Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Su(lu)dovanje

Kako mafiju iz srpskog pravosuđa privesti pravdi i zakonu (291)

Vučićeve ptice grabljivice loviće stranci

Organizovana kriminalna grupa hara Ministarstvom pravde, Upravom za izvršenje krivičnih sankcija i srpskim zatvorima. U Ministarstvu pravde i Upravi za izvršenje krivičnih sankcija caruje kriminal i prostitucija. Neki funkcioneri naplaćuju u novcu, drugi u naturi, a neki od njih i u jednom i u drugom. Svi su povezani zajedničkim kriminalnim interesima, i ucenama kontrolišu jedni druge. Dolaskom Srpske napredne stranke na vlast, kriminal je legalizovan, smrt i ubistva u zatvorima su svakodnevna pojava. Proklete avlije su u rukama Vučićevog kartela ...

Vladimir Molotok

Specijalno državno tužilaštvo je, nakon pretresa kuća uhapšenog Milivoja Katnića, bivšeg specijalnog tužioca Crne Gore i Zorana Lazovića, bivšeg pomoćnika direktora Uprave policije, objavilo snimak poseda na kojem su kuće Lazovića i snimak vile tužioca Katnića, jer oni nisu sporili vlasništvo nad ovim objektima.

Tužiočeva hacijenda i Lazovićeve kuće u nizu, opasane su zidom kojeg ni topovska đulad ne bi mogla razneti.

Pre skoro dve godine narodni poslanik Skupštine Srbije Miroslav Aleksić obavestio je, na zasedanju Skupštine, postavljanjem poslaničkog pitanja, da je glavni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović, tek nepunu godinu na toj funkciji, u jednoj od agencija za nekretnine tražio da kupi ''stan za svoju majku u vrednosti do 500 hiljada evra''!

Bivši crnogorski specijalni tužilac je ceo radni vek proveo u pravosuđu, ali njegova ''kuća za odmor i razonodu'' procenjuje se na milionske iznose u evrima. Srpski tužilac je radni vek započeo kao sanitarni inspektor, a dupe ga je preporučilo za glavnog tužioca u Beogradu.

Vrednost njegove imovine i pripadnost organizovanoj kriminalnoj grupi, koja se bavila zločinima, tek će utvrđivati Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal. A to vreme dolazi.

Bliskost tužilaca i policije je česta, uglavnom profesionalna, a Stefanović je homoseksualac, koji se ''ušemio'' sa Aleksandrom Vulinom, bivšim - direktorom Kancelarije za Kosovo, bivšim ministrom za rad, boračka i socijalna pitanja, bivšim vojnim ministrom, ministrom unutrašnjih poslova i doskorašnjim direktorom Bezbednosno informativne agencije, na čijem je čelu i dalje, ali nelegalno.

Osim telesne bliskosti, njih dvojica su ljubitelji belog praha. Vulin ga je dobijao iz kontigenta policijskih zaplena, a davao je i svom dečku Nenadu pristojne količine, koje je on delio sa svojim zamenicama u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu. Vulin se zalečio u Moskvi, Nenad je nastavio da šmrče. On je pun straha, jer je svestan da će uskoro da se pridruži u Okružnom zatvoru u Beogradu onima kojima je pakovao zatvor.

Evropsko javno tužilaštvo, Europol i kriminalističke policije evropskih zemalja i Obaveštajna zajednica Sjedinjenih Država, godinama su pripremale akciju čišćenja Balkana od narko kartela koje predvodi državni vrh ovih zemalja.

Američka vladina organizacija USAID je godinama pokušavala da reformiše srpsko pravosuđe, ali se iznenada povukla iz tog projekta pre dve godine, shvativši da pravda proističe iz kulture jednog naroda, a da u Srbiji vlada diktatura koja isključuje svaku mogućnost nezavisnosti pravosuđa, jer je izvršna vlast na čelu kartela, koja bira tužioce, sudije i upravlja policijom i državnim organima koji sprovode kontrolu zakonitosti u poslovanju pravnih i fizičkih lica. Medijski mrak nad Srbijom ravan je kulturnom genocidu koji je počinila Vučićeva strahovlada i kartel i njegova Velika propaganda laži.

Srbija je jedina balkanska država u kojoj pravosuđem vladaju karteli, a na čelu je Aleksandar Vučić, koji im to dopušta, jer mu oni služe.

Crnogorsko specijalno državno tužilaštvo, na čijem je čelu glavni tužilac Vladimir Novović, ima još 12 tužilaca koji istražuju organizovani kriminal!

Tužilaštvo za organizovani kriminal Srbije, na čijem je čelu bivši advokat Mladen Nenadić, ima još pet zamenika tužioca! Crna Gora ima pet puta manje stanovnika od grada Beograda, a skoro tri puta više tužilaca u Specijalnom tužilaštvu!

Evropsko javno tužilaštvo je sa Vrhovnim državnim tužilaštvom Crne Gore sklopilo, pre dve godine, ugovor o saradnji. Europol je stavio na raspolaganje ogromnu količinu dokaza koje su prikupile kriminalističke službe evropskih država. Broj tužilaca u Podgorici upućuje na zaključak da će neki od njih procesuirati i mafijaše iz Beograda, a da će optužnica doći i do Aleksandra Vučića.

Samo centar Europola u Beču raspolaže sa 11.000 ažuriranih kriminalističkih dosijea građana Srbije i Crne Gore! To je čitava armija, koja može doći glave i evropskim državama.

Procenjeno je da u Srbiji, tada, nije postojala mogućnost da se sprovede nijedan postupak za organizovani kriminal, u kojem bi na optuženičku klupu bili izvedeni glavni Vučićevi mafijaši. Istina, pokrenut je proces grupi Veljka Belivuka, jer se Vučić uplašio za svoj život, a uhapšeni su i Predrag Koluvija i njegovi saradnici za uzgoj marihuane, na plantaži Jovanjica. Proces Koluviji je ''zadavljen'', a Više javno tužilaštvo je pokrenulo postupak protiv inspektora Policijske uprave za Beograd, koji su učestvovali u akciji privođenja pravde Koluvije i njegovih saradnika iz policije i tajne službe.

Oni koji su pred sudom, kada angažuju advokata Vladimira Đukanovića, iz Vučićevog kartela, lako se oslobađaju. Važno je da javno pokažu lojalnost Vođi! Vučić ima i advokata za ''pokajnike''.

Ovih dana u Crnoj Gori se biraju sudije Višeg, Apelacionog i Vrhovnog suda, tužioci Višeg i Apelacionog tužilaštva. O svakom kandidatu se u novinama objavljuju njegove biografije, činjenice koje ih optužuju da su svom radu podržavali kriminalce... Kandidati za te pravosudne funkcije moraju da se pravdaju, objašnjavaju svoje postupke, odluke i rad, pre nego što Tužilački savet ili Pravosudni savet ne donese odluku o izboru.

U Srbiji tužioce i sudije biraju oni kojima oni sude! Rad Državnog veća tužilaca i Visokog saveta sudstva je, takoreći, ''zatvoren za javnost''. Magazin Tabloid je istraživao njihov rad i prenosio odluke. Iz zapisnika sa sednice ovih pravosudnih tela precrtani su rezultati glasanja, ili nadglasavanja kod izbora tžilaca i sudija, a o kandidatima se ne iznose skoro nikakvi podaci, na osnovu kojih bi se moglo zaključiti da li su sposobni i podobni za tu funkciju.

Visokim savetom sudstva predsedava predsednica Vrhovnog suda Jasmina Vasović. Ona je na tu funkciju izabrana nakon što se dokazala kao veoma poslušna. Kao sudija izvestilac potvrdila je u Apelacionom sudu presudu Višeg suda u Beogradu - Odeljenja za organizovani kriminal, kojim je biznismen Stanko Subotić oslobođen u ponovljenom postupku od krivične odgovornosti za utaju poreza i druga krivična dela. Prvostepenu presudu donelo je veće Višeg suda u Beogradu, kojim je predsedavao sudija Dragan Milošević, koji je potom unapređen za sudiju Apelacionog suda, a Jasmina Vasović je izabrana za sudiju, potom i za predsednika Vrhovnog suda. Sudija Dragan Milošević je postavljen za predsednika Višeg suda u Beogradu.

Po zahtevu za zaštitu zakonitosti, Vrhovni kasacioni sud je usvoji zahtev zamenika javnog tužioca Srbije i konstatovao da je pravnosnažna presuda doneta uz bitne povrede postupka i zakona u korist optuženog, ali nije mogao da promeni odluku, jer je presuda postala pravnosnažna.

U Crnoj Gori je uhapšena, danas već bivša predsednica Vrhovnog suda Vesna Medenica i protiv nje se vodi krivični postupak kao pripadnici organizovane kriminalne grupe koja je donosila presude, ili sa pozicije predsednice Vrhovnog suda, uticala da se donose oslobađajuće presude u korist pripadnika mafijaških grupa.

U srpskim medijima i skupštinskim raspravama ne pominju se, poimenično, sudije i tužioci koji najbrutalnije krše zakon.

Državnim većem tužilaca, već 14 godina, predsedava Zagorka Dolovac, koja ne pušta glasa od sebe. Stotine milijardi dolara i evra pokrale su Vučićeve falange, on je od tih para najviše uzeo za sebe, ali tužiteljka Dolovac ne odgovara na pitanja novinara. Ona bira tužioce po meri mafije i promoviše njihove kandidate.

Ne postoji danas država u svetu u kojoj je takva sprega izvršne vlasti, policije, tužilaca, sudija i uprava u srpskim zatvorima, u kojima se muče, maltretiraju i umiru osuđenici koji nemaju novca ili su na oku mafije.

Iako po Ustavu nema nikakva ovlašćenja, osim da potpisuje odluke o pomilovanju osuđenih lica, po protokolu koji propisuje Zakon o pomilovanju, srpski diktator Vučić odlučuje, u krugu svog kartela, ko će biti na čelu policije, tajnih službi, tužilaštava i sudova, a ko će biti upravnik zatvora u Srbiji.

Kako razbiti ovu neraskidvu spregu koja osigurava i pokriva najteže zločine pripadnika gornje strukture vlasti i mafije?

Slučaj Srbije predviđen je kao hitan, koji se mora što pre sprovesti. Zaključeno je da bi sklanjanjem Vučića sa mesta predsednika Srbije, njegov kartel ostao obezglavljen. Tumarali bi, u početku, kao guske u magli, te bi nekoliko ''kobaca'' moglo lako da ih ulovi.

Upućeni tvrde da će glavni bosovi biti pridodati optužnicama u Podgorici, Zagrebu i Sloveniji. Moraće da im se, po nalogu sudova u ovim gradovima u Srbiji zapleni sva imovina, kao i članovima njihovih porodica i da se traga za imovinom i računima koji se vode na druga lica.

Među prvima pravdi, odnosno specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal treba privesti glavnog tužioca Mladena Nenadića, koji mora da odgovori gde je sakrio 20 miliona dolara koje je pre tri godine dobio od Vučića, da ponovo konkuriše za specijalnog tužioca, jer su za ovu funkciju konkurisala dvojica advokata, od kojih se diktator uplašio, da bi mogli da zatalasaju. Ako bi se dokazalo da tužilac nije primio ovaj novac, koji je obezbedio Aleksandar Soroš, da pomogne svom pajtosu Vučiću, onda treba tužilaštvu i ovom tužiocu dati mogućnost da počne da sprovodi zakon.

Ako Aleksandar Vulin ostane na slobodi, Srbija će ostati zarobljena zemlja.

Rukovodeći ministarstvom odbrane, vojnim službama bezbednosti, Ministarstvom unutrašnjih poslova i Bezbednosno informativnom agencijom, Vulin je, pod kapom Aleksandra Vučića, stvarao svoju organizaciju. I bogatio se.

Na početku karijere, dok je bio na čelu kancelarije za Kosovo, Vulin je dobio od jednog kosovskog biznismena, zajedno sa tadašnjim ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem, kuću na Bežanijskoj kosi, vrednu preko milion evra. Zatim je postao vlasnik nekoliko stanova, čiju kupovinu je pravdao novcem koji mu je ''slala tetka iz Kanade'', a postao je i vlasnik vile na Senjaku.

Vulin je članove svoje opskurne partije - Pokret socijalista - rasporedio na vrlo važne pozicije u vojno-policijskom i bezbednosnom aparatu Srbije, koji pokrivaju poslovanje njegovog kartela.

Iza očiju Vučića, koji je imao u njega neograničeno poverenje, jer takve gnjide kao što je Vulin nema u Srbiji, on je i svoje partnere iz gey zajednice postavljao u tužilaštva, sudove, na načelnička mesta u policiji i vojnim službama bezbednosti i BIA, u carinama, poreskim službama, zatvorima.

Privođenje pravdi Aleksandra Vulina može se lako sprovesti, jer je BIA, pre dve godine, dok je on bio na čelu Ministarstva unutrašnjih poslova, sačinila opširan i kvalitetan izveštaj o njegovom kriminalu - švercu narkoticima i pokrivanju delovanja narko mafije, pljačkanju fondova, neovlaščenom prisluškivanju građana, biznismena, diplomata... Ovaj izveštaj je pisan u indigo tiražu, dakle još je funkcionalan i po njemu bi tužilac mogao dokazati Vulinov kriminal i društvenu opasnost delovanja ovog razvratnog homoseksualca i bivšeg narkomana, zahtevajući maksimalnu kaznu zatvora.

Prema tom izveštaju lako bi se priveli pravdi i dokazala njegova krivica i njegovih saradnika. Za vršioca dužnosti direktora BIA postavljen je njegov pulen Tomislav Radovanović, koga je Vulin doveo i postavio za načelnika Tehničke službe (za prisluškivanje). Ovaj opasan čovek rukovodi tajnom službom. Prethodno je bio načelnik Policijske stanice u Lazarevcu, pa komadant Interventne jedinice Policijske uprave Beograda, a radio je i u MUP-u Srbije, a ''proslavio'' se izmišlejnim tvrdnjama da u MUP-u postoji paralelna struktura koja planira ubistvo predsednika Vučića. Sa svojom ljubavnicom Oliverom Munjić rukovodio je Službom za specijalne istražne metode - (Šorni ga Pajo), koja je posvađala policijske službenike i skoro deklasirala rad kriminalističke policije.

Aleksandar Vulin je, uz pomoć Miloša Tomića, bivšeg direktora Uprave Carina, koji je takođe iz Bačke Palanke, omogućio firmi svoga brata Dragana da zaradi stotinu miliona na neplaćanju akciza za duvan. Deo tog novca iz zemlje je iznela Vulinova supruga, zajedno sa Tamarom Vučić, zvaničnom suprugom Aleksandra Vučića, putujući sa diplomatskim pasošem i kao članovi zavnične državne delegacije.

Za ovim novcem tragaju američke službe, budući da je Aleksandar Vulin stavljen na američku ''crnu listu'', a to predviđa i zaplenu njegove imovine, koja se meri milionima evra.

U postupku protiv Aleksandra Vulina treba proveriti i izjave koje je na sudu dao Veljko Belivuk, navodeći da im je kuću u Ritopeku našao Aleksandar Vulin! Takav čovek je bio na čelu ministarstava ''sile'' i tajne službe. Belivuk je tvrdio da su obavestili Vučića da ne žele da sarađuju sa Vulinom, jer je težak narkoman!

Sve Vučićeve ptice grabljivice su zaštićene od krivičnog progona. Srbija nema tužioce koji su spremni sprovoditi zakon i pravdi privoditi one koji zgrću stotine miliona evra i dolara, pljačkom i korupcijom.

Jutarnji list iz Zagreba objavio je 30. aprila, ove godine, kao udarnu vest, da je u novoj akciji evropskog tužilaštva uhvaćeno troje osumnjičenih zbog ''muljanja s obnovom'', a radi se o milionskoj prevari.

''Europsko tužiteljstvo provelo je još jednu akciju u Hrvatskoj - uhićene su tri osobe zbog sumnje da su počinile kazneno djelo subvencijske prijevare "teške" oko 2,5 milijuna eura, a vezane za obnovu nakon potresa.'' - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Saopštenje EPPO-a Jutarnji prenosi u celosti:

"Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) u Zagrebu (Hrvatska) pokrenuo je istragu protiv triju osoba i jednog trgovačkog društva zbog sumnje na počinjenje subvencijske prijevare i krivotvorenja isprava s ciljem dobivanja bespovratne potpore u iznosu od oko 2,5 milijuna eura namijenjene obnovi nakon potresa, a financirane iz Fonda solidarnosti Europske unije (FSEU). Svi su osumnjičenici uhićeni jučer (29. travnja 2024.) na zahtjev EPPO-a.

Osnovano se sumnja da je u razdoblju od siječnja (januar) 2022. do listopada (oktobar) 2023. jedan od osumnjičenika, vlasnik osumnjičenog trgovačkog društva, počinio kaznena djela subvencijske prijevare i krivotvorenja isprave. Na temelju rezultata provedenih izvida utvrđeno je da je on u ime svoga trgovačkog društva podnio prijavu na javni poziv Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja. U pozivu je kao obvezni uvjet prihvatljivosti bilo propisano da se isti odnosi na vraćanje u prijašnje stanje energetske infrastrukture, energetskih postrojenja, energetskih sustava i pripadajućih građevina koje su oštećene u potresu koji je zadesio sisačko-moslavačku županiju 28. i 29. prosinca 2020.

Da bi prijava bila uspješna, vlasnik društva trebao je dostaviti nalaze i mišljenja o oštećenju elektroenergetske infrastrukture u vlasništvu toga društva. Također je trebao dostaviti dokaz o ispitivanju kabla srednjeg napona, i općenito, bilo je važno pokazati da je šteta nastala uslijed potresa.

Postoji osnovana sumnja da je vlasnik društva dogovorio krivotvorenje tražene dokumentacije, a sumnja se da je to i učinio uz pomoć druge dvojice osumnjičenika - stalnog sudskog vještaka za graditeljstvo i ovlaštenog inženjera elektrotehnike. Sumnja se da su neistinito naveli da su na navedenoj elektroenergetskoj infrastrukturi nastala oštećenja u potresu, te da je stalni sudski vještak za graditeljstvo neosnovano uvećao trošak sanacije postojeće elektroenergetske mreže.

Nakon toga, vlasnik društva krivotvorene dokumente priložio je prijavi predanoj Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja, koje mu je dodijelilo približno 2,5 milijuna eura iz FSEU - od čega je oko 1,7 milijuna eura isplaćeno njegovom društvu za troškove koji su zapravo bili neprihvatljivi.

Izvidne radnje provedene su u suradnji s hrvatskim Policijskim nacionalnim Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) te hrvatskim Samostalnim sektorom za financijske istrage Porezne uprave.

Radi osiguranja protupravno stečene imovinske koristi EPPO je sucu za istrage predložio blokadu imovine i sredstava na računu osumnjičenog trgovačkog društva." - piše Jutranji list. Vest su preneli svi mediji u Hrvatskoj.

Slične vesti zagrebački mediji često objavljuju, jer se pred sudije za istrage privode svi koji su makar i hiljadu evra stavili u svoj džep, štrpkajući novac if fondova Evropske unije.

Evropski komitet za istrage utvrdio je da je Srbija od fondova Evropske unije, samo u vreme korona virusa, potrošila, bez ikakve evidencije, stotine miliona evra. Uglavnom su završili u džepovima Aleksandra Vučića i tadašnjeg ministra zdravlja i njegovih ptica grabljivica.

Upućeni tvrde da će svi oni koji su pljačkali novac iz budžeta Evropske unije, završiti pred sudom.

A srpski sudovi su, nažalost, pod punom kontrolom Vučićevog kartela, odnosno kriminalnih grupa koje jašu građane Srbije. Sudije im pomažu da zavežu jezik svakom ko ukaže na njihove pljačke.

Vučićev kum Nikola Petrović redovno tuži urednika Magazina Tabloid. Tako je sudija Prvog osnovnog suda u Beogradu Vuk Rabrenović 1. avgusta prošle godine oslobodio od krivične odgovornosti Milovana Brkića, jer je utvrdio da je autor teksta potpisan ispod teksta, a odgovorni urednik je odgovoran samo ako je autor nepoznat.

Međutim, žalbu advokata Igora Isailovića, podnetu i ime Nikole Petrovića, usvaja sudija Višeg suda u Beogradu Tatjana Sretenović i predmet vraća na ponovno suđenje.

gospođi Sretenović Magazin Tabloid je objavio da je u pravosuđe ušla nogama. Bila je ljubavnica dvojice predsednika Okružnog suda u Beogradu i pomoćnika ministra pravde. Njen suprug je, laka mu crna zemlja, uhvaćen da je kao advokat u zatvor preneo klijentu drogu, u svom laptopu. Tatjana se morala fiktivno razvesti, ali je nastavila da sa njim živi, do njegove smrti. Ova besprizorna žena je sluškinja pokorna mafije i predsednika sudova. Rukovodi drugostepenim krivičnim odeljenjem Višeg suda u Beogradu, a prethodnom predsedniku suda bila je i zamenica!

Po zakon se ova sudija morala izuzeti od odlučivanja, jer nepristrasnost sudije, a to propisuje i Ustav Srbije, mora biti izvan svake sumnje. Osim ako je sudija poslušan i spreman da služi mafiji.

Svakim danom Visoki savet sudstva i Državno veće tužilaca, ''uvode u posao'' nekompetente i nemoralne da dele pravdu u Srbiji.

Sa ovakvim deliocima pravde bićemo do samog gorkog kraja režima Aleksandra Vučića.

A1

Crna trojka

Obraćam Vam se sa prijedlogom da objavite tekst o nezakonitim radnjama Višeg suda u Novom Pazaru.

Naime, radi se o "Crnoj trojci". Predsjednici Višeg suda u Novom Pazaru Slađani Čolović, sudijama Šemsu Hadžiću i Spasoju Čorbiću. Koji su u delu godinama. Za sve predmete do 5 godina zatvora, uzimaju mito 5.000 evra, za sve predmete od 5-10 godina zatvora, uzimaju mito 10 hiljada evra.

Konkretno moj slučaj, Osnovni sud u Novom Pazaru dva puta me oslobodio optužbe za ljubavnu vezu između mene i supruge jednog saobraćajnog policajca, za navodno proganjanje u predmetu K 619/21. Međutim, sudija Višeg suda Šemso Hadžić mi je tražio 5.000 evra da potvrdi oslobađajuću presudu Osnovnog suda, koju je donio pravedni sudija Fuad Zukorlić.

Pošto nijesam htio da dam novac sudiji u predmetu koji je po žalbi tužioca došao kod njega Kž1 br. 19/23 sudija Hadžić me osudio na 3 mjeseca efektivnog zatvora. Onda mi je rekao: "Sada ćeš mi dati pare i zorom".

Tada je podnio privatnu tužbu protiv mene i tražio mi 600.000 dinara, što tačno može da se kupi 5 hiljada evra. Predmet je zaveden u Osnovni sud u Novom Pazaru pod brojem P.br. 1362/23 gdje sam tražio delegiranje predmeta, jer isti sud pripada sudiji Šemsu Hadžiću koji me sudi.

Napominjem, da svaki moj podnesak odbace bez razloga i da u svakom isključivo postupa "Crna trojka", kako ih u narodu znaju - Šemso Hadžić, Slađana Čolović i Spasoje Čorbić.

Nedavno sam poslao zahtjev za izuzeće predsjednice Višeg suda u navedenom predmetu, preko Višeg suda za Apelacioni sud, pa mi je njen zamjenik Spasoje Čorbić odbio zahtjev. Našao se u zloupotrebi službenog položaja da odlučuje umjesto Apelacionog suda u Kragujevcu. Za šta sam mu podnio krivičnu prijavu. Dok je Šemso Hadzić, falsifikovao "Precizirani optužni predlog" Koji sam prvi put video kod njega u Višem sudu a navodno je iz Osnovnog suda.

Ta "Crna trojka" godinama kašika narod. Čak se tačno zna da sudija Šemso Hadžić uzima mito preko svog kućnog prijatelja Nermina Zećirovića inače saobraćajnog policajca. Tačno se znaju tarife za koje krivično djelo. Za ubistva je od 20-50 hiljada evra mita...

Naser Bakić

ul.Velje Polje bb Tutin

A2

Legija, Cane i Beba

Saslušanje Milorada Ulemeka Legije na suđenju za ubistvo Zorana Đinđića počelo je 14. juna 2004. godine. Ulemek je tada opisao nekoliko susreta sa Đinđićem, među kojima i onaj u stanu Vladimira Bebe Popovića, sredinom 2002. godine.

Glavna tema razgovora je bio posao sa grčkim biznismenima, koji su, uz posredovanje Legije, nameravali da u Srbiju investiraju 120 miliona evra. Ulemek je opisao kako je, posle Đinđićevog odlaska iz stana, sa Bebom Popovićem razgovarao o raspodeli novca od prodaje oko 600 kg heroina, koji je vlast DOS-a otkrila 2001. u sefu Komercijalne banke, a koji su kasnije "Crvene beretke" i pripadnici surčinskog klana prebacili u Rumuniju i Republiku Srpsku.

Tom sastanku je prisustvovao i Stanko Subotić Cane, otkrio je Beba Popović prilikom suočavanja s Ulemekom 17. maja 2005. godine. Legija je to potvrdio i dodao da je telohranitelj Popovića, a potom i Subotića bio Branko Ćurčić. Dok je Ulemek bio komandant Jedinice za specijalne operacije, Ćurčić je bio njegov zamenik, da bi s tog mesta bio postavljen za komandanta Specijalne antiterorističke jedinice.

Specijalni sud u Beogradu osudio je Ulemeka na maksimalnu kaznu zatvora. Tužilaštvo nije sprovelo istragu kojom bi utvrdilo istinu o prodaji heroina iz Komercijalne banke, a ni kako je podeljen novac od droge.

Branko Ćurčić je kasnije postao zamenik direktora Canetovog preduzeća Futura Plus, koje i danas prodaje duvan i štampane medije.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane