Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Braničevo

Gradonačelnik divlja, a Požarevac se raspada

Bufalo Bil, otima i vlada

Korupcija na vrhuncu, nameštaju se tenderi, 340.000 eura će građane Požarevca koštati osvetljenje fasade objekta "Starog načelstva, toplotno grejanje poskupljuje, problem grejanja u gradu čije su rešavanje obećali do 2020. godine izgradnjom prepumpne stanice vredne 4 miliona eura. Sada je taj isti projekat u novim planovima u kojima piše da je potrebno više od 5 godina za realizaciju, a cena je dostigla 8,5 miliona eura i problem grejanja nije rešen već se samo produbljuje, a na razlici u ceni već gubimo 4,5 miliona eura. Industrijska zona služi za gradsku deponiju. Za sve ove probleme najviše su odgovorni gradonačelnik Saša Pavlović i Miodrag Stepanović koji namešta svojim prijateljima tendere.

Mersiha Hadžić

Naime, kako smo saznali, navodno, nameštaju firmama osvetljenje Tabačke čaršije bliskoj Stepanoviću. Stepanović, kako ga neki zovu od milja Bufalo Bil je preuzeo sve poluge vlasti u Požarevcu, mnogi ga ne vole, omražen u narodu i smatraju da će u potpunosti dokusuriti grad koji je u blatu do guše, a već i lokalni SNS polako ali sigurno se raspada.

Inače, gradonačelnik Saša Pavlović je posle incidenta koji se dogodio pre izvesnog vremena ispred kafane Zmaj od Noćaja, pušten politički niz vodu, jer je te večeri vikao na policiju, zašto je došla i povukao policajca za košulju i otkinuo mu dugme, a zatim je seo u maricu i vikao hapsite me...hapsite me. Njemu je očigledno potrebna stručna pomoć i u potpunosti ga razumemo, jer politika nije igračka i igra, već svako mora da snosi odgovornost za svoje postupke, greške i nestručnost.

Kada govorimo o gradskoj upravi, moramo da naglasimo da je uprava puna kadrova koji su završili fakultet u isturenom odeljenju u jednoj mesnoj zajednici blizu Žagubice, pa nam zato grad i nazaduje.

Takođe, kao i u svakoj većoj gradskoj upravi, postoje i animir dame za galantnu i moćnu gospodu sa dubokim džepom i političkom snagom. Jedna od njih je po nadimku „Rošava" koja je udata i bira samo politički uticajne, advokate, političare i ostalu gospodu, druga je po nadimku „Crnokosa košarkašica" srećno razvedena ista priča samo dolaze u obzir lokalni biznismeni i uticajni političari koji mogu da joj omoguće bolju poziciju u gradskoj upravi.

Kako požarevačka policija namešta svojim ženama direktorsku poziciju

U vreme Vladice Tasića kada je bio načelnik OKP u požarevačkoj policiji, krenuli su da ganjaju nekadašnjeg rukovodioca AMD Pobeda u Požarevcu, Mišu Uroševića. Istraživali su ga tada Nenad Pajić sadašnji načelnik OKP i Dragan Kozar, sadašnji šef odeljenja za korupciju. Pisali su mu krivične prijave sa ciljem da ga isprljaju i da se povuče da bi Tasićeva supruga došla na mesto rukovodioca AMD Pobeda u Požarevcu. Naravno, u tome su uspeli da zastraše Uroševića koji je podneo ostavku, ali je bio oslobođen svih optužbi koje su mu pakovali ovi dotični inspektori. Inače, odeljenje za korupciju na čelu sa Draganom Kozarom kao da ne postoji, rezultati nikakvi, a jednom prilikom je Kozar javno izjavio da ne želi da se zamera ni sa kim, jer mu je bolje ovako da prima platu i da ne radi ništa.

Požarevačka opozicija pala na ispitu

Očekivalo se posle godišnjih odmora da se nastave protesti u Požarevcu, ipak, kako je vreme pokazalo na protestima je bilo sve manje šetača i protesti se ugasili. Zbog čega je tako? Treba da se pitaju organizatori protesta. Postoji kod pojedinih organizatora čisto fingiranje u organizaciji i šetnji, a neki, pak hvale novo rukovodstvo SNS. Ako svaka stranka u Požarevcu, ne može da skupi po 30 svojih članova na protestu, pitanje je koliko njima uopšte veruju građani. Bez ozbiljne, iskrene volje i energije i bez trikova i fingiranja teško će se dobiti glas Požarevljana. Kada pogledamo da se neki opozicioni lideri sastaju sa funkcionerima pozicije u gradskim čaršijama. Te šibicarske igre između pozicije i opozicije postoje još kada su žuti došli na vlast, jer su svi potekli iz jedne kolevke SPS , a vremenom menjali partije i dalje mešetere sa SPS i sada sa SNS, isključivo zbog ličnih i poslovnih interesa. Možda se na predstojećim lokalnim izborima izrodi neka nova koalicija na vlasti, gde će mnogi biti u čudu.

SNS - Elita za prosperitet svake opštine

Nije grad Požarevac svestan kakve ne otkrivene bisere ima ova okolina, odnosno u selima koji bi mnogo bolje vodili grad i opštinu. Oni su spasenje za ovaj kraj i Požarevac samo im treba dati priliku. Jedan od njih je „Beli konobar - savetnik u gradskoj opštini", razume se i u politiku, bostan, orahovo drvo i u druge seoske poslove. Njega treba staviti na čelo grada Požarevca. „Juga iz Kasidola", gradski hauzmajstor, ima neograničeni potencijal. On bi mogao da bude u najmanju ruku zamenik gradonačelnika. Osim njega tu je i poznati kadrovik, „Pasulj", prirodna inteligencija, cenjeni domaćin. On bi mogao da bude glavni kadrovik za bilo koju opštinu ili grad, jer ima seosku i domaćinsku viziju. Za glavnog menadžera grada kao rođen je „Kršni momčić - Bojan Dinić". Zna čovek i ima iskustva sa stokom raznom koju ima u selu, pa bi tako mogao da bude gradski menadžer i da unapredi standard grada daleko bolje nego danas. Svi oni potiču iz sela i to je prednost, domaćini znaju šta je dobro, a šta loše. I svi su nosili kondure, a bez kondura nema napretka. I kada bi neko odlučio da ih postavi na ove funkcije, njihov zaštitni znak bi bile kondure i trebali bi da dolaze sa kondurama na posao, jer ih to razlikuje od drugih. A tu je i nezaobilazni seoski kauboj „Roda". U sve se razume, a najviše mu od ruke idu žene i kombinacije. Kao veoma školovan i načitan, njemu pripada mesto načelnika okruga. Eto, jedan lep predlog i buduća vizija da momci sa kondurama preuzmu grad, a i završili su visoke škole, čak na petom spratu. Inače, njihova simbolika su kondure i selo, a bez sela, kondura i razne domaće stoke nema napretka. Oni su pravi domaćini, znaju i šta je štala, razna stoka i živina, a bave se politikom.

Šta nam vredi vlast - ako izgubimo dušu i pravo na pristojan život

Ova vlast je za proteklih deset godina devastirala Grad u svakom njegovom segmentu. Živimo u vremenu velikih laži. Građani su postali ravnodušni, uvukao se veliki nemir i uznemirujući spokoj. Sve se pomešalo. Osnovne, tradicionalne vrednosti na kojima se gradilo ovo društvo i država su napadnuti i veoma ugroženi. Nastupilo je vreme otpadništva, gledamo kako se zbivaju najneverovatniji i najbezumučniji događaju u svim oblastima života. Požarevcu je potrebna vlast koja će brinuti, prvenstveno o ljudima kao najvrednijem resursu. Veoma su bitna ozbiljna ulaganja u obnovu privrede i otvaranje novih radnih mesta. Stvaranje i obrazovanje novih, kvalitetnih kadrova, koji će ostati u gradu i raditi na njegovom razvijanju i prosperitetu.

Za deset godina nakupilo se mnogo đubreta, pepela i da bi sve to odletelo treba jako „da dune". Svi slobodoumni ljudi su dužni da se hrabro odupru opasnostima koja su se nadvila nad nama. Ako budemo ćutali, snosićemo odgovornost. Moramo da verujemo u pobedu kako bi sačuvali od propadanja i uništenja porodicu, selo, grada. Sudbina Grada treba da zavisi jedino od nas, građana, da ne dozvolimo, kao do sada, da zavisi od nekoliko nekompetentnih ljudi. Bitno je da se ne bojimo. Preživeli smo toliko nevolja i nismo nestali. Moramo sve da dovedemo u red. Optuženička klupa će biti dugačka i „svako će dobiti nagradu koju zaslužuje". Treba pronaći smisao žrtvovanja i shvatiti da su dobro i poštenje prioritet. Kada ravnodušni shvate da od svakog zla ima veće zlo, postaće dobrovoljci u borbi protiv istog. Ne možemo da biramo vreme i mesto gde ćemo se roditi, niti prilike i okolnosti u kojima ćemo živeti. Ono što možemo i moramo i ono što zavisi od nas je da se izborimo da nam život bude bez poniženja, DOSTOJANSTVEN. U politici je sve moguće, ali birači imaju presudnu reč. Sve prolazi proći će i ovo.

Čast nema cenu - NE DAMO POŽAREVAC. - izvor, Iskorak udruženje građana.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane