Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Banat

U očekivanju raspleta najavljenih događaja u Beogradu

Vreme je za pobunu

Dok kiša pada nekontrolisano uz pratnju jakog vetra najhrabriji zrenjaninci su šetali za Srbiju protiv nasilja. Građani su iskoristili poluanoniman poziv (dato je mesto i vreme, ali ne i ko organizuje protestnu šetnju). Istini za volju ovo je zaista uspeh obzirom na odziv jer do sada nikakva najavljena okupljanja građana nisu davala rezultate. Istina, bilo je nekih samozvanih opozicionara, ali kako je sve mirisalo na buduću SNS koaliciju građani se nisu odazvali. Na skupu protiv nasilja bilo je i onih kojima zaista tu nije mesto... Prevashodno se to odnosi na lokalnog kafedžiju Gutu i njegov NOVI OPTIMIZAM. Niti je novi, još manje otimizam, a i pod teretom oproštenog duga u visini od 4.000.000 bez zaračunate kamate prema gradskom budžetu. Poklonik svake vlasti, što banaćani kažu: u svakoj čorbi mirođija.

Milica Gardinovački

Odmah da primetimo da je i rat za šetače postao aktivan i u GO SNS. Naime, iako je do sada za šarade predsednika države kvota za Zrenjanin iznosila oko 25 autobusa sada je ta kvota 80. Ovakav zahtev nikada do sada se nije postavio pred naprednjake, a kako će da se ostvari taj zahtev može samo da se nagađa. Jedno od rešenja je uslovljavanje zaposlenih u JP koji su zaposleni na određeno. Na miting bezumlja će morati svi javni funkcioneri, zatim radno angažovani u javnom sektoru na određeno vreme i oni koji se nadaju povoljnom biznisu ili uhlebljenju na neko radno mesto preko stranke. Neverovatno je koliko su građani ubeđeni da im može da se desi sunovrat svih ambicija ako se suprotstave nečijoj odluci vezanoj za njihov odlazak u Beograd. Ako znamo ko su vlasnici vlasti u gradu onda je to već deplasirani momenat i više izgovor nego stvaran strah. Poslednjih dana se šuška da je na gornjim spratovima odavno zatvorene zgrade robne kuće Beograd napravljen apartman kumu Gorana Kneževića u koji dolaze one koji žele uslugu od pomenutog, a mere su im 90-60-90 i imaju između 16 i 35 godina. Iako je on samo trgovac sa završena dva razreda trgovačke škole i trećim nekako dokusurenom vanredno, iako mu bolje stoji drveni metar i truba štofa na tezgi on je i pomoćnik direktora u JP Čistoća i zelenilo i osoba koja većini zrenjaninaca drma kavez.

I zrenjaninski paori su se proteklih dana istakli gradskom, protestnom vožnjom. Posle defilea traktora do izlaza iz grada prema Novom Sadu, parkirali su mašine ispred gradske kuće i tražili prijem kod gradonačelnika.Vispreni Salapura ih je primio i istakao se umnim predlogom: Nakon što su ga poljoprivrednici upoznali sa svojim zahtevima i problemima, a samim tim i argumentima i planovima gradonačelnik im je predložio krajnje drsko i vanpametno rešenje - da oni upute pismeni zahtev Ministarstvu poljoprivrede i Vladi Srbije da se pregovori nastave. Kao odgovor na ovu visokoumnu ideju traktoristi su sledećeg dana u tri vremenska termina, a po nekoliko sati sasvim blokirali put Zrenjanin - Novi Sad. Toliko o kooperativnosti vlasti i poljoprivrednika.

U međuvremenu se u hali sportova održao sajam zapošljavanja. Zaista je bilo ponižavajuće videti ko je na sajmu i pod kojim uslovima tražio radnike. Traženo je tačno 454 radnika. Naravno, robovlasničke firme su najalavije po tom pitanju. Linglong traži 145 radnika, LIR 55, TISA AUTOMATIVE 50 i Drekslmajer 31 radnika. Ako postoji sramota onda TISA i LIR nikada ne bi došle u Zrenjanin jer posao je daleko od Zrenjanina, a praksa je pokazala da se obećano pri zapošljavanju kasnije ne ispunjava i to su kompanije koje su po nekoliko puta dobijale i republičke i pokrajinske subvencije i maksimalno iskorišćavale zaposlene. TABLOID je svojevremeno pisao o organizovanom odlasku na posao u Mađarsku gde su radnici ostali i bez radne i bez boravišne vize i sa ukinutom satnicom, smešteni na autoputu pored stajališta za kamione. Radilo se u mestu Gedele gde LIR ima veliku fabriku. Sva ostala radna mesta koja su ponuđena na sajmu su mahom za radnike u marketima gde se radi više od 10 sati za minimalac. Zamenik gradonačelnika, Saša Santovac, je izrazio čuđenje zbog slabog odziva zainteresovanih za traženje posla ne pitajući se za razlog. Zna on dobro odgovor na to čuđenje.

Vest je takođe da je novoizabrani predsednik gradskog odbora SNS trenutni gradonačelnik Simo Salapura. Otužan je njegov govor nakon prihvatanja te funkcije jer rečenice poput: Zajedno ćemo graditi Zrenjanin koji sanja i koji ostvaruje snove ili dali ste mi vetar u leđa i teška su vremena, ali verujem u pomoć predsednika Vučića.... odavno su iskorišćene, izanđale su i nemaju apsolutno nikakvu težinu. Tek blablabla varijanta za sve klimoglavce i članove sekte. Toliko pohlepe, sujete, neopravdanih ambicija, spremnosti na podvalu, krađu, laž, toliko gadosti dok gledaju u oči i govore neistinu u koju i sami počinju da veruju koliko je puta ponoviše... toliko kukavičluka iza gromoglasne samoživosti, smutnih radnji, gledanja u vrhove cipela umesto da im je pogled dostupan. Narod više nema prljavi imperativ kao funkciju mentalnog pražnjenja. Sakupila se ozlojeđenost u ljudima... Tiho, ali značajno. E, u toj atmosferi pomenuti gradonačelnik je formirao koordinaciono telo za borbu protiv nasilja u školama i to formirano telo se sastalo i odlučivalo, a Skupština grada koja je trebala da ga formira održaće se nekoliko dana kasnije. Zašto da čeka nekoliko dana kada je apsolutno svestan da će naprednjačka većina u Skupštini grada svakako da glasa kako joj se naloži "odozgo" i to bez dobronamernog pokušaja da odbornici predlog odluke Skupštine dopune i poboljšaju. "Treba da se zna ko je gazda" je postao podrazumevajući moto gradonačelnika Salapure.

U očekivanju raspleta najavljenih događaja u Beogradu i najavljenog trajanja do ispunjenja zahteva - građani se organizuju za put do glavnog grada, a režimski poslušnici organizovano idu na miting svoje sekte u Pančevo. Naravno da moraju da podrže predsednika...on je ipak neko ko se pored svega što nije u opisu posla jednog državnika itekako dobro razume i u akšnbolcne i cinkšpulne, a zaboravlja da neko kroćen kad-tad mora da podivlja. Na ulice zato, narode. Možda zrenjaninci na ulične proteste pozovu i zrenjaninku Juditu Popović, članicu REM-a kojoj je retorika postala meka i tolerantna. Možda se i ona navukla na sendviče, a možda je shvatila da ne valja da ljuti onog od čije volje joj zavisi položaj koji ima. Da li je to mesto rezervisano samo za SNS izuzetne? Da li je rezervisano samo za takve? Verovatno. Standardi za nas i druge su se pobrkali. Ono što većina drugima prebacuje uglavnom i jako želi i zato ćuti nikogovićima na vlasti.

Zato se sve svodi na liniju nezameranja i diskretnog poltronizma i zato je dolazak promene težak. Ono što se dugo čeka može i da dosadi. Predugo čekamo promene, slobodu, demokratiju, jednakost, pravo na rad i mnoga druga prava. Samo da ljude ne rasloji neorganizovanost opozicije ili nečija pohlepa ili korumpiranost... jer - sve dok znamo da može gore - dobro nam je. Može li gore? Zrenjanin je progledao, a sad je vreme i za pobunu.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane