Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Intervju

Aleksandar Jerković, narodni poslanik i predsednik pokreta „Nema nazad, iza je Srbija"

Vlast ubija

Otkad je dobio poslanički mandat, Aleksandar Jerković se ponaša kao pravi predstavnik naroda. Umesto da sedi u kabinetu, kao većina njegovih kolega, Jerković intenzivno kontaktira s običnim građanima i zastupa njihove interese, često i po cenu sukoba s pojedincima iz vrha državnih institucija. Takvim postupcima Jerković se zamerio i vlastima i većem delu opozicije. U ekskluzivnom intervjuu za naš Magazin, on otvoreno govori o tome da je vlast zada spremna da ubija političke protivnike, ali da, za razliku od dosadašnje prakse, ubice više ne regrutuju iz kriminalnih klanova poput Belivukovog, neko iz redova pravosudne mafje.

Predrag Popović

Zbog tvrdih opozicionih i patriotskih stavova, narodni poslanik Aleksandar Jerković je izložen pritiscima svake vrste. Prete mu i funkcioneri iz vladajuće koalicije, ali i pojedinci iz opozicije, a nedavno je i fizički napadnut. To ga nije sprečilo u nameri da se bori za oslobođenje Srbije od diktature, iako je zabrinut za bezbednost svoje porodice.

Magazin Tabloid: Građani protestuju protiv nasilja već dva i po meseca, a ništa se ne dešava. Vlast odbija da ispuni zahteve, a opozicija ne zna kako da je na to prinudi. Šta treba da se uradi da bi se to promenilo?

Jerković: Mora da se udari tamo gde boli. Treba udariti na kompletnu skramu SNS-a, Na Vučića, Martinovića, Kisićku, naravno Gašića ali i na sve ostale minister pomoćnike, sekretare i njihove konjušare. Vidite, dokle god se se ljudi tokom vikend šetnji budu oslobađali frustracije, a u ponedeljak išli na posao, zarađivali i uplaćivali za poreze i doprinose u budžet Srbije, a SNS taj budžet nemilice pljačkao, Aleksandar Vučić nama apsolutno nikakav razlog za brigu. U trenutku kada se policija širom EU brutalno obračunava sa svojim građanima on „Srbiju protiv nasilja" dodatno koristi da zapadu zapuši usta svojim „demokratskim potencijalom" jer, eto, on ovoga puta ne angažuje ni policiju, a kamoli kriminalne kartele (setimo se 7.jula). Činjenica da protesti jenjavaju sami od sebe i da se na njima u poslednje vreme više vijore LGBT nego srpske zastave, jasno pokazuje da je cilj iz protesta izopštiti onu zdravu snagu koja Vučiću zaista može da pomrsi konce. Prošle nedelje, kao što znate, pozvao sam sve poslanike „koji nisu pod kontrolom okupatora" da razmotre detaljan plan o blokadi Palate Srbije (bivši SIV) gde je smeštena vlada i gde su kancelarije ministara i državnih sekretara, umesto besmislenih i bezidejnih šetnji. Međutim, do ovog momenta niko se niju usudio čak ni da prokomentariše ovu ideju.

Magazin Tabloid: Da li se vikend-šetnjama može prinuditi Vučić da prihvati zahteve?

Jerković: Ne. Mislim da u ovom momentu Vučić zadovoljno trlja ruke. Ali i deo opozicije. Pa on je više resursa angažovao da ućutka Milovana Brkića nego na celokupne proteste u poslednih mesec dana. Iz te činjenice se najbolje vidi čega se plaši i koliko. Ne samo on, nego i EU, čije institucije za zaštitu ljudskih prava su ostale neme ovog puta. Setite se koliko glasno i koliko istrajno čak i danas govore o Dadi Vujasinović i Slavku Ćuruviji. Pa zar Milovan Brkić i Dejan Zlatanović za njih nisu ljudska bića? Zar po njima oni ne zaslužuju da žive, da nisu dostojni ni jedne reči samo zato što nisu na njihovom platnom spisku? Tragično i bedno. I za zapad i inteligenciju onih koji mogu da ne vide ovakve stvari.

Magazin Tabloid: Tehnički organizatori protesta su najavljivali radikalizaciju. Zašto su odustali od toga?

Jerković: Pretpostavljam da je "upravni odbor" procenio da je u ovom momentu adekvatno prodrman kavez "stečajnom upravniku Srbije". Očekujem ubrzano rešavanje "kosovskog pitanja", vaskrsnuće Rio Tinta i da će se na stolu uskoro naći ugovor o prodaji Srbijašuma Srbijavoda strancima.

Magazin Tabloid: Predložili ste da se opkoli zgrada Vlade Srbije i drži u blokadi dok god ne budu ispunjeni zahtevi građana. Kako su opozicionari, koji organizuju proteste, reagovali na Vaš predlog?

Jerković: Nije bilo apsolutno nikakve reakcije političara. Zanimljivo je da čak i N1, čiji novinari do sada nisu prezali ni od toga da me na konferencijama fizički napadnu kada im se neka moja ideja ne dopadne, ovoga puta ćuti. Ali to je dobro. To znači da je za njih ova ideja suviše bodljikava i nezgodna. Da se boje da otvore Pandorinu kutiju koja bi njihove stvarne namere u potpunosti razotkrila. A s obzirom da njihova sva moć leži u broju građana koje uspeju da drže u zabludi, jasno je zbog čega svi ćute.

Magazin Tabloid: Ako se ne preduzme neka ozbiljnija akcija, da li će se protesti ugasiti sami od sebe?

Jerković: Ono što je imalo dušu u tim protestima se ugasilo kada su Đilas i Marinika pokušali da ih ukradu narodu i kada su ih proglasila protesima prozapadne opozicije. Od tog trenutka na ulici je ostalo samo nekoliko glumaca, kulise i statisti za kadrove prozapadnih propagandista. Da li je to bio deo dogovora i sa kim, ostavljam zdravom razumu i logici Vaših čitalaca da zaključe sami.

Magazin Tabloid: Da li bi raspisivanje prvo beogradskih, a potom i vanrednih parlamentarnih izbora mogao da bude prihvatljiv rezultat protesta?

Jerković: Mislim da se Vučiću tresu noge kad pomisli na izbore, a opoziciji još više. S jedne strane niko iz opozicije ne može da bude siguran da će ponovo ući u Skupštinu, a sa druge strane izbori bi pokazali drastičan pad podrške naroda SNS-u. Vučić je ovoga potpuno svestan. On se zato i dstancira od SNS-a praveći nekakav novi pokret. Pušta SNS niz vodu. Izbegava da na prvim narednim izborima potone zajedno sa strankom. Kako se SNS-u bude bližio kraj mnogo toga će početi da isplivava na površinu, a to mu svakako ne odgovara. Zato mislim da će sve izbore odlagati koliko god to bude moguće. S druge strane ne mislim da bi mu iko dozvolio da se oklizne i padne sa vlasti pre nego što završi poslove na račun kojih mu je omogućeno enermno bogaćenje pljačkom Srbije. U prvom redu mislim na Kosmet i predaju prirodnih bogatstava zemje u ruke strancima. Treći čin okupacije Srbije on mora da dovede do kraja.

Magazin Tabloid: Kako objašnjavate da su protesti oborili rejting Vučića i SNS-a, ali nisu podigli opozicione stranke?

Jerković: Prozapadni političari su potcenili inteligenciju ljudi. Mislili su da će uspeti da deo apstinenata prevedu žedne preko vode. Zanemarili su činjenicu da je to upravo onaj najinteligentniji deo populacije koji je u stanju da prepozna njihove namere. S druge strane jedan dobar deo Vučićevh glasača koji nema ličnu korist od njegove vlasti - nije ucenjen ili nema "kombinacije", shvatio je da je vrag odneo šalu kada su deca počela da se ubijaju među sobom. Nasilje nad slobodom govora, za šta je poslednji dokaz i Milovan Brkić, mnogima je jasan signal da on u svojoj vladavini ne može više da računa na podršku i da mora, kao i svaki diktator, u terminalnoj fazi vlasti da pribegne nasilju, ucenama i zastrašivanju.

Magazin Tabloid: Zašto su tzv. patriotske stranke odbile da učestvuju u građanskim protestima?

Jerković: Vučić je svestan da ga ruši "atomski s desna " a ne građanisti. On je pokušao da proizvede stranke lažne desnice sa ciljem da pod kontrolom drži patriotske snage koje su protiv njega. Na njihovo čelo, naravno, postavio je lidere koje lako može da kontroliše naročito onim što o njima, njihovoj porodici i najbližim saradnicima ima po fasciklama. Kako npr. objasniti da Uroš Janković, najbliži saradnik Miloša Jovanovića, uprkos pravosnažnoj presudi na višegodišnju zatvorsku kaznu, koja je doneta pre godinu dana, i dalje nije iza rešetaka.

Magazin Tabloid: Zašto su narodni poslanici iz tzv. patriotskih stranaka odbili da glasaju za smenu ministra policije Gašića? Zar zaista misle da on nije odgovoran za nasilje koje razara Srbiju ili, naprosto, ne smeju da se zamere svom šefu?

Jerković: Ponašanje dobrog dela tzv. patriotske opozicije upućuje na zaključak da su pod kontrolom režima. Setite se upravnih odbora, prikupljanja potpisa i dodele mačeva. Međutim, iskreno, ja ne vidim da su ostali ministri manje odgovorni od Gašića. I mislim da je odgovorna kompletna vlada na čeli sa Brnabićkom. Ako nekoga treba posebno izdvojiti onda je po meni to ministarka za brigu o deci i porodici, Kisić - Tepavčević, jer je njena dužnost bila da brine o ovim stvarima i da od ostalih ministara ili institucija zahteva adekvatno preventivno reagovanje. Tako da je meni enigma zašto nju niko ne pominje. Najodgovornija osoba svakako je Olivera Zekić, direktorka REM-a koja bi, po meni, trebala u najmanju ruku krivično da odgovara pred sudom za organizovani kriminal.

Magazin Tabloid: Kako objašnjavate da na protestima ima više zastava Evropske unije, nego Srbije?

Jerković: Potrebno je opravdati sredstva koja su dobijena. I ta činjenica najbolje ilustruje ko je pokušao da ukrade proteste o građana Srbije. Interesantno da su na tim protestima nevidljivi roditelji nastradale dece i ljudi. Nema ni roditelja dece koja su za dlaku izbegla smrt. Ali zato ima svih ostalih, od pevača do gutača vatre. I to valjda nešto govori.

Magazin Tabloid: Zašto većini organizatora protesta protiv nasilja smeta kad neki govornici pomenu nasilje nad Srbima na Kosovu i Metohiji?

Jerković: Zato što oni nisu plaćeni da govore o tome. Oni su profesionalci i govore o onome što im piše u scenariju kako bi bili angažovani i sledeći put.

Magazin Tabloid: Vučić se obavezao da do kraja godine implementira tzv. Nemačko-francuski predlog sporazuma. Dakle, uskoro, kad se Kosovo učlani u Interpol, po poternicima iz Prištine biće hapšeni Srbi ne samo na KiM, nego gde god se nađu. Kako to sprečiti?

Jerković: "Ako je zauzeto - nije oduzeto". Bojim se da su u ovom trenutku poluge koje bi to mogle da spreče vešto paralisane ili slomljene. Ali racionalno je da možemo stvarati novu snagu koje će u datim novim geopolitičkim okolnostima, kada Rusija izađe na Dunav npr. moći da reaguju. Mi, patriotski pokret "Nema nazad - iza je Srbija", koga je osnovao pokojni general Delić, ubrzano radimo na razvoju organizacije i stvaranju opštinskih štabova širom Srbije.

Magazin Tabloid: Kako sprečiti lažnu državu Kosovo da se učlani u UNESKO i da hramove i manastire SPC proglasi za svoje kulturno nasleđe?

Jerković: Rukovodstvo Srpske pravoslavne crkve ima istorijsku odgovornost. Teško da bilo ko drugi iz Srbije može išta uraditi po to pitanju. Dovoljno bi bilo organizovati masovne i svakodnevne litije. Na primeru Crne Gore videli smo šta ovakav vid protesta može da uradi.

Magazin Tabloid: Zašto SPC ne izvrši snažniji pritisak na vlast?

Jerković: Mi često zanemarujemo činjenicu da je svaka crkva jednim delom i politička organizacije. Tri veka hrišćani su progonjeni zbog remećenja političkog poretka u Rimskom carstvu. A odluka da hrišćanstvo postane državna religija u tom istom carstvu je bila politička odluka. Da ne govorimo o krunisanju vladara od strane poglavara u pojedinim epohama ili o komunizmu u nekim drugim. Politički odnosi kroz istoriju variraju. Svuda u svetu i u svim religijama. Evo na primer odnos Kine, Amerike i Dalaj Lame po pitanju Tibeta. U ovom istorijskom trenutku očigledno imamo snažnu koheziju interesa državog i crkvenog rukovodstva. A u kom će pravcu ti odnosi dalje ići teško je proceniti.

Magazin Tabloid:. Da li je moguće da Vučić opstane na vlasti i kad završi prljavi posao oko definitivne potvrde državnosti albanske lažne države Kosovo?

Jerković: Teško mi je da u to poverujem. Ako pogledamo tridesetak godina unazad zaključićemo da je njihova praksa da svakih desetak godina navuku novu rukavicu, njome odrade prljav posao a onda je zamene novom.

Magazin Tabloid: Šta bi trebalo da se uradi pa da se Srbija oslobodi Vučićeve diktature?

Jerković: Moraju da se dese globalne promene da bismo dobili šansu. I ovde se ne radi o Vučićevoj diktaturi. Ona definitivno jeste odvratna i najgora do sada. Ali samom promenom Vučića nećemo dobiti mnogo, kao što nismo dobili ni promenom Đinđića, Koštinice ili Tadića. Eksponenti politike se menjaju ali politika ostaje ista. I tu politiku su sprovodili svi. Cilj je Srbiju oslabiti i eksploatisati njene resurse. To je politika koju su sprovodili, sprovode je i sprovodiće je ako se nešto krupno u svetskim razmerama ne bude desilo. Da bi se nešto promenilo mora da se promeni sistem koji je uopšte i proizveo nekog Vučića ili Đilasa. A naše je da spremno dočekamo taj trenutak.

Magazin Tabloid: Da li je moguće smeniti naprednjačku vlast na izborima ili će to morati da se desi na ulici?

Jerković: Borba za vlast naprednjaka nije klasična borba za vlast, za njih je to borba da ne odu u zatvor. Da li možemo očekivati da se okoreli kriminalac nakon pljačke dobrovoljno preda? Oni se obično predaju kada se pred njih postavi izbor da će otići u zatvor ili će poginuti prilikom hapšenja u okršaju sa policijom. I ovi će proceniti manju štetu po sebe u datom momentu. Ali što nas bude više i što budemo bolje organizovani to su veće šanse da se "predaju".

Magazin Tabloid: Vučić se nekoliko puta osetio ugroženim i svaki put je primenio silu. Protiv demonstranata 7. jula 2020. poslao je svu silu kojom je raspolagao, sve policijske i mafijaške odrede. Blokade puteva u decembru 2021. pokušao je da razbije upotrebom stranačkih batinaša. Na Sretenje ove godine, posle prvog protesta za odbranu Kosova, uhapsio je Dejana Zlatanovića, a u maju, posle prvog protesta protiv nasilja uhapsio je Milovana Brkića. Šta će tek da radi kad počne da pada sa trona?

Jerković: Činjenica da sve učestalije pribegava nasilju da bi ugušio slobodu govora i da je ono sve brutalnije, govori o ogromnoj količini straha i panike. On se oseća ugroženo. Očigledno ne bez razloga. Represivne mere prema sopstvenom narodu jasan su znak da je režim u samrtničkom ropcu. Kako je Brkić rekao na suđenju citirajući svoju majku: " Ovo je kraj komunista. Kada su se toliko uplašili mog kilavog Milovana - od njih nema više ništa". Istorija se ponavlja.

Magazin Tabloid: Milovan Brkić, glavni urednik našeg Magazina, izložen je pravosudnoj torturi. Kako objašnjavate da tužioci i sudije pristaju da učestvuju u tome?

Jerković: Zadužio ih je. Mediokritete, koji bi teško mogli da rade na nekom šalteru, on je proglasio doživotnim, nepogrešivim i nesmenljivim na referendumu o nezavisnosti pravosuđa. Njih trenutni nakaradni zakon štiti od bilo kakve lične odgovornosti za ono što rade. Na primer, za ovog Agatonovića ne bi bilo nikakvih posledica da se se, ne daj Bože, nešto desi gospodinu Brkiću. Čak i kada bi mu viši sud presudu oborio.

Magazin Tabloid: Kako objašnjavate ćutanje većine opozicionih lidera, koji se transparentno zalažu za poštovanje zakona, a podržavaju Vučića u nameri da montiranim sudskim postupkom uništi Brkića i njegove novine?

Jerković: Kao što sam rekao, problem je partijski sistem koji prizvodi političare, propagandiste, sudije, tužioce.... A za taj sistem su problem ljudi van sistema koji su spremni da se bore. Oni traže način da ih eliminišu na svaki način. Bukvalno na svaki. I likvidacijom ako treba. Pa ima li boljeg primera od Brkića i Zlatanovića.

Magazin Tabloid: I Vi ste bili izloženi fizičkom napadu. Da li je taj zločin iz marta dobio sudski epilog?

Jerković: S obzirom da je Miloš Jovanović posle samo dve nedelje morao da napravi novi posanički klub bez pokreta koji je osnovao general Delić, govori o tome da je nekog ko nije pod kontrolom Vučića trebalo odmah skloniti. S obzirom da u tome nisu uspeli jer su buknule društvene mreže, napravili su mi sačekušu u Košutnjaku. Policija je identifikovala organizatora. Radi se o Slobodanu Stanimiroviću, funkcioneru SNS (a nekada i SPS-a, DSS-a, DS-a) zvanom Struja iz Barajeva. Taj sitni kriminalac, koji se kao policajac najpre bavio krađama, nakon što je izbačen iz policije bavio se krađom struje sa bandera. Zato je i dobio nadimak "Struja". Mada su prilikom napada vikali "Bićeš ubijen", što se vidi i čuje na snimku, napadače je tužilac pustio na slobodu za manje od 10 minuta nakon što ih je policija uhapsila. Mene do sada niko iz tužilaštva nije saslušao po ovom pitanju. Međutim krivični postupak je pokrenut protiv mene, jer sam navodno istog dana mojim kolima udario neko drugo vozilo. I ako je policija utvrdila da na mom vozilu nema apsolutno nikavog oštećenja, ja sam već saslušavan u policiji i tužilaštvu jer se nisam pozvao na poslanički imunitet.

Magazin Tabloid: Da li ste zabrinuti za svoju bezbednost?

Jerković: Jesam, a još više za bezbednost svoje porodice. Naročito posle ovoga što se deslio g. Brkiću. Sada je potpuno jasno da su spremni da ubiju. Za razliku od dosadašnje prakse, kad su ubice regrutovane iz kriminalnih klanova poput Belivukovog, od sada će ih regrutovati iz redova pravosudne mafije. Do sada im je nameštao predmete da otimaju decu i imovinu nepodobnima, a od sada će ih očigledno angažovati i za ubistva. S jedne strane referendumom ih je zakonski potpuno zaštitio. Namešteno je da sudije zakonski, ma šta uradili i ma kakve posedice bile, ne mogu biti čak ni smenjeni, a kamoli da krivično odgovaraju. Dakle, ako bi Brkić umro (ne daj bože), sudiji Agatonoviću ne bi čak smeli da odbiju od plate. I kako su to lukavo izveli. Ako komentarišete očiglednu nepravdu optužiće Vas za pritisak na "nezavisno" pravosuđe. I eto opet osude za izneto mišljenje. Ako se branite da vam izvršitelj ne otme dete ili kuću proglasiće Vas za nasilnika. Kao u onom filmu "Đura će ti oprostiti što te je tukao". S obzirom da im zastrašivanje preko kriminalaca nije uspelo, i na osnovu ovoga što se dešava Brkiću, onoga što se desilo i Zlatanoviću, ne isključujem da će novi napad doći upravo iz pravosuđa. Očekujem da mi napadnu i porodicu.

Magazin Tabloid: Rekli ste da će, ako Vas neko ubije, odgovoran biti Vučić. Čime ste mu se toliko zamerili?

Jerković: Jesam. Ali više ne mislim da će angažovati kriminalce. S obzirom na javno mnjenje to bi bilo vrlo opasno po njega. Verujem da će "metak" doći upravo od pravosudne mafije. Isto kao što se desilo i gospodinu Brkiću. Znate, to je jako zgodno. Mogu da vas diskredituju, da vam otmu imovinu, dete... Vidimo da mogu i da vas ubiju, i da ispadne kako je sve po zakonu. Mislim da sam u ovom trenutku veća opasnost za sistem nego za Vučića. Razbijam im stereotipe političara koje mogu da kontrolišu. Više sam sa ljudima na ulici nego u Skupštini, bavim se svakodnevnim problemima koji su ostalima "ispod časti". Imam ličnu satisfakciju kada se protiv sistem borim za običnog, obespravljenog i poniženog čoveka. S obzirom na broj hakerskih napada i količinu botova čini mi se da je Vučiću najveći problem moja popularnost na društvenim mrežama, među mladima koji su po prirodi buntovni, naročito na TikToku, gde su pregledi bukvalno milionski. Nekad mi se čini da me se više boje oni koji pretenduju da ga zamene. Pa u Skupštini mi poslanici SNS neretko kažu bar "dobar dan" kada se mimoiđemo, za razliku od ljudi iz Đilasove stranke. U pogledu Marinike Tepić i drugih njihovih poslanika svaki put vidim strahovitu količinu neke neprirodne mržnje.

Magazin Tabloid: Preteće poruke ste dobijali i od bivših koalicionih kolega iz Novog DSS-a, od Uroša Jankovića. Da li je sve ostalo samo na sms pretnjama?

Jerković: Jeste. Ostalo je na tome. Pa i to što su uradili uradili su isključivo na svoju štetu. Čovek najmanje treba da se plaši onoga ko mu preti. To su po pravilu kukavice koje pretnjom iskazuju svoju nemoć. Naročito kada to rade SMS porukom. Mislim da je Miloš Jovanovoć inače sklon lošim procenama.

Magazin Tabloid: Kako smo došli u ovo stanje, da Srbijom duže od decenije vladaju lopovi, prevaranti, narkomani, starlete i ostala bića iz taloga ovog napaćenog društva?

Jerković: To je deo plana za pljačku Srbije. Naciju treba oslabiti u svim tačkma kako bi otpor pljački i kolonizaciji bio smanjen. Tu najmanje mislim na novac. On se ne jede. Mislim na prirodna bogatstva, u prvom redu vodu, rudnike, obradivo zemljište, šume, ali i na ljude. Pogledajte koliko samo lekara leči nemačke građane umesto naših majki i očeva, onih koji su ceo radni vek radili da bi se ta deca školovala a sada čekaju na operaciju kuka po pet godina. I nisu krivi stručnjaci, kriv je režim koji im ne ostavlja mogućnost izbora. I to se radi planski. Trenutni izvođač radova je Aleksandar Vučić. Kao što je zadatak Žutih bio da im u ruke preda privredu, Dinkić moneterni sistem zemlje, tako je ovome zadatak da razbije porodicu i moral, da od nezavisnih, časnih, poštenih i hrabrih ljudi napravi zavisne konzumente koji ne mogu bez sistema. Cilj neprijatelja je i da svoju državu počenemo da posmatramo kao tiranina i neprijatelja. Ponovo se vraćam na pravosuđe. Nešto što treba da pomogne ljudima da dođu do pravde danas ubija te iste ljude.

Magazin Tabloid: Šta bi trebalo da se uradi da izađemo iz ovog košmara?

Jerković: Moramo da se spremamo za reset sistema koji je verovatno bliži nego što mislimo. Moramo da idemo u susret velikim promenama na planeti, a ne kao do sada da čekamo da se nešto dogodi pa da smišljmao šta ćemo. Svetski poredak koji nama, kao i mnogim narodima po svetu i Evropi drži nogu na vratu, iz dana u dan slabi. Pred civizacijom je istorijski sukob između slobodnog čoveka i tiranaje sistema. Slobodna Srbija mora da bude spremna na organizovanu borbu, ako želi da preživi.

antrfile

Lustracija

Magazin Tabloid: Šta posle pada Vučića? Da li se treba zadovoljiti činjenicom da on i njegovi ortaci više nisu na vlasti ili treba sprovesti lustraciju i krivični progon svih pripadnika naprednjačkog kartela?

Jerković: Svaki put nam uspešno podvale da biramo manje zlo. I tu se redovno prevarimo jer najviše žulja cipela koju sada nosiš. Dovedu nas u poziciju da kažemo daj šta daš samo da prestane, i redovno nam uvele gore od prethodnih. Moramo početi da biramo između dobrih a ne između manje loših rešenja. Nisu oni bahati jer su hrabri, nego zato što su videli da onima pre njih nije falila ni dlaka sa glave. Ako ove danas ne budemo toliko ozbiljno kaznili, da više nikome u narednih 100 godina ovako nešto ne padne na pamet, sledeći koji dođu biće još gori i onda je gotovo sa državom. Brutalne kazne, višedecenijske teške robije i oduzimanje kompletne imovine do trećeg kolena nisu nikakav revanšizam. To je realni patriotizam. Uslov da država opstane, i da se vrati narodu.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane