https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Uvodnik

(Pr)osudite sami

ONI ODLAZE, JA OSTAJEM

Milovan Brkić

U školi su nas učili da je pre drugog rata vladala surova diktatura. I zatvori su bili nepodnošljivi. Posle rata saznali smo da je Moša Pijade u zatvoru preveo Marksov „Kapital".

Ovih dana meni pune tri nedelje nije pošlo za rukom da u kantini Okružnog zatvora kupim papir i da izjavim žalbu na rešenje o pritvoru. Kantinu drži firma Predraga Rankovića Peconija. U toku je izbor novog „Prodavca usluga". Peconi, lični prijatelj A.Vučića se povlači.

Posetio me je Upravnik zatvora, koji se veoma korektno odnosio prema meni. Gospodin Grulović je 15 godina upravnik zatvora i lični je prijatelj srpskog diktatora. Upravnika će, za dva meseca, na ovom mestu zameniti drugo lice.

Moje hapšenje je izvršio MUP Srbije, na čijem je čelu ministar Gašić, čiju ostavku će građani iznuditi.

Rešenje o mom pritvoru doneo je sudija Višeg suda u Beogradu, koji je u ličnom odnosu sa javnim tužioce Nenadom Stefanovićem. Dve nedelje nakon mog hapšenja smenjen je predsednik Višeg suda u Beogradu, sudija Aleksandar Stepanović, koji je redakciju lista Magazin Tabloid u crno zavio.

Velika propaganda laži, predvođena Pinkom, falsifikovala je moju izjavu, zbog koje sam utamničen... Građani traže ukidanje PINK-a, što će se sigurno i desiti.

Dragan J.Vučićević je platio kaznu, kako bi pobegao iz zatvora, od mržnje ostalih. Ali, odgovaraće za sedam stanova koje je stekao za Vučićeve vladavine i fabrike i hladnjače i pet miliona evra.

Vučić je opkoljen. Poternice za njegovim bratom i ostalim članovima kartela, na vidiku su. Pušten je niz vodu. On se nada da će izdržati sve napade u zemlji i inostranstvu.

Čak i najveći bedemi imaju svoju slabu tačku.

Kada budem promenio ćeliju, zamišljam kako će se u ćelijama u karantinu snalaziti gospoda Brnabić, Siniša Mali, Nikola Petrović, Andrej Vučić, Željko Mitrović i još stotine zlotvora, koji su opljačkali Srbiju do gole kože.

Ima li nade za Srbiju?

Svakodnevna tiranija Vučića i njegovih satrapa oterala je iz zemlje i u smrt stotine hiljada građana.

Vučićeva omiljena pesma je - izdali me prijatelji, izdao me (polu) brat, sve sam bitke dobio, ali gubim rat.

Nadam se da će oni koji dočekaju slobodu da se sete i mene, mog bivšeg zamenika pokojnog Milana Malenovića, Đorđa Višekrune i onih koji su još pod poternicom zbog uvrede diktatora.

U zatvoru su me aplauzom i srdačno pozdravili zatvorenici. Znaju ko sam i zašto robijam.

Neka Bog (i narod) spasi Srbiju.

www.milovanbrkic.com

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane