Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Do koske

U susret novom glasanju: O diktatoru ništa loše

Da li smo svi mi drugovi, volovi

Dok mame i šećerom hrane, a kad namame, ni hleba ne daju, stara je izreka, koje se drži srpski diktator Aleksandar Vučić. I uoči ovih izbora on obećava sve i svašta, a on Srbiju predstavlja kao srećnu zemlju,u kojoj s neba padaju pečeni pilići, jer je svinje potamanio lažnom kugom. Opozicija sve to sluša i ne trepće.

Milovan Brkić

Ilija Moljković, srpski intelektualac, pisac, prevodilac, književni kritičar i redaktor, jedan od učesnika studenskog bunta 1968. godine, bio je skroman čovek. Bio je strog prema sebi i svojim prijateljima. Pamtim njegovu knjigu – “Bem vam Boga uplašenog”, kojom je žestoko kritikovao srpsku intelektualu, pogotovu „šezdeset osmaše" koji su se uhlebili u režimske novinske i izdavačke kuće, u diplomatiji i postali režimski pisci... Ilija Moljković nije bio omiljen „među svojima", ali su ga poštovali. Svi.

Danas nemamo Ilije Moljkovića, nemamo zabranjenih pisaca, knjiga, filmova, časopisa. Nemamo tribina na kojima se režim kritikovao, iznosile ideje... Danas se nad Srbijom nadvio mrak. Tiranija, ogoljeno nasilje jednog čoveka i njegove partije - Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke, napunila je zatvore onima koji na društvenim mrežama kritikuju njegova zlodela. Groblja su donela i ove jeseni. Građani Srbije umiru od SMRTI. Inženjeri, lekari, kvalifikovani majstori pobegli su iz ove zemlje, da spas nađu u tuđini, kao najamnici.

Srpski tiranin je doveo Induse, Pakistance, Avganistance... da rade kao vozači autobusa, oni su zamenili srpske građevinske radnike, koji su bili među najboljima u Evropi. Uništio nam je sela, rasprodao oranice, šume, reke. Sve je rasprodao, zadužio nas milijardama evra i dolara. Svakog dana kezi nam se njegova njuška sa svih TE-VE stanica. On nam drži lekcije o proizvodnji gvožđa i grožđa, o uzgoju goveda, svinja, mladog luka, o grejanju stanova. Ovaj poremećeni čovek pravi od svih nas budale. Ruga nam se.

Srpska opozicija, okupirana od malobrojnih njegovih trojanskih konja, obećava nam da ima šanse ne velike, da pobedi u Beogradu.

Iz svoje pritvorske ćelije posmatram, preko njegovih nacionalnih televizija, kako tiranin ruži narod, laže na sva usta. Obećava kule i gradove, plate, penzije, ali tek za godinu - dve. Otvara stadione u gradovima u kojima nema fudbalskih klubova. Ima li nam spasa? Vučić radi na potpunom razbijanju Srbije. Vodeća opoziciona koalicija mu pomaže i oni bi da priznaju nezavisnost Kosova, samo da odemo u Evropu. Koju Evropu?

Mađarski ministar privrede je javno optužio kancelara Šolca da je za tri godine teže razorio Nemačku nego Hitler za vreme svoje vladavine! U Holandiji pobednici na izborima traže referendum o izlasku iz EU. To čeka i Slovačku, Mađarska je takođe na tom putu, Poljaci se bune.. A vodeća koalicija samo EU, i ništa više..

Da podsetimo: prema Forbsu, u Srbiji ima 48 dolarskih milijardera, 35.000 dolarskih milionera. Sve je pokradeno. Zar je knjiga spala samo na Mariniku Tepić, da ona obznanjuje kriminal vlasti? Pojavili su se, sa novom snagom i idejama Boris Tadić i Saša Radulović, koji znaju šta pričaju. Pa koalicija Nada i Miloš Jovanović, Narodna stranka Vuka Jeremića, nov pokret Glas Naroda koja okuplja intelektualce koji znaju stanje u kojima se Srbija nalazi. Đilasova koalicija se nudi tiraninu ako odluči da uvede sankcije Rusiji, a Dveri i Zavetnici pristaju da ga podrže ako ne uvede sankcije Rusiji! Ivica Dačić gruva na sva zvona da će sačuvati Kosovo i najbolje odnose sa Rusijom. On, koji je potpisao Briselski sporazum dok se Vučić valjao po podu pred tadašnjom komesarkom Ketrin Ešton.

Srpska napredna stranka se raspada sama od sebe. Oni su čardak ni na nebu, ni na zemlji. Mnogo su platili da dobiju položaj, bolje radno mesto, zaposlene. Oni koji su fiktivno zaposleni u Pošti, u EPS-u, Poreskoj i drugim državnim službama, strepe da će ostati bez uhlebljenja. Najmanje 30.000 je steklo lažne diplome, strepe od krivičnog progona. U MUP-u je počela istraga lažnih diploma. A mi imamo trojance koji, kobajagi, kritikuju Vučića i spremni su da mu poljube ruku, posle izbora.

Šta će biti sa Srbijom?

Sve smo izolovaniji. Članice BRIKS-a nas preziru, na veliku radost tiranina. Na njegovu nesreću, Evropska Unija steže obruč oko njegovog kartela. Siniša Mali plaća 1.000 dinara osnovcima, 10.000 srednjoškolcima. Podmićuje penzionere, vara zemljoradnike, osniva razne prevarne projekte. Mali tvrdi da u budžetu ima višak 5 milijardi evra! Kakve sumanute laži! Čak je i Dragan Đilas javno saopštio da je u budžetu crna rupa, koje crne milijarde viška. U svakoj normalnoj državi Mali bi bio uhapšen! Da li za srpsku opoziciju postoji građanin?

Gladni građani, ozebli, bez primanja, bez nade? Kako nahraniti gladni narod? To ne zanima, po svemu sudeći, Milicu Zavetnicu, ni Boška Obradovića. Aleksandar Jovanović Ćuta se nudi i to uverljivo, da će sprečiti trovanje Srbije. Slutim da će ga oterati iz koalicije, kao i one koji dignu glas protiv diktature.

Hoće li srpska opozicija, braniti izbornu volju građana? Hoće li stati na čelo kolone onih koji budu protestovali, ili će gospodin Đilas optužiti građane da ih nije bilo dovoljno da on pobedi. Neka ih, neka pocrkaju. I umesto da iznose podatke o broju umrle dece od gladi, crnu statistiku života u Srbiji, oni se bave pitanjem da li je neko falsifikovao potpis izvesne Jelene Zorić, novinarke, koja se smrtno uvredila. A ona ima i razloga. Bez imalo stida i srama primila je odlikovanje iz ruku Aleksandra Vučića, za svoj novinarski rad.

Gospodin Đilas podmeće javnosti najbesmislenije trikove, da ukalja opoziciju, koja nije sa njim. Evropski komesari sa zaprepašćenjem gledaju na događaje u Srbiji. Oni će oceniti da izbori u Srbiji nisu regularni, ali će im Đilas iz potaje, poslati suprotnu poruku. Ali, EU zna da je on Vučićev trojanski konj.

Evropske zemlje su u strahu za Srbiju. U njima radi skoro milion građana ove zemlje, koji bolno doživljavaju umiranje svoje države, u kojoj još uvek žive njihovi srodnici. Bekstvo iz Srbije međunarodnih organizacija i kompanija opisuje u ovom broju Predrag Popović. Hoće li se dozvoliti Vučiću da vrati svoj novac i pokupuje sve što je građanima preostalo i pretvori ih u robove.

Kina i Rusija u Srbiji imaju kapitalne investicije. To brine Vučića koji je iz ruku predsednika Ruske Federacije primio najviše odlikovanje, pa pljunuo na njega. A to se ne prašta. Mnogo je diktator stvorio neprijatelja. Ilija Moljković je, svojevremeno bacio anatemu na srpsku intelektualu, uzvikom - Bem Vam Boga uplašenog. Da li smo mi, što bi rekao pokojni Ilija - Da li smo mi svi drugovi - volovi.

Volovi jaram trpe, a ne ljudi. Olovku u ruke, pa na glasanje!

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane