Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Duplerica

Mi ustali, on pada

Sloboda stiže u Srbiju. Na tri majska protesta u Beogradu narod je pokazao da mu je puklo trpilo. Bes, izazvan stravičnim zločinima, na ulice je 8. maja izveo oko 50.000 ljudi, da bi ih u petak 19. maja bilo više od 150.000.

Za masovnost na protestima najzaslužniji je Aleksandar Vučić. On je pravdu isterao iz državnih institucija, sad mu se ona vraća s ulica. Vučić, Ana Brnabić, Siniša Mali i ostali funkcioneri SNS-a ne shvataju šta se dešava. Navikli su da se sprdaju sa svojim žrtvama, pa su to radili i posle dva masakra, koja su Srbiju zavili u crno. Normalne ljude, prestravljene ubistvima dece i omladinaca, nazivali su pijandurama i narkomanima, hijenama i lešinarima, ološem i društvenim talogom. Uvrede su motivisale ljude da izađu na ulice i odbrane dostojanstvo i pravo na normalan život, kao i na pijetet prema žrtvama nasilja čiji je glavni generator Aleksandar Vučić.

U Beogradu se uvek protestovalo protiv svakog vladara, ali nikad ovako masovno. Vučiću se ostvarila želja da ostane zabeležen u srpskoj istoriji. Uspeo je u tome, ostaće zapamćen kao najomraženiji vlastodržac. Više od 150.000 ljudi je poslednjeg petka protestovalo mirno i dostojanstveno. Posle okupljanja kod Doma Narodne skupštine, dve kolone su se prostrle od Brankovog mosta do Gazele. Uz povike protiv Ane Brnabić, Aleksandra Vulina i Bratislava Gašića, čulo se samo skandiranje „Vučiću, odlazi" i „Vučiću, ostavka". Na transparentima su istaknute poruke s jasnom predikcijom događaja: „Došlo doba da prođe kao Sloba" i „Za zatvor spremte se, spremte". Brankov most je bio blokiran do ponoći, a Gazela do oko tri sata ujutru.

Jedinu nadu Vučiću, da će politički preživeti ovaj narodni ustanak, nude pojedini lideri opozicionih stranaka, koji nemaju snage i volje za kanalisanje nezadovoljstva građana na pravi način, koji bi doveo do promene. Umesto konačnog rešenja, blokadom državnih institucija - Skupštine, Vlade i Predsedništva - oni zagovaraju šetnje gradom. Dragan Đilas i Pavle Grbović predlažu da se ne oročavaju zahtevi, koje su građani izneli već na prvom protestu. Po modelu od pre pet godina, kad su protesti zbog „krvavih košulja", usled jalovosti i besmisla, sami od sebe ugašeni, Đilas namerava i sada da šetnjama iscrpi energiju naroda. Suprotno njemu, grupa opozicionara - Miroslav Aleksić, Srđan Milivojević, Aleksandar Jovanović Ćuta i Dobrica Veselinović - predlažu da se organizuje protest koji će trajati dok se ne ispune zahtevi. Kad se to desi, Vučić će zaista proći kao Sloba.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane