Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Druga strana

STOP TIRANIJI - Sloboda za Milovana Brkića, sloboda za Srbiju

Uhapšena istina

Aleksandar Vučić nije izdržao pritisak istine koju šire Milovan Brkić i njegov Magazin Tabloid. Posle desetogodišnje političke, policijske, pravosudne i medijske kampanje, Vučić je odlučio da uhapsi i pritvori Brkića. Svestan mogućnosti da ga narod, besan zbog poslednjih krvavih dešavanja, obori s vlasti, uplašeni diktator je montirao optužbe i pokrenuo postupak kako bi Brkića sklonio sa ulice i iz javnosti. Glavni urednik Magazina Tabloid je osumnjičen da je izjavom na prvom građanskom protestu u Beogradu "pozivao na nasilno kršenje ustavnog poretka". Posle dvodnevnog policijskog zadržavanja, sudija za prethodni postupak je prihvatio zahtev tužioca i odredio mu pritvor do 30 dana. I u pritvorskoj ćeliji, Brkić je slobodniji nego Vučić na vlasti. I Srbija će biti slobodna kad Vučić završi iza rešetaka.

Predrag Popović

Milovan Brkić se oduvek borio protiv svake vlasti, a u interesu naroda. Otkad je, pre 45 godina, ušao u novinarstvo i na javnu scenu, Brkić nije dao mira najvišim nosiocima vlasti, krupnog kapitala i još krupnijeg kriminala. Zabranjivan je još u Titovoj Jugoslaviji, a drakonski progonjen u svakom režimu od devedesetih do danas. Svaki vladar je kreirao hajke na njega, pune pravnog, verbalnog i fizičkog nasilja. Aleksandar Vučić je u tiraniji otišao najdalje.

Iako je Brkić, objavljujući istinu o kriminalu i korupciju Demokratske stranke, značajno doprineo usponu na vlast Srpske napredne stranke, čim je došlo do smene režima Vučić je počeo da ga progoni. Koristio je svaku priliku da plasira najbrutalnije uvrede na Brkićev račun. Uz ličnu defamaciju, Vučić je iznosio serije prljavih laži, iznoseći optužbe i za tekstove koji nikada nisu objavljeni u Magazinu Tabloid, a u kojima je, navodno, pozivano na njegovo ubistvo i silovanje njegove mame Angeline. Vučić je optuživao Brkića da ga reketira. Diktator, koji pod kontrolom ima policiju, vojsku, sve bezbednosne službe, pravosuđe, medije, kriminalce i neograničene količine otetog novca, godinama cvili i kmeči po televizijama kako ga reketira stari i skromni novinar, koji piše na kompjuteru iz 2001. godine, vozi se tramvajima i autobusima, i to sam, bez ikakvog obezbeđenja. Naravno, Vučić zna da mu ne preti nikakva opasnost od Brkića po život, ali ugrožava mu ono što ga drži u vlasti, odnosno na životu - politički rejting. Da bi sprečio objavljivanje istine, Vučić je izvršio pritisak na vlasnike štamparija. Već osam i po godina Magazin Tabloid se štampa u Crnoj Gori. Iako to značajno poskupljuje proizvodnju naših novina, koje se na kiosku prodaju po minimalnoj ceni, šef naprednjačkog kartela nam je naneo veliku finansijsku štetu, ali nije uspeo da zaustavi rad redakcije. Dodatno opterećenje na poslovanje Magazina predstavljaju brojne tužbe s velikim odštetnim zahtevima podnose pripadnici diktatorove dvorske svite, među kojima prednjači svemoćni kum Nikola Petrović. Po Petrovićevim tužbama, kao po naređenju, postupaju sudije i javni izvršitelji. Imovina redakcije našeg Magazina već je plenjena i to potpuno nezakonito, a u toku je novi udar, koji predvodi javna izvršiteljka Mirjana Dimitrijević.

U desetogodišnjoj kampanji protiv Brkića i Magazina Tabloid, Vučić je javno priznavao šta mu smeta. Uz fabrikovane optužbe za uvrede i navodne pretnje, diktator nije mogao da sakrije bes zbog objavljivanja činjenica o kriminalnim i korupcionaškim aferama poput "Jovanjice", "Krušika", "Beograda na vodi", EPS-a, PKB-a i mnogih drugih. Vučić je i nedavno to pomenuo, ali zaboravio je da istakne i ono što ga najviše boli, a to su naši tekstovi u kojima je dokazana njegova sprega sa klanom Veljka Belivuka i, naročito, istina o smrti Vladimira Cvijana, za koju Srbija nije znala do marta 2021. godine, kad je Magazin Tabloid objavio dokaze o tragičnom kraju prvog Vučićevog protivnika iz redova SNS-a. Umesto da odgovori na pitanja o svom i učešću članova svoje porodice i stranke u tim aferama, Vučić kuka zbog navoda iz Magazina Tabloid da mu je otac Fahri Musliu. Kukanje mu je jedini način da to demantuje, ne sme da se podvrgne DNK analizi. Vučićeve lične, političke i kriminalne frustracije nekoliko puta su ispisivane i na beogradskim zidovima. "Milovan Brkić je ustaša", "Milovan Brkić laže narod", "Milovan Brkić proći će kao Ćuruvija"... Ne zna se ko je pisao te grafite, ali nema sumnje da je rukopis Vučićev. Pre 25 godina, kad je prvi put bio na vlasti, kao ministar informisanja, Vučić je Slavku Ćuruviji, vlasniku i glavnom uredniku Dnevnog telegrafa, pretio javno, u intervjuima je tvrdio da će mu se "osvetiti kad-tad". Sad to ne sme sam da radi, pa tera svoje sluge da presudu Brkiću ispisuju po zidovima i tarabama. Vučić je učestvovao i u pravosudnom progonu Ćuruvije, koji je u martu 1999. godine osuđen na šest meseci. Pre izvršenja te presude, vlast ju je preinačila. Ćuruvija je streljan sa 17 metaka u leđa i jednim, za overu, u oko. S nadom da se neće realizovati presuda, objavljena u grafitu "Milovan Brkić proći će kao Ćuruvija", ipak ne treba ignorisati isti redosled poteza koje u obračunu s nepodobnim novinarom i danas vuče medijski dželat Vučić.

Milovan Brkić je uhapšen 8. maja 2023. godine, posle protesta protiv nasilja pred Domom Narodne skupštine. Protest je još trajao kad su Vučićevi mediji pokrenuli artiljerijsku pripremu za policijski i pravosudni juriš na Brkića. Kao povod za napad upotrebljena je Brkićeva izjava za You Tube kanal Srbin Info, isečena i izvučena iz konteksta.

- Nikada nisam bio tužniji. Bio sam na svim protestima, tome sam posvetio život. Svake nedelje Vučić me opisuje kao reketaša, čoveka koji širi lažne vesti i kako pokušavam da ga ubijem. Danas sam tužan. Srpska opozicija je pokazala svoje jadno, bedno lice. Gospođa (nastavnica koja je govorila na protestu) nije pomenula glavnog krivca, Aleksandra Vučića, tog zločinca, koji nam je oduzeo svaku nadu. Pogledajte... Kako se osećaju ovi ljudi kad se stoka od opozicionih poslanika krije iza njihovih leđa? Nema nam spasa. Izgleda da će morati mladi klinci da puškama reše sudbinu Srbije. Desiće se to što se desiti mora. Kakva protestna šetnja!? Mi treba da uđemo u Skupštinu i da uhvatimo idiota i da mu otkinemo glavu. Mamu ti jebem, Angelinu! Hoćete li da vam Milovan Brkić, sa 67 godina života donese slobodu? Nepoznata nastavnica se obraća građanima, a srpska opozicija ne. Mi ćemo da osvojimo slobodu, pa će oni da vladaju - rekao je Brkić, revoltiran time što opozicija nije istakla najvažniji zahtev: ostavku Aleksandra Vučića na funkciju predsednika Srbije.

Ceo snimak možete da pogledate na kanalu Srbin Info, na linku https://www.youtube.com/watch?v=zdnfMc3ehko&t=28s.

Kao što se vidi, Brkić je izrazio nezadovoljstvo postupcima opozicije, koji očigledno ne mogu da donesu neophodne promene. Na isti način, protestnim šetnjama, opozicija je pokušavala da spreči izgradnju "Beograda na vodi". Nije uspela. Dve godine se šetalo u znak protesta zbog prebijanja Borka Stefanovića, zamenika predsednika Stranke slobode i pravde, da bi on, prilikom prvog susreta s Vučićem u Narodnoj skupštini, ustao i rekao: "Predsedniče, mi znamo da vi ništa niste krivi, takve su okolnosti". Šetalo se i na protestima zbog Rio Tinta, pa, eno, ta kompanija u Jadarskoj dolini nastavlja radove na pripremi eksploatacije litijuma. Na isti način propali su protesti prosvetara, lekara, ratnih vojnih invalida i veterana... Procenjujući da šetnja i prazne izjave lidera opozicije nisu dovoljni da bi se izvršio pritisak na Vučića, koji deset godina generiše nasilje koje je kulminiralo početkom maja u beogradskoj osnovnoj školi i mladenovačkim selima, Milovan Brkić je identifikovao glavnog krivca - Vučića. Da, Brkić je upotrebio politički nekorektan rečnik. To ne čudi, pošto on zna da je politička korektnost obično kopile fašizma, koji šire predstavnici vlasti i njihovi trabanti. Upravo taj fašizam je udario na Brkića i pre nego što je protest završen.

Vučić je napad počeo iz svog najjačeg i najprljavijeg oruđa. Televizija Pink je isekla snimak Brkićeve izjave za Srbin Info i tad deo, izvučen iz konteksta, predstavila kao poziv na ubistvo šefa naprednjačkog kartela. Vučić je već 28 puta pokretao hajke na Brkića na taj način. Međutim, u ovom slučaju to nije bilo dovoljno. U skladu s diktatorovom procenom, bilo je potrebno da se Brkić dodatno kriminalizuje lažima i da se predstavi kao "lider i ideolog opozicije". Vučić je znao da gledaoci njegovih televizija i čitaoci njegovih novina nikada neće videti kompletan snimak, na kome glavni urednik Magazina Tablod oštro kritikuje upravo tu i takvu opoziciju. U rafalnom udaru režimskih medijskih trovačnica najviše laži je plasirano preko portala Televizije B92.

- Milovan Brkić psovao majku, pa pozvao na ubistvo Vučića. Kazao je da je važno da niko od članova Vučićeve porodice ne pobegne, a zatim nabrojao imena predsednikove dece. "Ako pobegnu, moramo ih tražiti, poslati ljude da ih nađu, da ih privedu zakonu. Da budu kažnjeni", rekao je Brkić o predsednikovoj deci u ime opozicije. "Moraće klinci da puškama reše sudbinu Srbije, desiće se to što mora. Treba da Vučiću otkinemo glavu. Mamu ti jebem Angelinu", rekao je Milovan Brkić - navodi se u tekstu B92.

Od uobičajenih laži, karakterističnih za Vučića, njegovu patologiju mnogo jasnije ističe potreba da Brkića optužuje za pretnje deci, koja uopšte nisu pomenuta. Vučić je tim lažima nameravao da izazove sažaljenje javnosti, koja je još bila u šoku zbog masakra đaka u školi "Vladislav Ribnikar". Tobože, i Vučićeva deca su ugrožena. Monstruozni um lešinara Vučića pokušao je da svoju decu, živu i zdravu, predstavi kao veće žrtve nego što su đaci, koji tada još nisu bili ni sahranjeni.

Isti bolesni um smislio je i ostale detalje medijskog napada na glavnog urednika Magazina Tabloid. U televizijskim studijima Pinka i Hepija smenjivali su se režimski političari, analitičari, medijski propagandisti i ostali lažovi, koji su ponavljali uvrede na račun Brkića. Uz Kurir, Srpski telegraf i Alo, u hajci su prednjačili Politika, Večernje Novosti i, naravno, Informer.

- Glavni i odgovorni urednik Tabloida Milovan Brkić idejni je tvorac nasilja koje opozicija sprovodi po Srbiji. Brkić je svoj otrovni potencijal dokazao skaradnim tekstovima plasiranim u Tabloidu, što je opozicija vrlo brzo primetila i iskoristila. U njegovom Tabloidu moglo se naći čitava papazjanija izmišljotina, od plasiranja laži o Jovanjici, Moroviću do krivca za helikopter i restoran Andreja, brata Aleksandra Vučića. Takođe, ova ista osoba je na lešinarskim protestima pokazala šta je zapravo cilj tog skupa partija pojedinog dela opozicije, sve je imalo političku konotaciju, bez imalo ljudskosti i empatije. "Čuveni" Brkić tako je izašao na ulicu u "borbu protiv nasilja", a onda je sam sebi uskočio u usta čim je zinuo - napisao je Dragan J. Vučićević ono što mu je Vučić rekao.

Po optužnici iz Informera i ostalih naprednjačkih blatoida postupali su policija, tužilaštvo i sud. Rešenje o policijskom zadržavanju doneo je i potpisao kapetan policije Aleksandar Stepanović. U obrazloženju su navedene iste pinkoidne laži.

- Postoji osnovana sumnja da je Milovan Brkić izvršio krivično delo Pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja iz člana 309. Krivičnog zakonika Republike Srbije tako što je dana 08.05.2023. u popodnevnim časovima ispred Narodne skupštine na protestu građana uputio reči preteće sadržine predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću: "Kakva bre šetnja, treba puškama ući u Skupštinu i Vučiću idiotu otkinuti glavu" i time pozivao na nasilnu promenu vlasti - napisao je kapetan Stepanović, iako se na snimku vidi i čuje da Brkić nije izgovorio ime Aleksandra Vučića.

Iste laži ponovila je i zamenica javnog tužioca Ljiljana Komnenović, koja je u predlogu za određivanje pritvora, od 10. maja, navela da je Milovan Brkić svojom izjavom "sasvim jasno ukazivao na podsticanje da se silom svrgnu najviši državni organi, odnosno predstavnik tih organa - Aleksandar Vučić". Sudija za prethodni postupak Nikola Mikić prihvatio je zahtev tužiteljke i odredio meru pritvora do 30 dana.

- Pred vrlo velikim brojem učesnika javnog skupa "Srbija protiv nasilja" Milovan Brkić je pozivao na svrgavanje predstavnika najviših državnih organa upotrebom oružane sile i upadom u državne institucije, a što upravo ukazuje na naročitu upornost okrivljenog prilikom preduzimanja krivično-pravnih radnji za koje postoji osnovana sumnja da ih je izvršio, to sve ove napred navedene okolnosti zbirno predstavljaju osobite okolnosti koje ukazuju da će isti u slučaju boravka na slobodi, u kratkom vremenskom periodu ponoviti izvršenje krivičnog dela zbog čega se određivanje pritvora po zakonskom osnovu iz člana 211 stav 1 tačka 3 ZKP pokazuje kao jedina zakonska mera kojom će se obezbediti nesmetano vođenje krivičnog postupka u ovoj fazi - navodi se u rešenju o određivanju pritvora, koje je 10. maja potpisao sudija Mikić.

Milovan Brkić je na saslušanju rekao da nikada, pa ni ovom konkretnom prilikom, nije pozivao na nasilnu promenu ustavnog uređenja, niti na likvidaciju predsednika Srbije.

- Više puta sam u svojim pisanim i usmenim izlaganjima pozivao da se predsednik Vučić izvede pred sud, a ne da se ubije, to je glupost. Ja dobro znam da predsednik ne boravi u Skupštini, nego u zgradi Predsedništva, tako da je moja izjava bila figurativna. Takođe, poznato mi je i lično i zvanično da njega obezbeđuje 110 pripadnika jedinice "Kobre", da ima kontraobaveštajnu zaštitu i praktično, po mom mišljenju, nije ga moguće ubiti. Dakle, ja sam pozivao da se predsednik shodno zakonskim normama sankcioniše ukoliko se dokaže i utvrdi da je to osoba odgovorna za najteža krivična dela, jer se optužuje da je državu pokrao za 25 milijardi dolara, između ostalog. Krivična prijava je lažna i zlonamerna, potpuno lišena svakog osnova. Nju podnosi UKP, Odeljenje opšteg kriminala, a reč je o događaju koji je u nadležnosti Uprave za javni red i mir, pa bi bilo sasvim normalno da je ono sprovelo izviđajne radnje. Načelnik UKP Goran Cmolić je suprug ministarke Irene Vujović o kojoj smo mi u Magazinu Tabloid pisali opširno u kontekstu da je od kafe kuvarice dogurala do ministarke, objavili smo njene fotografije, objavili smo njeno bogatstvo, pa je to razlog što smatram da me UKP nije saslušao na okolnosti zbog koji se sada nalazim u tužilaštvu - rekao je Brkić.

O načinima na koja su kršena njegova procesna i ljudska prava, Milovan Brkić se izjasnio u zahtevu za izuzeće postupajuće tužiteljke.

- Uhapšen sam krajnje drsko i nasilnički, tako što je ispred mojih vrata bilo devet reportera i oko deset policajaca, koji su utrčali u moj stan i bacili me na pod, gde su me držali vezanih ruku na leđima, dok me je jedan od policijskih službenika udario nogom u glavu. Takođe, izuzeće postupajućeg zamenika tužioca tražim jer je izdala nalog za pretres mog stana nezakonito, jer je u stanu pronađeno samo 15 VHS kaseta, koje se inače ne upotrebljavaju već 20 godina, mobilni telefon "Nokia 3310", te četiri male kasete za koje ne znam čemu služe. Nenad Stefanović je u javnosti prozivan da je izvršio razna krivična dela, da je od Gorana Vesića dobio 500.000 evra da bi grupu privrednika koji su oštetili EPS oslobodio krivične odgovornosti, da je narodni poslanik Miroslav Aleksić obavestio Skupštinu Srbije da je Nenad Stefanović posetio više agencija za nekretnine kako bi svojoj majci kupio stan od 500.000 evra, što su objavile sve novine. Nadalje, tražim izuzeće Nenada Stefanovića zato što je Goran Vesić rekao da će ovaj put biti uhapšen Milovan Brkić. Sve to ukazuje na pristrasnost postupajućeg zamenika Višeg javnog tužilaštva i Višeg javnog tužioca u Beogradu Nenada Stefanovića, te predlažem da o njihovom izuzeću odluči Apelaciono javno tužilaštvo u Pančevu - naveo je Brkić na saslušanju kod tužiteljke Komnenović.

Kršenje pravne procedure i ljudskih prava Milovana Brkića organizovao je Aleksandar Vučić. Istog dana kad je održan protest na kome je Brkić dao spornu izjavu, 8. maja, Vučić je gostovao na Televiziji Hepi, u emisiji "Ćirilica" voditelja Milomira Marića. Upravo u trenutku kad je policija upala u Brkićev stan, oko 21,30 sati, Vučić je zalelekao nad sobom i nad svojom mamom Angelinom.

- Mi, Vučići, svi smo veoma bliski, ali malo tvrđe govorimo o emocijama. Ali ona, moja mama, kad god me zove, posebno kad su ovako teški dani, ne može da izdrži. Neće ona da pokaže da plače, ali vidim to po glasu koliko joj je teško. Izbegavam, da budem iskren, kad su takvi dani, da razgovaram sa njom. Šta da joj kažem? "Pusti budalu..." Ovde je problem što Milovan Brkić nije baš budala, kao što neki misle. On je samo rekao ono što najveći broj njih želi. Oni su samo malo pametniji i lukaviji, pa neće to javno da kažu - rekao je Vučić.

Dva dana kasnije, u intervjuu za Televiziju Pink, proširio je optužbe na račun Milovana Brkića, ali i opozicionara koji su pozivali građane na protest "Srbija protiv nasilja".

- Mi nismo hijene i lešinari da koristimo nečiju tragediju da bismo pozvali ljude, i ne pozivamo ljude da bi iskazivali bes i da bi nekoga tukli na ulici. Za razliku od njih mi pozivamo ljude da izađemo sa planom za modernu, pristojnu, normalnu Srbiju, za Srbiju budućnosti. Pokazaćemo svima onima koji su na brutalan način zloupotrebili tragediju tokom dana žalosti i zakazivali svoje političke skupove sa jedinim ciljem da se primeni nasilje, da se nasilnim putem dočepaju vlasti, jer njihov je cilj da se na silu preuzme vlast i da se Srbija uvede u haos, nestabilnost, nemire i nerede. Rečeno je, oni hoće samo moju glavu i ništa osim toga ne žele. Ako mislite da je Milovan Brkić samo budala i ludak, ne. On već dugo vremena izražava sve što oni misle, samo što ne smeju da kažu. I nije samo Milovan Brkić takav. Na još gori način je to ponovio Jovo Bakić, kao i Bojan Pajtić. Oni hoće moju glavu. Oni bi ukinuli demokratiju, ukinuli bi pravo na drugačije mišljenje, na izražavanje drugačijeg stava. A, jedino pravo koje postoji, to je pravo da nam otkidaju glave i da nas jure dok plivamo po Savi i Dunavu, da nam siluju majke i ništa od toga ne kriju - rekao je Vučić.

Po diktatorovom scenariju, pored njegovih medija, policije, tužilaca i sudija, značajne uloge u hajci na Milovana Brkića dobili su i njegovi opozicioni sateliti. Prvi je reagovao Dragan Đilas, predsednik Stranke slobode i pravde.

- Milovan Brkić i sam kaže da je protiv mirnih šetnji. Sve što je rekao je potpuno suprotno onome što ljudi traže - da nasilje stane. Lako je zaključiti ko ga je poslao i rekao mu da snimi i objavi bljuvotine koje je izgovorio - napisao je Đilas na Tviteru ono što je Vučiću trebalo kako bi kompromitovao i satanizovao glavnog urednika Magazina Tabloid.

Đilas se nije zadržao na tome, nastavio je da, uvredama i neistinama, učestvuje u kampanji protiv Brkića.

- Nekoliko desetina hiljada ljudi je prošetalo beogradskim ulicama bez ikakvih incidenata, bez dobacivanja čak i kad su prolazili pored Predsedništva, osim Milovana Brkića, koji je izgovorio ono što je sve suprotno onome za šta se zalažu ljudi koji su bili na ulici. Na kraju krajeva, ljudi znaju i ko je Milovan Brkić i njegove dijagnoze, i šta taj piše i šta radi. Predsednik države ne može da naziva te ljude lešinarima i hijenama, da oni hoće da siluju nečije majke i ćerke, i da je njihov ideolog Milovan Brkić, jer je on sve sasvim suprotno od toga. Moramo stvoriti uslove da se zaustavi nasilje. Odgovornost za to je i na vlasti i na opoziciji. Ljudi iz opozicije su spremni da preuzmu svoj deo odgovornosti. Na ljudima iz vlasti je da pokažu da su i oni spremni, a to do sada nisu pokazali. Upravo suprotno. Ima ljudi i sa naše strane, koji opravdano kritikuju vlast, ali izgovaraju reči koje su takođe pretnja nasiljem. Profesor Jovo Bakić, kada govori da ćemo ih juriti po ulicama, to je isto pretnja nasiljem. O svakom čoveku koji promoviše nasilje treba da se izjasni ona grupacija kojoj pripada, novinari o novinarima, akademska zajednica o profesorima. Mediji pod kontrolom režima hiljadu puta su puštali izjavu ovog Milovana Brkića. Odmah sam reagovao i izjavio da to što taj čovek priča nema veze sa nama. Nije tačno ni to što dodaju da je on naš ideolog i organizator - rekao je Đilas.

U kampanji su istaknute uloge imali Vladeta Janković, Đilasov prošlogodišnji kandidat za gradonačelnika Beograda, i Bojan Pajtić, bivši Đilasov partijski kolega iz vremena kad su bili u Demokratskoj stranci. Janković je podsetio da Brkić još od 80-ih godina prošlog veka koristi politički nekorektan rečnik u tekstovima i izjavama. Profesor prava Pajtić prekršio je nekoliko zakonskih odredbi, ali ne brine, neće biti sankcionisan pošto je tukao u istu metu i na isti način kao i Vučić.

- Milovan Brkić je bolestan čovek koji je upućivao uvrede majci predsednika Srbije. Vučić to, umesto da zanemari i odbaci sa gnušanjem, potencira svoju majku u tom kontekstu. Vlast predstavlja Milovana Brkića kao ideologa opozicije. Taj čovek je izdavao brojeve svog časopisa Tabloid u saradnji sa Srpskom naprednom strankom protiv pokrajinske vlade na čijem sam ja bio čelu. To se delilo po Novom Sadu i Vojvodini kao propagandni materijal. Sad odjednom Milovan Brkić ideolog opozicije. Pa, neće moći - rekao je bivši predsednik vlade Vojvodine i bivši predsednik Demokratske stranke.

Osnovni razlog zašto tzv. opozicionari pristaju da učestvuju u hajci na Brkića i Magazin Tabloid istakao je profesor Jovo Bakić, koji tvrdi da "Đilas samo tercira dok Vučić svira". Nazivajući Đilasa "Riđorđan" i "Rđoriđan", Bakić ponavlja uverenje da Đilas i Vučić odavno sarađuju. Dublju analizu tog stava objavio je Srđan Nogo, bivši narodni poslanik.

- Protest protiv nasilja nije predviđen za patriote i ljude koji nisu pod kontrolom, zato moraju da paze kako se ponašaju, jer će ih zastrašiti i hapsiti. Uhapšen je Milovan Brkić posle prvog protesta. Kad je čuo zahteve, izrevoltiran što se ne pominje Aleksandar Vučić, kao izvor sveg zla, Brkić je dao hirurški preciznu izjavu. Rekao je kakva nas sudbina čeka i ono što će se desiti. Zamislite da je Milovan Brkić uzeo mikrofon. Sve bi bilo gotovo tog petka. To je problem za organizatore protesta, toga se oni plaše. Milovan Brkić nije poželjan jer nije pod kontrolom, zato moraju da ga sklone. Zato je uhapšen, zato mu je određen pritvor. On se pojavljuje u javnosti, govori, ljudi ga gledaju i slušaju. Takav, predstavlja opasnost. Zato moraju da sklone njega i sve ostale koje nemaju pod kontrolom, kako bi mogli na ulici i drugde da sprovedu svoj plan. Zato ponavljam zahtev za hitno puštanje Milovana Brkića iz pritvora. Taj čovek je uhapšen na pravdi Boga. Najveća je tragedija što je on uhapšen jer kvari kombinaciju vlasti i lažne opozicije. Strada zato što je onoliko razobličio kriminal i međusobnu povezanost Vučića i Đilasa. Vidite kako ga identično napadaju i Vučić i Đilas. Jedva su dočekali da bude uhapšen. Ovo nije prvi put da ga napadaju. Videli ste koliko moraju da se pravdaju. Vučić se uplašio te izjave, jer on zna da mu to misli 90 odsto naroda. Da je to, umesto Brkića, rekao jedan od opozicionara, Vučić bi bio gotov isto veče. Za dva sata je to rešeno. Onda su oni morali da se pravdaju: "Pa, mi to ne mislimo..." Sad njihovi plaćeni botovi - da l' Vučićevi, da l' Đilasovi, to je isto - tvrde da je Brkić čovek koga je poslala služba da razbije protest. Sram vas bilo, bitange! Taj Milovan Brkić ne može da novine štampa u Srbiji, mora u Crnoj Gori. Toliko je Vučićev. Taj Brkić, kome su izvršitelji toliko puta nezakonito plenili imovinu redakcije, radne stolove, računare i svu opremu, zato što mu je to otimala pravosudna mafija za račun Vučićevog kuma Nikole Petrovića. Da je Milovan Brkić Vučićev čovek kažu Vučićevi saradnici. Svi opozicionari imaju kontakt sa Vučićem, svi su njegovi igrači, a sad svi na Brkića i niko da izađe, nijedan novinar, niko da digne glas zbog hapšenja kolege, koji je u novinarstvu već više od 40 godina i koji je imao probleme sa svakom vlašću. Imate i sad opozicione političare koji su imali prilike da daju intervjue u Magazinu Tabloid i da mnogo puta koriste tekstove iz tog časopisa, naravno ne govoreći odakle, u svojim javnim nastupima. Svako u Srbiji zna - kad imaš problem, kad su ti sva vrata zatvorena, kad nijedan drugi medij neće da te prenese, hoće samo Brkić i njegov Magazin Tabloid. Koliko je ljudi koji nisu imali gde da se oglase, da kažu kakva ih je muka snašla kad bi sistem udario na njih, sve im je bilo zatvoreno, a jedina vrata im je tada, kad im je bilo značajno, bio Magazin Tabloid. I niko od tih ljudi sada reč ne kaže. Ima li Milovan Brkić mana? Koji čovek ih nema? Ko ne pravi greške? To je potpuno drugo pitanje. Ali, ovo za šta je uhapšen, pravi razlog je to što smeta na ulici. Zato je sklonjen. Tamo će skloniti svakoga ko nije pod kontrolom - rekao je Nogo u emisiji na svom You Tube kanalu.

I narodni poslanik Aleksandar Jerković iz pokreta "Nema nazad, iza je Srbija", tvrdi da je Milovan Brkić žrtva Aleksandra Vučića.

- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da je masakr u Mladenovcu bio teroristički akt. Terorizam je definisan kao nasilje koje je motivisano političkim, ideološkim ili verskim ciljevima. Koji je to cilj imao onaj ludak, koji je u Mladenovcu pobio sve one ljude? Koji su to njegovi politički, ideološki ili religiozni motivi. Ne postoje. Međutim, ako pođemo od pretpostavke da su Vučić i Srbija isto, da je njegova vlast isto što i njegov rejting - a ova dva stravična zločina drastično su uticala na pad njegovog rejtinga - to se odrazilo i na državu, koja se zove Aleksandar Vučić. U tom slučaju, to bi moglo da se karakteriše kao terorizam. S druge strane imamo nasilje primenjeno nad jednim čovekom, koji je izgovorio neke svoje stavove i to kao novinar. Nad tim čovekom je izvršena tortura. Drugim rečima, upravo to što se desilo gospodinu Milovanu Brkiću, to je terorizam, jer je Aleksandar Vučić iz svojih političkih motiva izvršio nasilje nad građaninom Srbije. To dovoljno govori da cela ova stvar, ova tragedija, ovo ludilo koje se dešava u celoj zemlji, neće stati jer vlast nastavlja po starom. Čak bih rekao da su pritisli gas, umesto da povuku kočnicu. Ukoliko se ovo nastavi, mi ćemo ući u još gore ludilo, u neki Armagedon, u apokalipsu, jer ovo definitivno ne može da izađe na dobro - rekao je Jerković za You Tube kanal Balkanska oštrica.

I Vladimir Vuletić, profesor Pravnog fakulteta Beogradskog univerziteta, kaže da način na koji je uhapšen Milovan Brkić pokazuje da Srbija nije ozbiljna država. Vuletić je analizirao pravne osnove za pravosudni progon glavnog urednika Magazina Tabloid, kao i motive s kojima je vlast to preduzela, koji su vrlo slični hajci kojoj je i sam bio izložen pre dve godine.

- Hapšenje Milovana Brkića je sramno! Ono što sada gospodin Brkić preživljava, ja sam preživeo, samo bez hapšenja, iako je bilo pokušaja da se i to izvrši. Pet puta sam odlazio u Službu za borbu protiv organizovanog kriminala i pet puta sam izlazio kao građanin. Mislim da to niko u istoriji nije uspeo. Tada je, kako ko uđe u Pink, morao da se izjašnjava o "onom Profi Velje Nevolje", da nagađa "šta je to Velja hteo da da Profi, da li je to droga..." Sada kroz to prolazi Milovan Brkić. On je u kratkom monologu rekao da treba da se obračunavamo s nekim čovekom i psovao je neku majku Angelinu. Ako je samo jedna Angelina majka, onda u redu, onda je to usmereno na Aleksandra Vučić. Ali, moj drugar ima majku Angelinu, pa se zapitao "je l' onaj to meni govori, je l'mene naziva idiotom?" Čovek se našao uvređenim. Zbog čega je Milovan Brkić uhapšen? Zbog majke Angeline? Verujem da se majka Aleksandra Vučića potresla, ali nije jedina. Gospodina Brkića ne poznajem, nemam nijedan razlog da ga neosnovano branim, ali gledao sam taj snimak i video sam da psuje nekog čoveka, ne znam kojeg, jer ga nije imenovao, čija se majka zove Angelina, valjda. Kao pravnik, pomišljam na to koliko ima ljudi u Srbiji čija se majka zove Angelina. Ne znam. U pravnoj državi, pravo je specifična forma. Gospodinu Brkiću je određen pritvor do 30 dana, ali biće obeštećen, kad-tad - rekao je profesor Vuletić.

Milovan Brkić je, po naređenju Aleksandra Vučića, strpan u pritvorsku jedinicu beogradskog Centralnog zatvora. Brkić se na licu mesta uverio u tačnost informacija koje i sam objavljuje u svojim novinama. Četvrtina pritvorenika nalazi se u CZ-u zbog optužbi za ugrožavanje bezbednosti državnih funkcionera, prvenstveno Vučića, na društvenim mrežama, kao i za širenje panike, za šta je optužen i jedan univerzitetski profesor. Brkić se ne žali na uslove u pritvoru, osim na visoke cene prehrambenih proizvoda u kantini.

Ne čudi što je Brkić u zatvoru slobodniji nego Vučić na vlasti. I Srbija će biti slobodna tek kad Vučić završi u zatvoru.

antrfile

Brkić tužio Vučića

Milovan Brkić je, prilikom saslušanja kod tužiteljke Ljiljane Komnenović, objasnio povod za psovanje Vučićeve mame Angeline.

- Što se tiče same psovke, znam da je to nekulturno, ali ona je bila rezultat mog besa prema Aleksandru Vučiću zato što on konstantno mene u javnim nastupima naziva kriminalcem i govori da ga reketiram, a da on neće da plati. Tim povodom sam podneo tužbu za naknadu štete pred Trećim osnovim sudom, tražeći 1.000 dinara zbog tih uvreda i kleveta. Tom prilikom sam naveo da ću, ako Vučić imenom i prezimenom označi ljude koji će potvrditi da sam ih reketirao i za to donesu dokaze, priznati da sam to počinio. Napominjem da Vučić nije odgovorio na tu tužbu, nije se pojavljivao na ročištima, nakon čega sam povukao tužbu. Pošto sam ga tužio sudu i nastojao da ovaj problem rešim zakonitim putem, to govori da sam ja čovek koji poštuje zakon i da je moja porodica bila zabrinuta za svoju i moju bezbednost, jer je u pitanju predsednik države koji ima veliki broj sledbenika u partiji i da bismo mogli od njih da stradamo. Takođe, pozvao sam Vučića da me tuži, ako je uveren i ako ima dokaze da sam kriminalac i da ga reketiram. Iako bi to bilo normalno i u skladu sa zakonom, Vučić to nije uradio - rekao je Milovan Brkić.

antrfile

Nema dokaza protiv Brkića

Advokat Stevan Damnjanović, pravni zastupnik Milovana Brkića, tvrdi da tužilaštvo ne raspolaže nikakvim dokazima koji terete glavnog urednika Magazina Tabloid za delo koje mu se stavlja na teret.

- Milovan Brkić je osumnjičen zbog izjave čiji isečak su objavili svi režimski mediji. U toj izjavi gospodin Brkić nije spomenuo ime Aleksandra Vučića. Ne znam kako je tužiteljka zaključila da je baš Aleksandar Vučić taj idiot koga pominje Milovan Brkić. Na to pitanje trebalo bi da odgovore i glavni urednici režimskih medija, koji su, takođe, prepoznali Vučića. Gospodin Brkić nije rekao da se uđe u Predsedništvo, nego u Skupštinu, a tamo ne sedi Vučić, nego narodni poslanici. Kad je policija ušla u stan Milovana Brkića zaplenjeno mu je nekoliko VHS kaseta i njegov telefon, koji nema internet i ne može da snima. Ne znam šta će im to. Nisu našli nikakvo oružje, čak ni kompjuter, pa su, verovatno, zaplenili te kasete i stari telefon kako bi opravdali akciju pretresa stana. Sudija za prethodni postupak je odbacio žalbu na odluku o određivanju pritvora gospodinu Brkiću, ali nastavićemo da se borimo svim pravnim sredstvima - kaže advokat Damnjanović.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane