Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Banat

Žarko Zrenjanin se prevrće u grobu i pita da li je tačno to što se priča po njegovom gradu

Još je gore od onog o čemu šapuću

Nekako sam ubeđena da grad živi na tračevima. Što manji grad - to više tračeva i priča "u poverenju" za sve uši. Sve se svodi na rekla,čula i kazala i zaista ljude ta vrsta razgovora interesuje...mnogo više od cene goriva, inflacije, formiranja vlade ili ma čega sličnog. Pa, eto, za početak da krenemo sa tračevima ( Koliko ima istine u njima velika većina zna, ali retko ko će da kaže da nije trač nego stvarnost). JP URBANIZAM se odskora navikava na novog direktora.

Milica Gardinovački

Nije mala stvar čekanje da skupština grada do poslednjeg trenutka u najvećoj tajnosti čuva informaciju ko dolazi na mesto direktora tog preduzeće umesto Gorana Kravarušića koji je posle mandata direktora neko vreme bio samo vršilac dužnosti istog.

I gle čuda, na to mesto je stigao neko za koga ni u najluđim snovima ne bi pomislili da može da direktuje- Goran Fijat...nekadašnji rvač koji je slučajno zalutao u politiku 2012. i to kao član SPS-a. Sa mesta člana gradskog i izvršnog odbora SPS i kao nekadašnji direktor JP Čistoća i zelenilo uskočio je u SNS i umesto da provodi dane pecajući u rodnom Tomaševcu i organizujući kartanje,mice,šah i šore u mesnoj zajednici postao je direktor JP.

Priča se da je diplomu menadžera dobio na poklon od predsednika GO SNS, Željka Malušića i da je istu proslavio u ( Željkovom) restoranu KAMEL sa priličnim brojem zvanica....Takođe se priča da ga je Željko propisno izvaspitavao kada je Fijat napuštao mesto direktora JP čistoća i zelenilo zato što je sa sobom poneo kao uspomenu automobil KLIO koji je bio službeni automobil i preregistrovao ga na svoje ime. Definitivno je da retko ko može da kaže kako je posle trogodišnje srednje škole dobio diplomu menadžera , a još manje kakvog!

Kako god bilo, ali nije nikome jasno kako je mogao da prihvati takvo mesto u preduzeću o čijem delovanju nema pojima i za koje se itekako traži mnogo stručniji kadar i to iz struke. Iz gradske upave je procurila informacija da ne postoji ugovor ni sa jednom firmom koja radi obeležavanje saobraćajnica (to je radila BOJA iz Sombora) i da konkurs nije raspisan. Fijat će morati da se u sklopu obaveza angažuje na rešavanju gradskog osvetlenja ulica, rada semafora i saobraćajnih znakova, biciklističkih staza i kompletne urbanističke izgradnje.

Polovina zaposlenih od izbora Fijata za direktora se već smeje njegovoj uspešnosti u gradskoj upravi.... a zaposleni u Urbanizmu samo po kuloarima komentarišu dok se svi iz JP Čistoća i zelenilo sećaju kupovine na lizing kamiona za odnošenje smeća koje otplaćuju i još će oho- ho da otplaćuju posle njegovog uspešnog posla tamo.

Kao da Urbanizmu nije dovoljno što ceo grad bruji o tome kako se iz ovog JP ne može da ode u penziju jer svako ko postane penzioner odmah dobija novi ugovor za radno mesto sa kog je penzionisan i nastavlja da radi isti posao sa duplom apanažom i sa previše godina.

Sledeća vest koja se provukla kroz lokal je da će Branislav Grubački Guta NOVOOPTIMISTIČAR biti kandidat za gradonačelnika u Zrenjaninu na čekajućim izborima i to na predlog ZELENO LEVOG FRONTA.

Osoba koja ima dripački odrađenu biografiju za javnost i ružnu i istinitu za većinu zrenjaninaca. Ne postoji neki pokret, udruženje ili grupa građana kojima se primicao posle fijaska sa zvaničnim strankama. Bio je 12 godina aktivni član Čankove LSV , zatim je u DS u vreme Đinđića i Živkovića bio poslanik i onda mu je i tadašnji gradonačelnik i član DS Goran Knežević ustupio deo pripadajućih prostorija narodnog pozorišta u Zrenjaninu da napravi kafanu...Neko to zove klub, ali to je bilo mesto sakupljanja podrepaša vlasti i to uvek one trenutne i uvek je Guta bio predvodnik.

Gradu je ostao dužan 4 miliona i kamatu za zakup,a onda se naprasno razboleo od leukemije pa mu je dug prepevan na ženu Vesnu i prebačen na potraživanje u JP Stambena agencija. Nakon toga je tadašnji direktor JP Laslo Fuks umesto naplate duga ceo dug je otpisao i time oštetio budžet grada za višemilionski iznos koji je Grubački napravio.

Čim je dug otpisan Guta je ozdravio i niko nikada nije pomenuo tu njegovu dvomesečnu leukemiju. Time se ugasila njegova ambicija da preuzme pozorište kao ustanovu i postane osoba "od kulture". Petljao je Guta i sa onom beogradskom patkicom i sa udruženjem KRENI-PROMENI i sa ekološkim pokretima, podržao je ustaške ispade profesora filozofskog fakulteta u Novom Sadu, Gluhonjića, svemoguće napade na privilegije roma u Vojvodini, žene u crnom i tralalaobesptavljene. Nikada se nije bavio nekim konkretnim zanimanjem.

Istina, još izbori ništa ne kazuju, tek predstoje i svaki čestiti građanin samo bi trebao da se osmehne na ovako glup i drzak predlog za gradonačelnika. Osim DSS sve ostale stranke su očaj politikanata koji imaju prevelike apetite i ni malo znanja za ma šta vezano za politiku. Jasno je zašto su potencijalni birači konfuzni i neizlazeći. A ima i gladnih i sitih. Gladni su svega siti.Siti su svega gladni. Gladnima je svega dosta, sitima je svega malo. Gladijatorska arena je otvorila kapije.

U međuvremenu je nekada visoko kotiran Tehnički fakultet MIHAJLO PUPIN u Zrenjaninu obeležio pedeset godina postojanja. Sve ono što se godinama poštovalo pošteno se urušilo dolaskom Dragice Radosav na mesto dekana fakulteta. U njenom mandatu desili su se presedani kao što je diploma Darku Bađoku. Dragica je u isto vreme bila podpredsednik gradskog odbora SNS u Zenjaninu,a pomenuti Bađok poslanik SNS u Pokrajinskoj skupštini. Na neverovatan način je Bađok završio svoje školovanje, a kasnije i master. Sve je postalo transparentno kada je objavio sliku indeksa i diplomu na svojoj fejzbuk stranici.

Postalo je očigledno da je sve obavio u roku nekoliko meseci..... i nije bio jedini iz SNS establišmenta. Dragica je smenjena, navodno zbog pritiska studenata, ali diplome su ostale važeće, a bruka zapamćena. Bilo bi zanimljivo da se razobliči bar doktorat sadašnjeg gradonačelnika.

On je studirao na Sportskoj Akademiji u Beogradu, a master i doktorske studije je završio na fakultetu za sport i turizam u Novom Sadu i stekao time zvanje DOKTOR NAUKA U OBLASTI FIZIČKOG VASPITANjA I KINEZITERAPIJE. Privatni fakulteti su sjajni...zvanja su očaravajuća, a drskost i bezobrazluk doktora nauka su fantastični. Od silnih laži mu rečenice zaudaraju. Teško da bi neko bez komentara mogao da pročita zvanični CV gradonačelnika Zrenjanina.

No nije samo SNS stranka koja ima eksperte u oblastima koje su za ogovaranje po kafićima i kućnim varijantama. Nema veće i tragičnije osobe u DS u Zrenjaninu od Alise Kockar. Radi u nekoj engleskoj agenciji za istaživanje tržišta koja posao obavlja preko mreža. Pre toga se izjašnjavala kao zaposlena u DS kao portparol. Voli bombastične nazive, ali je zrenjaninci prepoznaju kao promoterku LGBT populacije. Šarene zastave promoviše još iz perioda srednje škole da bi sada to bukvalno prešlo u posao..

Aktivna je u feminističkim aktivnostima i duboki utisak će na izborno telo verovatno ostaviti njen javni izveštaj iz Prištine od 26.3.ove godine gde je promovisala feminizam i dijalog sa "prijateljicama i koleginicama " iz Dialogue Academy sve to na albanskom jeziku i uz propratna srca. Sve to u vrema kada se odvija otimanje Kosova i ozvaničenje Samostalne države Kosovo kao i njen ulazak u Savet Bezbednosti.

Proverena kao neko kome su i LGBT i feministi i šiptari sa Kosova, migranti i sve nacionalne manjine ispred prava srba u Srbiji. To je perspektivna osoba sa opozicione liste za lokalne izbore u Zrenjaninu koja i ne krije da bi volela i mesto gradonačelnika da preuzme. Svaki joj cilj opravdava sredstvo pa kada je videla da u koaliciji sa SSP i Novom DSS nema prolaznost registrovala je svoju besmislenu grupu takozvanih opozicionara pod nazivom (nešto poznatim narodu, a ne znam zašto!!!) "Srbija protiv nasilja" i to na adresi stana svojih roditelja.

Nikada Alisa nije šetala protiv nasilja, ali je na vrlo podmukao način preuzela ime poznate beogradske šetnje...Jasno je sasvim zašto se udruženo bori sa Natašom Velemir koja je pored fijaska sa Jeremićevom strankom koju je do skoro zastupala ostala zabeležena kao neko ko u Zrenjaninu nije mogao ni familiju da natera da glasa za opciju koju zastupa. Nataša i Alisa su u svoje kolo uvukli i najpohlepnije od svih udruženja: Zrenjaninsku akciju.

Vođa te grupice koja se prvo pokazala kao uspešno destruktivno udruženje pod imenom STOP KAFILERIJI. Vođa te grupe koja opstruiše svaku akciju ili građansku inicijativu je Bekim Rukeci.Podseća na pekara, ženu je preko SNS (kažu)zaposlio u JP, a ćerka je predstavnik NVO za borbu prava kineskih i drugih stranih radnika u LINGLONGU: Porodično peta kolona.Svi su oni ušli u nekakkvu, recimo, građansku koaliciju sa primesama perifene politike. Na sastanku sa SSP preložili su za listu odbornika u zrenjaninskoj skupštini Gojkana Stojinovića koji je uvek bio režimski čovek, radio za arapsku firmu METITO koja je trebala da u gradu organizuje prečišćavanje otpadnih voda.Sedeo na dve stolice istovremeno pa gde bolje prođe.

Taj Gojkan i Rukeci - odbornici....neverovatno dokle doseže glupost samozvanih političarki koje imaju preveliku količinu sujete na raspolaganju. Naravno da su odbijeni pa sada Alisica, Nataša i Alisin nekadašnji kolega iz DS Igor Kovačić, predstavnik Ponoševog SRCA su samo šlag na torti za gradske izbore. Toliko poniženje građani zaista nisu zaslužili. Ako se tome doda i zvanična objava udruženja PUF za izlazak na izbore onda se tek vidi koliko je bedna slika politike u provinciji.

Koliko će još neiskazanih, a pretencioznih, pohlepnih, navalentnih, a neukih da istrči na teren za izbore u gradu? Tih koji nas podsećaju na Lazoviće i Preletačeviće, na statusno alave i prazilukovski nastrojene? Nema nade u Zrenjaninu osim ako ni iz čega vaskrsne neko novo lice i politikantima i režimu pomrsi konce pa makar i kratkoročno.

Za izbore koalicija između SSP i DSS (kako god da se još zvao) je očigledno neusaglašena. Pernat očekuje Đilasove i Marinikine instrukcije za izlazak na izbore. Trenutno Novi DSS ima šest odbornika u gradskoj skupštini i jedini liče na opoziciju. Pored Zorana Sandića koji je podpredsednik glavnog odbora DSS i bliski saradnik Miloša Jovanovića kičmu DSS predstavlja Mirjana Grujić, retorična, obrazovana i upućena mlada žena kojoj zaista može da se veruje. Sandić je kao republički poslanik imao nekoliko nastupa u republičkoj skupština gde je govorio o problemima zrenjaninaca ( pijaća voda, LINGLONG, deponije i gradsko grejanje) i to je takođe za pohvalu obzirom da je Elvira Kovač SVM u osam saziva u republičkoj skupštini poslanik, a nikada ni pomenula Zrenjanin nije verovatno zato što je vazda u sprezi sa vlasti bez obzira koja vlast bila.

Mi smi neki obesmišljeni narod....sve smo odradili šta su od nas tražili i što još uvek traže. Potpisali sve dogovore koji su nam nametnuti i protiv Srbije. Poklonili smo ili rasprodali sve ono što je trebalo da nam bude svetinja i za šta su se preci borili i izborili. Isporučili nebitnima one koji su bili za poštovanje, istopili oružje i ostavili vojsku ćosavu i osakaćenu, sklonili, ugasili, razbaštinili i priznali. Postavili najgore, promenili najbitnije, oćutali, glasali po direktivi, isponižavani umukli,.....

Ko sad može da veruje u svetlu budućnost posebno u provinciji? Ako možemo da verujemo meteorolozima da pada pesak iz Sahare, a da vetar donosi hladni talas sa severa zašto ne bi poverovali i iluziju za priglupe koju nam serviraju i režim i opozicija?A da u gradu ima samo hleba i igara dokazuje i ovogodišnja organizacija manifestacije DANI PIVA koja je 39 po redu i održaće se od 6. do 11. avgusta pod direktnom ingerencijom grada Zrenjanina.Grad će da obavi pregovarački postupak bez objavljivanja javnog poziva.

To objašnjavaju time da takve usluge može da isporučisamo određeni privredni subjekat jer je cilj nabavke muzikanata (citat) KUPOVINA JEDINSTVENOG UMETNIČKOG DELA TJ IZVOĐENjA.Tako je režim odlučio ko će da potroši 277.000 evra pevajući na gradskom trgu. Biće to 18 izvođača od kojih (osim Saše Matića) je većina ili nepoznata ili deo praistorije muzike sa ovih prostora.

Svih 18 izvođača je dostavilo ovlašćenje da ih zastupa preduzetnik (!) Jan Anušiak, vlasnik radnje za iznajmljivanje audio i video opreme "JAN AUDIO" iz sela Kisač kod Novog Sada u vezi sa ugovaranjem i realizacijom nastupa koji organizuje gradska uprava u Zrenjaninu. Nema potrebe za ma kakvim komentarom. Grad je u sveopštem haosu kada su u pitanju i zdravlje i prosveta i kvalitet života i okruženje i nedefinisana izgradnja, ali grad lake ruke iz budžeta plaća muzičare kojima sama mama i tata znaju da su muzičari ili koje je i istorijski muzički vremeplov zaboravio. Ćuti napaćeni narode, biće i gore.

Svi su već primetili da gradonačelniku postaje dosadno da se sa decom slika i da poklanja kojekakve dodvoraške pakete ugroženima ili onima na koje su građani emotivno slabi: invalidnim licima, bolesnima, porodiljama, pobednicima u svim vrstama takmičenja, čak korisnicima sredstava za pomoć mladim preduzetnicima...

Postaje mu itekako bitno hoće li u nekim sledećim akcijama biti nekih para i to ne krije. Ljudi iz najbližeg okruženja kažu da je Salapuri najvažnije da neko od kredibiliteta kaže da je on pametan ili da je neka njegova ideja pretvorena u uspešnu akciju ili je opšteprihvaćena jer je on mudar i vizionar,ali najviše mu prija da te ideje budu dodatno osvedočene i nagradom sa više nula i u evropskoj valuti. Mogao bi kao doktor od diplome iz te kineziterapije da održi neko predavanje jer svi u gradu znaju kojom jadnom retorikom se koristi i koliko je laž bitna stavka u njegovom obrazovanju.

U međuvremenu se pojavljuje neko društanjce za koje kažu :grupa intelektualaca (sociolog Ivan živkov -nekadašnji šef kabineta ministra privrede Gorana Kneževića, politikolog Miroslav Samardžić, avokat Marija Prijić, muzičar Ljubomir Popović i nekolicina još) koji traže da se opozicija prestane da bavi međusobnim odnosima , nadmudrivanjima i partijskim kalkulacijama. Traže bezuslovno udruživanje zarad neophodnih promena i borbe za iste.

Ovo je više ispad nego zahtev jer i tim intelektualcima je jasno koja i kakva opozicija postoji i ta iz te i takve opozicije mentalnog kupleraja ne može da dođe do rušenja režima i smene u vlasti. Eto, izeksponirali su se, malo zabavili građane istupanjem i padaju u zaborav.

Novi zahtev gradskoj upravi je dostavio Nezavisni sindikat te iste gradske uprave. Sindikat je dostavio zahtev za pristup informacijama od javnog značaja kojim traži da mu se dostave kopije dokumenata o ukupnom broju i finansijskom iznosu radnih časova vezanih za prekovremeni rad.za sve zaposlene u Skupštini grada. Sindikat je posebno tražio informaciju o prekovremenim satima koji su debelo naplaćeni u kabinetu gradonačelnika, u jedinici za internu reviziju i odelenjima i službama u Gradskoj upravi u Zrenjaninu.

Kažu da je neverovatno veliki broj naplaćenih prekovremenih sati počev od kabineta gradonačelnika do ostalih i da je to očigledna pljačka gradskog budžeta.Isto se dešava i u mnogim javnim preduzećima, ali tamo sindikati ćute ili prijavljuju i svoj rad za plaćanje prekovremenih sati.Time dokazuju da smo svi u istom čamcu samo oni pecaju,a narod vesla.Cela vlast deluje purgativno....čista teatralnost od retorike i sadržajni idiotizam. Da li se to nekoga tiče? Ne!

Eto,AGROŽIV je kupila posle ko zna koje licitacije za neke sitne pare beogradska firma koja se bavi otpadom.Kao i uvek neko i nečije đubre završi u Banatu, a banaćani usporeni i umrtvljeni ni komentar nemaju. Valjda je bolje da umesto kompanije za uzgoj i preradu pilećeg mesa uzgajaju belosvetski nerazlažući otpad....i sami postaju đubre,ne narod.Prvo čovek, pa čovek u senci, pa čovek sa senkom i na kraju senka od čoveka...ili samo senka...svejedno je.

Svi nosimo u sebi i minska polja i polja lala. Bitno je kakav će da bude balans između cvetanja i detonacije.Videćemo to 2. juna.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane