Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Inside story

Kako pripadnici Žandarmerije u službi političara i kriminalaca postaju bogataši

Prljave uniforme

Odakle jednom policajcu nekretnine u vrednosti preko milion evra, stan u Nišu, tri stana u Beogradu, kuća na Goliji, kuća na jezeru Gazivode, najnoviju terenac Tojota Lend kruzer 2022. godište i još dosta toga? Odakle mu novac za letovanja na Maldivima, za safari i lov na lavove po Africi? Sigurno nije od plate. Sramno je da svi rukovodioci u Komandi Žandarmerije ali i MUP-u, ćute o ovakvim stvarima, svi su zabrinuti za svoje fotelje i okreću glavu od kriminalnih aktivnosti svojih podređenih. Odgovore na ta pitanja navode se u pismu koje su oficiri Žandarmerije poslali redakciji Magazina Tabloid

***

Da krenemo od Žandarmerije i njenih oficira, ne da bi smo ovaj put komentarisali stručnost komandnog kadra što je već svima dobro poznato, već da ukažemo na prljave žandarme koji su godinama ispod radara, jer nisu rukovodioci.

U Žandarmeriji je opštepoznato da su pojedini pripadnici od samog formiranja jedinice radili tajno obezbeđenja splavova, noćnih klubova, pojedinaca, pa čak i kriminalaca, što uostalom rade i policijski službenici iz Policijske Brigade, SAJ-a, UKP-a, pa poslednjih godina sve više i iz BIA i Vojske Srbije (Kobre, Sokolovi i Grifoni).

Ali ovom prilikom želimo da navedemo najsvetlije primere za koje svi znaju a postalo je kao zlatno pravilo da ih niko ne pominje, pa da počnemo konačno od najzaštićenijih žandarma hronološki.

Miljan Vuković (suprug pevaljke Jelene Kostov, bivše ljubavnice pokojnog Keneta iz Lazarevca), od kako je došao u Žandarmeriju u čuveni Niški Odred (2009.), zahvaljujući svom tati, u to vreme starešini u Žandarmeriji. Odmah je postao miljenik tadašnjeg komandanta Bratislava Dikića, uz već javnosti poznate žandarme iz Niša. A posle Dikića u Nišu ga je protežirao njegov zemljak sa Kosova komandant niške Žandarmerije Nenad Šćepanović. Od momka skromnih intelektualnih sposobnosti i skromnog imovinskog statusa (raseljeno lice sa KiM), ubrzo se probija za člana obezbeđenja komandanta Žandarmerije Dikića i tu počinje njegov uspon. Pošto je rodom iz nekog sela kod Prištine, još za vreme studija u Kosovskoj Mitrovici, upoznao je tada sitnog švercera i dilera Zvonka Veselinovića koji mu je kasnije postao gazda. Nego, da zanemarimo njegov razvojni put i vratimo se u sadašnjost. Kapetan policije Miljan Vuković na radnom mestu u Odeljenju za bezbednost i zakonitost u Komandi Žandarmerije, je skoro 10 godina angažovan na obezbeđenju osuđivanog kriminalca sa Kosova i Metohije Zvonka Veselinovića. Isti je u bliskim prijateljskim odnosima sa Veselinovićem preko decenije a od kada je kod Zvonka na platnom spisku u Žandarmeriji se ne pominje na poslu. Iako svi znaju da obezbeđuje kriminalca Veselinovića, niko mu nikada nije pravio problem u službi, naprotiv utrkivali su se da mu izađu u susret svi komandanti Žandarmerije i Dikić i Božović i Dragović a sada i Luković. On je neverovatno napredovao za nekoga ko se godinama nije pojavio na poslu, osim ako nije došao po nalogu svoga gazde da donese kovertu komandantima. U poslednjih par godina priznat mu je fakultet i stigao je do Komande Žandarmerije, da apsurd bude veći on radi u službi koja takve kao on treba da razotkrije i procesuira, pa ne čudi kako niko za njega nema nikakva saznanja a opet svi sve znaju.

Sa sigurnošću se zna da niko ne zna ko je odobrio njegovo angažovanje kod Veselinovića i kako može da u isto vreme bude na dva mesta i kod Zvonka i na poslu...tačnije ako nije na neplaćenom odsustvu, kako je moguće da isti obavlja poslove fizičkog obezbeđenja i poslove bezbednjaka u isto vreme. Ali Vuković nije samo obezbeđenje Zvonka Veselinovića, već u nekim poslovim i partner... Tu se misli na rudarenje bitkoina na teritoriji severnog dela Kosovske Mirtovice gde se godinama na crno rudari bitkoin i ne plaća struja nikome. Takođe Vuković ima i učešće u Zvonkovim građevinskim firmama a od skoro se bavi i rasvetom pa je tako dobio preko svog šefa ne Lukovića nego ovog krimosa, da izvodi radove na rasveti celog Niša i okoline, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovska se za određeni procenat zdušno potrudila da tender vredan nekoliko miliona evra, dobije upravo Vukovićeva firma, odnosno firma njegovog kuma, inače vlasnika kafića „SO.ER" u Nišu. U svim tim poslovima je umešan i Vukovićev imenjak i kolega Miljan Dragović, takođe Zvonkov telohranitelj i prijatelj koji za razliku od Vukovića radi u obaveštajnom Odenjenju u Komandi Žandarmerije i takođe se ne pojavljuje na poslu i prima platu od MUP-a Republike Srbije i od Zvonka Veselinovića. Pitamo se kao je moguće da jedan Miljan Vuković radi gde radi i da ga nikada do sada niko nije pozvao u SUK da da izjavu, kako nije sankcionisan od svojih pretpostavljenih za obavljanje poslova nespojivih sa službenim dužnostima?

Odakle jednom policajcu i pevačici koja nije Ceca, nekretnine u vrednosti preko milion evra, stan u Nišu, tri stana u Beogradu, kuća na Goliji, kuća na jezeru Gazivode, najnoviju terenac Tojota Lend kruzer 2022. godište i još dosta toga neproverenog?

Odakle jednom policajcu novac za letovanja na Maldivima, za Safari i lov na lavove po Africi...sigurno nije od plate. Sramno je da svi rukovodioci u Komandi Žandarmerije ali i MUP-u, ćute o ovakvim stvarima, svi su zabrinuti za svoje fotelje i okreću glavu od kriminalnih aktivnosti svojih podređenih. Da zlo bude veće pre par godina je neko iz opozicije u Skupštini postavio pitanje po kom osnovu Zvonko Veselinović ima obezbeđenje Žandarmerije, ali umesto odgovora sve se zataškalo i obezbeđenje mu je pojačano sa još nekolicinom agenata iz BIA, koji su od Zvonka dobili stanove iza Pink televizije. Pa tako sada imate začarani krug između Zvonka, MUP i BIA. Ništa i ne čudi ako se zna da je sadašnji načelnik SUK MUP-a, Goran Colić, komšija sa Miljanom Vukovićem i Miljanom Dragovićem, odnosno da svi imaju stanove u zgradi koju je pravio njihov neformalni gazda Zvonko Veselinović u blizini Autokomande.

A šta ima Luković od toga osim funkcije, 4 službena auta i 3 vozača nije još poznato. Kako kažu žandari iz Kraljeva, ima barem negde da jede džabe, što ne čudi kada ga čovek vidi onako punačkog kao divljeg vepra.

Treba pomenuti i Mirka Mijučića, pomoćnika komandanta Odreda Žandarmerije u Beogradu kako bismo sprečili bruku i sramotu da se Mijučić postavi za komandanta Odreda Žandarmerije u Beogradu. Inače potpukovnika policije Mirka Mijučića ste imali prilike da upoznate prilikom intervencije Žandarmerije u zgradi RTS, gde se istakao kao jedan od vodećih batinaša u uniformi.

Naime Žandarmerijom kruže priče da je novi ministar Gašić odlučio da za komandanta odreda u Beogradu a možda čak i za komandanta Žandarmerije umesto generala Dejana Lukovića, postavi Mirka Mijučića, sadašnjeg pomoćnika u Odredu Žandarmerije u Beogradu. Ove priče potkrepljuju i činjenice da je Mijučića lično kabinet ministra slao da po svim odredima Žandarmerije (Beograd, Novi Sad, Kraljevo i Niš) drži govor koji se svideo Gašićevom kabinetu u kome je isticao da bi one koji tuže MUP zgazio kao vaške. Takoće Mijučić je po odredima prenosio šta je ministar policije rekao na sastanku sa starešinama Žandarmerije, gde su bili prisutni svi komandanti Odreda, što znači da su komandanti nesposobni da prenesu reči ministra, nego jedan pomoćnik komandanta odreda ide da drži slovo komandantima odreda ispred pripadnika i starešina kojima oni komanduju. Ovo je izazvalo veliko nezadovoljstvo kako među pripadnicima tako i među najvišim starešinama, posebno što u Komandi Žandarmerije i u beogradskom odredu znaju ko je Mirko Mijučić.

A ko je Mirko Mijučić?

Mirko Mijučić je još jedan poltron sa Kosova i Metohije, skromnog znanja, poljoprivrednik koji sa sestrićem od Bogoljuba Karića poseduje plantaže borovnica, koji je u službi napredovao i stigao tu gde jeste samo zahvaljujući zemljacima, kumovima, lovcima, pijancima itd, ali nikako kao profesionalac i kao neko ko to zaslužuje. Inače Mijučić je kum Veljka Odalovića pa mu je tako dok je Bratislav Dikić bio komandant, a Ivica Dačić ministar policije, priznata škola. Iako je bez ikakve zasluge zauzeo mesto nekom akademcu ili nekome ko je sposobniji, Mijučić se nije zadovoljavao svojim izvršilačkim radnim mestom. Zbog čestih problema po gradu, pijanstava, nasilničkog ponašanja i druženja sa licima iz kriminogene sredine, čak ni Dikić nije mogao da mu da neko rukovodeće mesto. Po dolasku Božovića pokušava da se nametne tako što doskorašnje prijatelje i drugare sa kojima je radio na poslu a i van njega (obezbeđenja poput Rutovića, Boška Crnogorca što je zapalio porše kajen), namešta i doprinosi tome da se isti zbog radnji koje je i on obavljao nađu na spisku za analizu rizika. Da se radi o bolesnom karijeristi, koji gazi preko mrtvih samo da dođe do cilja, vidi se i iz činjenice da je na taj spisak stavio i dotadašnjeg druga Vojkana Kostića i ako ga je Kostić spasao od ozbiljnijih batina u noćnom klubu Nana, kada je Mijučić bio pretučen od strane obezbeđenja tog kluba, a da ne prođe sa ozbiljnijim posledicama upravo je zasluga Vojkana Kostića koji ga je zaštitio.

Zbog svog kuma Odalovića, bio je zaštićen mnogo puta. Bezbroj dolazaka na posao u alkoholisanom stanju je samo jedan mali deo koji mu je tolerisan. Javna je tajna da je imao običaj da pijan u kafanama ili noćnim klubovima glumi šerifa vitlajući pištoljem a čak je znao da svoj pištolj da krimosima sa kojima se družio da i oni malo glume šerife. Inače Mijučić je poznat i po tome da voli da daje nadimke komandantima Žandarmerije, pa je tako Dikića zvao zdepasti, Božovića kalimero, Dragovića zec a Lukovića vepar. Kako god svi ovi komandanti su mu nesebično pomogli da bi mogao da napreduje, pa je tako po dolasku Dragovića postao šef odseka za bezbednost, zamislite apsurda da čovek koji je važio za problematičnog doće da bude prvi bezbednjak. A još crnje je ako se zna da je isti u dva navrata posle izlaska u teško alkoholisanom stanju ukrao trolu i autobus i provozao par stanica da bi dokazao kako se njemu može sve. Nakon što je Dragović smenjen a Luković postavljen za komandanta, Mijučić još napreduje, doduše na asistenciju tadašnjeg komandanta odreda Žandarmerije u Beogradu Bore Gladovića, (istoga je Nebojša Stefanović postavio kasnije za zamenika komandanta Žandarmerije gde je i sada) postaje pomoćnik komandanta odreda Žandarmerije u Beogradu. Sada bi Luković sve dao da ovo nije uradio jer je Mijučić preskočio i njega i sve ostale i napravio link preko Zvonka Veselinovića kod Gašića pa sada radi o glavi i samom Lukoviću.

Takoće po odredu kruže priče da je mnoge koleginice u odredu seksualno uznemiravao, pojedine su iz straha pristajale na oralni seks u kancelariji, gde bi ih ovaj pozivao kao pretpostavljeni, garantujemo da kada bi se koleginice a i Mijučić podvrgli poligrafskom ispitivanju u vezi seksualnih opštenja i uznemiravanja, rezultati bi bili zapanjujuću. Inače Mijučić Mirko je veoma nepošten čovek, kvaran i prevrtljiv, sa veoma skromnim znanjem i mogućnostima. ali veoma nametljiv i napadan da je nemoguće ne primetiti ga, kao što ste vi to već primetili u zgradi RTS-a. Ako ovaj čovek doće na čelo Žandarmerije ili nekog od odreda, to će biti najveća sramota i katastrofa jer će to izazvati nikada veće nezadovoljstvo u celoj Žandarmeriji. Ko god ga je kod Gašića protežirao, gadno je pogrešio.

Da se ogradimo i od činjenice da ni drugi kandidati koji pretenduju na to mesto komandanta odreda nisu neke cvećke, ali su za ovoga što se morala i profesionalnosti, čojstva i junaštva tiče, doktori nauka.

Toliko za sada... biće još.

Oficiri Žandarmerije

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane