevog kabineta i vrata privatnih „kružoka" Srpske napredne stranke, može da stane u nekoliko rečenica: vreme je isteklo, Eskobarov ultimatu dolazi brzo i Vučić ili neko u njegovo ime mora i javno da saopšti da će Srbija momentalno pokazati lojalnost Evropskoj uniji u pogledu spoljne politike i da će u naredom periodu postati članica NATO pakta.

I, da bi sve bilo jasnije, pobrinuo se Dragan Šormaz, član Glavnog odbora ove stranke, javnim „obraćanjem" članovima SNS: „Juče nam je na Odboru za spoljne poslove Evropskog parlamenta jasno poručeno da neće biti nastavka evrointegracija dok se u potpunosti ne usaglasimo s bezbednosnom i spoljnom politikom Evropske unije. Ako se sprovede najava predsednika Vučića da će Srbija recipročno poštovati teritorijalni integritet zemalja koje poštuju integritet Srbije, to će nas odvesti u samoizolaciju, kao što je to bilo devedesetih godina prošlog veka"

Ali, to nije bilo sve. Nastavio je Šormaz da „upoznaje" članove SNS sa dobr poznatim činjenicama: „Prvo smo naredili da Srbi napuste institucije na severu Kosova, a onda se žalimo što nas Albanci napadaju. Pa, ne bi nas napadali da imamo 600 srpskih policajaca na severu kao što smo ih imali do novembra prošle godine. Postavlja se pitanje kako Srbi u šest opština južno od Ibra žive normalno sa kosovskim pasošima, ličnim kartama i registarskim tablicama, a u četiri opštine na severu Kosova ne mogu"

Na kraju je žestoko napao Vučićevu „dnevnu" diplomatiju: „Severnu Makedoniju i Albaniju koje su sa nama u Otvorenom Balkanu niko ne spominje, a hoćemo da Grčkoj, Ukrajini i Moldaviji uvodimo kontramere zbog toga što su na Savetu Evrope bile uzdržane po pitanju prijema Kosova! To su veoma loše dnevno-političke odluke srpskih vlasti. Kada bi se najavljena nova strategija u spoljnoj politici donela na osnovu ovoga što se danas radi, to bi bila katastrofa za Srbiju"

Takozvani Dan D, već je najavljen. Navodno će 27. Maja 2023. godine biti održana vanredna sednica Skupštine Srpske napredne stranke. Odluku o sazivanju vanredne Skupštine doneo je Aleksandar Vučić koji je više puta rekao da će se baš tog dana povući sa čela SNS a da će nakon toga krenuti u osnivanje nekakvog „državotvornog narodnog pokreta" čiji će deo biti i SNS.

Očekuje se takođe da će njegovi idolopoklonici da zavape tog dana; „Aco ostani!". Ostao bi on, ali ga čeka Eskobar, čeka ga i hladno serviran odgovor administracije EU ukoliko se ne povinuje njenoj diplomatiji, a očekuje ga i poseta nekog ruskog (ne)zvaničnika, sa lošim vestima i još gorim zadatkom.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane